Mislim da ce uci Gazije a ako eventualno budu sprijeceni iz nekih razloga mislim da nece niko uci jer Kolina je trenutno nespremna za drugu ligu.Signore je napisao/la:Ako oni ne udju igrat ce Kolina ili nitko?
Druga Liga - grupa Centar
Re: Druga Liga - grupa Centar
Ma kroz tri tjedna ce se sve znat
Ove godine bi iz Centra mogao ispasti Natron
Nazalost zbog situacije u gradu nakon poplave opstina nece imati novce da finansira klub,a kada se to saopstilo igracima oni su odlučili "sreću" potražiti u drugim klubovima. Do prije mjesec dana su se kleli kako vole Natron a sada kada ih klub najviše treba ...... donekle razumljivo. Ovako Natron ostaje na juniorskom pogonu pa kako bude......

Steta, ja sam mislio da ce se opet boriti za vrh, aloi je razumljivo s obzirom da je u gradu i dan danas haos. Nadam se da ce se grad sto prije oporavit, a onda i klub. I bolje da igraju s juniorima, razvijaju ih nego da igraju igraci sa strane i da se gomilaju dugovi prema njima. Ovako se u startu zna da para nema i cekaju se bolja vremena.
Inace, vidio sam da su stadion spremili za utakmice. Sport ZDK je pisao o tome.
Inace, vidio sam da su stadion spremili za utakmice. Sport ZDK je pisao o tome.
Koliko ima profesionalaca u ovoj ligi, 2-3 po klubu?
- ASD
- Kontakt:
Ne bih rekao da ih ima uopste, mozda samo u ovim klubovima koji planiraju visi rang.Eborg je napisao/la:Koliko ima profesionalaca u ovoj ligi, 2-3 po klubu?
- samo_lijevo
- Kontakt:
daleko je to od profesionalizma.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- samo_lijevo
- Kontakt:
klubovi koji ce nastupati u novoj sezonuPrije početka nove sezone nogometnih takmičenja, u prostorijama NS ZDK danas je održana sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Zenica. Nakon što je klub prije nekoliko godina organizovao i seniorski tim, kao cilj postavljen je plasman u Prvu ligu FBiH, a sada kao član Druge lige „Centar“ veoma je blizu ispunjenja zacrtanog. Ono što je i danas bila tema Skupštine je organizacija kluba na svim nivoima. Prije samog početka predsjednik Skupštine Tarik Švraka je dao na glasanje prijedlog za smanjenje broja delegata u skupštini, pa će ubuduće pravo glasa imati 19 članova a ne 33 koliko je do sada iznosio broj delegata.
Reorganizacija Upravnog odbora i ozbiljan pristup radu kluba
Nakon što je ukinuta pozicija direktor kluba, Upravni odbor će u narednom periodu preuzeti veće ovlasti u radu FK Rudar. Za razliku od prethodnih godina klub ima respektabilan Upravni odbor i organizovan je na nivou pojedinih premijerligaša. Još jedna novost je promjena predsjednika kluba. Naime dosadašnji predsjednik Nihad Perčo će preuzeti ulogu menadžera kluba i brigu o igračkom kadru, dok je za novog predsjednika kluba jednoglasnom izabran Mirsad Heleg. Da je FK Rudar trenutno klub sa ambicijama potvrdio je i novi predsjednik: „Čestitao bih novoizabranim članovima Upravnog odbora a i zahvalio bih se na izboru mene kao predsjednika. Trebat će puno truda i energije u narednom periodu da se ovaj izbor opravda. Ovdje prisutni ljudi rade za dobrobit ovog kluba i svima nam je u cilju da klub funkcionira kako treba. Cilj nam je da nastavimo dalje u istom smjeru kao i prethodni ljudi koji su vodili ovaj klub. Svi ćemo dati sve od sebe da FK Rudar bude respektabilan klub naše državne nogometne porodice“-istakao je Heleg.
