Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Invincibles
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Invincibles » 07 maj 2012, 23:12

Valencia je napisao/la:
ramiral je napisao/la:
Posljedica velikog opterećenja. Šta god radiš od programa vježbi, smanji. Meni se nekad znalo desiti sličan simptom, preporuka sportskog doktora bila ''smanji intenzitet i težinu vježbe koju radiš''
Sretno

Ma 100% preveliko opterecenje, osim ako nije nesto zlokobno :mrgreen: .

Nekako se uvijek potrefilo da me grcenje/trnjenje strefi kada popijem kafu, kiselu vodu, gazirani sok, pivu... Sada sam definitivno uvjeren da to nema veze sa tim. Pretjerujem, previse turiram tijelo. Mjesec dana lezim, a onda se forsiram do iznemoglosti.

Od sada umjerenije pa da vidim hoce li sve biti udure...
To ti se zove pretreniranost,koja se moze dobit' naglim pocinjanjem rada uopce il' naglim povecanjem rada...Ako pravis pauze uzmi jedno 5-6 treninga,da se uhodas,vise serija,manje kilaze i bit ce dobro..I meni se nekad tako desi,da me opali motivacija i odjednom uradim 3-4 serije po 20 sklekova u roku od 6-7 minuta i sutradan nmg olovke drzat u sql.. :lol: :mrgreen:
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

Zuja
Kontakt:

Post Postao/la Zuja » 07 maj 2012, 23:16

Moze li mi neko nesto napisati o Carnitinu ? Hvala.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 08 maj 2012, 14:31

Zna li neko neke preparate za debljanje ?

tipa B-complex itd ???
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 14:38

IlPrincipe je napisao/la:Zna li neko neke preparate za debljanje ?

tipa B-complex itd ???
Beviplex imaš u apotekama, mislim da može bez recepta... a inače primakni sofru bliže i veću kašiku ;) , nije zgoreg tući voće bogato vitaminom C radi apetita pored Beviplexa.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 08 maj 2012, 14:40

I ja imam takve probleme, manjak kg, visok 180cm, težak 71/72 kg.
Trebao bih bar 6-7 kg da se udebljam, a da ne jedem :lol: :lol: .
Slabo jedem meso i tako to, kakav je taj beviplex?? :?
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 maj 2012, 14:42

Koristio moj prijatelj i nabacio je nekih 5-6 kg, navodno mu pojačao apetit a inače je valjda mix vitamina b-kompleksa.
Za ostale preparate ne znam - ne koristim, možda neko od dilbera ko je uzimao whey ili nešto drugo da pomogne bratu milanezu.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 maj 2012, 23:08

Ma uvijek imas gainere.

Vecina bildera ce ti reci da oni nisu nista posebno, obicna hrpa secera, al' je cinjenica da ce te udebljat'. Pa ti izvoli. :D
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 09 maj 2012, 00:05

Jel zna neko imal neke prevelike razlike u piletini przenoj kuci na skorz malo ulja i onoj u cevabdzinici? Posto sam poceo izbjegavat pastete, salame, cevape, sendvice i tako tu vrstu hrane, al mora se nesto jest u skoli xd :D :D
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 09 maj 2012, 00:12

Može neko našarati neke vježbe 'nako kući pomalo bez ikakvih pomagala tipa tegovi, malo eto da svašta razvijam? :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 maj 2012, 00:33

Unica_Liverpool_ je napisao/la:Može neko našarati neke vježbe 'nako kući pomalo bez ikakvih pomagala tipa tegovi, malo eto da svašta razvijam? :D
Trbušnjaci, sklekovi i dizalo ( npr napraviš šipku naštoku i dižeš se ) i to svaki dan radi i sigurno ćeš vidjet napredak za nekih 2-3 mjeseca. Naravno, uz dobru prehranu ;) ( filete, riža... )
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 09 maj 2012, 02:50

Zuja je napisao/la:Moze li mi neko nesto napisati o Carnitinu ? Hvala.
Smece. Nije dokazan njegov ucinak, vjerovatno mnogima djeluje na psiholoskoj bazi. Ako ti je cilj skidanje sala najbolje ti je raditi HIIT trening. (Trening visokog intenziteta)
Oxygen je napisao/la:I ja imam takve probleme, manjak kg, visok 180cm, težak 71/72 kg.
Trebao bih bar 6-7 kg da se udebljam, a da ne jedem :lol: :lol: .
Slabo jedem meso i tako to, kakav je taj beviplex?? :?
Ukljuci meso, bar piletinu. Jednostavno je, treba da unosis vise nego trosis i kile dolaze. Pretpostavljam da nemas bas jak dorucak. Ubaci dorucak i pojacaj UH. Naravno ne pretjeruj sa losim secerima jer ces dobiti ruzno salo kojeg je bolje da nemas.
ramiral je napisao/la:Koristio moj prijatelj i nabacio je nekih 5-6 kg, navodno mu pojačao apetit a inače je valjda mix vitamina b-kompleksa.
Za ostale preparate ne znam - ne koristim, možda neko od dilbera ko je uzimao whey ili nešto drugo da pomogne bratu milanezu.
Whey protein za poslije treninga odlican da brzo dodje do misica. Nisam iskreno primjetio povecanje mase od njega, ali nisam to ni ocekivao. Glavno je da se sredi ishrana i tako najbrze dolaze rezultati. Po onome sto sam ja citao i vidio najvaznije redom ide Ishrana, Trening, Suplementi. I logicno je. Ko ima dobru genetiku suplementi mu dugo vremena ni ne trebaju.
JetSet_Hantraga je napisao/la:Ma uvijek imas gainere.

Vecina bildera ce ti reci da oni nisu nista posebno, obicna hrpa secera, al' je cinjenica da ce te udebljat'. Pa ti izvoli. :D
Cinjenica je i da ce se udebljati i od 3 velike milke dnevno. Koliko je to dobro...
Licno nisam korisitio, ali se ne preporuca.
Prijatelj je koristio gainer 3 mjeseca (imao je 15ak kila manje od idealne tezine) i za 3 mjeseca je bio neprepoznatljiv. Uz trening je porastao bar 20kg(da napomenem i da je potrosio bar jedno 3 vrece ovog :mrgreen: ).
Poslije toga je aktivno trenirao mjesec dana, ali je polako poceo da opada. Za 2 mjeseca se istopio i manje vise vratio na tezinu na kojoj je bio.
adis.p je napisao/la:Jel zna neko imal neke prevelike razlike u piletini przenoj kuci na skorz malo ulja i onoj u cevabdzinici? Posto sam poceo izbjegavat pastete, salame, cevape, sendvice i tako tu vrstu hrane, al mora se nesto jest u skoli xd :D :D
Samo deri po piletini. Bez obzira sto je isprze i dalje je hranjiva. Najbolji izbor poslije onog da nosis hranu od kuce.
GunnerS je napisao/la:
Unica_Liverpool_ je napisao/la:Može neko našarati neke vježbe 'nako kući pomalo bez ikakvih pomagala tipa tegovi, malo eto da svašta razvijam? :D
Trbušnjaci, sklekovi i dizalo ( npr napraviš šipku naštoku i dižeš se ) i to svaki dan radi i sigurno ćeš vidjet napredak za nekih 2-3 mjeseca. Naravno, uz dobru prehranu ;) ( filete, riža... )
Sklekovi uski, siroki, s prstima u trokut, sklek aplauz :mrgreen: sklek (spustis se i kad se dizes odgurnes se i lupis rukama), sklekovi sa podignutim nogama na stolicu, propadanja (stavis 2 stolice 1 do druge, uhvatis se za obje i lagano gore dole), ledjni (legnes potrbuske i dizes se u zrak, ali pri tom ne mislim da poletis (ako poletis javi da i ja probam) nego da dizes gornji dio tijela :mrgreen: ), lepeza (legnes na ledja i dodirujes rukama nozne prste), vratilo je odlicno ako imas pristup.

Napomena: Nisam bilder, ali treniram vec neko vrijeme. Dosta sam citao o svemu ovome i drago bi mi bilo ako nekome pomognem.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 09 maj 2012, 08:30

Hvala @Soni i @GunnerS ;)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 maj 2012, 22:52

whey, dobra ishrana, konstantno vjezbanje i eto te kaj rambo :mrgreen:

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 09 maj 2012, 23:36

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
whey, dobra ishrana, konstantno vjezbanje i eto te kaj rambo :mrgreen:
Hvala i tebi na konstruktivnom i optimističnom savjetu što se tiče ovoga :D

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 11 maj 2012, 13:04

Zanima me preporuka ovako iskusnijih. Nisam neki bilder, al tu i tamo odem trcat i poslije radim neke kucne vjezbe. Sad kad je lijepo vrijeme radim to svakodnevno. Zanima me samo jedna stvar, kad je najbolje jest, koliko prije trcanja? Znao sam otic gladan, jest poslije vjezbi, al se izmorim i ne mogu odradit sve sto zelim. A znam otic dok jedem i osjetim kako mi kuha dok trcim, vidim da nije zdravo, vjerovatno tijelo teze probavlja pod naporom, pa eto, ako ima netko da preporuci i malo me uputi.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

blaugrana4ever
Kontakt:

Post Postao/la blaugrana4ever » 11 maj 2012, 13:56

Jack777Pott je napisao/la:Zanima me preporuka ovako iskusnijih. Nisam neki bilder, al tu i tamo odem trcat i poslije radim neke kucne vjezbe. Sad kad je lijepo vrijeme radim to svakodnevno. Zanima me samo jedna stvar, kad je najbolje jest, koliko prije trcanja? Znao sam otic gladan, jest poslije vjezbi, al se izmorim i ne mogu odradit sve sto zelim. A znam otic dok jedem i osjetim kako mi kuha dok trcim, vidim da nije zdravo, vjerovatno tijelo teze probavlja pod naporom, pa eto, ako ima netko da preporuci i malo me uputi.
Normalno je da ti bude muka, ako trcis odmah nakon sto jedes, jer ti tijelo trosi istovremeno energiju i na varenje hrane, a optimalno ti je da jedes nekih dva sata prije trcanja ili bilo kakvog treninga...
Més que un club

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 23 maj 2012, 11:59

Eh imam jedno lagano pitanje.
Radim vec neko vrijeme na trbusnjacima. Radio sam razne vrste i mislim da su fino razvujene. Samo mi problem predstavlja salo koje ih prekriva. Zanima me koji je najbrzi i najlaski nacin da skinem naslage oko stomaka? Reki su mi samo trcanje, nabavio sam i onaj pojas oko struka sto dodatno pojacava znojenje na tom prodruciju. Koje su vase preporuke da skinem naslage na tom podruciju? Hvala..
Nad nama nebo ima da gori!

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 23 maj 2012, 12:12

Rolex312 je napisao/la:Eh imam jedno lagano pitanje.
Radim vec neko vrijeme na trbusnjacima. Radio sam razne vrste i mislim da su fino razvujene. Samo mi problem predstavlja salo koje ih prekriva. Zanima me koji je najbrzi i najlaski nacin da skinem naslage oko stomaka? Reki su mi samo trcanje, nabavio sam i onaj pojas oko struka sto dodatno pojacava znojenje na tom prodruciju. Koje su vase preporuke da skinem naslage na tom podruciju? Hvala..
Trcanje i pravilna ishrana. Kad trcis, tek poslije 45min tijelo potrosi unesene kalorije i tek tada pocne da sagorijeva masnocu. Trci 1h i uz to trbusnjaka, sklekova.

moj trening:

Trcanje: 1h - 1h 15min

Trbusnjaci: 4 razlicite vjezbe trbusnjaka(svaku po 25 puta), 4 puta
Sklekovi: 25-30 sklekova(to radim tokom pauze od trbusnjaka) 4 puta

ukupno: 400 trbusnjaka i 100 sklekova

Ishrana: Jedem 4 obroka dnevno sa dva medju obroka. S' obzirom da ti je cilj da nabijes trbusnjake i da skines sloj masnoce na stomaku onda trebas da jedes redovno, ili kad god si gladan, ali dovoljno da ubijes gladj umjesto da se "najedes ko krava". Sto se tice slatkisa.....Znaci slatkisa vrlo, vrlo malo. Ja licno praktikujem svako jutro jednu kocku crne cokolade(70%) i poslije podne kao medju jelo malu krisku hljeba sa medom i bobama od smreke. Sve to, naravno, imas kupit u Konzumu :D .

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 maj 2012, 15:44

pazi da se ne razvijes tako :mrgreen:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 23 maj 2012, 21:04

AÐ_Official je napisao/la:
Rolex312 je napisao/la:Eh imam jedno lagano pitanje.
Trcanje i pravilna ishrana. Kad trcis, tek poslije 45min tijelo potrosi unesene kalorije i tek tada pocne da sagorijeva masnocu. Trci 1h i uz to trbusnjaka, sklekova.

moj trening:

Trcanje: 1h - 1h 15min

Trbusnjaci: 4 razlicite vjezbe trbusnjaka(svaku po 25 puta), 4 puta
Sklekovi: 25-30 sklekova(to radim tokom pauze od trbusnjaka) 4 puta

ukupno: 400 trbusnjaka i 100 sklekova

Ishrana: Jedem 4 obroka dnevno sa dva medju obroka. S' obzirom da ti je cilj da nabijes trbusnjake i da skines sloj masnoce na stomaku onda trebas da jedes redovno, ili kad god si gladan, ali dovoljno da ubijes gladj umjesto da se "najedes ko krava". Sto se tice slatkisa.....Znaci slatkisa vrlo, vrlo malo. Ja licno praktikujem svako jutro jednu kocku crne cokolade(70%) i poslije podne kao medju jelo malu krisku hljeba sa medom i bobama od smreke. Sve to, naravno, imas kupit u Konzumu :D .
Hvala drug. Ima li rezultata kakvih ? :D
Nad nama nebo ima da gori!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.