Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: 17 kolo Premijer lige BIH
ZRINJSKI ČELIK 1x Zrinjski favorit, mada Čelik zna iznenaditi
KOZARA SLOBODA x Sloboda mora negdje nadoknaditi bodove koje je izgubila
SARAJEVO GOŠK 1 smiješno bilo šta reći
SLAVIJA VELEŽ x2 nadam se, mada će biti teško, ali nada zadnja umire........
TRAVNIK OLIMPIC 2 Olimpic nezgodan u gostima
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2 Željo ovo uzima
LEOTAR BORAC 2 Pobjeda za ostankom u utrci za prvaka
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1x Favoriti, mada momci iz Gradačca dobro igraju i na strani
KOZARA SLOBODA x Sloboda mora negdje nadoknaditi bodove koje je izgubila
SARAJEVO GOŠK 1 smiješno bilo šta reći
SLAVIJA VELEŽ x2 nadam se, mada će biti teško, ali nada zadnja umire........
TRAVNIK OLIMPIC 2 Olimpic nezgodan u gostima
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2 Željo ovo uzima
LEOTAR BORAC 2 Pobjeda za ostankom u utrci za prvaka
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1x Favoriti, mada momci iz Gradačca dobro igraju i na strani
ZRINJSKI ČELIK Derbi kola,pobjeda domacina 2-0
KOZARA SLOBODA Po kvalitetu su tu negdje obje ekipe,pobjeda domacina 1-0
SARAJEVO GOŠK Sigurna pobjeda 3-0
SLAVIJA VELEŽ Slaviji gori pod nogama,Velezu kup bitniji pobjeda domacih 2-0
TRAVNIK OLIMPIC Nerijeseno 1-1
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR Pobjeda Rudara 1-0
LEOTAR BORAC Nerijeseno 2-2
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 3-1
KOZARA SLOBODA Po kvalitetu su tu negdje obje ekipe,pobjeda domacina 1-0
SARAJEVO GOŠK Sigurna pobjeda 3-0
SLAVIJA VELEŽ Slaviji gori pod nogama,Velezu kup bitniji pobjeda domacih 2-0
TRAVNIK OLIMPIC Nerijeseno 1-1
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR Pobjeda Rudara 1-0
LEOTAR BORAC Nerijeseno 2-2
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 3-1
Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa
Rudar - Zeljeznicar x Tesko gostovanje za Zelju, Rudar uvijek opasan domacin bod bi bio odlican.
Siroki - Zvijezda 1 Siroki aposlutni favorit.
Leotar - Borac 2 Leotar jako losa ekipa, prilka da Borac uzme sva tri boda.
Sarajevo - Gosk 1 Tezak teren za oba tima ali Sarajevo daleko bolja ekipa.
Zrinjski - Celik 1 Sigurna pobjeda domacina, Celik tesko da moze nesto.
Travnik - Olimpic x2 Olimpci ekipa sa velikim ambicijama, Travnik daleko slabiji.
Kozara - Sloboda 1 Kozara jak domacin, slabasna Sloboda tesko dolazi do prilike.
Slavija - Velez 2 Slavija najlosija ekipa ove sezone, prilika da Velez uzme bodove.
Siroki - Zvijezda 1 Siroki aposlutni favorit.
Leotar - Borac 2 Leotar jako losa ekipa, prilka da Borac uzme sva tri boda.
Sarajevo - Gosk 1 Tezak teren za oba tima ali Sarajevo daleko bolja ekipa.
Zrinjski - Celik 1 Sigurna pobjeda domacina, Celik tesko da moze nesto.
Travnik - Olimpic x2 Olimpci ekipa sa velikim ambicijama, Travnik daleko slabiji.
Kozara - Sloboda 1 Kozara jak domacin, slabasna Sloboda tesko dolazi do prilike.
Slavija - Velez 2 Slavija najlosija ekipa ove sezone, prilika da Velez uzme bodove.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- BernardBarnjak
- Kontakt:
ZRINJSKI ČELIK 1. Domacinsko sudjenje i domacinska pobjeda minimalnim rezultatom.
KOZARA SLOBODA 2. Tuzlaci ce iznenaditi na ovom gostovanju.
SARAJEVO GOŠK 1. GOŠK me negativno izneadio u proslom kolu. Sarajevo je jaca i kvalitetnija ekipa.Mislim da ce biti vise od 3 pogotka u mreži gostiju.
SLAVIJA VELEŽ. Šta reci, koju poruku poslati?
1X2.
TRAVNIK OLIMPIC 1. Domacinsko sudjenje...
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2. No comment
LEOTAR BORAC 2. No comment.
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1. No comment.
KOZARA SLOBODA 2. Tuzlaci ce iznenaditi na ovom gostovanju.
SARAJEVO GOŠK 1. GOŠK me negativno izneadio u proslom kolu. Sarajevo je jaca i kvalitetnija ekipa.Mislim da ce biti vise od 3 pogotka u mreži gostiju.
SLAVIJA VELEŽ. Šta reci, koju poruku poslati?

TRAVNIK OLIMPIC 1. Domacinsko sudjenje...
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2. No comment
LEOTAR BORAC 2. No comment.
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1. No comment.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Zrinjski - Čelik 1: Zrinja jaci od Celika, a kod kuce rijetko kad kiksaju. Slavenovi puleni uzimaju ovo dosta rutinski.
Kozara - Sloboda 1X: Vrlo bitna utakmica za obadvije ekipe. Samo tri boda ih dijele a poslije triumfa Slavije u gostima proslog kola zakuhtalo je se pravo u donjem dijelu tabele. Mislim da ce biti tvrda utakmica gdje jedan ili dva gola mogu rijesiti ime pobjednika. Iako dajem prednost domacinama vidim i Slobodinu sansu da uzmu barem jedan bod. Ipak gosti su nesto jaci na papiru.
Sarajevo - GOŠK 1: Domacini puno jaci i ulaze u ovu utakmicu puni samopouzdanja posle jake pobjede u Tuzli. No uzasan teren na stadionu Koševo moglo bi im malo poremetiti planove ali sve u svemu ocekujem pobjedu Sarajeva od dva gola.
Slavija - Velež 12: Otvorena utakmica gdje nema favorita. Jedna od rijetkih utakmica sedamnaestog kola gdje ocekujem vise od tri, cetri gola. Iako su ostvarili bitnu pobjedu u Gabeli proslog vikenda dajem gostima iz Mostara malu prednosti u ovom mecu.
Travnik - Olimpic 2: Travnicani imaju dosta problema i to se vidi na statistiki. Ne sjecam se kad je bila vako losa situacija na Piroti. Sad im dolazi Olimpic koji uz dosta muke uspijo upisat tri boda protiv inace slabog Leotara. Otvorena i tvrda utakmica gdje mislim da ce na kraju gosti izvuci deblji rep i osvojit sva tri boda ka pohodu na Evropu. Inace Olimpic zna igrat dosta bolje u gostima nego kod "kuce" (kad ne igraju na Otoci).
Rudar - Željezničar 2: Iako Rudar zna biti tvrd orah na Gradskom Stadionu, Plavi su dosta jaci i kvalitetniji i trebali bi nastaviti svoj pobjedonozni niz. Prije dvije godine rezultat je bijo 0-2 ako se ne varam, ocekujem isti rezultat i ovoga puta..
Leotar - Borac X2: Na prvi pogled bi ovo Borac trebao da uzme ali bas ovakve utakmice znaju da se zavrse drugacije nego sto bi covjek mislio. Vidim Leotarovu sansu a oni inace igraju dobro kad su utakmice protiv Borca na pitanju. Takodjer kao i svaki drugi tim uvjek se pruza pa eto 50% vise kod kuce.
Široki Brijeg - Zvijezda 1: Zvijezda zasluzje svaki respekt jer su dosta bolja ekipa nego sto ce mnogi reci ali stvarno ne vidim pa nikakve sanse za kiks Sirokog u ovoj utakmici. Matemitka je lahka, pobjedivaj i nadaj se kiksovima lidera. Dodatni motiv Karacicovim igracima koji bi na kraju trebali da slave sa dva do tri gola.
Kozara - Sloboda 1X: Vrlo bitna utakmica za obadvije ekipe. Samo tri boda ih dijele a poslije triumfa Slavije u gostima proslog kola zakuhtalo je se pravo u donjem dijelu tabele. Mislim da ce biti tvrda utakmica gdje jedan ili dva gola mogu rijesiti ime pobjednika. Iako dajem prednost domacinama vidim i Slobodinu sansu da uzmu barem jedan bod. Ipak gosti su nesto jaci na papiru.
Sarajevo - GOŠK 1: Domacini puno jaci i ulaze u ovu utakmicu puni samopouzdanja posle jake pobjede u Tuzli. No uzasan teren na stadionu Koševo moglo bi im malo poremetiti planove ali sve u svemu ocekujem pobjedu Sarajeva od dva gola.
Slavija - Velež 12: Otvorena utakmica gdje nema favorita. Jedna od rijetkih utakmica sedamnaestog kola gdje ocekujem vise od tri, cetri gola. Iako su ostvarili bitnu pobjedu u Gabeli proslog vikenda dajem gostima iz Mostara malu prednosti u ovom mecu.
Travnik - Olimpic 2: Travnicani imaju dosta problema i to se vidi na statistiki. Ne sjecam se kad je bila vako losa situacija na Piroti. Sad im dolazi Olimpic koji uz dosta muke uspijo upisat tri boda protiv inace slabog Leotara. Otvorena i tvrda utakmica gdje mislim da ce na kraju gosti izvuci deblji rep i osvojit sva tri boda ka pohodu na Evropu. Inace Olimpic zna igrat dosta bolje u gostima nego kod "kuce" (kad ne igraju na Otoci).
Rudar - Željezničar 2: Iako Rudar zna biti tvrd orah na Gradskom Stadionu, Plavi su dosta jaci i kvalitetniji i trebali bi nastaviti svoj pobjedonozni niz. Prije dvije godine rezultat je bijo 0-2 ako se ne varam, ocekujem isti rezultat i ovoga puta..
Leotar - Borac X2: Na prvi pogled bi ovo Borac trebao da uzme ali bas ovakve utakmice znaju da se zavrse drugacije nego sto bi covjek mislio. Vidim Leotarovu sansu a oni inace igraju dobro kad su utakmice protiv Borca na pitanju. Takodjer kao i svaki drugi tim uvjek se pruza pa eto 50% vise kod kuce.
