Sjecam se dobro ja te sezone zadnje rajkardove i sta je pep sve naslijedio, u toj sezoni imali smo strasno jaku eiipi na papiru, znam po sokeru tadasnjem to je bila najaca barca sokeraska ikad hehlet3 je napisao/la: ↑19 maj 2026, 15:56Zaboravljas da je Pep dosao u ekipu koja je zavrsila na 3 mjestu, 18 bodova iz Reala i 10 bodova iza VillarealaRomariooo je napisao/la: ↑19 maj 2026, 00:38
Pep je imao nestvarnu generaciju igraca, vjerovatno najbolji skup igraca ikada, i jos je imao i ovromne pare na raspolaganju, recimo mogo je da dovede zlatana i da se s njim zahebe i drzi ga na klupi, zamislite da je flik imo fakav budzet da moze dovesti jednog od 5 najacih igraca danasjiice…
Treba odati priznanje fliku sto je s ovom nekom ludjackom oostavkom uspuo sakriti mnoge mane nase ekipe i nesto improvizirari i napraviti, pep to sigurno ne bi mogao![]()
Otjerao tada najveci zvijezdu na svijetu Ronaldinha, Deca, kasnije Etoa, Hleba, Godjohnsena....procistio klub, doveo Alvesa i Keitu iz Seville, promovisao Busquetsa, Pedra i Krkica iz B tima.
Stavio fokus na domace Messi, Iniesta, Xavi, Puyol itd - da budu glavni igraci.
Elem bili su tu turam i zambrota tad strasni igraci, pujol, abidal je doveden iz liona odlican bek, onda vezni red deco, van bomel mislim, edmilson, xavi, iniesta i naprijed anri je doveden i ronaldinjo eto i mesi koji je vec u toj rajkardovoj zadnjoj sezoni izrasto u igracinu i mislim da je bio posle ronalde i kake treci igrac scijeta ili drugi
Ligaskog ucinka se i ne sjecam, al znam da smo ispali od tad strasno jakog uniteda u polufinalu lige prvaka i to u bara bara dvomecu koji je inited dobio jednim golom prednosti
Al bitnoza fu sezonu je veliki broj povreda i pored toga sto smo naprijed imali 4 strasna igraca mesi eto ronaldinjo i anri, najvise su se tad naivrali tada mladi dos santos ko ga se sjeca gundjonsen i bojan, a osim povreda tu je zasicenost neka i sukobi rajkarda s igracima nekim uticala na to da nista se ne osvoji
Pep kad je dosao bapravio je normalno ogromne promjene u igrackom dijeli, ali i donio novi stil igre, al imao je i dalje tu mnogo jacu bazu igraca nego flik kad je dosao, doveo je strasnog alvesa, yaya je bio glavni izbor prije buskeca u prvoj sezoni i bio je odlican, anri eto mesi i svi igraci glavni bili su zdravi cijelu sezonu i to je bila velika sreca s povredama i onda opet i velika sreca protiv celzija u polufinalu kako smo prosli, i lad se poredi s e to sa velikim nesrecama koje je flik imao u ligi prvaka…
Velike je pep imao zasluge, al daleko je to tad bila bolja situacija nego ona u kojoj je flik preuzeo ekipu, daleko jaci igracki kadar i s onim sto je pep otjerao i s onim sto je ostalo, mesi je vec tad nametao sdcko najbolji igrac svijeta, xavi i iniesta pred dolazak pepa su bili nesto ko sad pedri i onda su u popovom sistemu otisli u tacku, eto i anri su bili tad puno bolji napadaci od starog leve kojeg je zatekao flik, i ostali igraci sto prvotimci sto izmjene, sve je to bilo jace nego sad osjetno, i bilo je i para za dovesti koga hoces i pep je tu bio tvrdoglav u nekim svojim zamislima i kostalo nas je to smijesnih ispadanja od intera i celsija, slicna ispadanja ko sto je i flik imao al uz ogromnu razliku jer flik je morao igrati najbitnije utakmice sa skrpljenom ekipom djecurlije i bez 3-4 vrlo bitna igraca
Zato mislim da je flikov rad generalno dosta bolji od pepovog jer svabo je iz daleko teze pozicije nesto uspio napraviti