Davis Cup

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

patriota44
Kontakt:

Re: Davis Cup

Post Postao/la patriota44 » 06 dec 2010, 23:21

Ma kakva Hrvatska Cilic blage veze nema, a ostali vise ne igraju tenis sve penzioneri sa njima ce mo ponovo da se sprdamo, sa ovim ostalima **** ali mnogi treba tek da gostuju u Areni realno je da u polufinalu gostujemo Ceskoj po zrebu. Bosnu i tenis nemojte pominjati mnogo jace nacije ne mogu da osvoje Davis cup kao Britanci ili Italijani zato pricajmo o ozbiljnim stvarima a ne o drzavama koje nemaju veze sa tenisom

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 dec 2010, 02:37

patriota44 je napisao/la:Ma kakva Hrvatska Cilic blage veze nema, a ostali vise ne igraju tenis sve penzioneri sa njima ce mo ponovo da se sprdamo, sa ovim ostalima **** ali mnogi treba tek da gostuju u Areni realno je da u polufinalu gostujemo Ceskoj po zrebu. Bosnu i tenis nemojte pominjati mnogo jace nacije ne mogu da osvoje Davis cup kao Britanci ili Italijani zato pricajmo o ozbiljnim stvarima a ne o drzavama koje nemaju veze sa tenisom
Razmisljao sam dugo bili reagovao na ovaj post, ali sam se odlucio da presutim, i nadam se da ce admin vidjeti poentu ovih postova i odstraniti ove ljude s foruma.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

patriota44
Kontakt:

Post Postao/la patriota44 » 07 dec 2010, 08:27

amerosm je napisao/la:
patriota44 je napisao/la:Ma kakva Hrvatska Cilic blage veze nema, a ostali vise ne igraju tenis sve penzioneri sa njima ce mo ponovo da se sprdamo, sa ovim ostalima **** ali mnogi treba tek da gostuju u Areni realno je da u polufinalu gostujemo Ceskoj po zrebu. Bosnu i tenis nemojte pominjati mnogo jace nacije ne mogu da osvoje Davis cup kao Britanci ili Italijani zato pricajmo o ozbiljnim stvarima a ne o drzavama koje nemaju veze sa tenisom
Razmisljao sam dugo bili reagovao na ovaj post, ali sam se odlucio da presutim, i nadam se da ce admin vidjeti poentu ovih postova i odstraniti ove ljude s foruma.
Aj navedi razlog zbog cega mislis tako, i sta nije tacno u ovom postu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 dec 2010, 16:11

Dan posle“ je čuveni film iz početka 80-ih. Apokalipsa je izvesna, bačena je nuklearna bomba, gledamo šta se dešava dan posle. I nije baš lepa situacija...

Ali dan posle Dejvis kupa je potpuno drugačiji u zemljama koje su igrale finale. U Francuskoj je tmurno, razočarani su, tamo je tenis skoro nacionalni sport, sa viševekovnom tradicijom. U Srbiji je lepo. Tenis smo dodali spisku sportova u kojima smo bili ili jesmo vladari planete. Sa obzirom koliko nas ima, nije loše, rekao bih. Sinoć nisam mogao dugo da zaspim, mešavina neverice i euforije mi je terala san. I dalje nisam svestan šta se desilo, tako da sa nestrpljenjem čekam onaj osećaj miline kad svest polako počne da prihvata lepu stvarnost. Patetično? Možda, baš me briga, meni ovo mnogo znači. Kao i svim Srbima, samo mnogi još nisu toga u potpunosti svesni.

Inače, jutros me zaista probudio sunčan dan. Nije me mrzelo da proverim, u Parizu su teški oblaci grad kupali kišom i snegom...

Dakle, dan posle ipak dozvoljava da mirnijim tokom misli analiziramo „great finals“, kako su ga nazvali u svim svetskim medijima. Počnimo od igrača...