Široki Brijeg - Zvijezda 1: Zvijezda zasluzje svaki respekt jer su dosta bolja ekipa nego sto ce mnogi reci ali stvarno ne vidim pa nikakve sanse za kiks Sirokog u ovoj utakmici. Matemitka je lahka, pobjedivaj i nadaj se kiksovima lidera. Dodatni motiv Karacicovim igracima koji bi na kraju trebali da slave sa dva do tri gola.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- crvenocrni
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Sto mu drzava ja kad god gledam neku od nasih utakmica dobijem onaj dojam da kad bi se neki nas klub nasao sticajem nevjerovatnih okolnosti u LP i tu dobio 3 ekipe iz lige petice da bi konacna gol razlika poslije 6 kola bila bar -100. Ovo je 'prelijepo', od samog terena pa do igre, neki ce mozda rec da teren ne dopusta bolju igru ali ni to ne pije vode jer sam gledao utakmice na stadionima sa boljim uslovima za igru pa sam opet imao isti utisak.
Nikad ovdje boljeg sutra
Nikad ovdje boljeg sutra

ZRINJSKI ČELIK 2 navijacki a i nismo bez sansi jer bolje igramo u gostima i svakome smo tvrd orah
KOZARA SLOBODA x duel mozda podjednake ekipe sto se tice kvaliteta sloboda kisala tako da mora se trgnuti i poceti skupljati bodove
SARAJEVO GOŠK 1 ˝Pitari˝apsolutni favoriti jos igraju kuci a sto se tice Goska po mome misljenju kanditad za Prvu lig u Federacije
SLAVIJA VELEŽ 1 Ocigledno SLavija se pojacala a ako Velez ponovi igru iz Zenice i jos plus umor od KUP-a tesko ce moci do bilo vega
TRAVNIK OLIMPIC x2 agonija Travnicana se nastavlja Olimpic kvalitetniji i trebao bi uzeti bod(ove)
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR x2 Željo najkvalitenije ekipa lige i favoriti su u svakome mecu ovaj x stoji iz razloga sto su igrali dvije teske utakmice na teskom terenu protiv dvije kvalitetne ekipe tako da mozda dode do umora kod igraca
LEOTAR BORAC 1x Leotar kupi bodove kod kuce a Borac jos umoran od kupa tako da ce tesko moci do povoljnog rezultata
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 na Pecari tesko da iko moze da ozbiljno ugrozi Široki pa tako ni Zvijezda

KOZARA SLOBODA x duel mozda podjednake ekipe sto se tice kvaliteta sloboda kisala tako da mora se trgnuti i poceti skupljati bodove
SARAJEVO GOŠK 1 ˝Pitari˝apsolutni favoriti jos igraju kuci a sto se tice Goska po mome misljenju kanditad za Prvu lig u Federacije
SLAVIJA VELEŽ 1 Ocigledno SLavija se pojacala a ako Velez ponovi igru iz Zenice i jos plus umor od KUP-a tesko ce moci do bilo vega
TRAVNIK OLIMPIC x2 agonija Travnicana se nastavlja Olimpic kvalitetniji i trebao bi uzeti bod(ove)
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR x2 Željo najkvalitenije ekipa lige i favoriti su u svakome mecu ovaj x stoji iz razloga sto su igrali dvije teske utakmice na teskom terenu protiv dvije kvalitetne ekipe tako da mozda dode do umora kod igraca
LEOTAR BORAC 1x Leotar kupi bodove kod kuce a Borac jos umoran od kupa tako da ce tesko moci do povoljnog rezultata
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 na Pecari tesko da iko moze da ozbiljno ugrozi Široki pa tako ni Zvijezda
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
]17. KOLO
ZRINJSKI ČELIK 1 ko kuca zrinjski ima kvalitetniju ekipu 2-0
KOZARA SLOBODA x2 teska utakmica za obje ekipe sloboda ce iznenaditi
SARAJEVO GOŠK 1 bez komentara
SLAVIJA VELEŽ x slavija ce izgorit u zelji ali...
TRAVNIK OLIMPIC 2 na misice
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR x zeljo nece izgubit u gradaccu ce on izgubit
LEOTAR BORAC 1 mora biti
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1x ovaj x samo sto sam zvjezdas mada mislim da ce nas siroki rutinski dobiti eto dacemo gol
ZRINJSKI ČELIK 1 ko kuca zrinjski ima kvalitetniju ekipu 2-0
KOZARA SLOBODA x2 teska utakmica za obje ekipe sloboda ce iznenaditi
SARAJEVO GOŠK 1 bez komentara
SLAVIJA VELEŽ x slavija ce izgorit u zelji ali...
TRAVNIK OLIMPIC 2 na misice
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR x zeljo nece izgubit u gradaccu ce on izgubit

LEOTAR BORAC 1 mora biti
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1x ovaj x samo sto sam zvjezdas mada mislim da ce nas siroki rutinski dobiti eto dacemo gol
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Ne volim ovo nikako,svi prognoziraju trijumf Sarajeva. 

Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!
