Zuja je napisao/la:Moze li mi neko nesto napisati o Carnitinu ? Hvala.
Smece. Nije dokazan njegov ucinak, vjerovatno mnogima djeluje na psiholoskoj bazi. Ako ti je cilj skidanje sala najbolje ti je raditi HIIT trening. (Trening visokog intenziteta)
Oxygen je napisao/la:I ja imam takve probleme, manjak kg, visok 180cm, težak 71/72 kg.
Trebao bih bar 6-7 kg da se udebljam, a da ne jedem

.
Slabo jedem meso i tako to, kakav je taj beviplex??

Ukljuci meso, bar piletinu. Jednostavno je, treba da unosis vise nego trosis i kile dolaze. Pretpostavljam da nemas bas jak dorucak. Ubaci dorucak i pojacaj UH. Naravno ne pretjeruj sa losim secerima jer ces dobiti ruzno salo kojeg je bolje da nemas.
ramiral je napisao/la:Koristio moj prijatelj i nabacio je nekih 5-6 kg, navodno mu pojačao apetit a inače je valjda mix vitamina b-kompleksa.
Za ostale preparate ne znam - ne koristim, možda neko od dilbera ko je uzimao whey ili nešto drugo da pomogne bratu milanezu.
Whey protein za poslije treninga odlican da brzo dodje do misica. Nisam iskreno primjetio povecanje mase od njega, ali nisam to ni ocekivao. Glavno je da se sredi ishrana i tako najbrze dolaze rezultati. Po onome sto sam ja citao i vidio najvaznije redom ide Ishrana, Trening, Suplementi. I logicno je. Ko ima dobru genetiku suplementi mu dugo vremena ni ne trebaju.
JetSet_Hantraga je napisao/la:Ma uvijek imas gainere.
Vecina bildera ce ti reci da oni nisu nista posebno, obicna hrpa secera, al' je cinjenica da ce te udebljat'. Pa ti izvoli.

Cinjenica je i da ce se udebljati i od 3 velike milke dnevno. Koliko je to dobro...
Licno nisam korisitio, ali se ne preporuca.
Prijatelj je koristio gainer 3 mjeseca (imao je 15ak kila manje od idealne tezine) i za 3 mjeseca je bio neprepoznatljiv. Uz trening je porastao bar 20kg(da napomenem i da je potrosio bar jedno 3 vrece ovog

).
Poslije toga je aktivno trenirao mjesec dana, ali je polako poceo da opada. Za 2 mjeseca se istopio i manje vise vratio na tezinu na kojoj je bio.
adis.p je napisao/la:Jel zna neko imal neke prevelike razlike u piletini przenoj kuci na skorz malo ulja i onoj u cevabdzinici? Posto sam poceo izbjegavat pastete, salame, cevape, sendvice i tako tu vrstu hrane, al mora se nesto jest u skoli xd

Samo deri po piletini. Bez obzira sto je isprze i dalje je hranjiva. Najbolji izbor poslije onog da nosis hranu od kuce.
GunnerS je napisao/la:Unica_Liverpool_ je napisao/la:Može neko našarati neke vježbe 'nako kući pomalo bez ikakvih pomagala tipa tegovi, malo eto da svašta razvijam?

Trbušnjaci, sklekovi i dizalo ( npr napraviš šipku naštoku i dižeš se ) i to svaki dan radi i sigurno ćeš vidjet napredak za nekih 2-3 mjeseca. Naravno, uz dobru prehranu

( filete, riža... )
Sklekovi uski, siroki, s prstima u trokut, sklek aplauz

sklek (spustis se i kad se dizes odgurnes se i lupis rukama), sklekovi sa podignutim nogama na stolicu, propadanja (stavis 2 stolice 1 do druge, uhvatis se za obje i lagano gore dole), ledjni (legnes potrbuske i dizes se u zrak, ali pri tom ne mislim da poletis (ako poletis javi da i ja probam) nego da dizes gornji dio tijela

), lepeza (legnes na ledja i dodirujes rukama nozne prste), vratilo je odlicno ako imas pristup.
Napomena: Nisam bilder, ali treniram vec neko vrijeme. Dosta sam citao o svemu ovome i drago bi mi bilo ako nekome pomognem.