Champion1 je napisao/la:http://www.ironmaxx.de/en/krea7-superal ... 30-mg.html
dobio sam ovaj kreatin pa ako neko moze da mi objasni kako tacno djeluje tj. sta povecava kilazu,daje energiju itd. posto se slabo razumijem u ovo pa da ne bi dzaba koristio ako mi ne treba.. hvala unaprijed
Druze ja ga koristim vec 20-tak dana, mislim ne ovaj kreatin vec Biotechov ali sam se mnogo raspitao oko toga. Dakle kreatin se inace nalazi u namirnicama, npr najvise ga ima u tunjevini na 1kg tunjevine (a ti za rucak pojedes max 200gr) samo 6gr, a ti ga unosis najbolje 10gr dnevno, tj 5gr prije i 5gr poslije treninga. Kreatin uvlaci vodu u misice, povecavajuci misicnu masu, ali primarno on daje energiju za rad. Samim tim, moras unosit puno vode jer ces lako dehidrirati, usta ce ti se poceti susiti jer nemas dovoljno vode u organizmu. Onda samim tim sto ces povecati unos vode (probaj oko 2-3 litra dnevno mislim da je to u redu) povecava ti se mokrenje, i to uveliko. Ja poslije treninga, u nekih 2-3 sata mokrim i po 10-15 puta

To je jedina "losa" karakteristika kreatina, a ako imas dobre bubrege ne moras se brinuti za zdravlje. Ako te jos sta zanima pitaj