ZRINJSKI ČELIK-1x Zrinjski nije tolko jaka ekipa i mslm da ovdje Čelik ima šanse da uzme bod mada me nebi iznenadilo ni da uzmu sav plijen
KOZARA SLOBODA-x Kozara i Sloboda ekipe istog kvaliteta mozda Sloboda malo bolja mada Kozara na klupi ima dobrog strucnjaka i mslm da je najrealnija opcija x
SARAJEVO GOŠK-1 Mislim da Sarajlijama ovo nebi trebo biti veci problem 3-0
SLAVIJA VELEŽ-1x Slavija u prvom kolu iznenadila tako da bi ovo mogla biti dosta teška utakmica mada Velež može do boda
TRAVNIK OLIMPIC-1 no comment
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR-2 Željo dosta kvalitetnija ekipa od Rudara i trebao bi ovo da uzeme sa 1 golom razlike
LEOTAR BORAC - 2 Borac ako misli ostat u utrci za titulu mora pobjedit dosta slabog domacina
ŠIROKI B. ZVIJEZDA-1x Široki bolja kvalitetnija ekipa od nas ali bi mogli izvuc bod
KOZARA SLOBODA-x Kozara i Sloboda ekipe istog kvaliteta mozda Sloboda malo bolja mada Kozara na klupi ima dobrog strucnjaka i mslm da je najrealnija opcija x
SARAJEVO GOŠK-1 Mislim da Sarajlijama ovo nebi trebo biti veci problem 3-0
SLAVIJA VELEŽ-1x Slavija u prvom kolu iznenadila tako da bi ovo mogla biti dosta teška utakmica mada Velež može do boda
TRAVNIK OLIMPIC-1 no comment
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR-2 Željo dosta kvalitetnija ekipa od Rudara i trebao bi ovo da uzeme sa 1 golom razlike
LEOTAR BORAC - 2 Borac ako misli ostat u utrci za titulu mora pobjedit dosta slabog domacina
ŠIROKI B. ZVIJEZDA-1x Široki bolja kvalitetnija ekipa od nas ali bi mogli izvuc bod

- Crni gavran
- Kontakt:
ZRINJSKI/MOSTAR/ - ČELIK/ZENICA/ 1 (Nikakve sanse nemamo, ljudi su nas u Zenici rasturili, u formi su, dok smo mi totalno van forme i kao i obicno ufurani do bola, a realno nismo niko i nista)
KOZARA/BOSANSKA GRADIŠKA/ - SLOBODA/TUZLA/ 1 ( Sloboda je totalno van forme, pojacanja se jos uigravaju, kada ce se uigrati ko zna, s druge strane Kozara je uz dobrog stratega Jagodica vidno napredovala i realno su u ovom trenutku blizi pobjedi)
SARAJEVO - GOŠK/GABELA KOD ČAPLJINE/ 1 ( Ovdje je jako neizvjesno..... sa koliko ce golova razlike Sarajevo ispratiti Gosk-a
)
SLAVIJA/ISTOČNO SARAJEVO/ - VELEŽ /MOSTAR/ 1x (Slavija je totalna nepoznanica, na gostovanju protiv tvrdog Goska vratila se u mec nakon 0:1 i dobila na kraju. Velež ove sezone ulazi u gostima sa nesto tvrdjom varijantom, koja se jako uspjesno pokazala u Zenici i zamalo u Sirokom Brijegu, tako da imaju sanse da izvuku bod, a za sve tri boda ce im faliti svjezine, koja ce im nedostajati radi igranja KUP utakmice)
TRAVNIK - OLIMPIC/SARAJEVO/ 2 (Ako "travnjak u Travniku" bude normalan, iz uz objektivno suđenje, Olimpic ovo sigurno uzima. Travnik ce igrati u grcu, a Olimpic bas i nije ekipa za vadjenje, jako su nezgodni iz kontre tako da je ovdje najvjerovatniji ishod pobjeda dosta kvalitetnijeg sastava gostiju)
RUDAR/PRIJEDOR/- ŽELJEZNIČAR/SARAJEVO/ 2 (Željo jednostavno puno jači i budu li igrali punom snagom, smješi im se 11. uzastopna pobjeda)
LEOTAR/TREBINJE/- BORAC/BANJA LUKA/ 1 ( Ovdje predviđam iznenađenje, Leotar je jednostavno na Policama tradicionalno neugodan Borcu, mada je Borac daleko kvalitetniji i pod nekim imperativom pobjede, mislim da tu činjenicu Leotar može dobro da iskoristi u svoju korist)
ŠIROKI BRIJEG - ZVIJEZDA/GRADAČAC/ 1X ( Široki Brijeg je poznat kao ekipa koja prema gostima jako korektna u smislu regularnosti uslova za igru, dok je Zvijezda jako dobra u gostima i željna dokazivanja, tako da u slučaju da sudija ne bude navlačio favorizovanom i boljem domačinu, Zvijezda možda i iznenadi)
KOZARA/BOSANSKA GRADIŠKA/ - SLOBODA/TUZLA/ 1 ( Sloboda je totalno van forme, pojacanja se jos uigravaju, kada ce se uigrati ko zna, s druge strane Kozara je uz dobrog stratega Jagodica vidno napredovala i realno su u ovom trenutku blizi pobjedi)
SARAJEVO - GOŠK/GABELA KOD ČAPLJINE/ 1 ( Ovdje je jako neizvjesno..... sa koliko ce golova razlike Sarajevo ispratiti Gosk-a

SLAVIJA/ISTOČNO SARAJEVO/ - VELEŽ /MOSTAR/ 1x (Slavija je totalna nepoznanica, na gostovanju protiv tvrdog Goska vratila se u mec nakon 0:1 i dobila na kraju. Velež ove sezone ulazi u gostima sa nesto tvrdjom varijantom, koja se jako uspjesno pokazala u Zenici i zamalo u Sirokom Brijegu, tako da imaju sanse da izvuku bod, a za sve tri boda ce im faliti svjezine, koja ce im nedostajati radi igranja KUP utakmice)