Viktor Troicki je, osvojivši poslednji poen, glavna zvezda. Kao kada, recimo, u košarci, igrač koji nije bio centralna figura, postigne pobedonosni koš u poslednjoj sekundi. Normalno je da zaseni i produktivnije igrače. Viktor je, uzimajući u obzir okolnosti, protiv Lodre odigrao neverovatno kvalitetno. Malo sam se plašio da ne potpadne pod uticaj straha od pobede, kao što se dešavalo ove godine protiv Đokovića i Nadala, ali to se nije desilo. Bio je pravi kada je trebalo.

Novak Đoković je doneo dve od tri pobede. Izneo je najveći teret u finalu, kao i u svim prethodnim mečevima. Stopostotan učinak na putu do titule. Fantastična je stvar imati u timu čoveka u koga možeš bezrezervno verovati. Jer, ako nekad deluje na turnirima kao da ne daje maksimum, u dresu Srbije to se nikad neće desiti. I hladan kao špricer je počistio sa terena oba rivala, kao da je trening, a ne finale...

Janko Tipsarević će ubuduće sačekati DC finale, pa tek onda otići na odmor. Dobro, bila je specifična situacija, medeni mesec, ali 10-ak dana na, gde beše – Maldivima valjda, nije dobra priprema za ovakav duel. Valjda se više neće ženiti. U svakom slučaju, Janko je bio heroj u polufinalu, zapamtite, da on nije pobedio Čeha Štepaneka u odlučujem meču polufinala, ne bi ni videli finale...

Suze Nenada Zimonjića posle poraza u dublu su sve rekle. Koliko je želeo pobedu, koliko mu je teško pao poraz. Ali niko mu nije zamerio. Nenad je utkao sebe u salataru mnogo pre ovog finala. On 15 godina igra za reprezentaciju, još od San Marina (!?), kad smo se u ko zna kojoj ligi lomatali protiv ekipa tipa Benin, Togo itd... Poraz u finalu nikako ne briše brojne važne trijumfe.

Bogdan Obradović i Nikola Pilić su se pokazali kao sjajan dvojac. Bogdana poznajem decenijama, drago mi je da je pehar otišao u ruke odličnog trenera i sjajnog čoveka. Njegov rad, ukomponovan sa savetima iskusnog lisca, velikog džentlmena Nikija Pilića, formula je uspeha.

Boba Živojinović je čovek velike harizme i sposobnosti. Nekad ih ne ispoljava do maksimuma, možda i zbog nekolicine nedovoljno sposobnih saradnika, ali i on je zapeo kada je trebalo, pa je i njemu ovo, na neki način, vrhunac karijere. Dakle, zasluženo šišanje!

Francuzi? ’Ajmo kratko.. Monfis ne može više od ovog trenutno. Bolji je od Janka, slabiji od Novaka. Izgoreo je na kraju. Simonova sezona je bila jako loša. Povreda, slabi rezultati, da je Conga tu naravno ne bi igrao uopšte. Klemon je doneo poen u dublu iako nije bio briljantan, iskustvom je došao do trijumfa. To važi i za njegovog partnera Lodru, koji je odlukom selektora u odlučujućem meču gurnut u vatru i postao tragičar. Njegovo neutešno lice na kraju svega govori koliko su Francuzi želeli pobedu. Mi ti želimo mnogo trijumfa ubuduće, Majkl, naročito sa Zimonjićem od Nove godine. On je retko dobar momak, zaslužio je da se raduje. Forže? Veliki stručnjak, loš taktičar. Prozivanje publike mnogo pre finala, peckanje Pilića, neprikladni izrazi za pojedine navijače... Forže, u Beogradu ste ispali luzer, totalni. Pomirite se sa tim.

Publika? I pozeri mogu da navijaju, videlo se poslednjeg dana. Bravo za njih. Šteta za brojne navijače koji nisu mogli do karata, jer je TSS 10-ak hiljada obezbedio za sponzore i prijatelje. Jaki sponzori, vidim sve vrvi od teniskih centara i akademija... Talentovani klinci se i dalje snalaze kako ko ume... Prijatelji se pažljivo biraju. Ali dobro. Biće vremena za tu priču, ovo je vreme slavlja. Ipak to sad ne treba kvariti.

