Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anonimni
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 23 jul 2014, 21:48

Jesu najjeftiniji, ali je porijeklo nekih od tih mobitela sumnjivo, neki su skidani sa drugih mreza, neki se polovni prodaju kao novi itd. (bar sam ja nailazio na netu na takva iskustva onih koji su tamo kupovali), pa ih zaobidjite ako ikako mozete, ne kockajte se gdje ne morate :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Cautinho » 23 jul 2014, 21:55

Evo ja sam nasao po gradu dvije Lumie 920,jedna je žuta,nova za 350,druga je korištena i momku sam snizio cijenu na 300.
Keep walking.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 23 jul 2014, 22:05

pazi kada uzimaš te lumije.. pogotovo ako ideš sa androida na windows, kao u tvom slučaju. i ja sam lumiu koristio na 10 minuta pa mi se svidjela - ali kada sam kupio mobitel totalno drugačija stvar.. nema nekih osnovnih stvari koje su potrebne, barem meni, za normalan rad i korištenje.. moram reći, da koliko god je možda prenapuhana ta činjenica kako je app store loš, ovo ono, donekle je istinita.. ima ono one najbitnije aplikacije, ali dosta aplikacija su jako loše urađene i/ili zastarjele.. tapatalk je recimo donedavno imao jako puno bugova..

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 jul 2014, 22:09

sto se tice novih low budget lumia, bolje izganjati Moto G ili X ako se nadje

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 23 jul 2014, 22:50

QUARESMA 18<<< je napisao/la:mozes je odmah apdejtovati na windows phone 8.1 Cyan, telefon ce postati jos bolji :thumbup:
Kakva je razlika , evo uradio sam , meni se cini sve isto :D
Glory Glory Man United !!! :D

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 24 jul 2014, 00:44

viKK je napisao/la:pazi kada uzimaš te lumije.. pogotovo ako ideš sa androida na windows, kao u tvom slučaju. i ja sam lumiu koristio na 10 minuta pa mi se svidjela - ali kada sam kupio mobitel totalno drugačija stvar.. nema nekih osnovnih stvari koje su potrebne, barem meni, za normalan rad i korištenje.. moram reći, da koliko god je možda prenapuhana ta činjenica kako je app store loš, ovo ono, donekle je istinita.. ima ono one najbitnije aplikacije, ali dosta aplikacija su jako loše urađene i/ili zastarjele.. tapatalk je recimo donedavno imao jako puno bugova..
To stoji. Fakat im je app store mnogo loš. Ali opet, ako sad gledaš nekog prosječnog korisnika, koji pored telefona ipak više koristi pc/laptop, nisu aplikacije toliko bitne.
Kad gledam sistem u kompletu, wp8/8.1 je mnogo brži, jednostavniji, i nekako je ušminkaniji. Ima čak app koji ti na androidu start screen pravi kao na wp. To sam prvo uzo, onda mi se svidjelo, onda sam uzo od jarana lumiju, zamijenili se na 3 dana. Hajd reko da probam. Meni (hajd sad sam subjektivan al' eto) se wp mnogo više sviđa od androida, brži je, ljepši, nema toliko mogućnosti za prilagođavanje izgleda, al sve se to da srediti. Aplikacije za koje se ljudi stvarno potrude su odlične i rade kako treba (opet....ko ga je tjero da izbaci do pola završen app).
Trenutno sam i ja na androidu :evil: , mnogo zeza, koči, neke aplikacije imaju pravo loš 'odnos' sa sistemom pa često dolaze u konflikte i jedina stvar koja onda pomaže je jedan lagani restart, koji mi je posto uobičajen oko 12/1 naveče.

P.S da ne bi bilo odma divljanje kako imam previše aplikacija i kako ne znam da koristim android, apps sam fakat smanjio na minimum, čak radio i factory, al opet....jok
Mi smo divovi

Hejt za android

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 jul 2014, 00:49

red devil88 je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:mozes je odmah apdejtovati na windows phone 8.1 Cyan, telefon ce postati jos bolji :thumbup:
Kakva je razlika , evo uradio sam , meni se cini sve isto :D
neces ti nikakvu razliku uociti jer si odmah s wp8 na wp8.1 presao

uzivaj :thumbup: i javi kasnije utiske kako se ponasa mobilni

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 jul 2014, 00:52

Vlarayan110 je napisao/la:
To stoji. Fakat im je app store mnogo loš
sad da je toliko los stvarno ne znam, to los moras malo vise obrazloziti sta tacno fali

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 jul 2014, 01:22

@ Vlarayan
Koji mobitel imas ?

Ako imas neki low-end Android, dzaba ti bilo sta jer par aplikacija zauzme sve resurse takvog mobitela, ja na svom Noteu 3 hvala Bogu nemam takvih problema, al' se zna brzo ugrijati, no to mi ne smeta puno :D ne ledi, ne stopa, sto je i normalno za mobitel koji kosta i previse, ali ako od mobitela koji si platio par stotina maraka ocekujes vrh, a radi na Androidu, prevario si se...