TRAVNIK - OLIMPIC/SARAJEVO/ 2 (Ako "travnjak u Travniku" bude normalan, iz uz objektivno suđenje, Olimpic ovo sigurno uzima. Travnik ce igrati u grcu, a Olimpic bas i nije ekipa za vadjenje, jako su nezgodni iz kontre tako da je ovdje najvjerovatniji ishod pobjeda dosta kvalitetnijeg sastava gostiju)
RUDAR/PRIJEDOR/- ŽELJEZNIČAR/SARAJEVO/ 2 (Željo jednostavno puno jači i budu li igrali punom snagom, smješi im se 11. uzastopna pobjeda)
LEOTAR/TREBINJE/- BORAC/BANJA LUKA/ 1 ( Ovdje predviđam iznenađenje, Leotar je jednostavno na Policama tradicionalno neugodan Borcu, mada je Borac daleko kvalitetniji i pod nekim imperativom pobjede, mislim da tu činjenicu Leotar može dobro da iskoristi u svoju korist)
ŠIROKI BRIJEG - ZVIJEZDA/GRADAČAC/ 1X ( Široki Brijeg je poznat kao ekipa koja prema gostima jako korektna u smislu regularnosti uslova za igru, dok je Zvijezda jako dobra u gostima i željna dokazivanja, tako da u slučaju da sudija ne bude navlačio favorizovanom i boljem domačinu, Zvijezda možda i iznenadi)
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor
- Evolution87
- Kontakt:
ZRINJSKI ČELIK 1x mislim da bi domacin trebao pobjedi, ali i celik moze da iznenadi
KOZARA SLOBODA 2 imam osjecaj da se sloboda uzeti sva 3 boda
SARAJEVO GOŠK 1. nista drugo osim lagane pobjede Sarajeva i pitanje je samo sa koliko golova u mrezi ce se vratiti ekipa GOSK-a
SLAVIJA VELEŽ. 1x2 sve je moguce
TRAVNIK OLIMPIC 1 treba im pobjeda za opstanak
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2.
LEOTAR BORAC 2. lagana pobjeda Borca
ŠIROKI B. ZVIJEZDA x2 kao iznenadjenje kola, jer je zvijezda u dobroj formi, a siroki je imao veoma teske utakmice u predhodnim danima.
KOZARA SLOBODA 2 imam osjecaj da se sloboda uzeti sva 3 boda
SARAJEVO GOŠK 1. nista drugo osim lagane pobjede Sarajeva i pitanje je samo sa koliko golova u mrezi ce se vratiti ekipa GOSK-a
SLAVIJA VELEŽ. 1x2 sve je moguce
TRAVNIK OLIMPIC 1 treba im pobjeda za opstanak
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2.
LEOTAR BORAC 2. lagana pobjeda Borca
ŠIROKI B. ZVIJEZDA x2 kao iznenadjenje kola, jer je zvijezda u dobroj formi, a siroki je imao veoma teske utakmice u predhodnim danima.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- vidovitadjemila
ZRINJSKI ČELIK 1 iako zrinjski protiv Travnika nije briljirao ,ovo bi mogao dobiti jer se Celik remijem sa Velezom uklopio u sredinu tabele i nista spektakularno do kraja od njih ne treba ocekivati.Zrinjski mora pobjedom zadrzati Evropske ambicije.
KOZARA SLOBODA1 Sta reci.Ovdje nije pitanje ko je bolji nego ko je slabiji.Iskreno nebi mene ovdje ni x iznenadio,ali u ovakvim tekmama ipak prednost u nasoj ligi jos uvjek treba davati domacinu.
SARAJEVO GOŠK1 Sarajevo je puno bolje i prognoziram debakl Gabeljana ovdje.Mozda zvuci suludo ,ali se nekako ne mogu oteti utisku da ce GOSK ispasti iz lige.
SLAVIJA VELEŽ X Ja mislim da je dvojka u Gabeli vise odraz GOSKOV-e nemoci nego neke snage Slavije.Moguce da se i varam ali provjericemo na ovoj tekmi.Velez pun samopouzdanja stize u Sarajevo,poslije remija u Zenici,a i u Sirokom se nisu osramotili danas.Imaju aktivan rezultat za revans.Nebi bio ni dvojkom iznenadjen.
TRAVNIK OLIMPIC 1 Da me pitate ko je kvalitetniji rekao bi Olimpik.Ali Travniku ova tekma znaci previse da bi se predali.Zna se dobro ako ovo izgube da su totalno propali.Ako pak dobiju s obzirom ko dolazi na Pirotu ovo proljece,mogli bi do opstanka.Samo je Sarajevo jak gost.Svi iz gornjeg djela su vec prosli Pirotom.Zato nemojte ovo igrati na kladionici.Ja poznajuci situaciju ocekujem rat na terenu gotovo u pravom smislu rjeci.Jedan faktor je vazan .Sudije.Ali ipak sam keca stavio vise srcem nego rezonom.Iskreno.
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2 Zeljo ako zeli titulu mora dobijati ovakva gostovanja.Ko najbolje bude igrao na gostovanjima s manjim klubovima taj je prvak.U to bi se kladio.A Zeljo je i bolji realno.
LEOTAR BORAC x I na kladionici cu ga odigrati.Nije Leotar pustao ni kad im je vaznije bilo.A za glavu im je ne izgubiti ovdje.A Borac ne smije ni pomisliti na poraz ako hoce ostati u vrhu.O-O jer Leotar nema Zajka Zebu.
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 Iako ce ovo biti kvalitetna tekma.Izuzetno cjenim Zvjezdu zbog odnosa u kojem ne respektuju nikoga,igraju nogomet,ali ipak mislim da ce Siroki ovo dobiti jer im jednostavno vise treba.
KOZARA SLOBODA1 Sta reci.Ovdje nije pitanje ko je bolji nego ko je slabiji.Iskreno nebi mene ovdje ni x iznenadio,ali u ovakvim tekmama ipak prednost u nasoj ligi jos uvjek treba davati domacinu.
SARAJEVO GOŠK1 Sarajevo je puno bolje i prognoziram debakl Gabeljana ovdje.Mozda zvuci suludo ,ali se nekako ne mogu oteti utisku da ce GOSK ispasti iz lige.
SLAVIJA VELEŽ X Ja mislim da je dvojka u Gabeli vise odraz GOSKOV-e nemoci nego neke snage Slavije.Moguce da se i varam ali provjericemo na ovoj tekmi.Velez pun samopouzdanja stize u Sarajevo,poslije remija u Zenici,a i u Sirokom se nisu osramotili danas.Imaju aktivan rezultat za revans.Nebi bio ni dvojkom iznenadjen.
TRAVNIK OLIMPIC 1 Da me pitate ko je kvalitetniji rekao bi Olimpik.Ali Travniku ova tekma znaci previse da bi se predali.Zna se dobro ako ovo izgube da su totalno propali.Ako pak dobiju s obzirom ko dolazi na Pirotu ovo proljece,mogli bi do opstanka.Samo je Sarajevo jak gost.Svi iz gornjeg djela su vec prosli Pirotom.Zato nemojte ovo igrati na kladionici.Ja poznajuci situaciju ocekujem rat na terenu gotovo u pravom smislu rjeci.Jedan faktor je vazan .Sudije.Ali ipak sam keca stavio vise srcem nego rezonom.Iskreno.
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2 Zeljo ako zeli titulu mora dobijati ovakva gostovanja.Ko najbolje bude igrao na gostovanjima s manjim klubovima taj je prvak.U to bi se kladio.A Zeljo je i bolji realno.
LEOTAR BORAC x I na kladionici cu ga odigrati.Nije Leotar pustao ni kad im je vaznije bilo.A za glavu im je ne izgubiti ovdje.A Borac ne smije ni pomisliti na poraz ako hoce ostati u vrhu.O-O jer Leotar nema Zajka Zebu.
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 Iako ce ovo biti kvalitetna tekma.Izuzetno cjenim Zvjezdu zbog odnosa u kojem ne respektuju nikoga,igraju nogomet,ali ipak mislim da ce Siroki ovo dobiti jer im jednostavno vise treba.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
- vidovitadjemila
Uzeo sam ovaj post kao slucajan uzorak.Vidim da mnogi spominju sudjenje.Nisam nerealan ako kazem da je Travnik ove godine ,ne kazem da je prije tako bilo,u takvoj nemilosti sudija da je nekada i smijesno.TRAVNIK - OLIMPIC/SARAJEVO/ 2 (Ako "travnjak u Travniku" bude normalan, iz uz objektivno suđenje, Olimpic ovo sigurno uzima. Travnik ce igrati u grcu, a Olimpic bas i nije ekipa za vadjenje, jako su nezgodni iz kontre tako da je ovdje najvjerovatniji ishod pobjeda dosta kvalitetnijeg sastava gostiju)
Ocito je da se svi sjecaju neke proslosti,ali mogu vam reci da je to u zadnje dvije sezone ovdje stvarno proslost.Malo pogledajte rezultate Travnika na Piroti i uvjericete se u to.Svi koji su bili ovdje u posljednje vrijeme znaju o cemu pricam.A kakvo je sudjenje Travniku na gostovanjima,pogledajte snimak zadnjeg gostovanja kazace vam se samo.
Izgleda da je i komitetu u cilju da Travnik ispadne zbog starih dugova mozda i zasluzenih, i jos ponecega.
I nebi bas bio siguran u pobjedu Sarajlija.Zaboravljate da ih je Travnik u prvom djelu dobio.
Sto se travnjaka tice na njemu se i ne trenira cuva se i mogu vam reci,zao mi je sto nisam slikao,da je iznenadjujuce u kakvom je stanju.Sigurno najbolji u ligi.Juce sam ponovo bio dolje ono je nevjerovatno.Moraju se pohvaliti ljudi na odrzavanju ,svaka im cast,tako da su i tu uslovi ispunjeni za subotu...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
ZRINJSKI ČELIK 1 Kec ko kuca
KOZARA SLOBODA 1 Uzima ovo kozara,sloboda je mozda najlosija ekipa trenutno
SARAJEVO GOŠK 1 Bice teska utakmica zbog terena ,pobjeda ne bi smjela doci u pitanje
SLAVIJA VELEŽ 1 Slavija se dosta pojacala,jos pobjeda proslo kolo ce ih jos vise motivisati
TRAVNIK OLIMPIC x2 Olimpik je puno bolja ekipa,al opet sa mesarima
se nista ne zna
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2 Zeljo bolji 3 puta,al bice teska utakmica
LEOTAR BORAC 1x Borac mozda umoran od kupa,leotaru treba za opstanak al sve je moguce
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 Uzima siroki bez problema,zvijezda losa u gostima
KOZARA SLOBODA 1 Uzima ovo kozara,sloboda je mozda najlosija ekipa trenutno
SARAJEVO GOŠK 1 Bice teska utakmica zbog terena ,pobjeda ne bi smjela doci u pitanje
SLAVIJA VELEŽ 1 Slavija se dosta pojacala,jos pobjeda proslo kolo ce ih jos vise motivisati
TRAVNIK OLIMPIC x2 Olimpik je puno bolja ekipa,al opet sa mesarima

RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 2 Zeljo bolji 3 puta,al bice teska utakmica
LEOTAR BORAC 1x Borac mozda umoran od kupa,leotaru treba za opstanak al sve je moguce
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 Uzima siroki bez problema,zvijezda losa u gostima
ZRINJSKI - ČELIK 1... pun stadion nakon dugo vremena i nadam se pobjedi od 2-0
KOZARA - SLOBODA 1...smatram da je Kozara bolja od Slobode, ali mislim da će ovdje teškom mukom do pobjede nekad pred kraj kako to uobičajeno i bude kad igra Sloboda... 1-0
SARAJEVO - GOŠK 1... ovdje očekujem nešto tipa Bayern-Basel... 7-0
SLAVIJA - VELEŽ 1... Slavija ovo MORA pobjediti pa da joj dolazi i Barcelona... nema Velež u ovom trenutku šta tražiti dole... 2-0
TRAVNIK - OLIMPIC 1... Travnik ima vrlo dobru ekipu i očekujem da pobjede Olimpica.... plus domaćinima i "gori" pod nogama i ovo mi je sigura kola.... 3-1
RUDAR P. - ŽELJEZNIČAR 1... ovdje ću prognozirat navijački kec
... nije nešto da mrzim Želju ili volim Rudar, nego jednostavno da je prvenstvo zanimljivije
... 2-1
LEOTAR - BORAC 1... 1-0 sa penaltika... Leotar MORA pobjediti, a kad Leotar MORA pobjediti zna se ishod susreta
ŠIROKI B. - ZVIJEZDA 1... Široki glatko dobija 2-3 razlike... 3-0
KOZARA - SLOBODA 1...smatram da je Kozara bolja od Slobode, ali mislim da će ovdje teškom mukom do pobjede nekad pred kraj kako to uobičajeno i bude kad igra Sloboda... 1-0
SARAJEVO - GOŠK 1... ovdje očekujem nešto tipa Bayern-Basel... 7-0

SLAVIJA - VELEŽ 1... Slavija ovo MORA pobjediti pa da joj dolazi i Barcelona... nema Velež u ovom trenutku šta tražiti dole... 2-0
TRAVNIK - OLIMPIC 1... Travnik ima vrlo dobru ekipu i očekujem da pobjede Olimpica.... plus domaćinima i "gori" pod nogama i ovo mi je sigura kola.... 3-1
RUDAR P. - ŽELJEZNIČAR 1... ovdje ću prognozirat navijački kec

LEOTAR - BORAC 1... 1-0 sa penaltika... Leotar MORA pobjediti, a kad Leotar MORA pobjediti zna se ishod susreta

ŠIROKI B. - ZVIJEZDA 1... Široki glatko dobija 2-3 razlike... 3-0
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso
ZRINJSKI ČELIK 1 ... Tebao bi ovo Zrinjski dobiti, mada Celik po meni igra bolje u gostima
KOZARA SLOBODA 1 ... Ovo bi trebalo biti utakmia sa malo golova prognoza 1-0
SARAJEVO GOŠK 1 ... Ove cemo rasturiti sa 3-4 razlike
SLAVIJA VELEŽ 1X ... Ne znam sta bi ovdje moglo biti, al sve je moguce Slavija je ipak bliza pobjedi, mada je Velez kvalitetni sigurno
TRAVNIK OLIMPIC 1X2 ... Prava mesasrska utakmica ce ovo biti, ovdje je sve moguce
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 1X2 ... Gledao sam obje Zeljine utakmice na tv-u i mene iskreno nisu odusevili niti u jednom trenutku, jos ovdje mislim tezak teren opet, domacin malo vise napaljen, Željo malo umoran tako da je X najblizi
LEOTAR BORAC 1X2 ... Ko ce ovdje sta znati ...
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 ... Uzet ce oni to nekako 1-0 im je plafon
KOZARA SLOBODA 1 ... Ovo bi trebalo biti utakmia sa malo golova prognoza 1-0
SARAJEVO GOŠK 1 ... Ove cemo rasturiti sa 3-4 razlike
SLAVIJA VELEŽ 1X ... Ne znam sta bi ovdje moglo biti, al sve je moguce Slavija je ipak bliza pobjedi, mada je Velez kvalitetni sigurno
TRAVNIK OLIMPIC 1X2 ... Prava mesasrska utakmica ce ovo biti, ovdje je sve moguce
RUDAR P. ŽELJEZNIČAR 1X2 ... Gledao sam obje Zeljine utakmice na tv-u i mene iskreno nisu odusevili niti u jednom trenutku, jos ovdje mislim tezak teren opet, domacin malo vise napaljen, Željo malo umoran tako da je X najblizi
LEOTAR BORAC 1X2 ... Ko ce ovdje sta znati ...
ŠIROKI B. ZVIJEZDA 1 ... Uzet ce oni to nekako 1-0 im je plafon
Zrinjski-Čelik 1 Ultrasi će se konačno moći vratiti tamo gdje trebaju i ta će podrška mnogo značiti Mostarcima. Uz veći kvalitet, lako mogu do pobjede.
