Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: Bundesliga
---------------------------Neuer----------------------------
Lahm----------Merte------------Friedrich--------Jansen
----------------Khedira-----------Schweini---------------
Muller-------------------Ozil---------------------Podolski
------------------------Cacau-------------------------------
Zbog crvenog ne igra Klose,zute imaju Ozil,Schweinsteiger,Khedira,Lahm,Cacau.Ne sumnjam u prolaz dalje ali ovaj poraz je bio nepotreban,sudija jeste bio sitnicav i morao je dati drugi zuti Klose-u jer je cijeli mec taku sitnicavu liniju furao,elem ne bitno,s pobjedom protiv Gane su svakako prvi u grupi.
Zbog crvenog ne igra Klose,zute imaju Ozil,Schweinsteiger,Khedira,Lahm,Cacau.Ne sumnjam u prolaz dalje ali ovaj poraz je bio nepotreban,sudija jeste bio sitnicav i morao je dati drugi zuti Klose-u jer je cijeli mec taku sitnicavu liniju furao,elem ne bitno,s pobjedom protiv Gane su svakako prvi u grupi.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- Omerbavarac
- Kontakt:
Gana je vrlo neugodna, sto su pokazali i protiv Srbije, ali Njemacka je Njemacka. Kad najvise treba oni su najbolji.bistrikboy je napisao/la:---------------------------Neuer----------------------------
Pobjeda je neophodna i niko u nju nece sumnjati, ali treba biti oprezan.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- Omerbavarac
- Kontakt:
Rob Friend: Moencegladbach - Hertha 1,5 milja eura
Ivi Ilicevic: Bochum - Kiaserslautern 250.000 eura
Martin Lanig: Stuttgart - Koln 700.000
Lukas Nottbeck: Koln - Koblenz
Mnogo spekulacija oko transera, ako npr. Tot'ham zeli Tascija i Marina, Milan Hleba......
Mnogo spekulacija oko transera, ako npr. Tot'ham zeli Tascija i Marina, Milan Hleba......
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- majestic24
- Kontakt:
Nije Werder lud da nakon samo jedne sezone pusti Marina. Hleb nema nikakve veze s Bundesligom jer je on igrac Barcelone.omerbavarac je napisao/la:Rob Friend: Moencegladbach - Hertha 1,5 milja eura
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Imao je prosle sezone, a ako se zna da je Stuttgart bio zainteresovan da otkupi njegov ugovor, ipak ga vrijedi pomenuti .majestic24 je napisao/la:Nije Werder lud da nakon samo jedne sezone pusti Marina. Hleb nema nikakve veze s Bundesligom jer je on igrac Barcelone.omerbavarac je napisao/la:Rob Friend: Moencegladbach - Hertha 1,5 milja eura
- majestic24
- Kontakt:
Pa dobro to. Mislio sam na transfere,jer je sam Hleb rekao da nezeli ostati u Stutgartu. Valjda se nije nesto slagao s trenerom. Znaci Ribery definitivno ostaje u Bayernu? Sta je s Gomezom?? Kad je on zadnji gol zabio? Hoce li ga Bayern mozda mijenjati jer od njega nema nikakve koristi.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
naravno da ga nece mijenjat, 10 golova u sezoni a tek prva sezona, momak ce svakako dalje dobiti priliku da se dokaze i dokazat ce naredne sezone da je veliki napadacmajestic24 je napisao/la:Pa dobro to. Mislio sam na transfere,jer je sam Hleb rekao da nezeli ostati u Stutgartu. Valjda se nije nesto slagao s trenerom. Znaci Ribery definitivno ostaje u Bayernu? Sta je s Gomezom?? Kad je on zadnji gol zabio? Hoce li ga Bayern mozda mijenjati jer od njega nema nikakve koristi.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Trenutno ostaje. Na njegov transfer se i ne pomislja, barem sto se tice Ulija i co. U narednoj sezoni se od njega mnogo ocekuje, a da li ce opravdati ocekivanja ostaje da se vidi.majestic24 je napisao/la:Pa dobro to. Mislio sam na transfere,jer je sam Hleb rekao da nezeli ostati u Stutgartu. Valjda se nije nesto slagao s trenerom. Znaci Ribery definitivno ostaje u Bayernu? Sta je s Gomezom?? Kad je on zadnji gol zabio? Hoce li ga Bayern mozda mijenjati jer od njega nema nikakve koristi.
Gomez ostaje. 
Koeln doveo Martina Laninga iz Stuttgarta za 700000 eura.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Omerbavarac
- Kontakt:
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... erben.html
Genoa navodno zeli Kacara kao zamjenu za Palomba, koji ce najvjerovatnije napustiti ovaj Italijanski klub.
Genoa navodno zeli Kacara kao zamjenu za Palomba, koji ce najvjerovatnije napustiti ovaj Italijanski klub.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Svako SP izbaci po nekog talenta ili neku nepoznanicu i usmjeri ga ka Europskim timovima, pa tako je i slucaj sa Sjevernokorejcem. Chong Tese je zaintrigrirao upravu Bochuma, te bi mogao put druge Bundeslige. Vrijednost ovog igraca se krece oko 2,5 miliona a ugovor sa trenutnim klubom ima do kraja 2011.
Rijec je o igracu sa brojem 9, tacnije partiota koji je pustio suzu prilikom intoniranja himne.