Kapiten Blue Traina

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 24 jul 2014, 01:46

@ quaresma
Ma mislim nije toliko loš, gledo sam ja stvari kojih tamo ima, imaš standardne apps. Od vibera, messengera, pa do tone aplikacija koje je nokija sama razvila za kameru i koje su fakat odlične i ako ih znaš koristit, bit će ti predobro.
Nema npr zvanične aplikazije za youtube, ali ove koje imaju su bolje od androidove koja ne dopušta da se fon zaključa ili nešto slično. Plus što će i wp da uvede ličnog asistenta tipa siri, sad...kolko će to valjat bošnjama...nije bitno.
Sto se tiče apps, ako te baš tačno zanima bujrum
http://www.windowsphone.com/en-us/store
A i ko hoće malo da se potrudi, nauči osnovni kod, mogo bi tonu dobrih aplikacija da napravi za wp i da ih prodaje ko hadžija , al eto....

@ anonimni
Pa nije low end, 4.2.2 je na njemu, ne očekujem ja sad da on pokrene 7 aplikacija uporedo i da igram Asfalta, slušam muziku i još nešto. Očekujem da nema sad nek ogromnih komflikata između fb mesendžera i samog androida, kad ne mogu da se dogovore jel wifi upaljen ili ne. Nađem ja rješenja za to sve, hajd nije problem, al to što koči...to me uništi. Zato mi se wp čini mnogo bolji od androida...a u ostalom, kome god dosadi wp može uvijek android instalirat...
Mi smo divovi

Hejt za android

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 24 jul 2014, 11:26

druže, nemoj ti meni verziju androida, nego reci koji je mobitel.. može i neka kineska krntija od 200 maraka imati 4.2.2 android, ne znači da je dobra..
performance android sistema mnogo zavisi od samog mobitela..

što se mene tiče, ja ovu lumiu mogu koristiti nekako za svoje potrebe, wp 8.1 je puno bolji od wp 8, no najviše mi smeta činjenica što su neke aplikacije jako "zakržljale" ili zapetljane za koristiti. sva sreća pa mobitel ne koristim za igrice, milion aplikacija i slične gluposti (imam PC za to) pa me telefon služi kako treba.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 24 jul 2014, 11:58

Jednostavno uzmes flagship model i nema problema. :mrgreen:

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 24 jul 2014, 12:00

Vlarayan110 je napisao/la:@ quaresma
Ma mislim nije toliko loš, gledo sam ja stvari kojih tamo ima, imaš standardne apps. Od vibera, messengera, pa do tone aplikacija koje je nokija sama razvila za kameru i koje su fakat odlične i ako ih znaš koristit, bit će ti predobro.
Nema npr zvanične aplikazije za youtube, ali ove koje imaju su bolje od androidove koja ne dopušta da se fon zaključa ili nešto slično. Plus što će i wp da uvede ličnog asistenta tipa siri, sad...kolko će to valjat bošnjama...nije bitno.
A i ko hoće malo da se potrudi, nauči osnovni kod, mogo bi tonu dobrih aplikacija da napravi za wp i da ih prodaje ko hadžija , al eto....

@ anonimni
Pa nije low end, 4.2.2 je na njemu, ne očekujem ja sad da on pokrene 7 aplikacija uporedo i da igram Asfalta, slušam muziku i još nešto. Očekujem da nema sad nek ogromnih komflikata između fb mesendžera i samog androida, kad ne mogu da se dogovore jel wifi upaljen ili ne. Nađem ja rješenja za to sve, hajd nije problem, al to što koči...to me uništi. Zato mi se wp čini mnogo bolji od androida...a u ostalom, kome god dosadi wp može uvijek android instalirat...
Vec ti je @ viKK rekao, nije bitna verzija Androida jer se i KitKat moze instalirati na mobitelima starim po 3-4 godine, ne znaci to nista, bitne su specifikacije mobitela (u prvom redu procesor i RAM), ja sa Messengerom nisam imao problema, a do cega je konflikt, ne znam, probaj ga izbrisati i opet instalirati, ako ne pomogne, jedino sigurno ti je da izbrises Messenger i da preko FB aplikacije (ako je imas) ili browsera odgovaras na poruke (sto je iz licnog iskustva pravo tesko, stalno moras refreshati FB da stignes odgovoriti na vrijeme :mrgreen: )

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 jul 2014, 12:51

Vlarayan110 je napisao/la:@ quaresma
pa pitam te koje konkretno aplikacije fale windowsu da bi bio dobar app store, i nemoj spominjati android ili ios ekskluzive

ja imam lumiu 1020 i 920 i dobro sam upoznat sa wp sistemom, zato tebe pitam sta konkretno fali a ti mi govoris da ipak nije toliko los i da ima standardnih aplikacija tipa viber, messenger, pa zar to nisu aplikacije na koje su se mnogi zalili da wp kaska za androidom i ios.om?
myTube je najbolja alternativa YT, sto se mene tice i da izadje ofisl YouTube aplikacija ja je necu koristiti jer myTube je bolja po svemu, usudio bih se reci najbolja i od one na androidu i na iOSu

nemoj sta lose misliti, nego ne volim kad neko nesto napise, los market a nece da obrazlozi sto je los market, jer je WP zaista napredovao po pitanju aplikacija

