Ne budi placickapi, pa nisi zensko jbt. Nadam se da nisi ovakav i u stvarnom zivotu.Marsal je napisao/la:Šta da kažem poslije ovakve utakmice? Šta sebi da kažem, a da to imalo ima smisla. Nekad poželim da nisam odrastao uz majstore poput Henrya, Bergkampa, Patricka, Campbella, Laurena, Piresa, Ljungberga, Gilberta. Poželim da nisam bio navijač tokom one strašne Invincible sezone ali jesam, jesam sve sam to preživio i zato mi sve ovo teško pada.
Lako je ovoj mlađariji, vide dan<s Barca igra dobro, navijat cu za Barcu i eto ga, problem riješen... više ni sam ne znam kako nalazim snage da već osmu godinu navijam, nadam se, radujem, strepim. Ne znam yebiga. Valjda će doć' bolja vremena i za nas, kockice će se jednom posložit, samo treba bit strpljiv... Žao mi je i Wengera, jest da apsolutno ime njegove krivice u svemu ovome ali nije on taj koji je kriv za ovo danas...
Nisam navijač ili simpatizer ovog kluba zbog trofeja nego zbog svega što on predstavlja i što mi iz neobjašnjivih razloga znači. Trofeji bi bili super, ali ja svoj Arsenal volim i obožavam čak i kad ispada od drugoligaša i trećeligaša i kada ga Bayern ponizi!
Arsenal 'till i die
I'm Arsenal 'till I die
I know I am
I'm sure I am
I'm Arsenal 'till I die
COYG
Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Bravo! Prvenstveno je Arsenal bio los, a ovaj Bayern ce vec ispasti ubrzo. Bilo u iducoj fazi, bilo u polufinalu.BigBigBang je napisao/la:Prica da je Bayern neka klasa od koje gubis na svom terenu i da se treba pomiriti sa tim je presmijesna. Kaos to sam rekao nisu oni dobri koliko smo mi losi bili, igral smo mi sa dosta boljim ekipama od sinocnjeg Bayerna zadnjih godina pa smo pobjedjivali. Daj ba ljudi su izgubili finale od mrtvog Chelsija na svom terenu, BAte ih je pobjedio jednostavno do nas je prelosi smo. Indolentna bezmudna ekipa, koja bi trebala tehnicki biti superiornija od ovog Bayerna ali sto nije? Kako je moguce da vrhunska ekipa najjace lige na svijetu koja je jos odmarala igrace za ovu utakmicu na vikend trci kao neki amaterski tim dok Bayernovi igraci ko i svi Njemci oru teren 90. minuta? Samo jedan razlog, nedisciplina.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Ma jok, kako to. Ima revanš, nije valjda da si se pred'o.Greivis je napisao/la: Bravo! Prvenstveno je Arsenal bio los, a ovaj Bayern ce vec ispasti ubrzo. Bilo u iducoj fazi, bilo u polufinalu.

@Paja, i ti ne znaš šta pričaš. Kod izvlaćenja si govorio da ste izvukli trenutno najjaču ekipu i da su šanse vrlo male. S vremenom ti samopouzdanje raste i onda postaješ pravi Paja (hajd recimo da si se šalio

Možda si u pravu ako se misli na lepršavost igre, konstantne napade i tucet šansi. Ne, ovo je bila taktički vrhunska predstava, ekipa top spremna (u svakom smislu), koncetrisana i s vjerom u svoje moći.
U trenutku opuštanja smo vidjeli malo bolji Arsenal, zar ne misliš da Arsenal ne bi slavio da je Bayern odigrao veći dio utakmice kao što je bio slučaj do prve polovine nastavka meča?
Isto tako bi Bayern bio još ubojitiji da nisu onako rano postigli dva gola. Jer su došli s namjerom da pobjede. Svaka ekipa bi stala pri ovakvom rezultatu i pokušala utakmicu mirno privesti kraju.
Vom Jäger zum Gejagten
-
- Kontakt:
NE znam sta ocekujes od mene? Jesam rekao da je Bayern bolji? Jesam i jeste bio bolji. Kao i svaki pravi navijac vjerovao sam u pobjedu Arsenala jer mislim da kad igraju svoj najbolji fudbal da mogu poraziti ostale ekipe koje igraju svoj najbolji fudbal, samo sto Bayern i slicni timovi to rade konstatno a Arsenal jednom u 10 utakmica. Te price o opustanju Bayerna ne piju vode nisu se oni nista opustili grizli su u 90-oj i pravili presing isto kao i u prvoj, takticki su kao sto kazes odigrali savrseno i na dva gola su ocigledno odlucili da cuvaju svoj gol, da su napdali i drugo poluvrijeme puno bi rizikovali ovako je ispao najbolji moguci ishod po njih.geronimo je napisao/la:Ma jok, kako to. Ima revanš, nije valjda da si se pred'o.Greivis je napisao/la: Bravo! Prvenstveno je Arsenal bio los, a ovaj Bayern ce vec ispasti ubrzo. Bilo u iducoj fazi, bilo u polufinalu.![]()
@Paja, i ti ne znaš šta pričaš. Kod izvlaćenja si govorio da ste izvukli trenutno najjaču ekipu i da su šanse vrlo male. S vremenom ti samopouzdanje raste i onda postaješ pravi Paja (hajd recimo da si se šalio) i kruna svega da Bayern nije nešto pretjerano dobro odigrao.
Možda si u pravu ako se misli na lepršavost igre, konstantne napade i tucet šansi. Ne, ovo je bila taktički vrhunska predstava, ekipa top spremna (u svakom smislu), koncetrisana i s vjerom u svoje moći.
U trenutku opuštanja smo vidjeli malo bolji Arsenal, zar ne misliš da Arsenal ne bi slavio da je Bayern odigrao veći dio utakmice kao što je bio slučaj do prve polovine nastavka meča?
Isto tako bi Bayern bio još ubojitiji da nisu onako rano postigli dva gola. Jer su došli s namjerom da pobjede. Svaka ekipa bi stala pri ovakvom rezultatu i pokušala utakmicu mirno privesti kraju.
Ono sto samj a ovde procitao o Bayernu je da je to neki stroj koji melje, dominira sredinom terena sa najboljim napadacima, najboljim odbrambenim, iako je to daleko od istine. Ruku na srce niti je Mandzukic Cavani niti su Dante i Van Buyten neki stoperi koje bi ja volio vidjeti u svojoj ekipi. Ali su zato takticki i trkacki vrh vrhova i to je glavna snaga Bayerna a ne neka individualna kvaliteta nekih igraca. koliko god da je Bayern odigrao dobro mi smo bar duplo losiji bili, ovo nije prvi put ove sezone zato to i kazem, ovo je onaj vezni red sa pocetka sezone mrtvi vezni red koji ne moze sansu da napravi pa smo protiv Sunderlanda i slicnih igrali 0-0 a protiv vrhunske ekipe izgubili 1-3
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 20 feb 2013, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Kad ce Wenger priznati neznanje pa reci JA SAM KRIV, COVJEK ME JE TAKTICKI RAZVALIO??
Meni su smijesni ovi koji ne krive Wengera a istovremeno tvrde da je razlika izmedju Arsenala i Bayerna minimalna. Sta je onda problem pa da Arsenal veci dio utakmice izgleda onako jadno??
Meni su smijesni ovi koji ne krive Wengera a istovremeno tvrde da je razlika izmedju Arsenala i Bayerna minimalna. Sta je onda problem pa da Arsenal veci dio utakmice izgleda onako jadno??
-
- Kontakt:
Koji je to menadzer nakon poraza svoje ekipe izasao pred novinare i rekao ja sam kriv, protivnik me takticki razvalio? Daj mi jedan primjer?
Ja ne znam nijednog koji je uspio ostati u vecem klubu tolike godine a da je ovako los. Wenger je jedini slucaj.
I da, bilo je trenera koji preuzmu krivicu na sebe. Npr. Mancini je to uradio nekoliko puta! Glasno i jasno izjavio, JA PREUZIMAM KRIVICU NA SEBE! Nije bas ovim rijecima "konkurent me takticki razvalio" ali ni ja nisam mislio da ce bas tako reci.
I Jose Mourinho je znao reci da preuzima krivicu na sebe!
Dovoljno je da kaze da je pogrijesio u taktici. Mi znamo da je razvaljen, ne mora on to na takav nacin potvrditi.
I da, bilo je trenera koji preuzmu krivicu na sebe. Npr. Mancini je to uradio nekoliko puta! Glasno i jasno izjavio, JA PREUZIMAM KRIVICU NA SEBE! Nije bas ovim rijecima "konkurent me takticki razvalio" ali ni ja nisam mislio da ce bas tako reci.