Kozara-Sloboda 1x Meč dvije ekipe koje se bore za opstanak i u takvoj situaciji domaći teren može, ali i ne mora, značiti puno
Sarajevo-GOŠK 1 No comment
Slavija-Velež 1x Velež umoran od kupa, a Slaviji trebaju bodovi...
Travnik-Olimpic 1x2 sve je moguće..
Rudar Prijedor-Željezničar x2 Mi umorni od kupa, Rudar ima veliki motiv, mada ne vjerujem da nas mogu pobijediti, mogu maksimalno bod izvući..
Leotar-Borac 2 Pustiće ovo Trebinjci Borcu (bez obzira na to što je Borac svakako kvalitetniji)
Široki Brijeg-Zvijezda 1 Kvalitet na strani Širokog..
Kozara-Sloboda 1x Meč dvije ekipe koje se bore za opstanak i u takvoj situaciji domaći teren može, ali i ne mora, značiti puno
Sarajevo-GOŠK 1 No comment
Slavija-Velež 1x Velež umoran od kupa, a Slaviji trebaju bodovi...
Travnik-Olimpic 1x2 sve je moguće..
Rudar Prijedor-Željezničar x2 Mi umorni od kupa, Rudar ima veliki motiv, mada ne vjerujem da nas mogu pobijediti, mogu maksimalno bod izvući..
Leotar-Borac 2 Pustiće ovo Trebinjci Borcu (bez obzira na to što je Borac svakako kvalitetniji)
Široki Brijeg-Zvijezda 1 Kvalitet na strani Širokog..
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
[quote="senci-071"]17. KOLO
ZRINJSKI- ČELIK X, iskreno ovo je više navijački jer nam je domaćin za petama, domaćini su bliži pobjedi,
mada nadam se da će čelik odigrati dobro i izvući remi, prošlo kolo nisu kući dobili moraju
zapeti
KOZARA- SLOBODA 1, domaćini se bore za opstanak, prvo kolo su izgubili, ovde moraju ići na pobjedu..
SARAJEVO-GOŠK 1, Sarajevo rutinski dobija nošeni rezultatom iz Tuzle, dosta su kvalitetniji od gosta
SLAVIJA- VELEŽ 1, Slavija hvata posljednji voz za opstanak
TRAVNIK- OLIMPIC 1, Travniku gori po nogama moraju na pobjedu
RUDAR P.- ŽELJEZNIČAR X, gosti dosta bolji, ali istrošili su se u polufinalu kupa po teškom terenu
LEOTAR- BORAC X, mislim podjela bodova da će biti u Trebinju, i Borac se istrošio u kupu...
ŠIROKI B.- ZVIJEZDA 1, teškom mukom kec, Široki bolji ali su se i oni namučili protiv Veleža
ZRINJSKI- ČELIK X, iskreno ovo je više navijački jer nam je domaćin za petama, domaćini su bliži pobjedi,
mada nadam se da će čelik odigrati dobro i izvući remi, prošlo kolo nisu kući dobili moraju
zapeti
KOZARA- SLOBODA 1, domaćini se bore za opstanak, prvo kolo su izgubili, ovde moraju ići na pobjedu..
SARAJEVO-GOŠK 1, Sarajevo rutinski dobija nošeni rezultatom iz Tuzle, dosta su kvalitetniji od gosta
SLAVIJA- VELEŽ 1, Slavija hvata posljednji voz za opstanak
TRAVNIK- OLIMPIC 1, Travniku gori po nogama moraju na pobjedu
RUDAR P.- ŽELJEZNIČAR X, gosti dosta bolji, ali istrošili su se u polufinalu kupa po teškom terenu
LEOTAR- BORAC X, mislim podjela bodova da će biti u Trebinju, i Borac se istrošio u kupu...
ŠIROKI B.- ZVIJEZDA 1, teškom mukom kec, Široki bolji ali su se i oni namučili protiv Veleža
-
- Kontakt:
17. KOLO
ZRINJSKI - ČELIK 1, bolji zrinjski.|
KOZARA - SLOBODA 1, domacinski, za slobodu kadeti igraju tako da...
SARAJEVO - GOŠK 1, Kvalitetniji su
SLAVIJA - VELEŽ 1, osokoljeni pobjedom u gostima, SIGURNO UZIMAJU !
TRAVNIK - OLIMPIC X, OlimpiC je odigrati dobro, al Varupa daje iz Zenice gol.
RUDAR P. - ŽELJEZNIČAR 2, Jes Rudar nezgodan ali mi smo trenutno najbolji u PLBIH, 0:2.
LEOTAR - BORAC 1x , no comment
ŠIROKI B. - ZVIJEZDA 1, kvalitetniji !
ZRINJSKI - ČELIK 1, bolji zrinjski.|
KOZARA - SLOBODA 1, domacinski, za slobodu kadeti igraju tako da...
SARAJEVO - GOŠK 1, Kvalitetniji su

SLAVIJA - VELEŽ 1, osokoljeni pobjedom u gostima, SIGURNO UZIMAJU !
TRAVNIK - OLIMPIC X, OlimpiC je odigrati dobro, al Varupa daje iz Zenice gol.

RUDAR P. - ŽELJEZNIČAR 2, Jes Rudar nezgodan ali mi smo trenutno najbolji u PLBIH, 0:2.
LEOTAR - BORAC 1x , no comment
ŠIROKI B. - ZVIJEZDA 1, kvalitetniji !
1.FK Zeljeznicar
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United
2.S.S. Lazio
3.FC Manchester United
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.