RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Gost, ocito nam se definicija pojma kapiten neke ekipe razlikuje.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
Možda.Ko je tvoj prijedlog i malo obrazloenje ako ti nije zahmetliNeverGiveUp je napisao/la:Gost, ocito nam se definicija pojma kapiten neke ekipe razlikuje.
-
- Kontakt:
Kapiten treba biti neki rusilac na terenu tipa Nikolica,Maletica ali definitivno domaci igrac ce neki bit cemalovic ili zolj,na prijateljskim mirza je bio kapiten to sam i pisao cak prije.
#musvdg
- NeverGiveUp
- Kontakt:
gost je napisao/la:Možda.Ko je tvoj prijedlog i malo obrazloenje ako ti nije zahmetliNeverGiveUp je napisao/la:Gost, ocito nam se definicija pojma kapiten neke ekipe razlikuje.
Pa neki vokal na terenu, fajter, neko ko ima malo više autoriteta kod igrača... kao što kolega reče Nikolić, Maleta i sl. njima igrači su kapiten materijali mada je on kratko tu.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
RAja ostavimo mi odabir kapitena strucnom stabu koji svakodnevno radi sa igracima. Oni najbolje znaju u kome ima kapitenskog materijala a u kome nema. Nego zna li iko jesmo li igrali sa Jedinstvom (Bijelo Polje)? Najavise da ce se danas igrati.
Prkosni i Ponosni od 1922
-
- Kontakt:
Gledajuci termine ovih prije utakmica jos sahatak cemo cekat da saznamo rezultatSipakUlicar1922 je napisao/la:RAja ostavimo mi odabir kapitena strucnom stabu koji svakodnevno radi sa igracima. Oni najbolje znaju u kome ima kapitenskog materijala a u kome nema. Nego zna li iko jesmo li igrali sa Jedinstvom (Bijelo Polje)? Najavise da ce se danas igrati.

joj vremena i ljepote kad ce vise ta ligaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ROĐENIIII

#musvdg
evo konačno nekih dobrih vijesti iz saveza. naime plaćena je svim klubovima kotizacija, pa time i Veležu, plus svaki je klub dobio po 50 novih lopti. 

koad igramo zadnju pripremnu utakmicu?
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Predpostavljam 21. februara protiv Sirokog? Neka me ispravi neko ako grijesim!!!AlemC85 je napisao/la:koad igramo zadnju pripremnu utakmicu?
Prkosni i Ponosni od 1922
-
- Kontakt:
AlemC85 je napisao/la:evo konačno nekih dobrih vijesti iz saveza. naime plaćena je svim klubovima kotizacija, pa time i Veležu, plus svaki je klub dobio po 50 novih lopti.
Mozes li malo vise pojasniti oko gore navedenog (ako imas informacije) ?
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !
Imaš pravo, iako mislim da to i nije baš nevažna stvar i šalje poruku .drugim igračimaSipakUlicar1922 je napisao/la:RAja ostavimo mi odabir kapitena strucnom stabu koji svakodnevno radi sa igracima. Oni najbolje znaju u kome ima kapitenskog materijala a u kome nema. Nego zna li iko jesmo li igrali sa Jedinstvom (Bijelo Polje)? Najavise da ce se danas igrati.
Ima li toga rezultata ?
nije problem brato.BICE GUSTO je napisao/la:AlemC85 je napisao/la:evo konačno nekih dobrih vijesti iz saveza. naime plaćena je svim klubovima kotizacija, pa time i Veležu, plus svaki je klub dobio po 50 novih lopti.
Mozes li malo vise pojasniti oko gore navedenog (ako imas informacije) ?

naime, da se klubovi, pa i time Velež ne bi izlagali dodatnim troškovima, savez je odlučio platiti za svaki klub kotizaciju ponaosob tj. učešće i troškove takmičenja u PL. Što se tiče ovih lopti, radi se o 50 komada brazuca, a i klubovi su oslobođeni plaćanja troškova službenih lica zbog nezavidne ekonomske situacije u kojoj se klubovi nalaze.
Zar se nije na plaćanje službenih lica obavezao Bh telecom kao generalni sponzor lige? Ovi njima reklamu na stadionu na tačno određenim mjestima, na dresovima, i ostali marketinški uslovi, dok su ovi trebali plaćati službena lica?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Maletića za kapitena ili sto bi nase komšije rekle za kapetana
yebote ko da su na brodu

From father to son
Re: FK Velež:Legende i Historija
2004 Septembar 29Srijeda, pise: Mišo Maric ,Mostar ima dva Veleža. Planinu, visoko u nebu, i Fudbalski klub nisko, u drugorazrednoj ligi. Planina nije bila nikad ni više ni niže, klub, opet, nikad ...1952niže od ulaska u Prvu Yu ligu Planini je da ostane tu gdje jeste. Klubu je da se vrati tamo gdje je bio. Na tome ,se, saznajem i sa stranica ovog lista nastoji s puno zanosa i ljubavi, a s malo para. Zanosa i ljubavi klubu nikad nije .falilo, a para nikad nije bilo previše Osnovao ga je kokuzan mostarski .proleterijat prazna džepa, a puna srca Jedino cime nisu oskudjevali bili su .momci na terenu i publika okolo Utakmice su bile velike, praznicne sofre za kojim se gostio citav grad. Zbog tog ...porodicnog odnosa zvali su ih Rodjeni .Volio sam, podjednako, i planinu i klub I na vrh planine i na utakmice odlazih .kombinovano. S dragošcu i po dužnosti Tim redom. Na vrhu Veleži imali smo relej. Tamo su radili fini momci i uvijek su do ekivali dobbrom rakijom i ,ukusnim grahom. Kroz prozore releja za lijepa vremena, vidio se vrh Lovcena na istoku, caklio Jadran na jugu, a snježni vrhovi Prenja na zapadu. S jedne strane, u dolini, gizdao se Mostar, s ,druge, okruženo tamnim šumama cucorilo Nevesinje... Dokle oko dopire, i još dalje, bila je moja zemlja. Meni najdraža, pjevao je Kaštelan, u ...citankama Na utakmice sam odlazio prvo kao navijac. Potom novinar. Momci na terenu su znali posao. Radili su ga ,majstorski i sa jednim posebnim .osuncanim šarmom. Bilo je više od igre .Liskalo se loptom pod Bijelim brijegom A publika je bila vesela, muzikalna i ...duhovita Na vrhu Veleži posljednji put bijah nešto pred rat. Ljetos vidjeh da je relej još gore, valjda nova tv raja papa ukusan grah i pijucka dobru rakiju, a u objektiv ulaze isti vrhovi Lovcena i ...Prenja, isti Jadran, Mostar, Nevesinje Ali to je sada pogled s jedne granice na dva inostranstva i raspolucenu BiH. Po .vrhu planine gmiže nevidljiva granica Gola, mostarska strana je u Federaciji BiH. Vec dolje, u podnožju, ta je ,Federacija papirnata. Pošumljena nevesinjska strana je u Republici ,Srpskoj. Ta je Republika, takodje ...papirnata. I neprirodna Nikad više moja noga nece krociti na ...vrh Veleži .A na utakmice sam prestao ici, davno Nakon gostovanja “Sarajeva”. “Velež” je .bio u punoj formi. “Sarajevo” nije ”. Izdiktirah “Sportu2: 2Rezultat je bio izvještaj. Umjesto stalnog nadnaslova Prvenstveni”, jedva ubjedih Mišu” Vasiljevica, urednika, da stavi Prijateljski fudbalski susret”. Izdiktirah“ da je utakmica namještena. Da samo dvostruki “Veležov” strijelac, Vladic, nije .znao. Da je publika izviždala ljubimce Zovu me iz komiteta. Javlja se Ismet Kreso, koji tad živi i radi u Sarajevu, a .svakog vikenda na utakmici, u Mostaru Ismu sam neobicno poštivao i volio. Bio .sam njegova mala raja Kakve ti to, furdo, utakmice namještaš“ ”?po novinama Ništa ja nisam namještao, nego“ napisao šta je bilo. Necu da me šest ...hiljada Mostaraca haka po caršiji ”?Mješa li se to, Ismete, Partija u fudbal ”.E, da znaš da mješa“ E, da i ti znaš, da cu prije zamociti pero“ ”.u ****, nego u fudbal .Skreše mi nešto, spusti slušalicu Nazovem “Sport” i dam otkaz. Godinu kasnije mi objašnjava da je sve .uradjeno iz zavicajnih, bh. razloga Igrano za banjalucki “Borac”. Da bi ostao u Prvoj ligi, Mostar mu doturio bod preko Sarajeva... Veli da svi drugi to, i još gore, rade. Da zato “Velež” ne može uzeti prvenstvo... Govorio mi ...istinu, Ismet, kasno Bilo je to vrijeme kad je “Velež” vodio .Sula s klupe, a BMV na terenu Tu skracenicu BMV ja tumacim kao“ Buduci Mostarski Val,” govorio mi .Mladen Delic Taj Buduci Mostarski Val su bili svi na terenu, na klupi, na tribinama. Tada i od hlada one drace kraj Sjevernog logora gdje su ga ilegalno osnovali .1922Gojko Vukovic i drugari vrela ljeta Svaka generacija `Veleža` je imala“ vanserijske fudbalere. To je fudbal bez kalkulacija, bez osiromašenja. I to je razlog da se pod Bijelim brijegom radjaju fudbaleri kao Bajevic, Maric i ,Vladic. Il u moje vreme Mujic, Rebac Zelenika”, govorio mi Miloš Milutinovic izmedju dvije ponocne partije šaha u .”Ruži“ .Gubio si protiv njih“, zadjevam ga“ .Nisam ja gubio. Niko nije izgubio“ ...Samo je fudbal pobedio”, govorio je ,U kabinu “Sporta”, na tribinama ,nagurali se Todor Bulja, Miša Vasiljevic .Zdravko Colic i dopisnik iz Mostara ”,Gostuje “Hajduk”. “Ovakvu igru zakljucio je na kraju jedan od najboljih Yu znalaca loptanja, Toša Bulja, “ja u ,karijeri nisam video. Ovo što su momci posebno Vladic, odigrali danas, ovo se na našim terenima nije odigralo. Ovakav ne bi ni5:0Hajduk` pobediti s ` »...reprezentacija Brazila Na poluvremenu, pitah Kulju šta je ono ?govorio Holceru kad ga je faulirao Rekao sam mu, druže Holcer, udariš li“ me još jednom po clanjcima, taliznut cu ti je izmedju noga pa ceš biti smiješan ”.medju rajom .Zdravko Colic nije govorio ništa Promukao. Zvao Dubrovnik i otkazao ...koncert za koji su ulaznice rasprodate A pred utakmicu s “Partizanom” Sule mi daje izjavu. Objašnjava taktiku. “Taktika ”.je” veli, “hajmo raja, igraj Kulje .1:0Odazvao se Corba. Odsolirao Džemal Hadžiabdic je bio osica lavljeg srca. Sjecam se prvog nastupa na kojem cuva Džajica. Hoda uz liniju, uz najvecu .tadašnju Yu “zvezdu”, i nešto mu govori ?Interesujem se poslije šta je govorio Pitao sam ga: Druže Džajicu, je ste li se“ ,Vi umorili?” Veležova Crvena Trojka Džemal Hadžiabdic je još skupljao Džajine slicice iz cokoladica... Bio je dobar djecak, Corba. Kad je otvorio kafe predložih Kemici, pa smo ga na prvom LP castili pjesmom... Kad bi smo odlazili ,u taj kafe ili kod Corbe, u Zalik govorismo isto: “Idemo kod Crvene Trojke”... Bilo je to vrijeme kad vece casti, od “Veležovog” crvenog dresa, nije .bilo. A nije uvijek bio samo cast Trebalo je imati hrabrosti pa pristupiti“ . Bio1935Veležu`. Ja sam obukao dres ` sam gimnazijalac. Dvaput sam dobijao -”jedinicu iz vladanja zbog tog dresa sjecao se tihi Mostarac, a marljivi fudbalski poslenik, Leo Hrvic... Leo je jedan od momaka na fotosu uz ovaj tekst. Ne znam koji. Na ovom fotosu su Sule Gušanac, Bora Cecez, Muhamed Hadziomerovic, Vojo Ivaniševic, Šerif Husrefovic, Enver Cemalovic, Savo Milovic, Meha Trbonja... Davno, sjetno nagnut nad fotos, diktirao mi Heroj imena živih i mrtvih. Fotos je, pred :. Sjecao se1939susret s “Borcem”, ,Borac” je bio što i `Velež`. Radnici“ djaci, sirotinja. Skojevci. Prava raja. Mi smo jedni drugim išli radosni ko ovaj .moj Mili što se sprema na ekskurziju Na terenu smo ratovali. Prije i poslije utakmice se družili. Na posljednjoj utakmici pred rat, uvali mi Niko Jurincic djon. Skrešem mu majku fašisticku. `Dje ,”ceš, bolan Meha, meni mater fašisticku žali se. **** ga, Niko, omaklo se. Šta god ”.me zaboli, fašizam je ”. kad je nastao ovaj fotos, “Velež39Te je zabranjen, a fašizam krenuo u Drugi svjetski rat. Godinu i po kasnije rat je .dopro i do Banje Luke i do Mostara Momci s ovog fotosa su otišli u partizane. Pod istom zvijezdom nastavili ,jurišati po lijevim i desnim krilima probijati se kroz centar, padati u odbrambenim prostorima rodnog .zemljopisa 7Veležovaca” je poginulo. “ 77 .proglašeno Narodnim herojima 7 zauvijek prvih timova sa 7Ukupno: .kapitena ,Ubilježeni su na bijelom spomeniku pred klupskim prostorijama, pod Bijelim brijegom. Ne znam jesu li mrtvi još .93tamo. Živi nisu. U sramno proljece oružani suci su im pokazali crveni karton. Oni su izbjeglice u sopstvenom gradu, s drugu stranu vode. Oni su beskucnici. Pod Brijegom im je okupiran stadion. Pod Veležom im je s amblema zguljena petokraka. Jedni su im .opljackali sadašnjost, drugi prošlost ,Ono što nisu uspjeli batinaši Kraljevine gostujuci i domaci fašisti u Drugom svjetskom, uspjeli su demokratski izabrani nacionalni predstavnici u ...novom, domacem ratu .Velež” je, u svemu, imao i trun srece“ Osvješcen, uvažen rodoljub je predlagao .novo ime: “Djerzelez”. Kao prikladnije Nije prošlo. Klub je sacuvao ime, grad ...obraz Sad su se “Veležu” vratili njegovi najrodjeniji. Kema Šestic i Nusra Cerkic ...s terena, Zijo Žuljevic s tribina Raja s tribina, ustvari, nikad nije ni ,otišla. Samo su tribine izmještene proširene. Od USA i Canade, do Australije. Od vrha Skandinavije do rta .Dobre Nade Odakle, sve snažnije, dopire jeka davnog - navijanja: “Cr - ve- ni, cr - ve - ni, Ve »...lež - ži - vi - u - me - ni Skandira raja iz Mostara, koju ista ljubav ...spaja ,A na jugu, “Velež” je ponovo prvi. Istina medju drugim. Narasta li to onaj Mladenov Buduci Mostarski Val?... Je li :to odgovor za nezaboravno ”?!O, zar je to moguce, ljudi moji“ Dok je lopta okrugla a ima ...neodrodjenih Mostaraca, bice da jeste
From father to son
A sto nam se neko usutio uvezi rezultata RA turnira
@Cernica daj tu ekipu poguraj s flasom dobre loze,vjerovatno su razocarani ,treba im podrska
Ovi Konjicani su vazda znali lopte

