Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 feb 2013, 01:40

Toliko se spominje ta velika razlika u kvaliteti, ja bas mislim da nije tako. Naravno Bayern jeste jaca ekipa, ali ne toliko koliko se predstavlja. Bayern je organizovanija ekipa, svi znaju sta treba da rade, svi tacno odradjuju svoj dio posla, sto nije u Arsenalu. Igraci Arsenala su tu negdje, pojedinacno, ali kao tim su miljama iza. Tu je najveci krivac trener.
Celik!3,2,2.

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 20 feb 2013, 01:43

samo da kažem za ovo par baluvardije što pljuju po wengeru... da nije bilo wengera, arsenal ne bi uopće danas igrao LP, bio bi u rangu umrlog liverpoola... treba vremena da se odraste i da se shvate neke stvari... ne znam sto je toliko tesko pao poraz, da niste ocekivali pobjedu ? bayern je trenutno uz barcu, real i juve najbolji klub na svijetu... treba im samo cestitat, a ova ekipa treba mnogo da radi, a ako bi se arsene otjerao, arsenal bi postao klub u rangu fulhama... samo nastavite sa takvim komentarima, tacno se vidi ko je maloljetan po razmisljanju... gloryhunteri.. zivili ;)
Zadnja izmjena: ferroviere, dana/u 20 feb 2013, 01:44, ukupno mijenjano 1 put.
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 feb 2013, 01:43

Ocigledno pricate pod dojmom sinocnje utakmice ili necega treceg.

Da nema Wengera ne smijem ni zamisliti gdje bi Arsenal bio sa ovakvim igracima i upravom.
Vjerovatno bi bio novi Liverpool.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 20 feb 2013, 01:44

[youtube][/youtube]

8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 feb 2013, 01:46

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Wenger je clan iste te uprave, ne moze lik protiv sebe ici nikako :)
Uprava i vodstvo kluba. Na to se misli, Wenger bira igrace na osnovu budzeta koji mu oni daju. On je taj koji povlaci konce na terenu ali iza zavjese je jos samo jedna marioneta uprave Arsenala koja il` je zaduzena do grla il` stvarno bezobrazna bez granica. Gdje su ti dionicari famozni? Gdje je Usmanov kada ga najvise trebaju? Gdje su ljudi njemu slicni u upravi kluba da povuku neke rezove? Makar to i znacilo otkaz Francuzu. Nemoguce da je kredit za stadion razlog prodavanju najboljih igraca iz godine u godinu. Ako jeste koji je mozak prihvatio uopste gradnju Emirata ako je buducnost, gledano s finansijske strane naravno, bila tako crna. To su prava pitanja. Ovo sto ti i napisa i nije bas tacno.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 feb 2013, 01:53

JACK WILSHER ! To je ime koje svako treba dobro da zapamti , momak je igračina već sada a ima samo 21 god.

Wenger je zaslužan za puno toga dobrog što se desilo u Arsenalu , ali ključna riječ i jeste "desilo" .
Znači ne može neko na staroj slavi vječno živjeti , nije ok nikako da svake godine prodaje najbolje igrače i svake godine počinje da stvara "novi" Arsenal .
Period od 8 god. bez trofeja bi bilo lakše podnijeti , da se recimo u tom vremenskom razdoblju formirala nova ekipa Arsenala .Nova ekipa koja bi bila konkurentna , nova ekipa koja bi uzela koji trofej . Ali u tih 8 god. desilo se baš suprotno , niti nove ekipe niti trofeja , i to je ono što i boli sve navijače Arsenala .
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 20 feb 2013, 01:55, ukupno mijenjano 1 put.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 20 feb 2013, 01:54

M4kaveli je napisao/la:Ocigledno pricate pod dojmom sinocnje utakmice ili necega treceg.

Da nema Wengera ne smijem ni zamisliti gdje bi Arsenal bio sa ovakvim igracima i upravom.
Te igrace je doveo Wenger. Znaci da nema logike hvaliti njega a pljuvati igrace koje je on doveo i postavio da igraju onako kako su igrali. On je minimalno 50% kriv za sve. A to je i vise nego dovoljno da ode!
Problem je sto vlasnicima odgovara ovakav licemjer koji misli samo na pare, jer je i njima u interesu samo to, pare i nista vise.