I Jose Mourinho je znao reci da preuzima krivicu na sebe!
Dovoljno je da kaze da je pogrijesio u taktici. Mi znamo da je razvaljen, ne mora on to na takav nacin potvrditi.
BigBigBang je napisao/la:
Ono sto samj a ovde procitao o Bayernu je da je to neki stroj koji melje, dominira sredinom terena sa najboljim napadacima, najboljim odbrambenim, iako je to daleko od istine. Ruku na srce niti je Mandzukic Cavani niti su Dante i Van Buyten neki stoperi koje bi ja volio vidjeti u svojoj ekipi. Ali su zato takticki i trkacki vrh vrhova i to je glavna snaga Bayerna a ne neka individualna kvaliteta nekih igraca.

bayern vadi ribery-a uvodi Robbena, Bayern vadi mandžu uvodi Gomeza (ne volim ga ali et nekakva je klasa ... bolji i od walcotta i giruida), bayern vadi kroos-a uvodi gustava (koji je za mene igračina ali povreda ga izbacila iz prvi 11) ... čuj bayern nema individualni kvalitet igrača

Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 20 feb 2013, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
- Rockefeller
- Kontakt:
I ja im poručujem ne budite to što @Greivis govori. Emocije u nekom trenutku treba znati isključiti. U životu valja biti k'o mačka - kako god da te bace uvijek se moraš dočekati na sve četri. I dvije znaju održati ravnotežu.
Život je proces i poraze treba kao takve i prihvatiti. Niko ne voli da gubi, al' biti poražen je nužnost. I uvijek u nekom djeliću mozga valja biti svjestan da ćeš izgubiti. I nakon što se desi ga čvrsto prigrliti kao pravi luzer.
Sve je proces, proces učenja. Tako će i ova ekipa rasti s tim porazima. Nikog ne znam da se j' učio na svojim pobjedama. Po drugoj strani vidio sam ogromno ljudi, koji su bili potučeni do nogu, čak sam vidio i suicidalne osobe, koje su se sabrale i izvukle iz toga i iz života ogromno. Takvi ljudi se dešavaju i oko nas, samo da smo malo toga svjesni.
Ja nekako vjerujem da je takva filozofija, politika ili nazovite vi to kako god hoćete izašla direktno iz džepa Wengera i da će on znati kako da ovaj poraz okrene u prid ekipe i kluba.
Vjerujte vi meni, teško onom ko u životu ili bilo kojem dijelu života, makar to bio sport, očekuje sve same pobjede. Ova ekipa Arsenala je daleko, daleko jača nego što je iko pa čak i oni svjesni.
Dodje tako vrijeme kad pametan ušuti, a ja napišem ovakav jedan post, što bi rek'o neko čije ime nam je svima znano. Nebitno ko je, ja znam vi guglajte. I onda napuči trenutak kad moraš biti kontraš. .
Samo mali ljudi su se čudili uspjehu Dortmunda. Oni su ti, koji Dortmund nisu pratili. Onaj ko je znao da nešto leži iza one generacije koja je HSV pobjedila 4:2, al' uz to završila na sredini tabele, tamo nekad 2006 ili 07. nije hodao zbunjen tražeći sve i svašta, od ostavke do nečije majke.
Sinoć je pobjedila arsenalova filozofija. I konstantno pobjedjuje arsenalova filozofija. Barcelona je na potpuno istim temeljima, temeljima koji su je koštali tek razvoja par svojih klinaca, pokorila svijet. Valdes-Puyol-Pique-Busquets-Xavi-Iniesta-Mesi je osovina na koju je Barcelona utrošila siću. Razvila sve i platila Piquea.
Sinošnji Bayern je za svoju osovinu platio približno toliko. Lahm-Alaba-Badstuber-Schweine-Kroos-Muller Bayerna nisu koštali ništa. Niti centa, osim cijene za razvoj vlastitih igrača.
BVB, kojoj se svi toliko dive, su pokorili Bundesligu na isti način: Weidefeller-Hummels-Schmelzer-Khel-(Shahin)-Gotze-Grosskreutz su BVB koštali približno koliko i ove gore klubove nabrojani igrači.
Mi smo u jednom procesu i oštro odbijam da razmišljam(o) kao mali ljudi. Ovoj ekipi svaki poraz dobro dodje. I svaki poraz je dobrodošao. Bitan je, nekada bitniji od pobjede. Ne volim kad se gubi, i mene nervira, al' znam da će makar, ako ništa, nakon par istih grešaka, ti ispadi ostati u glavama naših igrača.
Pokažite mi jednog čovjeka koji je uspio na pobjedama, ja ću vam dati sve što imam, čak i kćerku za robinju.
Naš proces je približno tri do četri godine iza Bayernovog i Dortmundovog, još godinu ili dvije iza Barceloninog. Al' kao i svaki proces i ovaj ima epilog.
Prošla filozofija, koja se temeljila oko Cesca, se pokazala kao greška. I meni je milina kada vidim Wengera koji je istu filozofiju primijenio, samo joj malko promijenio boju. Pokazalo se nemogućim zadržati kostur Clichy-Sagna-Cesc-Song-Nasri-RVP na okupu.
Drago mi je što mogu gledati čovjeka koji čvrsto stoji na nogama i koji je tu filozofiju samo malko modulir'o i sad je ta generacija u nastajanju Gibbs-Jenkinson-Wilshere-Ox-Aaron-Theo. Ovi momci su stari izmedju 19 i 23 godine. U njihovim najboljim godinama ovo će biti veoma jaka ekipa na čelu sa Jackom. Mnogi ga nenavijači Arsenala čak sada dižu u nebesa. Kad dodje vrijeme i ekipa bude stabilnija on će biti još bolji.
Život je proces i poraze treba kao takve i prihvatiti. Niko ne voli da gubi, al' biti poražen je nužnost. I uvijek u nekom djeliću mozga valja biti svjestan da ćeš izgubiti. I nakon što se desi ga čvrsto prigrliti kao pravi luzer.
Sve je proces, proces učenja. Tako će i ova ekipa rasti s tim porazima. Nikog ne znam da se j' učio na svojim pobjedama. Po drugoj strani vidio sam ogromno ljudi, koji su bili potučeni do nogu, čak sam vidio i suicidalne osobe, koje su se sabrale i izvukle iz toga i iz života ogromno. Takvi ljudi se dešavaju i oko nas, samo da smo malo toga svjesni.
Ja nekako vjerujem da je takva filozofija, politika ili nazovite vi to kako god hoćete izašla direktno iz džepa Wengera i da će on znati kako da ovaj poraz okrene u prid ekipe i kluba.
Vjerujte vi meni, teško onom ko u životu ili bilo kojem dijelu života, makar to bio sport, očekuje sve same pobjede. Ova ekipa Arsenala je daleko, daleko jača nego što je iko pa čak i oni svjesni.
Dodje tako vrijeme kad pametan ušuti, a ja napišem ovakav jedan post, što bi rek'o neko čije ime nam je svima znano. Nebitno ko je, ja znam vi guglajte. I onda napuči trenutak kad moraš biti kontraš. .
Samo mali ljudi su se čudili uspjehu Dortmunda. Oni su ti, koji Dortmund nisu pratili. Onaj ko je znao da nešto leži iza one generacije koja je HSV pobjedila 4:2, al' uz to završila na sredini tabele, tamo nekad 2006 ili 07. nije hodao zbunjen tražeći sve i svašta, od ostavke do nečije majke.
Sinoć je pobjedila arsenalova filozofija. I konstantno pobjedjuje arsenalova filozofija. Barcelona je na potpuno istim temeljima, temeljima koji su je koštali tek razvoja par svojih klinaca, pokorila svijet. Valdes-Puyol-Pique-Busquets-Xavi-Iniesta-Mesi je osovina na koju je Barcelona utrošila siću. Razvila sve i platila Piquea.
Sinošnji Bayern je za svoju osovinu platio približno toliko. Lahm-Alaba-Badstuber-Schweine-Kroos-Muller Bayerna nisu koštali ništa. Niti centa, osim cijene za razvoj vlastitih igrača.
BVB, kojoj se svi toliko dive, su pokorili Bundesligu na isti način: Weidefeller-Hummels-Schmelzer-Khel-(Shahin)-Gotze-Grosskreutz su BVB koštali približno koliko i ove gore klubove nabrojani igrači.
Mi smo u jednom procesu i oštro odbijam da razmišljam(o) kao mali ljudi. Ovoj ekipi svaki poraz dobro dodje. I svaki poraz je dobrodošao. Bitan je, nekada bitniji od pobjede. Ne volim kad se gubi, i mene nervira, al' znam da će makar, ako ništa, nakon par istih grešaka, ti ispadi ostati u glavama naših igrača.
Pokažite mi jednog čovjeka koji je uspio na pobjedama, ja ću vam dati sve što imam, čak i kćerku za robinju.
Naš proces je približno tri do četri godine iza Bayernovog i Dortmundovog, još godinu ili dvije iza Barceloninog. Al' kao i svaki proces i ovaj ima epilog.
Prošla filozofija, koja se temeljila oko Cesca, se pokazala kao greška. I meni je milina kada vidim Wengera koji je istu filozofiju primijenio, samo joj malko promijenio boju. Pokazalo se nemogućim zadržati kostur Clichy-Sagna-Cesc-Song-Nasri-RVP na okupu.
Drago mi je što mogu gledati čovjeka koji čvrsto stoji na nogama i koji je tu filozofiju samo malko modulir'o i sad je ta generacija u nastajanju Gibbs-Jenkinson-Wilshere-Ox-Aaron-Theo. Ovi momci su stari izmedju 19 i 23 godine. U njihovim najboljim godinama ovo će biti veoma jaka ekipa na čelu sa Jackom. Mnogi ga nenavijači Arsenala čak sada dižu u nebesa. Kad dodje vrijeme i ekipa bude stabilnija on će biti još bolji.
- Neutralan88
- Kontakt:
Svaka cast, ovo je sastavio stučnjakthulkazal je napisao/la:BigBigBang je napisao/la:
Ono sto samj a ovde procitao o Bayernu je da je to neki stroj koji melje, dominira sredinom terena sa najboljim napadacima, najboljim odbrambenim, iako je to daleko od istine. Ruku na srce niti je Mandzukic Cavani niti su Dante i Van Buyten neki stoperi koje bi ja volio vidjeti u svojoj ekipi. Ali su zato takticki i trkacki vrh vrhova i to je glavna snaga Bayerna a ne neka individualna kvaliteta nekih igraca.

Kaže nisu nesto individualno al jestu taktički

Ispade da je bolje biti jak takticki nego individualno ma bravo majstore glavni si

Ma jok Ribery, Robben, Gomez, Lahm, Alabba, Kross nemaju oni blage veze individualno pa da cak i kod onog prvog gola Krossa je pucao takticki nogom

-
- Kontakt:
glup si ko noga. Nisam rekao da nemaju individaulni kvalitet, i losiji timovi od Bayerna imaju individualni kvalitet ali u tome ne lezi razlog poraza Arsenala u individaulnoj kvaliteti nadigraca Bayerna kako su neki pisali. Dolazili su ovde timovi i sa boljim individualcima pa gubili...thulkazal je napisao/la:BigBigBang je napisao/la:
Ono sto samj a ovde procitao o Bayernu je da je to neki stroj koji melje, dominira sredinom terena sa najboljim napadacima, najboljim odbrambenim, iako je to daleko od istine. Ruku na srce niti je Mandzukic Cavani niti su Dante i Van Buyten neki stoperi koje bi ja volio vidjeti u svojoj ekipi. Ali su zato takticki i trkacki vrh vrhova i to je glavna snaga Bayerna a ne neka individualna kvaliteta nekih igraca.:ugeek:
![]()
bayern vadi ribery-a uvodi Robbena, Bayern vadi mandžu uvodi Gomeza (ne volim ga ali et nekakva je klasa ... bolji i od walcotta i giruida), bayern vadi kroos-a uvodi gustava (koji je za mene igračina ali povreda ga izbacila iz prvi 11) ... čuj bayern nema individualni kvalitet igračahahaha tebi treba zabraniti da pišeš ... jbg mišljenje je ko gu*ica svako ga ima ...
Neutralan ti si lik sa pileckim mozgom imam kuci biljku koja je inteligentnija od tebe. Normalno da je bolje biti jak takticki nego individualno, na cemu se temlje svi uspjesi Italijanskih fudbalskih reprezentacija? Na individualcima koji bravurama rijesavaju meceve?

Samozeljo
Ako cemo uzimati to preuzimanje odgovornosti i Wenger je 100 puta znao reci ja sam kriv preuzimam odgovornost. Ali nijedan menadzer nikad nije rekao Ja sam kriv protivnik me takticki razvalio, pregazio, ponizio i popiso se po meni.
Jedina krivica Wengera je u losoj taktici koju trenutno postavlja te mozda cinjenica da ne zeli previse da riskira s tim transferima tj. ne zeli da daje prevelike pare za igrace ali to je vise problem uprave nego samog Wengera.. Treba pustiti covjeka da radi svoj posao a valjda je i sam shvatio da mu treba jedan ili dvojica napadaca, te jedan zadnji vezni i jedan provjereni odbrambeni igraca,a i pozicija desnog beka mu je kriticna jer Sagna poslije ovih duzih izostanaka jednostavno nije vise tako dobar kao sto je nekad bio, ali ih treba dovesti na pocetku prelaznog roka da se stignu uigrati sa ekipom a ne kao uvijek 5 do 12..Sto se tice taktike trebao bi vise forsirati klasicni sistem 4-4-2 sa dva igraca ( nesto kao United) naprijed Giroud kao centralni napadac ( jeste da je kloc ali boljeg nemamo ) te Podolski ili Walcot kao poluspic, a upravo ovaj poluspic bi trebao da poveze tog napadaca sa veznim redom jer je u svakoj utakmici taj nas napadac totalno odsjecen od ostatka ekipe i trebao bi postaviti Artetu,Ramseya ili mozda pokusati staviti mladog Coquelina da igra malo iza Wilshera nesto kao zadnji vezni jer se tu u zadnjih par utakmica vidi jedna supljina izmedju zadnje linije i veznog reda.. Ovako kako trenutno igra prevelika je guzva u veznom redu i jednostavno sto bi se reklo ne zna se ko pije a ko placa.. Cazorla,Arteta i Ramsey se sinoc nisu vidjeli i to ne samo sinoc nego u mnogim utakmicama ove sezone..
Po meni trebali bi se rjesiti : Ramsey, Arshavin, Gervinjo, Skilaci, oni hahari na posudbama, Fabianski, a priliku pruziti momcima iz akademije, te dovesti jos neka pojacanja, jer da su se oni na vrijeme rijesili od njihovih plata bi se komotno mogao kupiti jedan igrac kako te neke WC, a Girouda, Wallcota, Artetu, Sagnu poslati na klupu
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
— Tony Adams.
Ti si rekao činjenicu da se igra Bayerna ne bazira na individualnom kvalitetu nego na timskom radu i trci, zar danas ima ekipe koja ne trči ? pa i barca pretrči oko 10 kilometara u prosjeku po utakmici... Glupo je rastaviti ovo dvoje ... možeš biti i messi ali ako nemas kondicije džaba ti sve ... uostalom ->youtube kucaj ivica osim o trčanju pa će ti sve on objasniti... Niko nije kriv što Wenger fura neke fazone Ajaxa iz 90tih već 15 godina ...BigBigBang je napisao/la: glup si ko noga. Nisam rekao da nemaju individaulni kvalitet, i losiji timovi od Bayerna imaju individualni kvalitet ali u tome ne lezi razlog poraza Arsenala u individaulnoj kvaliteti nadigraca Bayerna kako su neki pisali. Dolazili su ovde timovi i sa boljim individualcima pa gubili...
Govoriš da sinoć poraz Arsenala nije razlog u individualnoj kvaliteti ... zbog individualnog kvaliteta Lahma, Mullera i Kroosa Arsenal primio gol ... drugi gol, ako njuh Mullera ne nazivaš individualnim kvalitetom onda nezz ... treći gol individualni kvalitet Robben-a, Lahma i Mandže ... još ako dodaš da je Arsenal imao više od 50% posjeda ispade da Bayern se samo oslanjao na odbranu (timsku igru) i kontre (individualni kvalitet) u napadu te vam dao tri gola a zaslužili ste i peticu ...
Summa summarum Arsenalov individualni kvalitet i timska igra nisu ni do koljena individualnom kvalitetu i timskoj igri Bayerna ... i dalje nema TAČKA
Ne treba puno raspravljati o ovoj utakmici sa Bayernom jer odigrali smo mi puno takvih ove sezone u kojima se iz nekog cudnog razloga nismo mogli sastati sa loptom i u kojima smo u prvom poluvremenu totalno losi a u drugom kao da izidje neka druga ekipa..Mozda bi trebalo dovesti onog crnca da im prije svake utakmice odrzi onaj motivacioni govor
.. Sto se tice transfera jos trebao bi Wenger pod svaku cijenu dovesti Begovica..