@Cernica daj tu ekipu poguraj s flasom dobre loze,vjerovatno su razocarani ,treba im podrska
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Brato nisam upoznat. Vratio se prije sat ipo iz Dubrovnika isao po neke holanđane. Jesu li to zijanili mamaru imrodjenisa je napisao/la:A sto nam se neko usutio uvezi rezultata RA turnira![]()
![]()

From father to son
Sipku u ruke i razleti se po kafanama,oni piju a nas zayebava ko god stigne,dobili ih KonjicaniCernica je napisao/la:Brato nisam upoznat. Vratio se prije sat ipo iz Dubrovnika isao po neke holanđane. Jesu li to zijanili mamaru imrodjenisa je napisao/la:A sto nam se neko usutio uvezi rezultata RA turnira![]()
![]()
Ovi Konjicani su vazda znali lopte![]()

Yebem im sunce sta mi sramote mahalu
bogami treba ih sve s noge na nogu
koliko su ispusili i jesu li igrali s onom narkomanijom s mosta 

From father to son
Negdje sam procito da su zijanili 3-1 od Konjica,al valjda ce nam neko bolje objasniti.Cernica je napisao/la:Yebem im sunce sta mi sramote mahalu![]()
bogami treba ih sve s noge na nogu
koliko su ispusili i jesu li igrali s onom narkomanijom s mosta
Imao sam strasno tezak dan fuj, jedan nas brat odavde bio zivotno ugrozen...hodo sam po bolnicama ,ali fala dragom Bogu dobro se zavrsi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.