Rijec je o igracu sa brojem 9, tacnije partiota koji je pustio suzu prilikom intoniranja himne.
Za sada se izgleda Stuttgart najbolje pojacao mada su i njega napusteli neki igraci.
Ma počeli su mudro raditi u Bundesligi, i to je odlična stvar. Svaki klub je počeo da kupuje jeftino a kasnije prodaje skuplje, s tim da će uskoro moći ako Bog da dovoditi samu elite svjetskoga fudbala. Bayern je jedina ekipa koja to može sada, s tim da Hsv kupuje dosta dobro, no ipak u "poznijim" godinama.
Da bas sada gledam pregled transfera i stvarno se vise ne kupuju provereni igraci,kuouju ali redje,koliko vidim dosta se oslanja na 2.bundesku.za sada su klubovi u minusu 23 mili.od transfera sto nije puno.Neutral je napisao/la:Ma počeli su mudro raditi u Bundesligi, i to je odlična stvar. Svaki klub je počeo da kupuje jeftino a kasnije prodaje skuplje, s tim da će uskoro moći ako Bog da dovoditi samu elite svjetskoga fudbala. Bayern je jedina ekipa koja to može sada, s tim da Hsv kupuje dosta dobro, no ipak u "poznijim" godinama.
Mora da znaš da su Njemački klubovi jedni od rijetkih koji nemaju nikakva dugovanja, osim par klubova. Uporedi to sa Englezima i vidi razliku. Još malo pa će bankrotirati gore kao Leeds, Portsmouth i raja . Počeli su prodavati najbolje svoje igrače, dok drugi žive radi jednoga čovjeka koji može reći bye bye kada želi. No kako god, svake godine sve veći minusi iako im se TV prava dižu. Da njemački klubovi imaju isto od Tv-a kao Englezi vidio bih kako bi se to diglo na brzinu. No i ovako se ide naprijed, sporije ali se opet ide naprijed. To je pokazala i ova sezone gdje su Nijemci ostvarili najbolji učinak u Evropi.
Pa dobro nekoliko osnovnih razloga je sto klubovi nisu u velikim dugovanjima.
1.)Skoro svaki klub ima ime po sponzoru,tu cena zavisi od kluba do kluba ali nigde nije ispod 20 mil.e to sam ubedjen.
2.)Plata igraca,u engleskoj se uvek igrac placa vise nego sto zaista vredi jer se na porez odbija 50%.To su velike cifre u pitanju i zato veliki broj starih igraca odlazi iz Engleske u neke druge lige da bi mogao pristojno ustedeti za dalji zivot.
3.)Nemci ne kupuju nikada neke super zvezde kao Spanci,Englezi i tu se dodatno stede novci.
1.)Skoro svaki klub ima ime po sponzoru,tu cena zavisi od kluba do kluba ali nigde nije ispod 20 mil.e to sam ubedjen.
2.)Plata igraca,u engleskoj se uvek igrac placa vise nego sto zaista vredi jer se na porez odbija 50%.To su velike cifre u pitanju i zato veliki broj starih igraca odlazi iz Engleske u neke druge lige da bi mogao pristojno ustedeti za dalji zivot.
3.)Nemci ne kupuju nikada neke super zvezde kao Spanci,Englezi i tu se dodatno stede novci.
Da, no porezi postoje svugdje, tako i u Njemačkoj. Isto je to. Pa pogledaj samo razliku u TV pravima u Njemačkoj i Engleskoj, onda sve ostalo pada u vodu, i opet im nije dosta pa kupuju, kupuju, kupuju ali džabe. Kapa dolje pojedincima. Što su se svi Velikani prodali tek tako. 
da postoje svugde porezi ali nije nigde kao u Engleskoj.Brate 50%.Neutral je napisao/la:Da, no porezi postoje svugdje, tako i u Njemačkoj. Isto je to. Pa pogledaj samo razliku u TV pravima u Njemačkoj i Engleskoj, onda sve ostalo pada u vodu, i opet im nije dosta pa kupuju, kupuju, kupuju ali džabe. Kapa dolje pojedincima. Što su se svi Velikani prodali tek tako.
A za TV prava tu niko ne moze ni primirisati EPL.
PA citam jbt da klub koji udje u EPL zaradi skoro 100 miliona samo od ulaska u nju.
Ne znam kakva je situacija u Bundeski ne pojavljuju se te informacije ali mislim da ne prelaze 20 mil.eura. :oops
Uglavnom kada se sve sabere ja verujem da Nemci nikada ali bas nikada nece uci u neka teza dugovanja.
Upravo zato jer vode računa o svemu, i Tv prava su im dosta manja. I sam Uli je rekao da će uskoro propasti mnogi klubovi u Engleskoj radi kojekakvih glupih transfera i previsokih ugovora. Dižu se uvijek Tv prava gore, no tanke je to opet . Uzmi gore klubove i pogledaj posljednje 5 godine kako su kupovali i prodavali igrači, pa ne bi da zarađuju 1 bilion godišnje.
Recimo Bayern je ove godine solidno zaradio, i vidiš neće mnogo ulagati, tako su te najave, dok recimo Real uložio love , i hoće opet, džabe što im banke kupuju igrače.
Recimo Bayern je ove godine solidno zaradio, i vidiš neće mnogo ulagati, tako su te najave, dok recimo Real uložio love , i hoće opet, džabe što im banke kupuju igrače.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.