Večeras će građani pozdraviti šampione. Ja neću biti tamo, moram malo i da radim. Nema veze, i ovo mi je potpuno dovoljno. Ionako se i ja osećam pomalo kao pobednik. Ne toliko da bih se ošišao do glave, ali bar malo. Ionako sam čupav...

I za kraj... Moj kolega Slobodan Šarenac, vrhunski košarkaški stručnjak i komentator, po službenoj dužnosti bio je u Areni. Inače, tenis ga zanima kao lanjski sneg. Igra se dubl, užasno neizvesno, ja se uzvrteo u pres centru jer nisam imao živce da sedim i gledam iz Arene, on me pita:

- Šta se dešava, brate?
- Vidi Šareni, da ti objasnim, pošto vidim da ti je ovo previše komplikovano... Ovo ti je poslednja četvrtina, tri minuta do kraja, gubimo sa pola koša... Ok?
- E tako mi reci brate moj, da znam šta se dešava, a ne 15-30 pa 40-15 i tako sve u krug...

Šareni, sad malo mi, tvoji basketaši se malo odmaraju. Nego da se i oni vrate skroz, pa da zajedno vladamo...
Ako neko nije citao.Radi se o kolumni Nebojse Viskovica,ovo je ona izdana juce ima i ona od nedelje ali nisam je kopirao.
najjaci je kraj. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 07 dec 2010, 16:42

Devil, gdje se može naći kolumna od nedjelje?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 dec 2010, 19:09

Ja ne mogu da verujem. Gledam ih kako drže salataru, ali potpuno mi je nestvarno. Mislim, sanjao sam jednom da smo prvaci sveta, ali onda sam se probudio i setio da je naš najbolji igrač 250. na svetu. Nije to bilo toliko davno. I zato je ovo čudo.

Olupali smo ih danas, kako reče jedan mlađi kolega.. Francuzi su u dva meča, u šest setova, osvojili 15 gemova! Bilo je danas šišanje, u svakom smislu te reči... Na terenu, konačno i na tribinama, na šampionskim glavama.

Novak je bio čudesan. Siguran sam da je većina navijača u Areni ili ispred TV-a, svejedno, pre meča osećala leptiriće u stomaku (ali ne one zaljubljene, nego nervozne), a zamislite tek kako je bilo Đokoviću. Cela nacija je očekivala pobedu, a ona je bila imperativ. I sa svim tim teretom, Novak je bio onaj pravi. Igrao je tačno kako je trebalo. Strpljivo, sa dugim loptama, ali i menjajući ritam, mameći Monfisa da gađa vinere, znajući da Francuz teško odoleva takvim izazovima. I zato je na kraju Gael imao duplo više grešaka nego Srbin. Novak je izvanredno čitao protivnikov servis, napravio čak sedam brejkova, on sam servirao pametno, raznovrsno, ma odigrao je perfektno.

I kad je osvojio taj poslednji poen, tek onda smo osetili žal zbog poraza u dublu prethodnog dana. Da su tad dobili, već bi svi slavili, ovako smo sa zebnjom nagađali ko će igrati poslednji meč i spremali se za dramu...

Forže je već u drugom setu meča Đoković – Monfis nagovestio ko će igrati odlučujući duel, poslavši Lodru na zagrevanje. Tako je omogućio rasterećenije razmišljanje u stručnom timu Srbije koji se na diskretniji način odlučio za Troickog. I tako su Mikael (ili kako on reče, pravilno se izgovara Majkl) i Viktor izašli na teren spremajući se da počnu meč života, znajući da će jedan od njih dvojice biti nacionalni heroj, za sva vremena...

Mene je ipak iznenadilo ubacivanje Lodre na teren. Forže je, jasno, daleko veći stručnjak od mene, zna sve što se dešava iza kulisa, ali možda je baš to bio njegov hendikep. Rezonovao je da Simon u trenutnoj formi nema veće šanse od bilo kog našeg igrača, ali on može da pobedi i ako rival igra loše. Lodra, sa obzirom na stil igre, mora da grabi svoje poene, da bude briljantan tri seta da bi pobedio, na vrlo sporoj podlozi. Svejedno, neka razmišlja Gi sad o tome.

