amypitar je napisao/la:Beduin je napisao/la:Eto Velkoski skoro pa definitivno odlazi, i sam je izjavio da se pregovara sa nekoliko klubova pa ce vidjeti gdje ce, jos da Benko ode i tapija je Sarajevu. Naravno da je svaki igrac zamjenjiv, ali stalne promjene u timu mi se ne cine produktivne, pogotovo ako klub cilja na neki iskorak van nase lige (ma kakav god to iskorak bio), treba neka konstanta, pogotovo Velkoski koji je odlican i strijelac i asistent, a nije ni star igrac.
Al opet, Uprave najbolje znaju kakvi su im ciljevi.
Pa ovo Dinamo radi vec godinama.
Od prodaje se igraca mora zivjeti.Pa recimo prodajom Cimija se vrati jedan dio duga poreznoj.Pravi se jedan od najboljih kampova u regiji.
Sarajevo je za 2 god.od dolaska Tana vratilo dugove,osvojilo titulu,kup,zaradili 4-5 mil km.it'd
Bice pojacanja,a I ovako imamo najjaci tim u ligi.
Ovo je najbolji dokaz dobrog pametnog rada kluba.
1. Haris Duljević (FK Sarajevo) 1.500.000 €
2. Samir Radovac (FK Sarajevo) 1.100.000
3. Matej Delač (FK Sarajevo) 1.000.000
4. Leon Benko (FK Sarajevo) 1.000.000
5. Krste Velkoski (FK Sarajevo) 1.000.000
Na stranu vraceni dugovi, najpametniji potez i jeste bio prodaja Cimirota na vrijeme za tako dobru cijenu, ali ne mora se svaki prelazni rok prodavati najbolji igrac, prvo treba napraviti 2 mlada igraca, da se uklope u tim, steknu iskustvo i skrenu paznju na sebe, a onda prodati nekog malo iskusnijeg i uzeti dobru lovu, ne moze klub samo prodavati i prodavati. Previse mi je promjena za jedan prelazni rok u vasem timu, pogotovo u ovaj period kad nemas popravni do kraja sezone. Jeste i Sloboda promijenila skoro sve igrace prosle zime i napravila boom (mada nakon onakvog starta svaka promjena je bila dobra

), ali i to se ne desava uvijek, taj pozitivni sok i rezultat, vec urijetko.
Budi realan, da imate najjaci tim u ligi daleko bolje biste igrali, nemoj jacinu mjeriti samo po tome sto je bivsi rep. Alispahic bio tu, ili neki anonimus Milana koji nista dobro nije napravio, gledaj generalno.
Pogotovo znamo obojica da TM nije nikakvo mjerilo, uzmi samo Velkoskog i njegovu cijenu, a volio bih znati koliko se para nudi trenutno Sarajevu za njega?
Na osnovu igara ove sezone cak ni Radovcu nije realna cijena jer je lose odigrao polusezonu pa ne znam na osnovu cega uredjuju ove cifre na TM, ni Duljevic nije odigrao konstantnu sezonu, vec posljednjih par utakmica, tako da ove cijene mi vise lice na zelje i misljenja forumasa, nego na osnovu statistike i pracenja igraca tokom sezone.
Pa jedan Calabria, mozda i najtalentovaniji desni bek italijanske lige i igrac Milana trenutno vrijedi oko 550k eura (do prije par sedmica je "vrijedio" oko 350k), pa ti uporedi njega i Memiju koji je "skuplji".
Cak bih onda daleko prije kupio Mexesa za nekih 400k, a prodao Barbarica za 650k, jos imas Mexesa u timu a i dobar si oko 200k.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