Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

SvenZ
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la SvenZ » 02 jun 2012, 18:37

Ja inace za Zelju navijam svim srcem, idem na svaku utakmicu i tako to. Meni kad dodje jaran koji navija za Milan i kaze da ne gleda BH ligu jer je sranje (mozda jeste sranje al kako ce on to znat kada nije ni pogledao) i da je milan tri puta bolji od Zelje, hoce nosto da mi bude. Naravno Milan jeste tri puta bolji od Zelje a liga jeste tu i tamo sranje, ali idu stvari na bolje, razbijaju se ti fol nacionalni kljucevi, znam sigurno da Zeljo gotovo svaku utakmicu divno igra (lijepi potezi, akcije, sve u svemu lijepo je za gledati), a za ostale ne znam ali sam siguran da ima jos koji klub koji tu i tamo lijepo odigra. Ali sve ovo na stranu, glavni problem jeste sto nikome od nasih klubova ne daje sansu. Mnogi su takvi slucajevi. To je logika "neko njemu rekao da bh liga ne valja da je sve namjesteno i da je los fudbal" i toga se drze. Na zalost tako je. Ja ipak vjerujem da ce doci nase vrijeme, neko ce se plasirati u grupnu fazu lige prvaka ili europa lige i onda ce svi automatski postat navijaci. Tako to obicno ide.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 02 jun 2012, 23:45

harebianconero je napisao/la:Ja sam počeo da navijam za Juventus 2003.-e godine, a nedugo nakon toga, klub je izbačen u 2. ligu. I nakon toga sam nastavio navijati za Juventus.

Kad bi sada npr. Barca (Chelsea, Man. City) imali istu sudbinu kao Juventus, 70% novijih navijača tih timova bi prestalo da navija za te klubove.

Ne bih nikad prestao simpatizirati Chelsea , citav zivot za Chelsea od stranih klubova ;)
Ta nisam šaban da mjenjam klubove to je - ciganluk ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 03 jun 2012, 00:33

ANTIFA ! je napisao/la:
harebianconero je napisao/la:Ja sam počeo da navijam za Juventus 2003.-e godine, a nedugo nakon toga, klub je izbačen u 2. ligu. I nakon toga sam nastavio navijati za Juventus.

Kad bi sada npr. Barca (Chelsea, Man. City) imali istu sudbinu kao Juventus, 70% novijih navijača tih timova bi prestalo da navija za te klubove.

Ne bih nikad prestao simpatizirati Chelsea , citav zivot za Chelsea od stranih klubova ;)
Ta nisam šaban da mjenjam klubove to je - ciganluk ..
Jesi to bgt rođen 2003? :mrgreen:
Sto se tice promjene klubova to mi je bezz skroz.Ja sam veliki fan Valencije,ali sam nekad (danas ih nema :D ) bio navijac i NK Zepce.Gledao sam svaku domacu tekmu i bio sam "vatreni" fan,no uz to sam uvijek ostajo uz Valenciu.Posto danas nema NK Zepce ostala je samo Valencia i za sebe mogu reci s pravom da sam i navijaca Valencije,jer nedozivljavam se kao obican fan :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 03 jun 2012, 01:15

Maj 1996. godine od tada JUVE u srcu, s druge strane Chelsea mi je bio drag dok je igrao Gianluca Viali, Gianfracno Zola ali kada je postao "bogataski" klub sve je palo u vodu tako da za cijeli zivot SOLO JUVE :DDDD
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 jun 2012, 13:03

