Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Gunner4
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Gunner4 » 20 feb 2013, 03:12

bega_afc je napisao/la:pa covjece,suta po golu do gola poldija nije bilo,nezz stvarno koji je meni krac i zbog cega i dalje mislim da mozemo proc u uzvratu,il nisam normalan il je ovo prvo...
Druze bez uvrede ali bojim se da je ovo drugo... :cry: I da smo ovo preokrenuli Bayern je bolji i zasluzili su da prodju... Imali bi dva gola u gostima sto je i vise nego dovoljno. A ovako sa ovom tricom nema cemu da se nadamo...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

belefront

Post Postao/la belefront » 20 feb 2013, 07:53

Tugo, ime ti je Arsenal.. Jest da vas ne volim, ali prosto mi je zao da vidim da tako veliki klub probada zbog gluposti uprave i strucnog staba te glupih transfera. Onaj Mertesacker ne moze u Bileći igrati a pogotovo kod vas,a da ne govorim o neprepoznatljivom Vermaelenu kojeg je Lahm dominirao :roll:

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 20 feb 2013, 08:50

Arsenal je sinoc izgledao tako jadno,ljudi se nisu sastavili s loptom.Pa zasta je Wenger odmarao
ove kljusine protiv Backburna!Bajernu skidam kapu,rasturanje do j... i to u po Londona.Pa sta ce
biti u Minhenu,nadam se da ce Wenger spoznati da on nije vise trener za ovu ekipu i nek povede
ovog Girouda sa sobom pa momku treba 15 sansi da zabije gol ko kloc fuj!
Wenger blamaza za Arsenal! :roll:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 20 feb 2013, 09:05

Zao mi je bilo sto ste na ovaj nacin izrafalani na svom terenu.Jednostavno Bayern je za klasu jaca ekipa sto individualno sto timski.Nema se tu puno mudrovanja dobro su oni sa teme Bayerna rekli da je vas prvi tim u rangu sa njihovom klupom.Upravo to.Kad sam im vidio klupu zapitao sam se ko je prvotimac.Mocan tim , do zla Boga.

Ovo je dobro i proslo kako je moglo biti.Nepostojeci pogodak ste dali a Bayo je povukao rucnu u drugom djelu i postedio vas daljnjih patnji.
Ne mogu nikoga istaci u Arsenalu.Jednostavno da bi se mogao istaci jedan igrac mora tim djelovati kompaktno , no Arsenal je djelovao isto kao da ima 11 sljepaca a ne pro. Fudbalera.
Guranje Jacka u prvi plan je pretjerivanje.Momak se vidio nije.Vidi se u njegovom prijemu lopte zelja,htijenje i neosporivi talenat ali njega je sredina Bayerna sazvakala kao i kolege mu.Ne moze jedan pojedinac koji kreira igru biti odlican a ekipa ne moze 3 passa povezati.Apsolutno nema logike.Previse ste subjektivni.Ne krivim momka.

Sinoc su Javi Martinez i Bastian Schwinsteiger demonstrirali silu nad veznim redom Arsenala.
Trkacki , tehnicki i takticki Bayern za level iznad Arsenala.

Zao mi je sto na ovaj nacin napustate takmicenje(bez prilike u revansu) , ali to je fudbal.Valjda do godine Wenger dobije potporu uprave da se ukljuci u borbu za trofej\e.Ovo vise ne vodi nicemu , prosto mazanje ociju fanovima i navijacima.Deveta godina bez trofeja.Sto je puno , puno je !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 20 feb 2013, 10:01

Uu... koliko vi morate jos "pogace" da jedete....
Navijao sam za Vas ali osim uvodnih 5 min kad ste uzeli loptu i napravili visak na desnoj strani....nista vise niste uradili u prvih 45 min.
Vrhunac svega je bio kad Bayern udara presing na zadnju liniju Arsenala i oni ne mogu da iznesu loptu ni do centra...( a to su prepisali od nas , mamu im plagijatorsku :) ), dat sam vidio koliko je zapravo Bayern trkacki nadmocan.

