Transferi igrača Premijer lige BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

amypitar
Kontakt:

Re: Transferi igrača Premijer lige BiH

Post Postao/la amypitar » 07 jan 2016, 14:10

Beduin je napisao/la:Eto Velkoski skoro pa definitivno odlazi, i sam je izjavio da se pregovara sa nekoliko klubova pa ce vidjeti gdje ce, jos da Benko ode i tapija je Sarajevu. Naravno da je svaki igrac zamjenjiv, ali stalne promjene u timu mi se ne cine produktivne, pogotovo ako klub cilja na neki iskorak van nase lige (ma kakav god to iskorak bio), treba neka konstanta, pogotovo Velkoski koji je odlican i strijelac i asistent, a nije ni star igrac.
Al opet, Uprave najbolje znaju kakvi su im ciljevi.

Pa ovo Dinamo radi vec godinama.
Od prodaje se igraca mora zivjeti.Pa recimo prodajom Cimija se vrati jedan dio duga poreznoj.Pravi se jedan od najboljih kampova u regiji.
Sarajevo je za 2 god.od dolaska Tana vratilo dugove,osvojilo titulu,kup,zaradili 4-5 mil km.it'd
Bice pojacanja,a I ovako imamo najjaci tim u ligi.

Ovo je najbolji dokaz dobrog pametnog rada kluba.

1. Haris Duljević (FK Sarajevo) 1.500.000 €
2. Samir Radovac (FK Sarajevo) 1.100.000
3. Matej Delač (FK Sarajevo) 1.000.000
4. Leon Benko (FK Sarajevo) 1.000.000
5. Krste Velkoski (FK Sarajevo) 1.000.000

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jan 2016, 14:34

Yebem ti zivot i logiku :facepalm: njihov navijač i zakletva teme jer je insider stavio cijene na TM i onda mu je to argument glavni :facepalm:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 jan 2016, 14:41

JoseMourinho je napisao/la:Yebem ti zivot i logiku :facepalm: njihov navijač i zakletva teme jer je insider stavio cijene na TM i onda mu je to argument glavni :facepalm:
Redovi u Titovoj stoje i cekaju da kupe madjahnog Benku za milion a ovi se dvoume pare ili najbolji strijelac.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 jan 2016, 14:53

Baš je transfermarkt relevantan faktor za procjenu kvalitetnog rada jednog kluba. To je jednostavno proizvoljna procjena pojedinca, koji je možda čak i navijač nekog od klubova, a stvarnost je drugačija. J*** li ga, ali svaki naš igrač do sada je otišao za manje nego se predviđalo, ako se dobro sjećam. Čak je i Cimirot bio nešto skuplji nego što je prodan, iako je kod njega bila možda i najpreciznija cijena.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jan 2016, 14:55

amypitar je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Eto Velkoski skoro pa definitivno odlazi, i sam je izjavio da se pregovara sa nekoliko klubova pa ce vidjeti gdje ce, jos da Benko ode i tapija je Sarajevu. Naravno da je svaki igrac zamjenjiv, ali stalne promjene u timu mi se ne cine produktivne, pogotovo ako klub cilja na neki iskorak van nase lige (ma kakav god to iskorak bio), treba neka konstanta, pogotovo Velkoski koji je odlican i strijelac i asistent, a nije ni star igrac.
Al opet, Uprave najbolje znaju kakvi su im ciljevi.

Pa ovo Dinamo radi vec godinama.
Od prodaje se igraca mora zivjeti.Pa recimo prodajom Cimija se vrati jedan dio duga poreznoj.Pravi se jedan od najboljih kampova u regiji.
Sarajevo je za 2 god.od dolaska Tana vratilo dugove,osvojilo titulu,kup,zaradili 4-5 mil km.it'd
Bice pojacanja,a I ovako imamo najjaci tim u ligi.

Ovo je najbolji dokaz dobrog pametnog rada kluba.

1. Haris Duljević (FK Sarajevo) 1.500.000 €
2. Samir Radovac (FK Sarajevo) 1.100.000
3. Matej Delač (FK Sarajevo) 1.000.000
4. Leon Benko (FK Sarajevo) 1.000.000
5. Krste Velkoski (FK Sarajevo) 1.000.000
Na stranu vraceni dugovi, najpametniji potez i jeste bio prodaja Cimirota na vrijeme za tako dobru cijenu, ali ne mora se svaki prelazni rok prodavati najbolji igrac, prvo treba napraviti 2 mlada igraca, da se uklope u tim, steknu iskustvo i skrenu paznju na sebe, a onda prodati nekog malo iskusnijeg i uzeti dobru lovu, ne moze klub samo prodavati i prodavati. Previse mi je promjena za jedan prelazni rok u vasem timu, pogotovo u ovaj period kad nemas popravni do kraja sezone. Jeste i Sloboda promijenila skoro sve igrace prosle zime i napravila boom (mada nakon onakvog starta svaka promjena je bila dobra :D), ali i to se ne desava uvijek, taj pozitivni sok i rezultat, vec urijetko.

