FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 23 nov 2013, 12:56

Neutral je napisao/la:Kako je smiješan ovaj pritisak Ronalda, portugalskog saveza na Fifu da se dadne titula Ronaldu :lol:

Nije ništa osvojio prošle sezone i njemu da ide nagrada, jašta. Pa Messi je imao bolju statistiku od njega prošle sezone.

Uglavnom da je taj pritisak urodio plodom pokazuje i činjenica da je najmanja kvota upravu na Ronaldu. Kako sam negdje čitao kvota na njega iznosi 1.40 :lol:
Ronaldo je veliki igrač, ali kod njega je dosta toga uvijek kuknjava, plač i jadikovanje. Uvijek čovjek kuka i moli za nešto i uvijek je povrijeđen, oštečen i slično. Pa i neka mu daju tu nagradu, neka dobije tu čokoladu kao dijete, pa će valjda prestati plakat.....

Ribery je postao već najbolji igrač Evrope i s tim mora biti ponosan. A zlatnu loptu je isto zaslužio, a vidjet ćemo ishod. Pred baraž je Ribery bio veliki favorit, a sada kao odjednom su se stvari malo promijenile. Sada je malo teže predvidjet ishod, ali Ribery i dalje ima solidne šanse.

Što se Ronalda tiče , jedna je stvar jasna, postavite Lahma protiv njega i taj se neće sigurno naigrati. Tako je bilo u nekoliko okršaja (2 x u sudaru Njemačke i Portugala , te onda i u onom duelu Bayerna i Reala). A doduše ni pored Piszczeka se nije naigrao. A lako je levatit švedske reprezentativce i njima slične. Još ne zaboravimo da je tu čovjek zabijao golove iz kontri. I odmah je uzdignut u nebesa.

Ruku na srce, treba se Portugalcu odat priznanje, sjajan fudbaler, gotovo stalno u top 3 najbolja igrača, ali malo se i pretjeruje. Ronaldo će naravno u manje razvijenim zemljama vjerovatno dobiti glasove, jer to uvijek ima pozadinu psihološku, a naravno u takvim zemljama je narod željan cirkusa i igara.

Čak je gora varijanta po ostale da Ribery ne osvoji ovu nagradu, jer ako zaista prođe sve nekom prljavom igrom, onda će se to Bayernu morati kompenzirati kroz Ligu prvaka. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 23 nov 2013, 13:08

A oko cega je to plakao i kukao? Koliko ja znam , Ronaldo je izjavio da ga ne zanima Zlatna lopta i da se nece pojaviti na dodjeli.
I odakle to da je Messi imao bolju statistiku? Gleda se kalendarska godina , a ako cemo se drzati statistike Ronaldo u 2013-toj ima vise golova nego Messi i Ribery zajedno.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 nov 2013, 15:00

Da se i ja osvrnem na tu famoznu temu "Zlatna lopta".
Najveći problem kod dodjele "Zlatne lopte" je taj što je kriterij za dodjelu nagrade nejasni. Dakle, ne zna se tačno šta treba gledati prilikom glasanja.
Jedne godine su to individualne igre ili statistika igrača kao pojedinca, druge godine su to osvojeni trofeji sa ekipom.

Dalje, sam način glasanja meni lično izgleda kao glasanje za Eurosong.
Prošle godine je Spahić kao kapiten naše repke glasao za Messija jer ne voli Ronalda. To je činjenica i nije nikakav moj zaključak.
Ili recimo ove godine bi Bale (ako je kapiten Welsa) trebao glasati za Ronalda jer je njegov saigrač ili Lahm za Riberya jer je njegov saigrač.
Ili zamislite da su u konkurenciji za najboljeg igrača Amerikanac, teško da bi dobio glasove kapitene i selektora Arapskih zemalja koliko god on bio kvalitetan. :mrgreen: Glup primjer ali nadam se da razumijete šta hoću da kažem.

Na kraju krajeva, fudbal je kolektivna igra i tu su trofeji koji pokazauju koliko je koja ekipa dobra ili loša. U ovom trenutku je Bayern najbolja ekipa na svijetu i to je ono što je meni bitno. Individualni tofeji ne znače ništa klubovima. Džaba Messiju titula najboljeg igrača na svijetu ako protiv Bayerna tim za koji on igra primi 7 golova.
Iskreno, meni se više sviđa to što Bayern nema igrača koji se izdvaja od ostatka kolektiva. Ribery je malo bolji među najboljima, ali nije glavni.
Dok je recimo Ronaldo mnogo bolji i glavni u ekipi koja ove klaendarske godine ništa nije osvojila.

Tako da meni lično ova nagrada ne predstavlja ništa što je mnogo bitno klubu za koji navijam, jer ja navijam za Bayern a ne za Riberya. Koliko god ovo grubo zvučalo.
Da se razumijemo, volio bih da Ribery osvoji "Zlatnu loptu" jer je dio kolektiva koji ja volim, ali ako se to ne desi nikom ništa.