Znaci da oni nisu bili onako agresivni u fazi odbrane...zabio bi njima Arsenal jos koji go..ali skauting Bayerna je odradio svoje, tacno su znali kako trebaju odigrat protiv Arsenala...

Nema sta , puno srece u nastavku PL ...pozz

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 20 feb 2013, 10:07

Kao sto se vec navelo Bayern je organizovaniji klub, stabilan, ima dobrih igraca, i trenera koji sve to uveze, jbg bili su bolji, al moje misljenje je da Arsenal nije daleko od toga, da postane stabilan, dobar klub. Problem je Wenger, ja iskreno mislim da je on malo lud, jer frajer se pogubio u posljednje vrijeme, mnogo pogresnih odluka je donio i sto je naravno dovelo do eliminacija iz takmicenja. Meni se nekako cini da on nekad sve ovo cini radi inata, jer zeli da dokaze da su neki igraci dovoljni za Arsenal, a ustvari nisu. Pola igraca ovdje treba prodati, a ne posudjivati, al svidja mi se njegova ideja da od nekakvih polovnjaka i mladica napravi strasnu ekipu, al jednostavno ne ide, jer nedostaje kvalitete, a i transferi nisu opravdali ocekivanja, meni je realno od ovih nekoliko posljednjih transfera, zadovoljio samo Poldi, al ja sam za to da se Wemgeru da jos jedna sansa, al sa Usmanovom na kormilu, jer i tada bi ovo ostao Arsenal na kakav smo navikli, ne bi Wenger pravio tim od ekstra skupih igraca, imali bi mi par kvalitetnih skupih, provjerenih igraca, al bi i dalje okosnicu cinili mladi, jer Wenger zeli da dokaze da ne moras dati 30+ miliona za veliku nadu fudbala, jednostavno jeftinije, a bolje mozes naci i u vlastitom pogonu, al realna situacija je da nama treba remont jer odbrana je kriza kao i napad, a Bgm i golmana nam vačja traziti, jer od sinoc uvidjeh da je Schezni ofalio, al ono bas ofalio. Tako da ne preostaje nista nego nada u bolja vremena pa da i mi malo upadamo na tudje teme poslije pobjede voljenog tima
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 20 feb 2013, 10:14

Kakve sve gluposti ljudi pišu, nevjerovatno!
Uopšte niste bili toliko loši, niti je taj Bayern bio toliko dobar, imali su i dosta više sreće, da napomenem da sam gledao do ja mislim trećeg gola, imali ste i finu incijativu u drugom poluvremenu.. Nema potreba za tolikim očajavanjem, samo se nadam da ćete izborit tu četvrtu poziciju, da ovo ne bude kraj lige prvaka..

Evo šta je izjavio po meni najdraži pojedinac u Arsenalu ( Jack Wilshere )
"I think the players will take responsibility. I know we're man enough to take it. The boss has been here for 16 years and he's done a great job. You can't question him."
Jack Wilshere
http://www1.skysports.com/football/news ... ern-Munich

Pročitajte i ovaj post sa FB, navijača QPR-a:
While I realize how irate Arsenal fans are at going out of the Champions League to Bayern Munich and their awful run of 2 defeats in their last 11 league games, I feel a few need a reality check.

In May 1995 Arsenal finished 12th (yes, Wenger out brigade, 12th). Of the teams that were in the Premiership that season, 15 have since experienced relegation (9 of which also suffered relegation into League 1). The following year, 1996, Arsenal appointed Arsene Wenger.
Since then Arsenal have won 11 trophies, had a season completely unbeaten, developed one of the best and most productive academies in the country, moved into a new stadium, consistently made profits and played some of the most attractive football the Premier League has ever seen.

As you moan and cry, watching your side play Bayern Munich in the Champions League this week, spare a thought for those less fortune; those who did not appoint Arsene Wenger in 1996 and have since gone their very different ways to your club.
You may think that Arsenal would always have been too big for that to happen to you - my suggestion, speak to a Nottingham Forest fan (who finished 3rd in '95), Leeds fan (who finished 5th) or a Sheffield Wed fan (who were one place below you).