P.S. Mi koji NISMO balavci znamo da je Arsenal postojao i prije ublehe Wengera.
(ovo je za onog gore koji misli da je "veliki" :))

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 feb 2013, 01:54

AllGunsBlazing je napisao/la:Toliko se spominje ta velika razlika u kvaliteti, ja bas mislim da nije tako. Naravno Bayern jeste jaca ekipa, ali ne toliko koliko se predstavlja. Bayern je organizovanija ekipa, svi znaju sta treba da rade, svi tacno odradjuju svoj dio posla, sto nije u Arsenalu. Igraci Arsenala su tu negdje, pojedinacno, ali kao tim su miljama iza. Tu je najveci krivac trener.
Dobar post.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 20 feb 2013, 02:02

Rooney88 je napisao/la:
FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Wenger je clan iste te uprave, ne moze lik protiv sebe ici nikako :)
Uprava i vodstvo kluba. Na to se misli, Wenger bira igrace na osnovu budzeta koji mu oni daju. On je taj koji povlaci konce na terenu ali iza zavjese je jos samo jedna marioneta uprave Arsenala koja il` je zaduzena do grla il` stvarno bezobrazna bez granica. Gdje su ti dionicari famozni? Gdje je Usmanov kada ga najvise trebaju? Gdje su ljudi njemu slicni u upravi kluba da povuku neke rezove? Makar to i znacilo otkaz Francuzu. Nemoguce da je kredit za stadion razlog prodavanju najboljih igraca iz godine u godinu. Ako jeste koji je mozak prihvatio uopste gradnju Emirata ako je buducnost, gledano s finansijske strane naravno, bila tako crna. To su prava pitanja. Ovo sto ti i napisa i nije bas tacno.
Pa nije on samo menadzer ovog kluba, ima lik jos funkcija koje obavlja u unutrasnjosti.
Jedna od njih je da stvara profit svake godine, kao ekonomski stručnjak to je sposoban uraditi.
Znači da je član iste te uprave, i da oni svi zajedno kooperiraju, zato ce ga biti drama tesko skloniti odavde.
Zadnja izmjena: FOURTHOFFICIAL, dana/u 20 feb 2013, 02:03, ukupno mijenjano 1 put.
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

ferroviere
Kontakt:

Post Postao/la ferroviere » 20 feb 2013, 02:03

ne znam je li bila slika...

slika
Svaka pizda s brda može zapaliti i srušiti Sarajevo. Samo ga Željo, međutim, može pobijediti.

S.S. Lazio - Padroni di Roma !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 feb 2013, 02:09

SamoZeljo je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Ocigledno pricate pod dojmom sinocnje utakmice ili necega treceg.

Te igrace je doveo Wenger. Znaci da nema logike hvaliti njega a pljuvati igrace koje je on doveo i postavio da igraju onako kako su igrali. On je minimalno 50% kriv za sve. A to je i vise nego dovoljno da ode!
Problem je sto vlasnicima odgovara ovakav licemjer koji misli samo na pare, jer je i njima u interesu samo to, pare i nista vise.

P.S. Mi koji NISMO balavci znamo da je Arsenal postojao i prije ublehe Wengera.
(ovo je za onog gore koji misli da je "veliki" :))
Ali za pare koje je dobio i nije mogao dovesti bolje igrace zar ne ?
Mogao je dovesti mozda jednog Dzeku u napadu, ali bi onda bile rupe na sredini terena ili u odbrani, tj. ne bi imao dovoljno sirok roster/kadar.

Covjek radi godinama najbolje sto moze i iz ekipe sa ovakvim igracima izvlaci maksimum.
Mozda to nije vidljivo ovo sezone jer se i on zasitio.
Covjeka su psihicki unistili majmuni iz uprave.
Ponekad pomislim da je Dodik vlasnik Arsenala a Wenger obicni gradjanin BiH.
Vjerovatno mu je dosadilo biti marioneta i cekati dok se Emirates otplati da bi tek onda ( kada je uprava pokrala sav novac ) poceo dobivati neke vece pare za pojacanja.
Grijesis kada kazes da su njemu u interesu samo pare.
Pare su prioritet upravi i oni su ti koji kradu svoje navijace sa najskupljim ulaznicama.
Wenger je obicna marioneta i dobar covjek koji bi sve uradio za Arsenal pa i bio ponizavan svih ovih godina, samo kako bi docekao tu 2014-tu i pokusao napraviti nesto vise sa dosta vise novca.
Makar to bio samo odlican temelj za naredne trenere koji dodju u Arsenal.

Wenger je jednostavno genijalac na kojem se kola lome godinama.
Da su mu pare vazne, mogao je otici u Real, PSG, Anzhi i uzimati po 15 mil. godisnje.

Definitivno jedan od najboljih trenera svih vremena.
Zadnja izmjena: M4kaveli, dana/u 20 feb 2013, 02:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 feb 2013, 02:11

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Pa nije on samo menadzer ovog kluba, ima lik jos funkcija koje obavlja u unutrasnjosti.
Jedna od njih je da stvara profit svake godine, kao ekonomski stručnjak to je sposoban uraditi.
Vidi jednu stvar prijatelju. Sastavljanje ekipe, vodjenje treninga, studiranje protivnika, postavljanje taktike i uigravanje timom kao sto je Arsenal je ionako tesko bez dodatnog opterecenja u vidu racunovodstva. To sigurno nije Wengerov zadatak nego posao njegovih sefova koji ga obavljaju uzasno. Moguce je da grijesim, jedino budala tvrdi za sebe da je 100% upravu, ali, po meni, za Arsenal dolaze najcrnji dani onda kada Francuz ode. Sa ovakvim igracima on izbori Ligu prvaka i jos prodje grupnu fazu. Dajte ljudi pa kada su igraci tipa Arteta, Mertesacker, Koscielny, Jenkinson, Podolski, Coquelin, Ramsey... bili oni za velike timove i utakmice? Ovi iole iskusniji su uvijek solidni dodatci prvom timu ali nikako igraci od kojih mozes ocekivati da vuku tim ka najvecem plasmanu tipa Jack ili Robin prosle godine. Od ovih mladjih niko i ne ocekuje extra bravure u odlucujucim momentima, nemaju niti iskustva a bgmi sumnjam i u njihove fudbalske vjestine. Ali ne moze Arsenal bez dovoljno finansijskih sredstava konkurisati na otvorenom trzistu, posebno danas sa ovako paklenom konkurencijom. Stoga je Wenger prisiljen na improvizaciju sto je samoubistvo u klubu sa velikim ambicijama i historijom. Steta samo sto ce sva krivica pasti na njega iako sam siguran da, kada bi se realno podijelila, nebi zasluzio ni pola. :?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 20 feb 2013, 02:13

Svaki trener koji sa svojim klubom osvoji ligu bez poraza i treba da spada medju najvece svakako. Slazem se, a mnogi njegov uspjeh pokusavaju da ospore zbog posljednjih neuspjeha na kormilu Arsenala, no nece im to uspjeti :!:

EDIT : @rooney88

Razumijem ja sve, ali Wenger tu ima svoje umijesanosti 100%. Odlaskom Davida Deina 2007 godine sve je krenulo nizbrdo za Arsenal. Slazem se da izvlaci maximum iz ovakvih igrača, ali eto Arsenal neće biti Arsenal kada ga više ne bude tu bilo svakako.
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 20 feb 2013, 02:16

Jednostavno bili smo bolji i to morate prihvatit. Niste imali igrače koji bi nama mogli parirati. ;) (bice bolje)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 feb 2013, 02:18

M4kaveli,prvo da ti se izvinem za one rijeci od sinoc,nije ono moj stil i ne treba raspravu dovoditi do te mjere..

E sad,Wenger svakako mora preuzeti odgovornost za sve sto se desava jer ocigledno je prihvatio ono sto mu je sadasnja uprava servirala,.Izmirenje dugova,odnosnu otplatu stadiona uz velike mjere stednje i to sve u periodu kada novac igra vecu ulogu u fudbalu nego ikad ranije..Arsenal ima ogranicenje na plate igracima,dok je tih ogranicenja nema ni prostora za velike transfere i vrhunske igrace..Isti taj Wenger je najplaceniji menadjer u EPL,ja te pitam zasto? Pa kristalno je jasno,dobiva svoj dio kolaca za pozitivno poslovanje,ako gledamo rezultate i osvojene trofeje Ferguson bi bar tri puta vecu platu trebao imati u odnosu na Wengera..Koga laze sve ove godine ? Svake godine napadamo sve i jedan moguci trofej a svake godine se uspostavi da nismo bili ni blizu istih..Laze sebe pa onda i sve ostale..

Naravno,nije Wenger protiv Arsenala ali je se pogubio u svemu tome,najbolji igraci odlaze iz kluba zbog novca,kakvi trofeji,kakvi bakraci a samo naivni mogu misliti da Wenger dovodi pojedine igrace zato sto su mu prvi pik a ne zbog toga sto nema bas boljeg izbora..Da li Wenger izvlaci maksimum iz ovog Arsenala ? Moguce,ali niko nije pitao navijace jeli ovo put kojim treba da se ide,jeli ovo zapravo prava cijena Emirates stadiona,.Niko te iste ljude nije pitao da li je posteno da placaju najskuplje ulaznice ,vjerovatno i na svijetu da gledaju prosjecan Arsenal..

Zaboli Amere u upravi za obraz i historiju kakvu ima Arsenal,njima je bitan profit i nista drugo a Wenger,ako mne pitas,Wenger je samo prihvatio izazov kojem ocigledno nije i ne moze odgovoriti,.