A, Viktor je bio danas predodređen za viktoriju. Jedini problem imao je odmah na početku, nervozan, spasao je nekoliko brejk lopti i to ga je tako lepo smirilo... Posle je sve išlo kao po loju. Servis izvanredan, retern skoro uvek gde treba – pod noge, i ono što je bilo najvažnije - fantastična kontrola emocija...

I kad je ona bekhend dijagonala upala u teren, pa kad su Viktorove kolege upale u teren, sve je prokuljalo napolje. Svaki trening, svaki bol, svaki poraz, svaki problem sa kojim su se suočili gradeći karijeru u ovoj zemlji – sve je sada vredno.
Izvoli.

Willy
Kontakt:

Post Postao/la Willy » 07 dec 2010, 19:20

Hvala. ;)

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 21:13

Ljubicic zakon, nisam navijac hrvatske, ali gotivim ljubicica jer je zakon ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2010, 23:13

Za ove koji prate desavanja u Srbiji, mogu li mi reci sto pojedini mediji i navijaci na forumu razapinju Srdjana Djokovica nakon izjave da je TSS najmanje zasluzan za titulu Davis Cupa, vec teniseri i njihove prodice ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 dec 2010, 23:58

amerosm je napisao/la:Za ove koji prate desavanja u Srbiji, mogu li mi reci sto pojedini mediji i navijaci na forumu razapinju Srdjana Djokovica nakon izjave da je TSS najmanje zasluzan za titulu Davis Cupa, vec teniseri i njihove prodice ?
Pa bahati idiot Srđan ima neke nerasčišćene račune sa Bobom Živojinovićem, plus što čovjek uvijek želi sebe da ubaci u prvi plan, većeg idiota nisam vidio. Želi u startu da svima pojasni da Boba i TSS nemaju nikakve zasluge u osvajanju DC. Možda je on u pravu, čak mislim da jeste, ali ne radi se to tako u tenisu. Čovjek koji je spreman na sve, ali mediji ga polako provaljuju i okreću mu leđa...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2010, 00:44

Virtu4l je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Za ove koji prate desavanja u Srbiji, mogu li mi reci sto pojedini mediji i navijaci na forumu razapinju Srdjana Djokovica nakon izjave da je TSS najmanje zasluzan za titulu Davis Cupa, vec teniseri i njihove prodice ?
Pa bahati idiot Srđan ima neke nerasčišćene račune sa Bobom Živojinovićem, plus što čovjek uvijek želi sebe da ubaci u prvi plan, većeg idiota nisam vidio. Želi u startu da svima pojasni da Boba i TSS nemaju nikakve zasluge u osvajanju DC. Možda je on u pravu, čak mislim da jeste, ali ne radi se to tako u tenisu. Čovjek koji je spreman na sve, ali mediji ga polako provaljuju i okreću mu leđa...
Znaci Srdjan Djokovic se pravi pametan, a ispade budala, ali ruku na srce s ovim je upravu, jer ja koliko znam i Djokovic i Troicki su se skolovali po inostranstvu, i cisto sumjnam da je TSS iste stipendirao.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 dec 2010, 00:52

Toliko je inostranih igrača i igračica koji su trenirali po Američkim akademijama i tamo sticali potrebno znanje da je ovo što Srđan priča jedna velika besmislica. Zamisli kad bi svi omalovažavali svoje nacionalne saveze i uspjehe pripisivali samo sebi - na šta bi to ličilo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 dec 2010, 13:36

Srdjan je jedno neopevano govedo,koji voli da je u centru paznje uvek.Te sada kada je Srbija ostvarila ovakav uspeh nesta se pravi pametan,mislim pravi se on odavno ali sada je bas raspao.Umesto da cestita TSS na odlicno odradjenom finalu,na fantasticnim uslovima koje su pohvalili i Francuzi on nesta ovde prica.
Prenos je radio RTS,i skoro nakon svakoga dobijenog poena Djokovica bio je u kadru,a dobro znamo da je Viskovic sa RTS-a upravo otisao zbog Srdjana i sada kada je na Sport Klubu moze mu kenjati u facu koliko god hoce sto mi je veoma drago.Secam se pre 2-3 godine ne znam tacno,kada je Srdjan pretio da nece pustiti Novaka da igra za repku,ne mogu tacno da se setim koji je mec bio u pitanju,mislim Udzbekistan ali nisam siguran.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2010, 15:08

@ Devil

hebote ispade kao da je Novak njegovo vlasnistvo i on smije s njim raditi sta god hoce. Pa valjda i Novak ima mozak pa da nekad neke stvari odluci sam. Iz ove price kao sto ste mi opisali Virtu4l i ti imam osjecaja da je Srdjan covjek koji nije uspio puno u zivotu pa slavu zeli steci preko svog sina. Ne znam je li istina, ali sam ja negdje cuo da je taj isti Srdjan prodao kafic u stan u Beogradu da bi Novaku platio skolovanje na akademiji, ili je to samo rekla kazala.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 dec 2010, 20:29

Da cuo sam i ja za tu pricu,sada ne znam koliko je istina,nikada on javno nije to rekao(bar nisam cuo),ali moze biti da je istina jer koliko znam on je bio taksista u svojoj proslosti ne verujem da je imao novce da salje Novaka na akademiju bez ovoga.
Sto se tice njegove svadje sa Zivojinovicem zaboravio sam napomenuti i taj famozni Serbia-open,gde Boba kao ni niko iz TSS nije dobio akreditacije za taj turnir,iako po nekoj logici ako je Serbia open onda bi trebali,ali je Srdjan dao sebi za pravo kao da je taj turnir njegovo privatno vlasnistvo,pa nije hteo dati akreditacije,a taj isti Boba od svakoga turnira dobije akreditaciju a ne moze tu pred svojim nosom. :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 dec 2010, 17:51

Ni prvi ni zadnji roditelj koji je apsolutno sve uložio u karijeru svog djeteta.

Roditelji Sharapove prodali su sve što su imali da bi počela trenirati i da bi je kasnije poslali u Ameriku. Njen otac Yuri je otišao sa njom i kako kaže otišao je sa 1.000 USD u džepu, niti jedno od njih nije pričalo Engleski jezik, da bi je ubrzo nakon toga opazili neki skauti koji su im sredili sponzorski ugovor vrijedan 35.000 USD. Taj novac je bio dovoljan da pokrije troškove slavne akademije Bolletierija, a njen otac je radio tri posla da bi im obezbijedio egzistenciju... ostalo vam je poznato.

Da, roditelji ih bukvalno posjeduju jer su se najeli dosta g.ovana u životu da bi od njih napravili ono što su sad.

Međutim, Srđan je davno prešao sve granice.
Voli te tvoje Sarajevo.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 12 dec 2010, 20:14

Virtu4l je napisao/la:Ni prvi ni zadnji roditelj koji je apsolutno sve uložio u karijeru svog djeteta.

Roditelji Sharapove prodali su sve što su imali da bi počela trenirati i da bi je kasnije poslali u Ameriku. Njen otac Yuri je otišao sa njom i kako kaže otišao je sa 1.000 USD u džepu, niti jedno od njih nije pričalo Engleski jezik, da bi je ubrzo nakon toga opazili neki skauti koji su im sredili sponzorski ugovor vrijedan 35.000 USD. Taj novac je bio dovoljan da pokrije troškove slavne akademije Bolletierija, a njen otac je radio tri posla da bi im obezbijedio egzistenciju... ostalo vam je poznato.

Da, roditelji ih bukvalno posjeduju jer su se najeli dosta g.ovana u životu da bi od njih napravili ono što su sad.

Međutim, Srđan je davno prešao sve granice.
;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 feb 2011, 20:48

Nije Davies cup,ali je FED,na isto ga dodje.