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 24 jul 2014, 21:22

@ quaresma
Čuj, gledam evo sad store, i vjeruj mi radije bi ja imo sad wp nego ovaj android. Šta ja znam šta tačno fali, ne mogu ti sad nalupat tačno, to to to i to, jer nemam ni fon u rukama. Moro bi malo dublje da se uvučem u play i app store pa da mogu tačno da ti nabrojim.
Lupam evo gledam (cura mi koristi) Candy cam, za slikanje, toga nema, to bi možda nekome trebalo, nije to sad bitno. Gledaj upravu si ti, pogubih se više šta hoću da napišem i šta neću.
Ja samo čekam da se dokopam windowsa pa da se razrahatim.

Ne sjećam se više ko me sve pito oko speca telefona.
Nije mi se dalo pisat.
Samsung galaxy duos 2
1.2 ghz dual core
768 mb ram
(kontam da je to bitno najviše), nisam ga sam biro jbg...
I nervira me to kad ti moraš imat flagship da bi ti sistem bio ok. Naopako rade, al hajd da ne vazim sad. Pokrenuh raspravu a nije mi to bio cilj.
Mi smo divovi

Hejt za android

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 24 jul 2014, 23:06

pa ne kontam onda zasto govoris da je los app store ako ni sam ne znas sta fali

candy cam konkretno nema ali ima drugih alternativa

i sad da uzmes telefon i da sam trazis aplikacije koje fale to nema smisla nikako

isto kao da ja kazem play store je los nema dobrih aplikacija tj nema one koje ja koristim na wp

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 24 jul 2014, 23:20

Gledaj nije wp store loš, (pogrešno sam se izrazio zanemari), govorim samo da nema TAČNO one aplikacije koje ljudi traže, nego ima alternative, a narod kakav je popljuje po njima jer je wp 3. OS i niko neće da prihvati da je kvalitetan.
Android ima nekih aplikacija, al' logično ako hoćeš da valja moraš da platiš. Problem je u tome što kod nas wp nije toliko zastupljen i ljudi nisu upoznati sa njim. Govorim ti opet bilo kad da mi daš izbor, ja bi uvijek uzo wp prije androida. Može on bit 5 puta open so.urce i sve, al' mi je draže da imam sigurnost i provjeren rad windowsa.
Činjenica je, da po broju aplikacija wp zaostaje za playom, to je (možda ? ) jedina mana....

Uvalismo se previše sad u priču, zaključak makar moj, je da je ljude strah wp-a i nokie, i da se drže 'provjerenog' androida.
Mi smo divovi

Hejt za android

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 24 jul 2014, 23:26

e vidio sam u Bingu fin telefon, bar na neki prvi pogled, dodir.Nisam neki poznavalac telefona, ovaj telefon sto sam vidio u Bingu cini mi se zanimljiv mislim da se zove nesto SMARTPHONE4, 210KM je i ima garanciju na godinu dana.
pa sta mislite vi da li da uzimam to ili ? :D
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 jul 2014, 23:42

Nisi nam puno rekao :D al' s obzirom na cijenu, garant ne valja, pa bjezi od njega :mrgreen:

@ Vlarayan
Onako solidan telefon, al' ga TouchWiz yebe, nije ni cudo sto ti ne radi kako treba kad ti samo predinstalirane aplikacije uzmu dosta memorije (Samsung tako radi, i sam imam Samsungov model, ali je bolji od toga, pa nemam problema), razumijem sto hoces da predjes na WP (ionako kazu da WP s 512 MB RAM-a radi fluidnije nego Android s 1 GB), pa ako ti sve aplikacije koje ti trebaju rade kako treba, prodaj taj Samsung sto prije i kupi neku Lumiu, nista drugo ti ne mogu reci...

Kapiten Blue Traina

Vlarayan110
Kontakt:

Post Postao/la Vlarayan110 » 25 jul 2014, 01:01

Taj gore za 210...znam da se čini predobro, al davno su rekli ako je predobro da bi bilo istinito, onda vjerovatno nije.

@anonimni
Ma znam brate, trebo mi telefon, bila guzva, ovaj naletio jeftino i jbg, uzo ga. Mogo bi ga čak talnut za više para nego što sam ga platio (gledo po piku). Touch wiz mu je užasan, predinstalirane što ne koristim sam sve blokiro, preko hangouts pa do hroma (užasan je kod mene šta ću mu). Zato sam skino win8launcher na njega i sad je brži, ima nekih svojih bugova malih, al fuck it makar bolje radi.
Čekam sad neke pare, kokuzli sam pa idem odma da uzmem 820 il 920, a oči i duša mi pate za 930-kom.
Mi smo divovi

Hejt za android

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.