A sad malo ozbiljnije teme. :D
Slažem se sa većinom ovdje da bi bod bio super jer bi zadržali ovu razliku od 4 boda, ali ne mogu se oteti utisku da je BvB zreo za poraz. Bez obzira na nedostatak nekih bitnih igrača u Bayernu i na nedostatak onih koji bi zamijenili te bitne igrače.
Oni nemaju kompletnu odbranu što se mora iskoristiti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 23 nov 2013, 15:03

Franck Ribery: "Užasno me boli rebro, čak i prilikom disanja. No, ja mislim da ću za 10 do 14 dana ponovo moći trenirati i da mi nastup na svjetskom klupskom prvenstvu nije upitan."
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 nov 2013, 16:20

Ajmoooooooo Baja'n
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 23 nov 2013, 17:31

Sastav Bayerna: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Martìnez - Robben, Lahm, Kroos, Müller - Mandžukić

IDEMOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 nov 2013, 18:05

Pobjeda se očekuje sve drugo smatram iznenađenjem.

slika

Ajmooooooooooooooo
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2013, 18:10

Samo da Arjen igra desno krilo a ne lijevo. Durm mu protivnik, to se mora iskoristiti.

Mia San Mia!

Poslije fudbalere pratimo ako Bog da i naše košarkaše :)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2013, 18:11

Nesto vise od 20 minuta do pocetka derbija, vjerujem da je stadion u Dortmundu pun pozitivne energije i da cemo gledati jednu odlicnu utakmicu i na kraju pobjedu Europskog prvaka.

Predstoji nam teska utakmica, bez obzira sto Dortmund nema odbrane, jer oni su uvijek protiv nas nabrijani ali ono sto je pozitivno za nas jeste to da smo i mi nabrijani, da ce svaki nas igrac dati 100% svoje snage da dodju do pobjede. Trijumf nije imperativ, ali poraz nije dobrodosao definitivno, no ja kao navijac Bayerna ocekujem pobjedu, jer imamo kvalitetniji roster kao i psiholosku i bodovnu prednost na svojoj strani.

Idemo majstori, idemo po nova tri boda. 8-)

AUF GEHTS DIE ROTEN!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 nov 2013, 19:04

Ne postoji metoda pomocu koje bismo izmjerili koliko riberi znaci bayernu.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 nov 2013, 19:11

secer je napisao/la:Ne postoji metoda pomocu koje bismo izmjerili koliko riberi znaci bayernu.
Robben nista losiji. ;)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 23 nov 2013, 19:14

Samo za 2 klase.
ps.
losa tekma + katastrofalnih po sahata = kriminalan bayern kakvog vec dugo, dugo nisam gledao.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 nov 2013, 19:18

Majku im domuzarsku, 0-2 u drugom za nas.

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 23 nov 2013, 19:22

Joj nam igre brate mili, pa ovo je skroz lose..poneka sensa se i stvori al je igra jedna velika 0, nisu ni oni nesto bolji al ovo nisam ocekivao..dodaji dodaji, kruzi vrati nazad yebem ti fudbal :oops:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 nov 2013, 19:25

Ide to sve nazor, bez nekog protoka, a bome i bez ucinkovitosti. :mrgreen:

Mozemo i moramo bolje, to je definitivno.

Muller i Mandzo su mi skroz losi, dok je Alaba najbolji. Odbrana mu je odlicna, u napadu nije iamo previse prodora, lose suradjuje sa Robbenom. Vidjecemo ako Gotze udje a vjerujem da hoce, trebalo bi to barem malo bolje izgledati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 nov 2013, 19:26

Loše prvih 45 min, možda najlošije u dosadašnjem dijelu sezone praktično da nismo kreirali šansu kako treba a pozadi Dante i Boateng muku muče sa Lewandowskim.

Nadam se boljoj igri u nastavku.

Samo čekam da se opet neko javi ko tvrdi da Ribery nije najvažniji igrač Bayerna.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2013, 19:27

Veliku grešku je Pep napravio sa Robbenom na lijevom krilom. Iako igra odličan meč, raspoložen je, nema njegovih karakterističnih prodora. Stavi ga ne desno krilo, nevidljivog Mullera na lijevo, ionako je njemu svejedno gdje igra kada je postao casper svaku drugu utakmicu.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 nov 2013, 19:28

secer je napisao/la:Samo za 2 klase.
ps.
losa tekma + katastrofalnih po sahata = kriminalan bayern kakvog vec dugo, dugo nisam gledao.
Zasto je kriminalan?

Pa ne igraju protiv ekipe koja je prije duela skinula gace.

Igraju dobro, malo su bolji od odlicno protivnika.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 23 nov 2013, 19:29

Sta sam ja rekao da bayern nemoze bez riberija ni blizu dok god miler igra u ovoj formaciji nema od tog nista
joj hamo vidi mu glave

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 nov 2013, 19:31

Ne može Robben igrati lijevo totalno je neprimjetan, nema tog izvlačenja na šut ljevicom a to radi najbolje kad igra desno.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []