Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Viper
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Viper » 23 jun 2015, 17:35

Champion1 je napisao/la:http://www.ironmaxx.de/en/krea7-superal ... 30-mg.html

dobio sam ovaj kreatin pa ako neko moze da mi objasni kako tacno djeluje tj. sta povecava kilazu,daje energiju itd. posto se slabo razumijem u ovo pa da ne bi dzaba koristio ako mi ne treba.. hvala unaprijed
Druze ja ga koristim vec 20-tak dana, mislim ne ovaj kreatin vec Biotechov ali sam se mnogo raspitao oko toga. Dakle kreatin se inace nalazi u namirnicama, npr najvise ga ima u tunjevini na 1kg tunjevine (a ti za rucak pojedes max 200gr) samo 6gr, a ti ga unosis najbolje 10gr dnevno, tj 5gr prije i 5gr poslije treninga. Kreatin uvlaci vodu u misice, povecavajuci misicnu masu, ali primarno on daje energiju za rad. Samim tim, moras unosit puno vode jer ces lako dehidrirati, usta ce ti se poceti susiti jer nemas dovoljno vode u organizmu. Onda samim tim sto ces povecati unos vode (probaj oko 2-3 litra dnevno mislim da je to u redu) povecava ti se mokrenje, i to uveliko. Ja poslije treninga, u nekih 2-3 sata mokrim i po 10-15 puta :lol: To je jedina "losa" karakteristika kreatina, a ako imas dobre bubrege ne moras se brinuti za zdravlje. Ako te jos sta zanima pitaj :)
SAMO ČELIK !

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 23 jun 2015, 18:15

Viper je napisao/la:
Champion1 je napisao/la:http://www.ironmaxx.de/en/krea7-superal ... 30-mg.html

dobio sam ovaj kreatin pa ako neko moze da mi objasni kako tacno djeluje tj. sta povecava kilazu,daje energiju itd. posto se slabo razumijem u ovo pa da ne bi dzaba koristio ako mi ne treba.. hvala unaprijed
Druze ja ga koristim vec 20-tak dana, mislim ne ovaj kreatin vec Biotechov ali sam se mnogo raspitao oko toga. Dakle kreatin se inace nalazi u namirnicama, npr najvise ga ima u tunjevini na 1kg tunjevine (a ti za rucak pojedes max 200gr) samo 6gr, a ti ga unosis najbolje 10gr dnevno, tj 5gr prije i 5gr poslije treninga. Kreatin uvlaci vodu u misice, povecavajuci misicnu masu, ali primarno on daje energiju za rad. Samim tim, moras unosit puno vode jer ces lako dehidrirati, usta ce ti se poceti susiti jer nemas dovoljno vode u organizmu. Onda samim tim sto ces povecati unos vode (probaj oko 2-3 litra dnevno mislim da je to u redu) povecava ti se mokrenje, i to uveliko. Ja poslije treninga, u nekih 2-3 sata mokrim i po 10-15 puta :lol: To je jedina "losa" karakteristika kreatina, a ako imas dobre bubrege ne moras se brinuti za zdravlje. Ako te jos sta zanima pitaj :)
E hvala na odg. iako sam se raspitao i kod nekih ljudi :) poceo sam uzimati pa pazim da ne dobijem na kilazi posto vec imam dovoljno za svoju visinu (cak koju vise ali skinut ce se tek sam poceo) , ali mi je potrebna energija sto sam vec gore pitao...redovno se vagam i za sada stagniram a imam dosta vise snage... pijem dosta vode tokom treninga skoro 2l popijem.... sto se tice pisanja mene sramota ici vise u wc :lol:
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jun 2015, 18:26

Ako ima ko prodati wheya neka se javi (Sarajevo)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 23 jun 2015, 18:27

Eh tako i ja popijem oko 2 litra u toku treninga i onda pisanje all day all night :mrgreen: ne znam kako ti je u toku noci, mozda da drzis flasicu pored kreveta ako se slucajno probudis u toku noci da su ti suhe usne pa da mozes popit :)

eh jest moras pazit zbog kilaze, ja sam relativno mrsav i kreatin je onda savrsen za mene :D
SAMO ČELIK !

Principe
Kontakt:

Post Postao/la Principe » 23 jun 2015, 19:08

Klare je napisao/la:Najbolje vam je odmoriti, a nije uredu postiti i onda navečer umjesto Teraviha teretanu obavljati. ;)

Za mjesec dana ništa nećete izgubiti, štaviše mislim da mišići dobiju jedan pozitivan šok kad se vratite. :)
nije istina, izgubit ćeš mišićnu masu ... tijelo kad padne u katabolizam nema šta da "vari" pa će uvijek izabrati mišić nego masu. Stoga su nam potrebne aminokiseline glutamina i bcaa i treninzi sa velikim težinama sa po jednom vježbom. Da iznenadiš tijelo, da ga prepadneš i da da kontraefekat da podstakne tijelo da troši loše stvari a mišić zadrži.
Il club più titolato al Mondo - 1899 - Rosso e nero.

Champion1
Kontakt:

Post Postao/la Champion1 » 23 jun 2015, 20:05

Viper je napisao/la:Eh tako i ja popijem oko 2 litra u toku treninga i onda pisanje all day all night :mrgreen: ne znam kako ti je u toku noci, mozda da drzis flasicu pored kreveta ako se slucajno probudis u toku noci da su ti suhe usne pa da mozes popit :)

eh jest moras pazit zbog kilaze, ja sam relativno mrsav i kreatin je onda savrsen za mene :D
sto se tice noci nemam problema tj ne trazi mi se tecnost, ali odem u wc barem 3x :D

ma jbg dobio ovo pa da se ne "baci" :D
FORZA MILAN!

Tu sei tutta la mia vita!

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 24 jun 2015, 01:43

Ja dok sam pio kreatin imao sam saksiju sa cvijecem pored kreveta, da ne moram hodati po noci do wc-a.

Klare

Post Postao/la Klare » 28 jun 2015, 02:02

Prvi dan poslije praznika pada 20 juli, ponedjeljak, idealan dan i datum za početi kvalitetan trening. :)

Još se otvorila savremena teretana skoro pored kuće, nikad nisam bio bolje volje, jedva čekam...

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 07 jul 2015, 21:59

[youtube][/youtube]
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 14:24

Klare je napisao/la:Prvi dan poslije praznika pada 20 juli, ponedjeljak, idealan dan i datum za početi kvalitetan trening. :)

Još se otvorila savremena teretana skoro pored kuće, nikad nisam bio bolje volje, jedva čekam...
Cujem na Malti se otvorila neka (ako si iz Sarajeva).

Preko noći tap, tap i ja natečem :lol:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 14:43

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Klare je napisao/la:Prvi dan poslije praznika pada 20 juli, ponedjeljak, idealan dan i datum za početi kvalitetan trening. :)

Cujem na Malti se otvorila neka (ako si iz Sarajeva).

Preko noći tap, tap i ja natečem :lol:
Kakva je ta znas li? Ja sam mislio u Import ici. :think:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 15:12

Greivis je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: Preko noći tap, tap i ja natečem :lol:
Imam neke raje tamo s kojom sam trenirao prije par godina, kazu dobra je, ja razmisljam da odem vidjeti, trenutno sam u 300, ali mi fakat prezagusljivo i ono nesvjesta mi se od nedostatka kisika, to mi se nikad nije desavalo, pa cak i kad sam trenirao u geto teretanma :hmmmmm:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 18:14

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la: Preko noći tap, tap i ja natečem :lol:
Imam neke raje tamo s kojom sam trenirao prije par godina, kazu dobra je, ja razmisljam da odem vidjeti, trenutno sam u 300, ali mi fakat prezagusljivo i ono nesvjesta mi se od nedostatka kisika, to mi se nikad nije desavalo, pa cak i kad sam trenirao u geto teretanma :hmmmmm:
Je li ta kod poste blizu? Cuo sam da je neuredna i zagusljiva.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 18:17

Nije to ta

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jul 2015, 18:19

Znaci nova neka. Ok, zahvaljujem. :thumbup:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 08 jul 2015, 18:57

Imate li neke bas korisne vježbe da podijelite?

Zna li neko za neku teretanu u Vogošći?
Sabrine mi moje!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 jul 2015, 18:59

Greivis je napisao/la:Znaci nova neka. Ok, zahvaljujem. :thumbup:
Ma to je meni haman mahala pored, ne znam kako bih ti objasnio, ali ja cu navratiti tamo negdje oko Klasa, tako sam cuo. Ima valjda neka rampa kod ulaza, saso mange...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 jul 2015, 19:43

Ide li ta definicija momci? Vrijeme je takvo kakvo jeste pa i ne mozes na masu vala sve i da hoces. :D

Kakvi ste s kardiom? Ja ga ubacim na kraju treninga, traka i trci dok noge ne otkazu. Ima li neko bolju ideju? HIIT mi se cini kao primamljiva stvar.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Principe
Kontakt:

Post Postao/la Principe » 08 jul 2015, 20:31

Ja kardio u zadnje 2 godine U TERETANI mozda 3-4 puta radio haha, ponekad na termin odem i to je sve. Opet bodyfat oko 11-12% :D
Il club più titolato al Mondo - 1899 - Rosso e nero.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jul 2015, 20:37

Rooney88 je napisao/la:Ide li ta definicija momci? Vrijeme je takvo kakvo jeste pa i ne mozes na masu vala sve i da hoces. :D

Kakvi ste s kardiom? Ja ga ubacim na kraju treninga, traka i trci dok noge ne otkazu. Ima li neko bolju ideju? HIIT mi se cini kao primamljiva stvar.

Kod mene je zagrijavanje 2km trcanja,pa 45 do60 tegovi,i ponovo trcanje.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.