Na današnjoj sjednici Skupštine usvojen je i finansijski izvještaj te je konstatovano da je klub prošlu sezonu završio bez dugovanja. Za novu sezonu i takmičenje u višem rangu nego u prethodnom potrebna su i veća sredstva kako bi vrlo brzo Uprava, igrači, stručni štab uspjeli da dođu do svogcilja a to je Prva liga: „Cilj od samog početka nam je ulazak u Prvu ligu FBiH, a u ovoj sadašnjoj ulog je veliki.Tu je visočka Bosna koja ima iste ambicije kao i mi. Mi igramo i borimo se za sebe ali tu smo da sarađujemo sa svim klubovima u našem gradu pogotovo sa našim premijerligašom Čelikom“-kazao je predsjednik Skupštine Tarik Švraka.
sportzdk.ba
1 NK Bosna
2 NK Natron
3 NK Tošk
4 FK Borac
5 FK Rudar Zenica
6 NK Usora
7 FK Stupčanica
8 FK Famos
9 FK Radnik
10 NK Krivaja
11 NK Pobjeda
12 FK Ilijaš
13 NK Azot
14 FK Mladost Župča
15 NK Pofalički
zar netreba biti 16 ekipa u konkurencije. sta je sa Gazije iz BPK. hoce li se oni takmicitisamo_lijevo je napisao/la:klubovi koji ce nastupati u novoj sezonuPrije početka nove sezone nogometnih takmičenja, u prostorijama NS ZDK danas je održana sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Rudar Zenica. Nakon što je klub prije nekoliko godina organizovao i seniorski tim, kao cilj postavljen je plasman u Prvu ligu FBiH, a sada kao član Druge lige „Centar“ veoma je blizu ispunjenja zacrtanog. Ono što je i danas bila tema Skupštine je organizacija kluba na svim nivoima. Prije samog početka predsjednik Skupštine Tarik Švraka je dao na glasanje prijedlog za smanjenje broja delegata u skupštini, pa će ubuduće pravo glasa imati 19 članova a ne 33 koliko je do sada iznosio broj delegata.
Reorganizacija Upravnog odbora i ozbiljan pristup radu kluba
Nakon što je ukinuta pozicija direktor kluba, Upravni odbor će u narednom periodu preuzeti veće ovlasti u radu FK Rudar. Za razliku od prethodnih godina klub ima respektabilan Upravni odbor i organizovan je na nivou pojedinih premijerligaša. Još jedna novost je promjena predsjednika kluba. Naime dosadašnji predsjednik Nihad Perčo će preuzeti ulogu menadžera kluba i brigu o igračkom kadru, dok je za novog predsjednika kluba jednoglasnom izabran Mirsad Heleg. Da je FK Rudar trenutno klub sa ambicijama potvrdio je i novi predsjednik: „Čestitao bih novoizabranim članovima Upravnog odbora a i zahvalio bih se na izboru mene kao predsjednika. Trebat će puno truda i energije u narednom periodu da se ovaj izbor opravda. Ovdje prisutni ljudi rade za dobrobit ovog kluba i svima nam je u cilju da klub funkcionira kako treba. Cilj nam je da nastavimo dalje u istom smjeru kao i prethodni ljudi koji su vodili ovaj klub. Svi ćemo dati sve od sebe da FK Rudar bude respektabilan klub naše državne nogometne porodice“-istakao je Heleg.
Na današnjoj sjednici Skupštine usvojen je i finansijski izvještaj te je konstatovano da je klub prošlu sezonu završio bez dugovanja. Za novu sezonu i takmičenje u višem rangu nego u prethodnom potrebna su i veća sredstva kako bi vrlo brzo Uprava, igrači, stručni štab uspjeli da dođu do svogcilja a to je Prva liga: „Cilj od samog početka nam je ulazak u Prvu ligu FBiH, a u ovoj sadašnjoj ulog je veliki.Tu je visočka Bosna koja ima iste ambicije kao i mi. Mi igramo i borimo se za sebe ali tu smo da sarađujemo sa svim klubovima u našem gradu pogotovo sa našim premijerligašom Čelikom“-kazao je predsjednik Skupštine Tarik Švraka.
sportzdk.ba
1 NK Bosna
2 NK Natron
3 NK Tošk
4 FK Borac
5 FK Rudar Zenica
6 NK Usora
7 FK Stupčanica
8 FK Famos
9 FK Radnik
10 NK Krivaja
11 NK Pobjeda
12 FK Ilijaš
13 NK Azot
14 FK Mladost Župča
15 NK Pofalički
- samo_lijevo
- Kontakt:
Izvinjavam se,moja je greska.Ja sam ovo kopirao sa fejsbuk stranice Bosne i nisam zahvatio Gazije.