Budi realan, da imate najjaci tim u ligi daleko bolje biste igrali, nemoj jacinu mjeriti samo po tome sto je bivsi rep. Alispahic bio tu, ili neki anonimus Milana koji nista dobro nije napravio, gledaj generalno.
Pogotovo znamo obojica da TM nije nikakvo mjerilo, uzmi samo Velkoskog i njegovu cijenu, a volio bih znati koliko se para nudi trenutno Sarajevu za njega?
Na osnovu igara ove sezone cak ni Radovcu nije realna cijena jer je lose odigrao polusezonu pa ne znam na osnovu cega uredjuju ove cifre na TM, ni Duljevic nije odigrao konstantnu sezonu, vec posljednjih par utakmica, tako da ove cijene mi vise lice na zelje i misljenja forumasa, nego na osnovu statistike i pracenja igraca tokom sezone.

Pa jedan Calabria, mozda i najtalentovaniji desni bek italijanske lige i igrac Milana trenutno vrijedi oko 550k eura (do prije par sedmica je "vrijedio" oko 350k), pa ti uporedi njega i Memiju koji je "skuplji".
Cak bih onda daleko prije kupio Mexesa za nekih 400k, a prodao Barbarica za 650k, jos imas Mexesa u timu a i dobar si oko 200k. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 07 jan 2016, 14:59

Benko bi još vrijedio i najviše od svih u Sarajevu,ali ga godine J***. Samo što se prvenstva tiče,20 golova u 29 utakmica za Sarajevo i 34 gola u 50 utakmica za Rijeku. Znači 54 gola u 3 ipo sezone,bez kupova,EL itd.

S takvom statistikom da ima nekih 26-27 godina bez problema bi se prodao za barem 2 milijuna eura,a vrlo moguće i više. Ovako ima 32 godine tako da velikih cifri neće biti,ako se uhvati i taj milijun (na koliko je procijenjen) odlično je.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jan 2016, 15:08

De odvadite malo svima nam je jasno da ili ce otic slobodnih papira ili simbolocna odšteta do 100k €, sta vam je danas kako onaj pitar nove cijene stavi tako svi pitari ograjisase :rol:

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 07 jan 2016, 15:48

JoseMourinho je napisao/la:De odvadite malo svima nam je jasno da ili ce otic slobodnih papira ili simbolocna odšteta do 100k €, sta vam je danas kako onaj pitar nove cijene stavi tako svi pitari ograjisase :rol:
nije ti ovde nikom 100.000€ simbolicno.

to je solidan iznos za nase pojmove.

inace ne znam zasto sarajevo ima potrebu prodavati svako malo nekog od glavnih igraca. ako tan daje koliko pisu, jednostavno nemaju potrebe za nekih par stotina tisuca eura vise.. ili su tu neki drugi talovi u igri :silent:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2016, 17:09

Po igrama ove godine Ordagic treba biti najskuplji u ligi. Ko kaze suprotno slabo je pratio PL i Slobodu.

Steta sto kod nas nema naprednih statistika..

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 07 jan 2016, 17:32

tuzlak1987 je napisao/la:Po igrama ove godine Ordagic treba biti najskuplji u ligi. Ko kaze suprotno slabo je pratio PL i Slobodu.

Prvo pogledaj platu Ordagica u Slobodi? Jel on ikada igrao kvalifikacije LP ili EL?
Drug, nije on vise 18 god. kao sto je nas Amir npr. njemu je sada 22 a da je neki igrac on bi do sada igrao u boljoj ligi. LP
Plavo proljece! 1921

Psajdak
Kontakt:

Post Postao/la Psajdak » 07 jan 2016, 17:38

Tek sada sam obratio pažnju na cijenu Adnana Kovačevića, nakon što je @KLIS to spomenuo na našoj temi, koja iznosi 500.000, dok jedan Daniel Graovac košta 450.000 :lol:
Ajzea je forumaš godine !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 jan 2016, 17:41

sta je tu cudno kovacevic > tonji sunjic samo da ga debil mesa pozove u repku i da se dokaze ko i dulja
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 07 jan 2016, 17:53

fedeltafrotta je napisao/la:sta je tu cudno kovacevic > tonji sunjic samo da ga debil mesa pozove u repku i da se dokaze ko i dulja
Onda je Graovac>Pique !

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 07 jan 2016, 17:56

Pitari uozbiljite se, pazite sa kim se raspravljate.
Odakle navijacima drugih klubova spoznaja da je u Sarajevu sve idealno,predobro, igravi presretni. Sta vam je ljudi, jedino sto je sigurno da pojedini fudbaleri imaju malo vece plate od istatka lige i da su primanja sigurna i redovna. Kako smo mi u stanju da za Benku odbijemo 500 000 E, uzimajuci u obzir sve oko Benke. Pa zele i igraci iz Sarajeva da napreduku u karijerama.

Zar se i dalje neko upusta u raspravu su Piletom i slicnim njemu, dajte ljudi, sta vam je.
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 jan 2016, 18:04

GradKamena je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:sta je tu cudno kovacevic > tonji sunjic samo da ga debil mesa pozove u repku i da se dokaze ko i dulja
Onda je Graovac>Pique !
ma kakav on mihojevic je za njega puyol :stop:

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2016, 18:09

HenryLloyd je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Po igrama ove godine Ordagic treba biti najskuplji u ligi. Ko kaze suprotno slabo je pratio PL i Slobodu.

Prvo pogledaj platu Ordagica u Slobodi? Jel on ikada igrao kvalifikacije LP ili EL?
Drug, nije on vise 18 god. kao sto je nas Amir npr. njemu je sada 22 a da je neki igrac on bi do sada igrao u boljoj ligi. LP
Ja samo znam da ove cijene nisu realne jer je Ordagic odigrao bolju polusezonu od ovih svih igraca, a i u Zvijezdi je proslu odigrao dobro.

Njegov problem je samo sto nije imao managera da ga gura..

Uglavnom vidi se da u administraciji TM rade navijaci kojih i kojih klubova.

22 pricas kao da ima 30, a ne 22. Ja znam ono sto vidim ocima, pratio sam i Zelju i Sarajevo ovu polusezonu i niko mu nije primirisao iz veze tih ekipa. A Zrinjskog je silovao..

HenryLloyd
Kontakt:

Post Postao/la HenryLloyd » 07 jan 2016, 18:24

tuzlak1987 je napisao/la: Ja samo znam da ove cijene nisu realne jer je Ordagic odigrao bolju polusezonu od ovih svih igraca, a i u Zvijezdi je proslu odigrao dobro.

Njegov problem je samo sto nije imao managera da ga gura..

Uglavnom vidi se da u administraciji TM rade navijaci kojih i kojih klubova.

22 pricas kao da ima 30, a ne 22. Ja znam ono sto vidim ocima, pratio sam i Zelju i Sarajevo ovu polusezonu i niko mu nije primirisao iz veze tih ekipa. A Zrinjskog je silovao..
Pa zato i jeste trenutno u Slobodi. Ne kontas ti drug, u Europi igrac sa 22 godine je vec postao IGRAC. Znaci Amir ima jos 4 godine da se razvije u mnogo boljeg igraca od Ordagica, on je vec sada bolji igrac od Ordagica. Amir a mozemo reci i Radovac su vec igrali Europu pred punim stadionima sa svojih 17 i 18 godina, to Ordagic jos nije igrao i ne zna sta je. Dosao je iz Zvijezde u Slobodu, klub koji od zavrsetka rata nije prodao igraca.
Zadnja izmjena: HenryLloyd, dana/u 07 jan 2016, 18:26, ukupno mijenjano 1 put.
Plavo proljece! 1921

GoodisonPark
Kontakt:

Post Postao/la GoodisonPark » 07 jan 2016, 18:26

Smiješne su nove cijene igrača na transfermarktu, jasno je svima da je cijene postavio pitar

Armin Hodžić 700k funti :shock:
Haris Duljević 1.05M funti :facepalm:

:urnebes: :urnebes:

Nabijem na tuki objektivnog jazavca i njegove realne procjene slika slika
povratak otpisanih!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 07 jan 2016, 18:27

dulja ima prva dva koraka koja armin nazalost nema :urnebes:

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 07 jan 2016, 18:28

Aaaaa jest vam krivooo, koliko Hodzurda kosta ahhahahaha. AAAAAAAA
1946

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.