Ima Wenger podrsku navijaca, tako da te price o odlasku su vise nego smijesne. Pored toga covjek ima projekat na kojem radi. Arnel se je toga upravo dotak'o. Dakle Jenkinson-Gibbs-Ramsey-Wilshere-Ox-Walcott su neki temelj. Moja zelja je Coquelin među njima, i eventualno Benteke-a da dovedemo koji je rođeni gunner. Upravo nam takvi trebaju.
Pored toga, ne treba se lagati neki igraci nisu jednostavno kvalitet za prvih 11. Szczesny je poljski Reina, brani ne moguce, a prima pacerske golove. Pored toga nije autoritet u petercu. To se najbolje vidi pri kornernima, radi ono najgore sto golman moze uraditi. Izleti pa se vraca zbog lose procjene. Ukoliko ne digne formu na ljeto treba gledati tu angazovati nekoga. Arteta također nije za prvih 11, Aaron daleko bolje igra od njega. Upravo bi igru znatno unaprijedio jedan kvalitetan DM. Per me je također sinoc razocarao, ne znam. Prije bih pribjegao opciji Coquelin-Ramsey- Wilshere da igraju u narednom kolu.
Pored toga ima par igraca, prije svega na posudbama koji konacno trebaju da dobiju ispisnicu. Bilo bi dobro kad' bi neko okacio podatke sa kim nam sve isticu ugovori na kraju sezone jer se nece produziti vecini.
Sada se treba okrenuti EPL i utakmici sa Villom, pobjeda se mora upisati. I onda moliti boga da kokoske kiksaju kod West hama, a Chelsea kod Citya.
Bayernu cestitke. Mi idemo dalje.
[youtube][/youtube]
Pored toga, ne treba se lagati neki igraci nisu jednostavno kvalitet za prvih 11. Szczesny je poljski Reina, brani ne moguce, a prima pacerske golove. Pored toga nije autoritet u petercu. To se najbolje vidi pri kornernima, radi ono najgore sto golman moze uraditi. Izleti pa se vraca zbog lose procjene. Ukoliko ne digne formu na ljeto treba gledati tu angazovati nekoga. Arteta također nije za prvih 11, Aaron daleko bolje igra od njega. Upravo bi igru znatno unaprijedio jedan kvalitetan DM. Per me je također sinoc razocarao, ne znam. Prije bih pribjegao opciji Coquelin-Ramsey- Wilshere da igraju u narednom kolu.
Pored toga ima par igraca, prije svega na posudbama koji konacno trebaju da dobiju ispisnicu. Bilo bi dobro kad' bi neko okacio podatke sa kim nam sve isticu ugovori na kraju sezone jer se nece produziti vecini.
Sada se treba okrenuti EPL i utakmici sa Villom, pobjeda se mora upisati. I onda moliti boga da kokoske kiksaju kod West hama, a Chelsea kod Citya.
Bayernu cestitke. Mi idemo dalje.
[youtube][/youtube]
Ti prvo, ne znas o cemu govoris, niti si iole svestan sta pises.BigBigBang je napisao/la: Ono sto samj a ovde procitao o Bayernu je da je to neki stroj koji melje, dominira sredinom terena sa najboljim napadacima, najboljim odbrambenim, iako je to daleko od istine. Ruku na srce niti je Mandzukic Cavani niti su Dante i Van Buyten neki stoperi koje bi ja volio vidjeti u svojoj ekipi. Ali su zato takticki i trkacki vrh vrhova i to je glavna snaga Bayerna a ne neka individualna kvaliteta nekih igraca. koliko god da je Bayern odigrao dobro mi smo bar duplo losiji bili, ovo nije prvi put ove sezone zato to i kazem, ovo je onaj vezni red sa pocetka sezone mrtvi vezni red koji ne moze sansu da napravi pa smo protiv Sunderlanda i slicnih igrali 0-0 a protiv vrhunske ekipe izgubili 1-3
Naravno da je to stroj koji melje, pa ljudi su juce odigrali po meni slabo, pogotovo u drugom poluvremenu, gde su usporili. Koliko sam gledao Bayern, ono je bila jedna od losijih partija Bavaraca ove sezone, a dobise 3:1 Arsenal u gostima, ne smem ni pomisljati sta ce na Alianz areni da bude.
I kako zaboga nemaju individualni kvalitet ???