Ja ne vjerujem u ovaj spisak sve dok ne bude izvlacenje.Prvo sam skeptican oko nastupa Stupcanicepa onda sa ovim gazijama.
Ja ne vjerujem u ovaj spisak sve dok ne bude izvlacenje.Prvo sam skeptican oko nastupa Stupcanicepa onda sa ovim gazijama.
Kako se moze vidjeti na fb stranici FK Gazije nema nikakvog govora oko ulaska u drugu ligu. Naime vrijeme je ramazana i ista stranica sluzi za promociju i samopromociju predsjednika FK Gazije i iftarskih okupljanja a o pocetku priprema i eventualnoj prici o ulasku u ozbiljniji rang takmicenja nema ni govora.
Kruze price da od ulaska nece biti nista a i Kolina je nespremna tako da bi ekipa koja je ispala trebala ostati u ligi.
Kruze price da od ulaska nece biti nista a i Kolina je nespremna tako da bi ekipa koja je ispala trebala ostati u ligi.
U Rudaru je situacija alarmantna, nema 10 igrača na treningu uglavnom oni što na terminu ne mogu igrat, sumnjam da bi mogli u drugu ligu jedino ako se nešto drastično ne promjeni, čuo sam danas da je i Stupčanica istupila
Ocel sad Stupcanica igrati kanton? U ZDK su jucer obavili zdrijebanje. Doduse, mogu ih vrlo lako ubaciti zbog neparnog broja timova.lisander je napisao/la:U Rudaru je situacija alarmantna, nema 10 igrača na treningu uglavnom oni što na terminu ne mogu igrat, sumnjam da bi mogli u drugu ligu jedino ako se nešto drastično ne promjeni, čuo sam danas da je i Stupčanica istupila
Prica se da hoce igrati kanton, dakle 14 ekipa ima sad u drugoj ligi Centar, plus vjerovatno Rudar
Onda oni mozda zamjene Rudar ukoliko Rudar bude htio igrati Drugu ligu. Iako, netko je ovdje pisao da se Rudar raspada, da nemaju ni para, a ni igraca.
Ne vjerujem da se moze naknadno ulaziti, bilo bi neregularno prvenstvo. Ako je izvrsen zrijeb onda je to - to.
Sreca je da NSZDK sada vodi prvenstvo, oni levati iz Gorazda ni stranicu nemaju.
Sreca je da NSZDK sada vodi prvenstvo, oni levati iz Gorazda ni stranicu nemaju.
Ni ovi iz NSZDK nisu sto su nekad bili. Zdrijeb kantonalne lige obavljen prije tri dana, a oni jos uvijek nisu objavili raspored, kao ni Omladinski, ni KLPP.Eborg je napisao/la:Ne vjerujem da se moze naknadno ulaziti, bilo bi neregularno prvenstvo. Ako je izvrsen zrijeb onda je to - to.
Kup kantona se mora odigrati do 1.8., a kod nas se finale trebalo igrati 2.8. i 6.8. da bi na kraju pomjerili na 6.8. i 13.8.
Imaju kikseva vise nego sto im treba, al su za one iz Gorazda u smislu organizacije UEFA, a ne NSZDK.
- samo_lijevo
- Kontakt:
kako nema raspored za kanton?
to si ti nesto slabo gledao.
to si ti nesto slabo gledao.
To je raspored na portalu SportZDK, a ne na stranici Saveza. Taj isti portal moze nazvat Savez u Gorazdu i zamolit ih za sve informacije koje im trebaju i dobit ce ih kao sto je dobio i od NSZDK. Problem je sto NSZDK na svojoj stranici nije postavio raspored. Ne moze nitko reci da ne rade, jer su dan nakon zdrijebanja objavili datum i satnicu zdrijebanja Druge lige - Centar. Al ajde, dajem im vremena do srijede, nek prodju blagdani pa da vidimo.
I kako debili nisu mogli odredit kad pocinje prvenstvo
I kako debili nisu mogli odredit kad pocinje prvenstvo

- samo_lijevo
- Kontakt:
da ovo je sa stranice SportZDK.Cekaj dok prodje Bajram,sada su svi na odmoru do srijede.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.