Srbija-Kanada trenutno 1:1 nakon prvog dana.Prvo su na teren izasle mala Aleksandra Krunic te Rebecca Marino,prvi set poceo nervoznom igrom na obe strane,te Rebbeca u 8 gemu uzima brejk koji je sacuvala do kraja i uzela prvi set.U drugom setu Aleksandra uzima brejk na startu i cuva ga do kraja te je to 1:1.Treci set nisam gledao no kako citam Marino je uzela pet gemova zaredom te stigla nadomak pobede,no Aleksandra se vraca duplim brejkom i ulazi se u "foto finish".Kod 5:5 ima brejk lopte ali neuspeva da ih realizuje i na kraju Marino pobedjuje 7:5 i pobedu u ovome mecu.
Ono cime sam odusevljen je servis Rebbece koji je u jednom momentu isao 195 km/h.

U drugom mecu Bojana pobedila Wozniak sa 2:0,iako kako kaze i sama nije prikazala neku igru.

Sto se tice ostalih rezultata Groth skinula Schiavone,a Penneta Stosur tako da je Australia-Italija 1:1,Francuska vodi 2:0 protiv Rusije pobedama Cornet i Razzano protiv Kuznetsove odnosno Sharapove.Belgija takodje vodi pobedama Wickmayerove nad Mattek,te Clijsters nad Oudin sa 2:0,a i Ceska vodi Slovacku 2:0.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 05 feb 2011, 23:54

Devil je napisao/la:Nije Davies cup,ali je FED,na isto ga dodje.

Srbija-Kanada trenutno 1:1 nakon prvog dana.Prvo su na teren izasle mala Aleksandra Krunic te Rebecca Marino,prvi set poceo nervoznom igrom na obe strane,te Rebbeca u 8 gemu uzima brejk koji je sacuvala do kraja i uzela prvi set.U drugom setu Aleksandra uzima brejk na startu i cuva ga do kraja te je to 1:1.Treci set nisam gledao no kako citam Marino je uzela pet gemova zaredom te stigla nadomak pobede,no Aleksandra se vraca duplim brejkom i ulazi se u "foto finish".Kod 5:5 ima brejk lopte ali neuspeva da ih realizuje i na kraju Marino pobedjuje 7:5 i pobedu u ovome mecu.
Ono cime sam odusevljen je servis Rebbece koji je u jednom momentu isao 195 km/h.

U drugom mecu Bojana pobedila Wozniak sa 2:0,iako kako kaze i sama nije prikazala neku igru.

Sto se tice ostalih rezultata Groth skinula Schiavone,a Penneta Stosur tako da je Australia-Italija 1:1,Francuska vodi 2:0 protiv Rusije pobedama Cornet i Razzano protiv Kuznetsove odnosno Sharapove.Belgija takodje vodi pobedama Wickmayerove nad Mattek,te Clijsters nad Oudin sa 2:0,a i Ceska vodi Slovacku 2:0.

Na ovu Aleksandru Krunic se mora ozbiljno racunati...mala je odigrala jako kvalitetan mec... imala je malo padova ali sto je zaocekivati,jer ipak ima samo 16 godina... U trecem setu je pokazala da i kada gubis 5-0 u setovima nikada nije kraj...trudila se i pokazala karakter i uzela dva brejka morenovoj.... Mnoge bi teniserke posle 5-0 izgubile elana za nastavak meca vec bi samo cekale sto pre da protivnik osvoji i poslednji gem... Svaka cast za krunicevu... za mene je odigrala jako kvalitetno,ali nedostatak iskustva je oterao u poraz

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 06 feb 2011, 12:58

Ruskinje razocarale, izgleda da ce ih Francuskinje pomesti, jedino ako Pavly ne preokrene, a onda i Kuzzy da dobija pa i dubl na kraju.

Od Mashe se oeckivalo punooo vise, a ne onako lagan poraz, a jos je dobila Razzano na AO. :(

Ne moze se jednostavno ovaj FED Cup mjeriti sa DC, bas nikako. :D
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 1 gost.