Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

nedim1993
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la nedim1993 » 13 dec 2011, 23:24

Faraon iz Visokog je napisao/la:Jel samo meni ovaj Goldy smor sa ovim pametovanjem :?:
bolje je pitanje da l' je on jedina osoba koju on ne smara , a mislim da smara i sam sebe :mrgreen:
Vođa zna.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 13 dec 2011, 23:46

:lol:
Ne mogu da vjerujem. Vuče, šta ima?! :lol:
Malo @melanholičara, malo pravog ( :lol: ) @Vuka, uz primjese @Tagoea. Priznaj da sam pogodio. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 14 dec 2011, 01:54

Valencia je napisao/la:
Rizah je napisao/la:Žabac, možeš li nam objasniti transfer politiku Barcelone, jer si sa prošlog accounta navijao za Barcelonu a tako i sada radiš, samo malo zamagljeno?
Nije to on, Zabac je iz Gvadalahare, a Reuf iz Korleonea :mrgreen: . Uz to, Zabac navija za Barsu, a Reuf za Valensiu :mrgreen: .

Reuf/Zabac
Njemu hadalji poput Berija i Milnera igraju umjesto Nasrija i Johnsona.
A znaci, ti bi tekmu protiv Celzija poceo sa Nasrijem, Dzonsonom, Silvom, Balotelijem i Aguerom :mrgreen: :lol: !? Moze tako al' na video igricama ili protiv timova snage Dinama iz Zagreba :mrgreen: .

Milner obicno igra po desnoj strani, al' ga jek Mancini sa razlogom prebacio na lijevu stranu. Bosingva je izuzetno ofanziavn i prodoran bek, tako da Mancini nije zelio gledati situacije u kojim Bosingva i Staridz idu na usamljenog Klisija. Mog'o je Beri pomagati, al' to bi pravilo rupu u sredini terena. Znaci, da je poceo sa Nasrijem po lijevom krilu, Bosingva i Staridz bi imali puno vise prostora da probiju po desnoj strani. Probijali su i ovako, al' bi bilo jos opasnije da je u timu bio Nasri umjesto Milnera.

Ti bi ocigledno isao jos dalje, pa bi u tim umjesto Berija ubacio Dzonsona :mrgreen: . To bi bila ultra ofanzivna formacija, u kojoj bi Jaja Ture kosti ostavio na terenu Stamford Bridza :mrgreen: . Nema sumnje da bi to Celzi ostro kaznio.

Siti igra krajnje zanimljivu formaciju sa dva defanzivna vezna (od kojih Ture ima odredjenu slobodu u igri, pokriva dobar dio terena, ide prema naprijed,..) i dva ofanzivna vezna. Dakle, igraju formaciju bez krila sa ofanzivnim bekovima. Zbog toga Dzonson dobija malo prilika za igru, jer se jednostavno ne uklapa u sistem koji praktikuje Siti. Ta formacija omogucava veliki posjed lopte, jer su njihovi protivnici brojcano nadjacani na sredini terena. Misljenja sam da bi ova formacija mogla dodatno zaziviti u buducnosti, jer se na primjeru Sitija pokazuje izuzetno djelotvornom kada je u pitanju kontrola sredine terena. Mozda bi ova formacija mogla biti odgovor na Barsinu neunistivu 4-3-3!? Meni se opet nijedna od ovih formacija ne svidja, jer u njima nema krilnih igraca. Mislim da se klasicna 4-4-2 sve teze moze suprostaviti ovim formacijama, osim ako nemas fantastican vezni red, krila i napadace :mrgreen: .

Recept za Siti je visok i agresivan presing i ofanzivni bekovi,.. Oni su koncentrisani na sredini terena, tu su im smjestene sve napadacke i odbrambene snage, dok po strani imaju dva beka koja uz to igraju dosta ofanzivno. To treba iskoristiti i sto vise napadati preko boka. Kroz sredinu je izuzetno tesko proci jer su tu dosta zgusnuti. Celzi je to upravo primjetio i zbog toga dosao do pobjede.
Receprt za Siti je biti ozbiljna ekipa i dobit ces ih.Toliko propuha u njihovom timu iskljucivo zahvaljujuci igri bez krila.Blagi pokusaj kopije Barce je prakticno nemoguc jer niti imaju iole dobre igrace da bi to uspjeli a i da imaju potrebno je godina i godina da bi se doslo do neke blizine.

City je upravo poritv Chelsea trebao izaci sa ofanzivnom formacijom i pritisnuti im zadnju liniju koja im je ocajna.

Klasicni 4-4-2 je mogao odigrati i lagano dobiti utakmicu. ili sa 4-4-1-1

Da je Yayu i De Jonga stavio nazad , po krilima Silvu i Johnsona(Nasrija) narpiejd Kuna i Balotelija(Dzeku)

Ako iams najjaci tim ( a ima u Engleskoj) onda teba konstantno igrati ofanzivno i napadacki jer se treba koristiti potencijal tih igraca koji su nedvojbeno odlicni.
Medjutim on pocinje sa Milnerom i Berryem koji su dva mrtva panja koji sem trcanja nemaju drugu dobru karakteristiku.Cak sta vise ponekad toliko retardirano djeluju da je to za ne povjerovati.
U Engleskoj su ekipe tehnicki inferiorne i to bi City trbao znati koristiti , oni su ekipa koja je uz Arsenal najbolja u tom segmentu a uz to imaju jos dadtnih kvaliteta koje recimo Arsenal nema.(vecinom individualnih)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 14 dec 2011, 13:00

Evo snimao sam zadnjih 10 minuta protiv ManU i konacno se nakanio da postavim na YT

" onclick="window.open(this.href);return false;

Muzika mora biti inace bi odma izbrisali :x
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 dec 2011, 13:22

Porto - Man City

huh, dobra tekma...40% - 60% moja procjena...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 dec 2011, 13:26

prizeljkivao sam da City dobije Porto,bice odlicna utakmica...finale prije finala,ako City prodje Porto idu do kraja u EL...da vidimo kakav je taj igrac Hulk kad igra protiv jacih ekipa!?

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 dec 2011, 13:45

Ako City prodje Porto ide na Sporting iz Lisabona! (koji ce sigurno proci Legiu iz Varsave!)

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 dec 2011, 16:44

bosnas_ je napisao/la:Ako City prodje Porto ide na Sporting iz Lisabona! (koji ce sigurno proci Legiu iz Varsave!)
Tacno ove godine nikako se nema srece sa zrijebom.U LP najteza grupa u Euroligi Porto,u FA cupu kao osvajac City odma u prvom kolu na Man United.U carling kupu umjesto da igramo sa Crystal Palaceom ili Cardifom City na Liverpool, ali kako je tako je.Dolaze najteza dva mjeseca u sezoni utakmice non stop.Nakon poraza od Chelsea dolazi nam Dream Team iz Londona.Sa "najboljim" igracima na svim pozicijama.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 dec 2011, 16:49

Valjda u 3. kolu igraju City - United.
A, u pravu si. Stvarno Građane ne maze ova izvlačenja. Smio bih se kladiti da bi ih eventualnim prolaskom u osminu finala CL čekali Real ili Barcelona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 dec 2011, 16:55

Monolog je napisao/la:Valjda u 3. kolu igraju City - United.
A, u pravu si. Stvarno Građane ne maze ova izvlačenja. Smio bih se kladiti da bi ih eventualnim prolaskom u osminu finala CL čekali Real ili Barcelona.
Pa dobro 3 je kolo ali Cityju je prvo.Ali nema veze ipak City ima mali koeficijent u Evropi pa je tesko dobit neku laganiju grupu tipa Otelul Basel ili Bate Plzen.Bit ce bolje iduce godine.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 16 dec 2011, 17:00

Kako je ovaj City baksuzan, žrijeb ih ne miluje. Ali, Porto nije više isti od odlaska Boasa, Falcaa.. Ne bi trebalo biti novo razočarenje za Džeku i kompaniju. Ali kod njih se nikad ne zna.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 16 dec 2011, 17:17

insider je napisao/la:Kako je ovaj City baksuzan, žrijeb ih ne miluje. Ali, Porto nije više isti od odlaska Boasa, Falcaa.. Ne bi trebalo biti novo razočarenje za Džeku i kompaniju. Ali kod njih se nikad ne zna.
tako je, biće ovo prelagano za City po mom mišljenju.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 16 dec 2011, 17:32

Težak žrijeb za City Porto je odlična ekipa puna južnoamerikanaca.Porto nije jak kao prošle godine ali ostali su Hulk i Moutinho od venedeta,Tigrea je zamjenio Kleber koji je mlad i talentovan ali nije ni blizu finišer kao on.Helton je najslabija karika u ekipi i treba da se čuvaju Fucilea koji je ultra diver u rangu Dani Alvesa.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 dec 2011, 17:36

Ma kakav Porto , zgazit ce ih City mozda cak legne i petarda na Eastlandsu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 dec 2011, 20:23

Mislim da ce ubuduce Richards dodavati lopte na treningu Super Mariu. :D
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... srcap.html

el_ninho_torres
Kontakt:

Post Postao/la el_ninho_torres » 17 dec 2011, 03:19

tevezito je napisao/la:Mislim da ce ubuduce Richards dodavati lopte na treningu Super Mariu. :D
Realno taj kvazi Super Mario nije M.Richards ni do koljena. ;)
Jedan je Joye Barton!
Paul Gascoigne,suvremeni simbol autodestrukcije na bazi alkohola i teških droga.
Mark Bosnich„Droga mi je oduzela sve“

C'MON CHELSEA!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 dec 2011, 11:49

tevezito je napisao/la:Mislim da ce ubuduce Richards dodavati lopte na treningu Super Mariu. :D
Gdje će Baloteli na Rusiju. :shock: :)

warden
Kontakt:

Post Postao/la warden » 18 dec 2011, 18:28

Jao ,jao pa gdje su misevi ? :lol: :mrgreen:
Silva (mislim da je on, bila je guzva :D ) pogodak, nakon sjajnog šuta Balonje .

PS: Ovaj Richard nesto previse daje lopte Balonji :lol: :mrgreen:
IO SONO INTERISTA
Non ha senso per me ..la mia vita senza te..!
il cuore della nord batte dentro di me ...ale ale
e era iniseme .. corniamo il sogno !!!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 dec 2011, 18:32

Kako bi ga napuco Balotelli, nije svjestan :lol:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 18 dec 2011, 19:04

Ako Aguero za svoj danasnji nastup na Goal-u dobije 7 odricem se posjecivanja tog smeca od stranice :D
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.