Get real fellas, remember were you've come from and be careful what you wish for.
Zar stvarno ijedan od vas misli da osoba poput Wengera, nakon svega što je uradio za Arsenal, i što radi za Arsenal, želi da ne bude njegov Arsenal u vrhu, da ne troši više i konkretnije, da može?
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2013, 10:14

slika
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 20 feb 2013, 10:46

Liverpool sigurno nije :D
Rođen s tobom da budem

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 20 feb 2013, 10:49

Henderson je napisao/la:slika
Mislim da simpatizeri Liverpoola nisu dovoljno kompententni da pričaju o CL jer istu nisu igrali godinama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 20 feb 2013, 10:50

A baš ste se bili ponadali :mrgreen: ...

Bez obzira na sve,Bayern je Bayern...nema tu prigovora ni na Arsenal...želim Arsenalu dobar zavrsetak sezone i mnogo uspjeha...bit ce bolje drugi put :D

Rest in Peace London....

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 20 feb 2013, 11:04

slika

Usmanov sinoć bio na utakmici. Nadam se da je Kroenkeu **** mater. Samo se nadati njegovom preuzimanju, klub bi renesansu doživio.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 feb 2013, 11:19

Prica da je Bayern neka klasa od koje gubis na svom terenu i da se treba pomiriti sa tim je presmijesna. Kaos to sam rekao nisu oni dobri koliko smo mi losi bili, igral smo mi sa dosta boljim ekipama od sinocnjeg Bayerna zadnjih godina pa smo pobjedjivali. Daj ba ljudi su izgubili finale od mrtvog Chelsija na svom terenu, BAte ih je pobjedio jednostavno do nas je prelosi smo. Indolentna bezmudna ekipa, koja bi trebala tehnicki biti superiornija od ovog Bayerna ali sto nije? Kako je moguce da vrhunska ekipa najjace lige na svijetu koja je jos odmarala igrace za ovu utakmicu na vikend trci kao neki amaterski tim dok Bayernovi igraci ko i svi Njemci oru teren 90. minuta? Samo jedan razlog, nedisciplina.

NAsa ekipa je nedisciplinovana to nikad nije bio slucaj do ove zadnje dvije sezone, Walnut trckara lagano na centru dok Bayern gradi napad dok u suprotnom slucaju dva igraca Bayerna izlaze na nase stopere. Cazorla nikakav presing nije radio, Podolski haj sto je bio ocajan naprijed ali nazad su mu stalno visak pravili. Dokaz o nedisciplini je taj da smo ove godine u svaki mec ulazili lagano pogotovo ove derbije, uvijek udjemo lezerno i ganjamo vodstvo. Protiv boljih ekipa koje sacuvaju rezultat smo ispusili, protiv losiji smo se vracali izuzev Totenthema kojeg smo dobili ali jer su dobili crveni na startu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 feb 2013, 11:27

navijam za BAYERN, ali popustite s Wengerom. Pa on je jedan od najboljih trenera svih vremena. Da nije vrijedio, ne bi bio skoro 17 godina na klupi ARSENALA, a uz to čovjek zna s mladima da radi. Treba vremena, i to i sam Wenger zna, zato treba strpljenja od strane svih. Otpuštanje Wengera bi značio kraj topnika, onakvih kakve smo poznavali, jer je on mozak ove ekipe, pa on je uspio ono što će teško iko ikada, odigrati sezonu bez poraza, i samo da je to uradio, dovoljno je uradio, a znamo da je još dosta toga postigao s topnicima. Zato glavu gore, vrijeme topnika tek dolazi...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 feb 2013, 11:32

Najjaci su bolesni engleski kompleksasi. Rating sa utakmice Koscielny medju najgorim igracima, ocjena 5 objasnjenje gubio se u prostoru :lol: (a momak bio najbolji igrac i sve je duele dobio. A sada najjace od svega, najbolji igrac Walnut ocjena 8, kaze svojom brzinom i trikovima pravio je problem Bayernu ali nije bilo dovoljno lopti za nesto vise :lol: :lol: :lol:

DieRoten
Kontakt:

Post Postao/la DieRoten » 20 feb 2013, 11:33

BigBigBang je napisao/la:Prica da je Bayern neka klasa od koje gubis na svom terenu i da se treba pomiriti sa tim je presmijesna. Kaos to sam rekao nisu oni dobri koliko smo mi losi bili, igral smo mi sa dosta boljim ekipama od sinocnjeg Bayerna zadnjih godina pa smo pobjedjivali. Daj ba ljudi su izgubili finale od mrtvog Chelsija na svom terenu, BAte ih je pobjedio jednostavno do nas je prelosi smo. Indolentna bezmudna ekipa, koja bi trebala tehnicki biti superiornija od ovog Bayerna ali sto nije? Kako je moguce da vrhunska ekipa najjace lige na svijetu koja je jos odmarala igrace za ovu utakmicu na vikend trci kao neki amaterski tim dok Bayernovi igraci ko i svi Njemci oru teren 90. minuta? Samo jedan razlog, nedisciplina.

NAsa ekipa je nedisciplinovana to nikad nije bio slucaj do ove zadnje dvije sezone, Walnut trckara lagano na centru dok Bayern gradi napad dok u suprotnom slucaju dva igraca Bayerna izlaze na nase stopere. Cazorla nikakav presing nije radio, Podolski haj sto je bio ocajan naprijed ali nazad su mu stalno visak pravili. Dokaz o nedisciplini je taj da smo ove godine u svaki mec ulazili lagano pogotovo ove derbije, uvijek udjemo lezerno i ganjamo vodstvo. Protiv boljih ekipa koje sacuvaju rezultat smo ispusili, protiv losiji smo se vracali izuzev Totenthema kojeg smo dobili ali jer su dobili crveni na startu.

Vi ste bili loši, a mi smo bili prejaki za vas. Niste igrali sa boljim ekipama odavno, jer je ovo najjači Bayern ikada. Ovo se u njegovoj historiji još nije vidjelo. Pokoravaju tim za timom, nema stajanja.
Da, izgubili smo od Chelseaja, ali uzdignute glave napustili stadion jer smo ih terorisali u svakom pogledu. Kladim se da pored Bate-a ne možeš još naći više od jednog poraza.
Bayern trenutno jeste bolji za klasu i pomirite se s tim, a mala engleska liga nije na vrhu, Nijemci i Španci su na prvom mjestu, tek onda Englezi. Nažalost to se evidentno i vidimo u posljednjih nekoliko godina, prvenstveno u LP.

Nemoj se ni ti, niti bilo ko drugi nać uvrijeđenim, Arsenal je meni lično veoma drag klub, samo što je politika Arsenala otupila i u 3-4 godine su izgubili sve dragulje koje su imali. Wenger nije kriv. Pobogu, pa svaki prelazni rok kažu: "Dobili smo 80, 50, 65 miliona za pojačanja", a ne potroše ni 2. Ja bih najviše volio da Arsenal osvaja Premier ligu, ali njegovi lideri nažalost guraju klub sve niže.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 feb 2013, 11:35

xGGMU je napisao/la:Kakve sve gluposti ljudi pišu, nevjerovatno!
Uopšte niste bili toliko loši, niti je taj Bayern bio toliko dobar, imali su i dosta više sreće, da napomenem da sam gledao do ja mislim trećeg gola, imali ste i finu incijativu u drugom poluvremenu.
Bayern je imao sreće što je presingom tjerao igrače Arsenala da ne dođu do centra igrališta. Jesmo li mi gledali istu utakmicu? :roll:
Pa po prikazanoj igri, Arsenal je najslabiji od 12 ekipa koje su odigrale svoje mečeve. Žalosno je da je jedan Celtic napravio više favorizovanom Juventusu. :?
Ono sinoć je Wengerov poraz - taktički ga je nadigrao Jupp i tu sva priča staje. Jesu igrači bili nikakvi (izuzev dvojca Wilshere - Kos), al' ako nisi u stanju pripremiti ekipu za jedan ovakav duel - onda se tu nema šta više pričati.

Da l' treba Wenger otići? Ni u ludilu. Ipak je on od ekipe koja je bila odlična u Engleskoj napravio ekipu koja je odlična u cijeloj Evropi. No, ili mu trebaju dati novac za pojačanja, ili on sam treba pred sami početak sezone reći da se ne ide ni na jedan trofej, već da je primarni cilj upravo to 4. mjesto. Eh, pitanje je koliko bi istina odgovarala navijačima, igračima, upravi, pa i samom Wengeru.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 feb 2013, 11:45

slika
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 20 feb 2013, 11:49

DieRoten je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Prica da je Bayern neka klasa od koje gubis na svom terenu i da se treba pomiriti sa tim je presmijesna. Kaos to sam rekao nisu oni dobri koliko smo mi losi bili, igral smo mi sa dosta boljim ekipama od sinocnjeg Bayerna zadnjih godina pa smo pobjedjivali. Daj ba ljudi su izgubili finale od mrtvog Chelsija na svom terenu, BAte ih je pobjedio jednostavno do nas je prelosi smo. Indolentna bezmudna ekipa, koja bi trebala tehnicki biti superiornija od ovog Bayerna ali sto nije? Kako je moguce da vrhunska ekipa najjace lige na svijetu koja je jos odmarala igrace za ovu utakmicu na vikend trci kao neki amaterski tim dok Bayernovi igraci ko i svi Njemci oru teren 90. minuta? Samo jedan razlog, nedisciplina.

Vi ste bili loši, a mi smo bili prejaki za vas. Niste igrali sa boljim ekipama odavno, jer je ovo najjači Bayern ikada. Ovo se u njegovoj historiji još nije vidjelo. Pokoravaju tim za timom, nema stajanja.
Da, izgubili smo od Chelseaja, ali uzdignute glave napustili stadion jer smo ih terorisali u svakom pogledu. Kladim se da pored Bate-a ne možeš još naći više od jednog poraza.
Bayern trenutno jeste bolji za klasu i pomirite se s tim, a mala engleska liga nije na vrhu, Nijemci i Španci su na prvom mjestu, tek onda Englezi. Nažalost to se evidentno i vidimo u posljednjih nekoliko godina, prvenstveno u LP.

Nemoj se ni ti, niti bilo ko drugi nać uvrijeđenim, Arsenal je meni lično veoma drag klub, samo što je politika Arsenala otupila i u 3-4 godine su izgubili sve dragulje koje su imali. Wenger nije kriv. Pobogu, pa svaki prelazni rok kažu: "Dobili smo 80, 50, 65 miliona za pojačanja", a ne potroše ni 2. Ja bih najviše volio da Arsenal osvaja Premier ligu, ali njegovi lideri nažalost guraju klub sve niže.
:lol: to o ligama je nikakav pokazatelj, ako su ove medjusobne utakmice mjerilo sta smo mi trebali prosle sezone pricati sesti tim engleske je uzeo trofej Bayernu na njihovom terenu a prvak Borussija je ispao u grupi i to od Arsenala. Bayern nikakvu posebnu snagu nije pokazao koju su nam ovde neki prikazivali, po pricama sam ocekivao apsolutnu dominaciju sa milion prilika ali to se nije desilo, Bayern nije ni prvi ni zadnji koji je na Emirates dosao iskoristio maksimalno sanse koje su imali i zasluzeno pobjedio. Kao sto sam i rekao i puno jace ekipe koje su puno bolje igrali od Bayerna sinoc su se znali vracati porazeni samo sto je tad bio i puno jaci Arsenal.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 20 feb 2013, 11:53

dosta više sreće kod postignutih golova sam mislio, Arsenal nije loše otvorio utakmicu, do prvog gola, onda su drugi primili greškom golmana, a onda teško da postoji ekipa koja ne bi bila u afeku, posebno uzdrmani Arsenal, drugo poluvrijeme su imali finu predstavu... Slažem se da su trebali uradit više svakako, ipak borba za četvrto mjesto i to im je sve što im je i ostalo.. Slažem se naravno i za ostatak posta za Wengera.
Wilshere je stao u odbranu Wengera, možda ni tačktičke zamisli Wengera nisu ispoštovane do kraja..
Šta bi bilo kad bi bilo...

Bayern je zasluženo pobijedio, vjerovatno osigurao i prolaz, Arsenal treba se fokusirat na četvrto mjesto u ligi i toliko o tome..
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.