FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 19 maj 2026, 23:45

let3 je napisao/la:
19 maj 2026, 15:56
Romariooo je napisao/la:
19 maj 2026, 00:38

Pep je imao nestvarnu generaciju igraca, vjerovatno najbolji skup igraca ikada, i jos je imao i ovromne pare na raspolaganju, recimo mogo je da dovede zlatana i da se s njim zahebe i drzi ga na klupi, zamislite da je flik imo fakav budzet da moze dovesti jednog od 5 najacih igraca danasjiice…

Treba odati priznanje fliku sto je s ovom nekom ludjackom oostavkom uspuo sakriti mnoge mane nase ekipe i nesto improvizirari i napraviti, pep to sigurno ne bi mogao
Zaboravljas da je Pep dosao u ekipu koja je zavrsila na 3 mjestu, 18 bodova iz Reala i 10 bodova iza Villareala :lol:
Otjerao tada najveci zvijezdu na svijetu Ronaldinha, Deca, kasnije Etoa, Hleba, Godjohnsena....procistio klub, doveo Alvesa i Keitu iz Seville, promovisao Busquetsa, Pedra i Krkica iz B tima.
Stavio fokus na domace Messi, Iniesta, Xavi, Puyol itd - da budu glavni igraci.
Sjecam se dobro ja te sezone zadnje rajkardove i sta je pep sve naslijedio, u toj sezoni imali smo strasno jaku eiipi na papiru, znam po sokeru tadasnjem to je bila najaca barca sokeraska ikad heh

Elem bili su tu turam i zambrota tad strasni igraci, pujol, abidal je doveden iz liona odlican bek, onda vezni red deco, van bomel mislim, edmilson, xavi, iniesta i naprijed anri je doveden i ronaldinjo eto i mesi koji je vec u toj rajkardovoj zadnjoj sezoni izrasto u igracinu i mislim da je bio posle ronalde i kake treci igrac scijeta ili drugi

Ligaskog ucinka se i ne sjecam, al znam da smo ispali od tad strasno jakog uniteda u polufinalu lige prvaka i to u bara bara dvomecu koji je inited dobio jednim golom prednosti

Al bitnoza fu sezonu je veliki broj povreda i pored toga sto smo naprijed imali 4 strasna igraca mesi eto ronaldinjo i anri, najvise su se tad naivrali tada mladi dos santos ko ga se sjeca gundjonsen i bojan, a osim povreda tu je zasicenost neka i sukobi rajkarda s igracima nekim uticala na to da nista se ne osvoji

Pep kad je dosao bapravio je normalno ogromne promjene u igrackom dijeli, ali i donio novi stil igre, al imao je i dalje tu mnogo jacu bazu igraca nego flik kad je dosao, doveo je strasnog alvesa, yaya je bio glavni izbor prije buskeca u prvoj sezoni i bio je odlican, anri eto mesi i svi igraci glavni bili su zdravi cijelu sezonu i to je bila velika sreca s povredama i onda opet i velika sreca protiv celzija u polufinalu kako smo prosli, i lad se poredi s e to sa velikim nesrecama koje je flik imao u ligi prvaka…

Velike je pep imao zasluge, al daleko je to tad bila bolja situacija nego ona u kojoj je flik preuzeo ekipu, daleko jaci igracki kadar i s onim sto je pep otjerao i s onim sto je ostalo, mesi je vec tad nametao sdcko najbolji igrac svijeta, xavi i iniesta pred dolazak pepa su bili nesto ko sad pedri i onda su u popovom sistemu otisli u tacku, eto i anri su bili tad puno bolji napadaci od starog leve kojeg je zatekao flik, i ostali igraci sto prvotimci sto izmjene, sve je to bilo jace nego sad osjetno, i bilo je i para za dovesti koga hoces i pep je tu bio tvrdoglav u nekim svojim zamislima i kostalo nas je to smijesnih ispadanja od intera i celsija, slicna ispadanja ko sto je i flik imao al uz ogromnu razliku jer flik je morao igrati najbitnije utakmice sa skrpljenom ekipom djecurlije i bez 3-4 vrlo bitna igraca

Zato mislim da je flikov rad generalno dosta bolji od pepovog jer svabo je iz daleko teze pozicije nesto uspio napraviti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []