NK Čelik Zenica (opšte diskusije)

samocelik
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica (opšte diskusije)

Post Postao/la samocelik » 06 jan 2017, 00:02

Virtu4l je napisao/la:Može li mi neko u kratkim crtama objasniti šta je Čelik konkretno dobio ovim večeras?
Druže nema tu kratih crtica, moraš od do prostudirati tu http://www.zacelik.org/
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

20le
Kontakt:

Post Postao/la 20le » 06 jan 2017, 00:27

Virtu4l je napisao/la:Može li mi neko u kratkim crtama objasniti šta je Čelik konkretno dobio ovim večeras?
Ukratko, sve se mijenja. Svaki gradjanin moze postati clanom Celika i na taj nacin doprinositi kako u donosenju odluka, tako i prijedloga za nesto bolje. Klub je izvucen iz ralja SDA i ostalih poltrona i sad je na svima koji vole Celik da ucestvuju. Sad sve navijaci, tj. clanovi kluba odlucuju i zajedno rade.
https://www.youtube.com/watch?v=Jllklavpk6A - The Baby-faced Assassin

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 jan 2017, 00:33

Povratak navijaca na stadion = 400 000 KM za godinu dana ukoliko prosjek bude 5000.

Svi privrednici grada Zenice koji je jedini u BiH ocuvao koliko toliko privredu su stali iza NGG i navijaca i simpatizera i obecali sponzorisat Celik.
Samo da ti jedan primjer navedem, A.Mittal koji izveze sam iz BiH koliko cijeli drugi kantoni sponzorira Celik sa 0 KM zbog politikanstva i netransparetnosti , Hifa, Almy, ITC ,RM LH , Pero svi su tu.

Grad Zenica i Kasumovic preuzimaju na sebe poreski dug i potpis reprograma sto znaci da ce Celik nakon nekoliko godina imati odblokiran racun.

Ne moram ti obasnjavat sta znaci racun koji je pod nadzorom i gdje ce biti uplacivani novci koji su do sada nestajali u vidu magle od iznajmljivanja stadiona za igranje Evrope drugih timova , reprezentacije, poslovnih prostora reklamnog prostora na bilbordima izvan zapadne tribine a sve u centru grada i ostalih sitnica.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 06 jan 2017, 00:38

20le je napisao/la:
Ukratko, sve se mijenja. Svaki gradjanin moze postati clanom Celika i na taj nacin doprinositi kako u donosenju odluka, tako i prijedloga za nesto bolje. Klub je izvucen iz ralja SDA i ostalih poltrona i sad je na svima koji vole Celik da ucestvuju. Sad sve navijaci, tj. clanovi kluba odlucuju i zajedno rade.
da dodam, da svaka marka potrošena će biti evidentirana, svaki prihod, rashod, sve transparentno za hiljade članova i navijača da vide.
Fan Shop, Transfer igrača, Pare od Evrope, sve ulazi u finansijski izvještaj koji se donosi i razmatra pred svima, znači 0 % šanse za malverzacije.
Skupština od bubam nas 1000 robova, bira Upravu ( predsjednika ) koji ce rukovoditi klubom. Skupština glasa za sve važnije odluke, samo ime kaže jedan član-jedan glas.
Preporucujem ti Virtu da otvoris ovaj link ZaČelik.org, i tu imas cesto postavljena pitanja rubriku, koju bi i sam postavio, sve je super uradjeno.
sve u svemu, jako progresivna, evropska ideja uredjenja kluba :thumbup:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

High

Post Postao/la High » 06 jan 2017, 12:12

Koliko duga imate, ukupno?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 06 jan 2017, 12:14

To se još uvijek ne zna. Zbog poslvoanja bivših uprava bliskih SDA i bivšeg načelnika teško je to znati. Jedan od prvih zadataka će biti revizija dugovanja, što prema državi što prema privatnom sektoru. Procjene su negdje oko 10 miliona maraka, s tim da ukoliko potpišemo reporgam za FBiH, čini mi se 3 miliona bi se oprostilo kamate.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 06 jan 2017, 12:23

High je napisao/la:Koliko duga imate, ukupno?
idem na predpostavke...

14 miliona..
9 porezna
2 struja,voda grijanje
i 3 miliona jos nedje haha ne znam ti tacno sad rec..

al gledajuci sve to otpisat ce se ovih 5 ,ostaje 9 poreznoj i kad se prepolovi ako se usvoji zakon na federalnom parlamentu ostaje nam cca 4,5 miliona duga..a to cemo na 10 godina potpisat uz ovu sad situaciju,privatnike,grad,navijace,gradjane Zenice ici ce to nadam se dobro :)
!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 jan 2017, 12:24

To je sve dzaba sad ako ne bude neko upumpao novac. A vama treba sad minimalno 5 miliona. Gdje sad lova ide, je totalno nebitno. Moje misljenje, a statut ko statut nist specijalno. Imao ga Zeljo pa se nije nista desilo. Ne takav, al bilo kakav statut je glupost. Zivi bili vidjeli.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 06 jan 2017, 12:29

Daj amazon, nisi upoznat ni 1% sa situacijom, bolje šuti nego tako lupat besmislice i gluposti.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 06 jan 2017, 12:31

amazon je napisao/la:To je sve dzaba sad ako ne bude neko upumpao novac. A vama treba sad minimalno 5 miliona. Gdje sad lova ide, je totalno nebitno. Moje misljenje, a statut ko statut nist specijalno. Imao ga Zeljo pa se nije nista desilo. Ne takav, al bilo kakav statut je glupost. Zivi bili vidjeli.
Zeljo nije imao ovaj statut,jer ovo nije nicija privatna prcija,ovo je gradski klub.Klub svih gradjanja i nakon 6 mjeseci uclanjenja u klub bira se predsjednik.Svi dolazimo i svi ga biramo,svi glasamo za njega.I ako pogrijesimo znamo da smo mi pogrijesili,a ne kao do sad.Sve stranacki ljudi preko noci postavljeni.Uz to imamo jak krug ljudi,privatnika tako da ....a uskoro ce bit jos vijesti,ne moze se odma preko noci sve ispucat..poooolakoo :mrgreen:
!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 jan 2017, 12:41

bambus je napisao/la:
amazon je napisao/la:To je sve dzaba sad ako ne bude neko upumpao novac. A vama treba sad minimalno 5 miliona. Gdje sad lova ide, je totalno nebitno. Moje misljenje, a statut ko statut nist specijalno. Imao ga Zeljo pa se nije nista desilo. Ne takav, al bilo kakav statut je glupost. Zivi bili vidjeli.
Zeljo nije imao ovaj statut,jer ovo nije nicija privatna prcija,ovo je gradski klub.Klub svih gradjanja i nakon 6 mjeseci uclanjenja u klub bira se predsjednik.Svi dolazimo i svi ga biramo,svi glasamo za njega.I ako pogrijesimo znamo da smo mi pogrijesili,a ne kao do sad.Sve stranacki ljudi preko noci postavljeni.Uz to imamo jak krug ljudi,privatnika tako da ....a uskoro ce bit jos vijesti,ne moze se odma preko noci sve ispucat..poooolakoo :mrgreen:
Ni Zeljo nije. Pa se slicnim statutom imamo covjeka koji se pita kao da je njegov licni klub. Od papira do olovke. Koji isto tako ulaze svoj novac, trosi Zeljin pa je tu i cvrsto na poziciji. Dug Zelje je 5 mil i dalje, a vas je Boga pitaj.
Opet kazem statut je prica za djecu. Samo lova kad se upumpa onda mozete svrsavati na to. Ja kazem svoje misljenje, ne morate se sloziti. Nista lose ne mislim, pisem kao posmatrac. Meni je svejedno.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 06 jan 2017, 12:50

Tvoj je problem što 99% stvari gledaš kroz novac i samo kroz novac, a ovo sve nema baš mnogo veze o tome o ćemu ti pričaš. Ne razmiješ ti kolika je stvar ovdje napravljena i kolika je ovo pobjeda, evo ja ću ti reći da je ovo sinoć što se desilo za mene vrijednije od titule prvaka države, ti ćeš reći da sam lud, ali kontaj sam što je to tako .

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 06 jan 2017, 12:57

amazon je napisao/la:
Ni Zeljo nije. Pa se slicnim statutom imamo covjeka koji se pita kao da je njegov licni klub. Od papira do olovke. Koji isto tako ulaze svoj novac, trosi Zeljin pa je tu i cvrsto na poziciji. Dug Zelje je 5 mil i dalje, a vas je Boga pitaj.
Opet kazem statut je prica za djecu. Samo lova kad se upumpa onda mozete svrsavati na to. Ja kazem svoje misljenje, ne morate se sloziti. Nista lose ne mislim, pisem kao posmatrac. Meni je svejedno.
A nakon svega toga,ja tog covjeka mogu smjeniti..u tome je razlika...sto ne moze krast koliko on hoce,nego koliko mu ja dozvolim :urnebes:
To je ta razlika.
!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 jan 2017, 13:20

On napravi tim svojih ljudi s glasovima i uvijek je u vecini. I?

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 06 jan 2017, 13:22

Pa sinoć smo skinuli čitav niz ljudi. Što političara,ekonomista,mafijaša. Ako nas 6000 ima jednu ideju i cilj, nema šanse da se u skorije vrijeme javi frajer koji će se usuditi nešto.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 jan 2017, 13:33

amazon je napisao/la:On napravi tim svojih ljudi s glasovima i uvijek je u vecini. I?
Ljudino, nas je na protestima bilo 6000, eh taj buduci "lopov" ako moze nadbrojat nezadovoljni narod (kojeg je dosta vise od 6000 jer nisu svi mogli izaci), onda nek nas ebe u mozak.. kao vas sto ocito neko ...

Ti ocito ne znas kakvo je stanje u Celiku bilo, pa mi za sjednice nismo imali kvoruma godinama, znas da smo imali trenera koji nema licencu i koji je postavljo ekipu sa zapadne tribine :D da se placala kazna za trenera? Kod nas nije postojo pojam direktor kluba, vec samo v.d jer ocito niko ko ima imenovat jer nema sjednica odnosno nema kvoruma..
Jedan revolveras postavlja Adilovice u ekipu i da se ovaj rez nije napravio ubrzo bi imo u prvih 11 sve Adilovice..
Sve u svemu, kolko god zamislis da situacija moze biti losa, u Celiku je vjeruj bila gora :crazy:

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 06 jan 2017, 13:52

Imate 21 minutu videa sa skupštine i predstavnik NGG kaže prema informacijama iz kluba 12 miliona,ali će biti potrebno vratiti 4-5 miliona jer su neki dugovi zastarjeli a neke mogu srediti iz Grada
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 06 jan 2017, 14:10

Naravno da su pare bitne, ali na ovaj nacin ce biti mnogo lakse naci nekoga ko ce uloziti pare.. Ni Sarajevo i Željo ne bi imali te finansijere da nisu tome prilagodili statut.
Sad je prvenstveni cilj da se u ovih 6 mjeseci definise dug i da se pokusa sto vise otpisati. Uz to treba da se postave zdravi temelji kroz transparentan rad što će pokazati budućim sponzorima i finansijerima da njihove pare ne idu u bunar. Navijači tu mogu uraditi dobru stvar time što će otvoreno podržavati i kupovati samo proizvode kompanija koje sponzorišu klub..

Kad počinje učlanjenje? :mrgreen:
Pravda za flash-a!!!

brkatasomina
Kontakt:

Post Postao/la brkatasomina » 06 jan 2017, 14:12

Samo vas Merlin sa carobim stapicem moze spasiti od tolikog duga
Nije siromašan onaj koji ima, nego koji nema.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 jan 2017, 14:26

brkatasomina je napisao/la:Samo vas Merlin sa carobim stapicem moze spasiti od tolikog duga
5 miliona duga bez kamata na 130 000 stanovnika Zenice ?
I nije toliko puno pogotovo kada se sada zna koji stoji iza toga duga.
Grad , gradsko vijece , gradonacelnik , navijaci , simpatizeri i privreda .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 10.Skoro, boki86, elSaik i 43 gosta.