Zaista mi nisi jasan lik...

Ma bravo Piers.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Chuckie, dana/u 20 feb 2013, 15:20, ukupno mijenjano 2 puta.
A jesmo najgori. Kada igramo dobro niko nam nije ravan cim lose nismo ni za sta!
Onaj tim od pre dve godine je bio tim koji je mogao donijeti titulu ovaj ne i kraj! Bayern bio bolji zasluzeno pobjedio i nema tu sta reci vise njima sva sreca u nastavku mi da se okrenemo svojim problemima kojih ima,ne tako mnogo kao sto neki misle ali ima.
Da bi se nesto oporavilo prvo mora da se osjece bolesno tkivo a toga se kod nas nakupilo pogotovo prosle sezone. Cekam kraj sezone da na miru izanaliziramo ko je igrac za Arsenal a ko ne.
Sada je najbitnije i vise od dolazaka odlasci onih sto nicemu ne sluze. Prvo najvaznije rjesavamo se Sqillacia.Fabianskog i Arshavina kojima ugovori isticu! Drugo ako ne racunamo ove omladince sto su na pozajmicama sve ovi drugi igraci sto su otisli na pozajmice Wenger vise ne racuna na njih! Znaci imamo: Betmena (Juventus),Park (Selta), Santos (Gremio), Djuro (Hanover), Denilon (Sao Paolo), Shamakh (West Ham)... 6 prvotimaca na koje vise Wenger ne racuna. Znaci kada bi 4 otisla za stalno to bi bio uspjeh i rastecenje rostera!
Sto se tice dolazaka matram da zato Wengeru treba dati jo jednu sansu. Rekao sam da su moje zelje Hummels i Jovetic koji bi za 40ak miliona mogli dovesti. Oni bi unapredili nasu igru. Takodje treba sada da se gleda prema QPR koji ce vjerovatno ispasti i trojcu Cesar,Samba i Tarabt (to ce vjerovatno Totenhem iskoristiti
) Cesar,Samba i Jovetic bi bili dovoljni...

Da bi se nesto oporavilo prvo mora da se osjece bolesno tkivo a toga se kod nas nakupilo pogotovo prosle sezone. Cekam kraj sezone da na miru izanaliziramo ko je igrac za Arsenal a ko ne.
Sada je najbitnije i vise od dolazaka odlasci onih sto nicemu ne sluze. Prvo najvaznije rjesavamo se Sqillacia.Fabianskog i Arshavina kojima ugovori isticu! Drugo ako ne racunamo ove omladince sto su na pozajmicama sve ovi drugi igraci sto su otisli na pozajmice Wenger vise ne racuna na njih! Znaci imamo: Betmena (Juventus),Park (Selta), Santos (Gremio), Djuro (Hanover), Denilon (Sao Paolo), Shamakh (West Ham)... 6 prvotimaca na koje vise Wenger ne racuna. Znaci kada bi 4 otisla za stalno to bi bio uspjeh i rastecenje rostera!
Sto se tice dolazaka matram da zato Wengeru treba dati jo jednu sansu. Rekao sam da su moje zelje Hummels i Jovetic koji bi za 40ak miliona mogli dovesti. Oni bi unapredili nasu igru. Takodje treba sada da se gleda prema QPR koji ce vjerovatno ispasti i trojcu Cesar,Samba i Tarabt (to ce vjerovatno Totenhem iskoristiti

Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.