Ja simpatiziram NK Dinamo Zagreb i FK BATE Borisov. Za Dinamo se nema tu šta posebno reći, većina ljudi u Širokom simpatizira ili Dinamo ili Hajduk, ja ovaj prvi :) BATE sam zapazio početkom tisutljeća u pretkolima lige prvaka i tada sam ih pamtio po imenu (bate ili opanci :lol: ) Sljedeći put kad sam ih zapazio bilo je kad su u Intertoto kupu deklasirali u to vrijeme veliki 1860 Munchen. To mi je tada bilo nevjerojatno. 2007. su odigrali solidan dvomeč protiv Steaue Bukurešt u 3. pretkolu lige prvaka i imali su svoje šanse za famozni ulazak momčadi iz 1. pretkola u skupine tog elitnog natjecanja. Sljedeće sezone sam čitao članak na uefinoj stranici gdje iz kluba poručuju kako su počeli držati igrače na okupu i ne prodavati ih za siću (kao što je to bio slučaj sa Hlebom kojeg su prodali za 150000 eura u Stuttgart) kako bi napravili korak dalje u ligi prvaka. To mi je tada bilo smiješno jer je koju godinu ranije bjeloruski prvak izgubio obe utakmice u ligi prvaka od Širokog Brijega i nije mi bilo jasno kako neko iz neke Bjelorusije može maštati o ligi prvaka. No nakon što su očekivano izbacili neke Islanđane, u gostima su senzacionalno pobijedili Anderlecht i remijem kući osigurali prolaz u 3. pretkolo. Tu su na isti način porazili Levski iz Sofije i postali prvi bjeloruski klub u Ligi prvaka pokazavši da se sve može kad se ima veliko htjenje i kad se pravilno radi. U skupinama ih velikan Juventus nije uspio poraziti ni u jednom meču. Posle su prošli skupine Europske lige i ponovo ušli u skupine Lige prvaka. Zanimljivo je da je velika većina igrača iz Bjelorusije i to dobrim dijelom iz njihovog omladinskog pogona. Ne oslanjaju se na kupovinu nekakvih skupih i neprovjerenih stranaca, već se uzadaju u kvalitetan rad sa mladima (nešto slično kao mi u košarci :) ) što se vidi i po rezultatima mlade vrste Bjelorusije (3. mjesto na EURU do 21 godine 2011. na kojem su ključne uloge igrali i pojedinci iz BATE-a). Kad se tome doda da dolaze iz relativno male sredine, veličine Mostara, jednostavno sam se zaljubio u taj klub i pratim većinu njihovih utakmica po internetu i veselim se dvobojima sa velikanima europskog nogometa, kao što su dosadašnji dvoboji sa Realom, Juventusom, Barcom, Milanom, Parisom i ostalim koji na žalost uglavnom završe tužno po BATE :) Smatram da se svaki manji klub treba ugledati na BATE Borisov i na sličan način se probiti na nogometnu scenu u kojoj danas dominira novac.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 jun 2012, 19:39

...
Zadnja izmjena: Jack777Pott, dana/u 21 sep 2012, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

High

Post Postao/la High » 20 jun 2012, 08:30

Nažalost, ovakvih je sve više. Mene duša boli kad vidim ove dresove, šalove, privjeske, zajebancije kod naših ljudi, sve u znaku Barcelone, Chelsea, Bayerna, Reala... Hajde da to samo simpatišu, ali ljudi bukvalno žive za to, nisam shvatio zašto, nikad, niti ću ikad shvatiti. Meni je mizerno, bukvalno i bolesno, gledati SVOJ tim na TV-u uvijek, ali uvijek, skakati kao idiot kad neko da pogodak, a ti to vidiš na TV-u. Meni to nije ljubav, meni to nije strast, meni to nije nešto čim ću se ponositi. Ovako, ljepota kad odeš sa svojom rajom na tekmu svog kluba, baciš koju mahalsku, popričaš, pa i iznerviraš se skupa s tom rajom, raduješ se, prođeš milion nekih stvari, a zbog svega jer te veže taj klub, to nešto. Ali, eto, naša raja sve više hoda sa dresovima tih ''anamo ekipa'', sve više priča o njima, ''živi'' za te timove. Gotivim i ja neke klubove pored ovog najdražeg, ali to je sve ono :'' Pa eto, dragi su mi.'' Ali, daleko od toga da ja pratim sve u vezi njih, da se nerviram i plačem zbog tog tamo kluba. Nikad, ali nikad sebe ne bi' mogao zamisliti u toj situaciji, niti ću. Imamo fudbal takav kakav imamo, ali to ne mora značiti da to ostavimo po strani i veličamo neke tamo klubove, a svoje istovremeno gazimo. I naš će fudbal opet biti moderan, doći će stvari na svoje mjesto, pa će navaliti gamad opet da bodri ono što je naše. Ima nas budala koji živimo za svoj klub, koji nam je i više od toga, a ove ćemo pustiti da skaču uz Heineken u nekom kafiću, lokalu, dnevnom boravku, ili gdje već.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 21 jun 2012, 01:18

Budući da se širom planete navija za mnoge klubove u inostranstvu, onda je to sasvim logično normalno.

Ja volim i navijam za Lazio, opsjednut sam ovim klubom, nema dana da ne napišem neki post na faceu o Laziju, objavim neku pjesmu, itd.
Uvijek kada spominjem Lazio, govorim "Mi", jer se osjećam djelom nebeskoplave porodice, iako nisam niti blizu Rima :D

Teško je to objasnit, barem ja ne mogu ..Lazio mi je život i to je to.
Kako opisat' pogodak Klosea merdi u 93 min ..najemotivniji trenutak u mom životu ..eto koliko volim i živim za ovaj klub.

AVE LAZIO slika slika
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 21 jun 2012, 02:19

JTS je napisao/la:Budući da se širom planete navija za mnoge klubove u inostranstvu, onda je to sasvim logično normalno.