USMANOV IN,AMERI OUT..Pustit Rusa da trosi pare s kojima i onako ne zna sta ce i dati Wengeru jos dvije sezone,.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 feb 2013, 02:22

Ma nije problem drug.
Samo treba hladne glave pisati na ovom forumu. :D

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 20 feb 2013, 02:45

Prvo Bayern je bolja ekipa i zasluzeno prolaze dalje. Sada se treba okrenuti suboti i mecu sa Villom...E sada ono sto mene zivcira jesu ovi novinari koji hoce da prave senzacije a bogme i "strucnjaci" koji sve znaju. Pa jedni vicu Wenger je stoka, drugi da Bayern i nije toliko dobar koliko su ovi jednostavno ocajni! Sve znaju! Ali kada igramo dobro nema nigdje nikoga a gunneri dizu sve u nebo...

Pitam one sto tvrde da Wenger treba otici? Koga bi vi to doveli na njegovo mjesto i sta mislite da bi taj promjeno? Mislite da mi imao budzet od 100 miliona? Ovo stanje ce se odrzati do te 2014. pa doveli Murinha,Moyesa ili Vladimira Petrovica!
Kazu Arsenal je imao Piresa,Hanrya,Ljungberga,Vieru... pa ko je doveo te igrace? Pa onda Wenger je prodao Persija,Nasrija,Fabregasa... mislite da je on to uradio sto mu je volja?
Mi smo vec pre dve godine imali tim zreo za trofeje. Tada su povrede kljucnih igraca omogucilo da ispadnemo iz borbe za titulu u februaru. U LS smo ispali od Barce ali smo im te sezone bili najnezgodniji protivnik. U FA cupu od Uniteda u jednoj odlicnoj utakmici na Trafordu a sve je pocelo prema sunovratu zbog onoga izgubljenog finala liga kupa! Znam da smo tada pricali da Arsenalu treba neko ko bi cuvao lijevu stranu kada se Samir povredi i stoper posto su Duru i Koss odigrali skoro cijelu sezonu sami. Posle to ljeto smo ostali bez kapitena i najboljeg igraca a ovo i bez preostale dve zvezde toga tima. I morali smo ispocetka sve. Tada je se pokazalo da jako lose kupuju pod pritiskom pa su dovedeni Gervinho,OX,Arteta,Per,Santos,Park... Nikada vise igraca a od toga samo OX ima realnu buducnost u timu...
Sto Chily kaze nije ni ovo sada los tim koliko se zeli predstaviti. Ovogodisnja pojacanja su sasvim odlicna i kvalitetna, individualno nista slabiji od Bayerna ali kao tim losa. Dali je to stvar neiskustva igranja zajedno ne znam. Jasno se vidjelo kako kod Baye uvjek dva igraca idu na loptu, akcije su uigrane... A kod nas! Jedan ide vodi loptu njih pet gleda u njega i cude se. Kada se lopta odbije u prazan prostor ne daj Boze da neko potrci na nju. Samo na trenutke zablistaju i igraju kao tim ali tada se vec protivnik dere sa 5+! To je taj nedostatak kontinuiteta. Za to treba da ovaj tim igra vise zajedno da se pocnu kapirati.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 20 feb 2013, 03:00

Gunner,nije chily rekao nego Alliguns :mrgreen: ali svakako ima istine u tome,.

..

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 20 feb 2013, 03:07

pa covjece,suta po golu do gola poldija nije bilo,nezz stvarno koji je meni krac i zbog cega i dalje mislim da mozemo proc u uzvratu,il nisam normalan il je ovo prvo...
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 20 feb 2013, 03:10

chily-rz je napisao/la:Gunner,nije chily rekao nego Alliguns :mrgreen: ali svakako ima istine u tome,.

..
Ucinilo mi se da si ti. :mrgreen: Kao sto reko nije to sve tako crno i lose kao sto se hoce predstaviti. Ono sto ja istinski zamjerim Wengeru jesu pojedini igraci koje je tako lagano propustio rivalima (pogotovo Spursima) Verthogen,Loris... Pa sada ovima iz Newcastle onu zivotinju M'biwu onoga desnog beka sto im je dosao iz Lilla. Sve su to igraci koji su kostali isto ili manje od ovih sto je on doveo a mozda su cak i kvalitetniji. Mislim da je po pitanju skautinga najvise izgubio.

I nekako vise ni te talentovane klince ne forsira previse kao pre. Najzalije mi je Koksa koji ce i otici a ima uz Jecka najjaci potencijal. Izgleda ce on platiti nelojalnost Francuza onih pre njega? :( OX bi takodje mogao cesce ulaziti?

Zato kod mene ima jos protekcije ovo ljeto. Ako ne dovede prave igrace koji ce da unaprede nasu igru (odbrana najprimarnija) onda mislim da je doslo vreme da se rastajemo...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.