Ja volim i navijam za Lazio, opsjednut sam ovim klubom, nema dana da ne napišem neki post na faceu o Laziju, objavim neku pjesmu, itd.
Uvijek kada spominjem Lazio, govorim "Mi", jer se osjećam djelom nebeskoplave porodice, iako nisam niti blizu Rima :D

Kako opisat' pogodak Klosea merdi u 93 min ..najemotivniji trenutak u mom životu ..eto koliko volim i živim za ovaj klub.

AVE LAZIO slika slika
Samozapali se.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 jun 2012, 02:29

Sarajlijc@ je napisao/la:
JTS je napisao/la:Budući da se širom planete navija za mnoge klubove u inostranstvu, onda je to sasvim logično normalno.

AVE LAZIO slika slika
Samozapali se.
To je to. Sarajlic@ legenda. :)
Who dares, wins !

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 21 jun 2012, 03:11

AVE LAZIO slika slika
Razumijem te, iskreno.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 21 jun 2012, 11:07

Za koga ce raja koja nema klub u svom gradu,selu ili nesto, navijat, ako mu je isto gledat Zelju preko tv-a i Barcelonu ??
Sve Sarajlijie navijaju za Zelju ili Sarajevo. Svi Tuzlaci za Slobodu, itd itd. Niko ne zeli da navija za neki sabanski klub iako je taj klub iz istog tog grada.
Manite mi samo argumenata, "rodio se pored stadiona, na stadionu, u stadionu." "babo vas sve vodo itd." ;)

Ljepoje
Kontakt:

Post Postao/la Ljepoje » 30 jun 2012, 14:20

Gledam fudbal zbog igre i užitka,a ne zbog nekog tima/igrača il športskog rezultata... :D

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 03 jul 2012, 19:40

O ovom pričam skoro svaki dan, prepirem se s jaranima svakodnevno oko ovoga, a tek danas naletim na ovu temu. Al vidim da je koliko-toliko još uvijek aktuelna, pa mi neće bit isfur napisat koju riječ, vlastito mišljenje...

Svjestan sam ja da je naš fudbal u velikoj krizi, pogotovo ovaj klubski, mada ni reprezentacija ne blista, ali bar smo svi ubjeđeni da nam fali samo mali korak, a u klubskom fudbalu je to drugačije. Jako smo daleko od liga petice, pa i neka srednja kategorija evropskih klubova da je tako nazovem je dosta ispred naših klubova. Svjestan sam da ljudi koji prate sport, vole i gledaju fudbal imaju želju da gledaju i navijaju za neki tim, pa da rezignirani teškom situacijom u kojoj se nalazimo, traže neke evropske velikane i njih vole, podržavaju, simpatišu, svako u mjeri u kojoj misli da je pravilno. Ipak, kao što i forumaš koji je otvorio ovu temu, tako i ja baš ne mogu da vjerujem da neko može otići tako daleko da za Man.Utd, Real, Barcu, može reći MI, da ta internet povezanost može otići tako daleko. Mogu oni reći da im je sasvim svejedno to što nikad nisu kročili na stadion "voljenog" kluba i da je svejedno ako ni jednu utakmicu tog kluba nisu pogledali uživo, ali meni to nije svejedno i nije mi normalno. Po mom mišljenju ljubav i privrženost nekom klubu ne možeš doživit preko TV-a, interneta, foruma tog kluba. Možda sam sirovina, ali tu potrebnu emociju možeš po meni doživit samo na stadionu, okružen hiljadama ljudi koji djele istu sklonost, istu ljubav prema voljenom klubu. Nema po meni ljubavi dok ne dođeš na stadion i ne osjetiš se djelom mase, ne osjetiš da kupljenom kartom, glasom pomažeš svoj klub da ostvari cilj, pa makar to bio i ostvarit pobjedu nad klubom koji dolazi iz grada koji nema stanovnika koliko dođe na utakmicu nekog evropskog velikana za kojeg navija recimo tvoj najbolji jaran. Krećem iz svog primjera, ja recimo volim Želju, mogao bih reći i živim za taj klub, na svakoj sam domaćoj utakmici, svakodnevno pratim dešavanja u klubu, informišem se i u toku sam sa svim što se dešava. S druge strane postoji jedan klub koji me je načinom igre "osvojio", zaokupio moju pažnju, riječ je o Arsenalu. Volim pogledat utakmicu Arsenala, obradovat se svakom golu, ali to je samo trenutno naspram onog što osjećam prema Želji. To se ne može mjerit.

Još bih da za kraj kažem da mi se ovo više čini kao neko pomodarstvo. Mi smo narod koji ima sve, koji ima historiju i pretke kojima je dužan da voli i poštuje ono što je naše, a mi radimo upravo suprotno. U stanju smo srozat do dna sve što je naše, a priklanjat se svemu što dolazi sa zapada, pokušavamo biti dio njih i izaći iz naše kože, ne znam, nisam viđenja da su oni toliko bolji da su vrijedni priklanjanja.

Na ovo bih nadovezao i proteklo evropsko prvenstvo. Finale sam gledao u kafiću, punom kafiću, vidim ona raja se nervira, hajde, drži-ne daj...ja gledam i nije mi baš jasno. Ja kako ko primi loptu govorim hajde, nek se nešto dešava, nek je što bolja utakmica, a da ja navijam za Italiju, Španiju, Njemačku...ma daj..Nema meni reprezentacije do ove moje, predvođene telećim pogledom i naroda do ovog mog kojem je svaka utakmica historijska/povjesna. Za to se ba živi. :mrgreen:

"Ja nemam drugu zemlju, ja nemam dva kluba, moja zemlja je Bosna, a Željo jedina ljubav."
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 06 jul 2012, 02:05

@exbabilon

Sve O.K. poštujrm svačije mišljenje, ali mi nije jasno kako ti možeš znati šta ja osjećam, šta mogu, a šta ne mogu osjećati. Ne kontam. :?
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

High

Post Postao/la High » 06 jul 2012, 03:35

AVE LAZIO slika slika

Čitam, i ne vjerujem.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 06 jul 2012, 10:40

High je napisao/la:Nažalost, ovakvih je sve više. Mene duša boli kad vidim ove dresove, šalove, privjeske, zajebancije kod naših ljudi, sve u znaku Barcelone, Chelsea, Bayerna, Reala... Hajde da to samo simpatišu, ali ljudi bukvalno žive za to, nisam shvatio zašto, nikad, niti ću ikad shvatiti. Meni je mizerno, bukvalno i bolesno, gledati SVOJ tim na TV-u uvijek, ali uvijek, skakati kao idiot kad neko da pogodak, a ti to vidiš na TV-u. Meni to nije ljubav, meni to nije strast, meni to nije nešto čim ću se ponositi. Ovako, ljepota kad odeš sa svojom rajom na tekmu svog kluba, baciš koju mahalsku, popričaš, pa i iznerviraš se skupa s tom rajom, raduješ se, prođeš milion nekih stvari, a zbog svega jer te veže taj klub, to nešto. Ali, eto, naša raja sve više hoda sa dresovima tih ''anamo ekipa'', sve više priča o njima, ''živi'' za te timove. Gotivim i ja neke klubove pored ovog najdražeg, ali to je sve ono :'' Pa eto, dragi su mi.'' Ali, daleko od toga da ja pratim sve u vezi njih, da se nerviram i plačem zbog tog tamo kluba. Nikad, ali nikad sebe ne bi' mogao zamisliti u toj situaciji, niti ću. Imamo fudbal takav kakav imamo, ali to ne mora značiti da to ostavimo po strani i veličamo neke tamo klubove, a svoje istovremeno gazimo. I naš će fudbal opet biti moderan, doći će stvari na svoje mjesto, pa će navaliti gamad opet da bodri ono što je naše. Ima nas budala koji živimo za svoj klub, koji nam je i više od toga, a ove ćemo pustiti da skaču uz Heineken u nekom kafiću, lokalu, dnevnom boravku, ili gdje već.
Sve receno,svaka cast 8-)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 06 jul 2012, 10:56

High je napisao/la:

AVE LAZIO slika slika

Čitam, i ne vjerujem.

[youtube][/youtube]
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 07 jul 2012, 11:08

raul-zakon je napisao/la:@exbabilon

Sve O.K. poštujrm svačije mišljenje, ali mi nije jasno kako ti možeš znati šta ja osjećam, šta mogu, a šta ne mogu osjećati. Ne kontam. :?
Ja polazim iz svoje perspektive, i kao što i pitanje u naslovu teme kaže, iznosim svoje mišljenje po ovom pitanju. Iznoseći svoje mišljenje kažem kako gledam to navijanje za klubove širom Evrope, opet iz svoje perspektive. Nikom ne namećem svoje mišljenje, ali iskreno mislim ovo što govorim. Preko TV-a, interneta...se može biti simpatizer, imati klub koji gotiviš malo više od ostalih, sviđa ti se način na koji igraju, il nešto drugo i zato ti je drago kad pobjede, a vokri kad zijane. A da ti udaraš glavom u zid jer je Roben promašio penal, ne ide mi u glavu, tebi je to možda ok, meni ne i to je sve. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 07 jul 2012, 11:31

Nema svrhe diskutovati o ovome, jer neki to nisu nikada doživjeli.
Isto tako, ja vjerovatno ne bih mogao razumjeti nešto što ste vi doživjeli i osjetili tako.

Uostalom, ako Bog da, planiram sebi ispuniti veliku želju i sada u oktobru otići na Olimpico i uživo gledati svoj klub.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.