SALUTATE LA CAPOLISTA
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Prescritto
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
Znam da će kad-tad i ove ispod nas uhvatiti mini kriza, a da ćemo mi početi pobjeđivati, ali me nervira kako ne znamo da riješimo utakmicu kad imamo priliku za to. Tačno ne znam šta se dešava ove posljednje dvije utakmice, sami smo sebi krivi.
SALUTATE LA CAPOLISTA

SALUTATE LA CAPOLISTA
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!
Ma ne za 20, već za 40-50%, mi toliko stvorimo i toliko promašimo da je to čudo.
Trošimo pare na bespotrebne bekove iz Atalante, a iste smo mogli proslijediti Bilbau za Llorentea.
Da su moje pare, odmah bih ih dao Llorenteu, neka je sutra džaba kada nam treba sad.
Ne daj Bože da zbog tvrdoglavosti uprave se budemo sjećali ove moje konstatacije.
Jbo polovnjake, Gabbiadinie po posudbama i talente kada nam treba napadač, juče, a ne danas.
Trošimo pare na bespotrebne bekove iz Atalante, a iste smo mogli proslijediti Bilbau za Llorentea.
Da su moje pare, odmah bih ih dao Llorenteu, neka je sutra džaba kada nam treba sad.
Ne daj Bože da zbog tvrdoglavosti uprave se budemo sjećali ove moje konstatacije.
Jbo polovnjake, Gabbiadinie po posudbama i talente kada nam treba napadač, juče, a ne danas.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- Prescritto
- Kontakt:
Conte kaže da je on tražio od Vučinića da odigra onaj potez i propusti loptu kroz noge, eto i ovaj put je kriv Conte.
Ne mogu još sebi da dođem, imali smo još jednom ovakvu mini krizu ove sezone, remi protiv Lazia i poraz protiv Milana pa smo poslije nanizali niz od nekoliko pobjeda i otišli na +8.
Nervira me što protivnik uopšte nas ne nadigra, već bodove osvaja našim greškama, tako bilo i prošle sezone, a evo u ovoj se nastavlja.
Ne mogu još sebi da dođem, imali smo još jednom ovakvu mini krizu ove sezone, remi protiv Lazia i poraz protiv Milana pa smo poslije nanizali niz od nekoliko pobjeda i otišli na +8.
Nervira me što protivnik uopšte nas ne nadigra, već bodove osvaja našim greškama, tako bilo i prošle sezone, a evo u ovoj se nastavlja.
Januarski sindrom, koji nam iz godine u godinu uzima veliki broj poena 
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Volim trenere koji će uvijek preuzeti krivicu na sebe kako igrači ne bi trpili i kako im samopozdanje ne bi klonulo, ali da kaže da je on rekao Vučiniću da propusti loptu, a takva je dinamika igre, lopta ide brzo i on sumnjam da čuje nekoga na klupi u tom momentu, je smiješna stvarno.Prescritto je napisao/la:Conte kaže da je on tražio od Vučinića da odigra onaj potez i propusti loptu kroz noge, eto i ovaj put je kriv Conte.![]()
#MaxOUT
#MaxOUT
- Prescritto
- Kontakt:
Ma i ja sam to odmah pomislio.
Istrpiti još nekako ove dvije utakmice bez Asamoah na krilu, u kupu on ionako ne bi igrao. Ne osjeti se toliko odsustvo Chiellinija koliko Asamoaha.
Ima još puno da se igra, 18 utakmica, prvi smo na tabeli sa 3 boda prednosti. Možda i ove dvije utakmice govore koliko je zapravo ovaj Juventus nadmoćan u odnosu na ostale, u dvije utakmice osvoji 1 bod i opet ima 3 boda zalihe. Očekivano težak januar, već smo odigrali 3 utakmice u januaru, imamo još 4.
Sljedeće dvije utakmice se igraju kući, idealna prilika da se uhvati zalet i vrati izgubljena bodovna prednost.
Istrpiti još nekako ove dvije utakmice bez Asamoah na krilu, u kupu on ionako ne bi igrao. Ne osjeti se toliko odsustvo Chiellinija koliko Asamoaha.
Ima još puno da se igra, 18 utakmica, prvi smo na tabeli sa 3 boda prednosti. Možda i ove dvije utakmice govore koliko je zapravo ovaj Juventus nadmoćan u odnosu na ostale, u dvije utakmice osvoji 1 bod i opet ima 3 boda zalihe. Očekivano težak januar, već smo odigrali 3 utakmice u januaru, imamo još 4.
Sljedeće dvije utakmice se igraju kući, idealna prilika da se uhvati zalet i vrati izgubljena bodovna prednost.
Ja ne znam sta da kazem. Mislim da je vakat malo promjenit u 4-3-3 i pokusati u toj formaciji postizati vise golova. Imamo brate veznjaka koji ce mozi drzati sredinu terena u toj formaciji. I mislim da je pravi trenutak za tu formaciju predstojeci mec protiv Udinesea.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!
Ne znam kako mozete Mirka kriviti za gol.... Dakako ima i njegov masla, al' gdje je bio vezni red da zastiti Mirkeca ili ona klocina na LB s obzirom da se desilo vrlo blizu njemu...... Ili zasto odbrana nije cuvala Sansonea jer kako se ovaj nasao u sansi, to je za plakat..... Mnogo je tu faktora krivice, al' meni Mirko je sasvim minimalno kriv.....
A sad don't worry scudetto je Juvetov, a pokusati osvojiti LP, iako je to malo teza misija, al' pristupom utakmicama onakvim kakav je bio protiv Chelskog, mozamo savkoga pobjediti, pa zasto ne i zgaziti kao doticne.....
A sad don't worry scudetto je Juvetov, a pokusati osvojiti LP, iako je to malo teza misija, al' pristupom utakmicama onakvim kakav je bio protiv Chelskog, mozamo savkoga pobjediti, pa zasto ne i zgaziti kao doticne.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ajde mozda nesto dobro izadje iz ovog januara pa skontaju da u ovih 15 dana sto je ostalo MORAJU dovesti napadaca i da prestanu gomilati Padoine u ekipi...jbt gledao sam samo prvo poluvrijeme, onaj lik je bio igrac manje.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Prescritto
- Kontakt:
Možemo mi pisati koliko hoćemo, ali Conte evo opet kaže da se nema para za napadača vrhunske klase.
Padoin je danas baš bio kriminalan, pogotovo onih 15 minuta u drugom, ali opet uspio je izboriti faul nakon kojeg je Pirlo zabio vodeći gol, da jednom i on uradi nešto korisno.
Već peti gol iz slobodnjaka za Pirla u ovoj sezoni, fali mu još 4 ili 5 da stigne Mihajlovića na all time listi.
Padoin je danas baš bio kriminalan, pogotovo onih 15 minuta u drugom, ali opet uspio je izboriti faul nakon kojeg je Pirlo zabio vodeći gol, da jednom i on uradi nešto korisno.
Zadnja izmjena: Prescritto, dana/u 13 jan 2013, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
- AvantiSignora
- Kontakt:
Nista cudno..
Nemamo normalnog napadaca koji ti garantuje golova nego mi jedan zabijemo pa sta bude...
Ide mi vise ovo na zivce gledati kako stvaramo sanse a niko da je ubaci. I ovaj Vucinic kad vidim da je onako noncalantan doce mi da povratim. Gdje je ona borbenost prosle god?? Momak se umislio da je posto ikon neki u klubu pa moze se ponasati kako hoce....
Nemamo normalnog napadaca koji ti garantuje golova nego mi jedan zabijemo pa sta bude...
Ide mi vise ovo na zivce gledati kako stvaramo sanse a niko da je ubaci. I ovaj Vucinic kad vidim da je onako noncalantan doce mi da povratim. Gdje je ona borbenost prosle god?? Momak se umislio da je posto ikon neki u klubu pa moze se ponasati kako hoce....
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
nek proda Krampu i bice para, samo je problem sto ga je trebalo prodavat dok ga je neko i htio, i Milan se spominjao jedno vrijeme, sad je kasno kad ga ni rodjena mati nece.
- LateraleSinistro
- Kontakt:
Moram poredit ovu i proslu sezonu da vidimo jasnije neke stvari.Prosle sezone imali smo period od 5 zaredom ako se ne varam sto je mnogo gore od ovogodisnje krize od jednog boda u dvije utakmice gdje nismo bili losija ekipa od protivnika.Ipak na kraju osvojismo Serie A protiv Milana koji je mnogo konstantnije igrao od recimo Napolia i Lazia ove sezone, i koji je jaca ekipa tada bio.Tek sezone pocinje, moze se desit da bude borba kolo za kolo kao prosle sezone sa Milanom, pa eto nek bude, pa ce te vidjet sve slabosti konkurenata.Mi ovaj skudeto mozemo i jedino ga tako mozemo izgubit a to je da ga sami prepustimo nekom drugom ako pocnemo panicarit i pravit od muhe slona.I da napomenem da ove lose rezultate ostvarujemo bez 3 veoma bitna igraca.Tako da nije sve crno iako treba se kritikovat i pogledat malo igru, ima gresaka al ako bude ekipa, ako joj Conte dozvoli da pocnu gledat crno na situaciju kao pojedini ovdje to ce samo unjet bezpotrebnu nervozu a i dalje si prvi na tabeli.
p.s. i imajte na umu da druge ekipe iza nas igraju bez pritiska jer "Juve je favorit", a kad dodju zadnja kola pa ako budu blizu nas i kad se pocne pravo borit sa skudetto gdje svaka utakmica je mozda "kraj igre" vidjecemo od cega je konkurencija sastavljena.Mi smo prosle sezone pokazali da i pod pritiskom smo sjajno odigrali kao sto odradismo grupu LP ove sezone.Sacekajte malo da drugima pocne gorit pa cemo vidjet eh nije lako se borit sa skudetto.
p.s. i imajte na umu da druge ekipe iza nas igraju bez pritiska jer "Juve je favorit", a kad dodju zadnja kola pa ako budu blizu nas i kad se pocne pravo borit sa skudetto gdje svaka utakmica je mozda "kraj igre" vidjecemo od cega je konkurencija sastavljena.Mi smo prosle sezone pokazali da i pod pritiskom smo sjajno odigrali kao sto odradismo grupu LP ove sezone.Sacekajte malo da drugima pocne gorit pa cemo vidjet eh nije lako se borit sa skudetto.
Kao i obično, ne interesuje me ko je ispod i smiješno mi je da poput novinara svako malo izmišljam ko je anti-Juve, a on ne postoji.
Najkvalitetniji smo i to će biti i na kraju prikazano kroz bodove.
I dalje smo na tri fronta što uzima energiju, a povrede su ključ slabijih rezultata, a pad forme svako mora doživjeti.
Dalje, teško da će svaki put uspijevati svim ekipama ono što je Sampi ili Parmi, a to je da iz 4 šuta kako treba zabiju 3 gola.
Konsolidovat ćemo se, sada 2 kući, nadam se da možemo bar Marchisia osposobiti za Genou, ako ne za Udinese.
Treba uzeti vrlo ozbiljno ove ekipe, pogotovo ove davljenike kao Genoa koji se pretvore u Ajaxovu školu kontri kada igraju sa nama, a golmani ispod dresa imaju slovo S.
Najkvalitetniji smo i to će biti i na kraju prikazano kroz bodove.
I dalje smo na tri fronta što uzima energiju, a povrede su ključ slabijih rezultata, a pad forme svako mora doživjeti.
Dalje, teško da će svaki put uspijevati svim ekipama ono što je Sampi ili Parmi, a to je da iz 4 šuta kako treba zabiju 3 gola.
Konsolidovat ćemo se, sada 2 kući, nadam se da možemo bar Marchisia osposobiti za Genou, ako ne za Udinese.
Treba uzeti vrlo ozbiljno ove ekipe, pogotovo ove davljenike kao Genoa koji se pretvore u Ajaxovu školu kontri kada igraju sa nama, a golmani ispod dresa imaju slovo S.
#MaxOUT
#MaxOUT
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
a de hajmo ovako postavit stvari, koliko smo mi kao ekipa napredovali za godinu dana, a koliko Lacio, Roma, Fiorentina, pa cak i Inter od konkurenata?
pricamo stalno o nekom projektu, o nekom Juventusu koji se gradi, razvija iz godine u godinu, a koliko je ustvari taj Juventus napredovao? vec 2 sezone identifikujemo iste probleme, a to su lijevi bocni i napadac i vec 2 sezone uprava nije u stanju da rijesi taj problem, i dok to ne rijesimo nema napretka tog projekta Juventusa o kojem se prica..vec 2 sezone trubimo da nam je dosta polovnjaka, a vise ih sad imamo u ekipi nego prosle sezone.
nije stvar vise o skudetu , i ja ne sumnjam ni sekunde da cemo ga osvojiti, ali osvojiti ne iz razloga koji se prezentuje, a to je napredak Juventusa ka tome da bude konkurentan u Evropi vec osvojit iz razloga sto konkurencija dugo nije bila slabija...ali konkurencija napreduje i poboljsava se, cak i Milan napreduje sa mladom ekipom, dok se bojim da cemo mi kako Bufon, Pirlo, Barzaglji pa i Vucinic budu ulazili u godine nazadovat jer evidentno je da ova uprava nije u stanju da isprati taj famozni projekat evropskog Juventusa i dovede prava pojacanja, vec 2 sezone nisu u stanju da rijese 2 goruca problema i sa te strane treba stvari sagledati realno...ili odustani od tog projekta ako nema sredstava cisto da se zna kao Milan sto je uradio posteno prema navijacima, reci kriza nema se, idemo na tome da opet bude, ili ako nije tolika kriza kao u Milanu odstupi i pusti nekog ko zna dovest pravog igraca ili prodat otpad...
opet kazem ne sikira me titula ili ova sezona, sikira me to sto mislim da smo skrenuli sa pravog puta gradnje kvalitetne ekipe..o ovome sam pricao prosle sezone i ovoga sam se bojao, prije je bilo "nema para za nove igrace jer ne mozemo da se rijesimo Grosa, Jakinte, Amaurije, Mela ovog-onog", i pazite da ce na ljeto bit prica "nema para za nove igrace jer ne mozemo da se rijesimo Matrija, De Celjea, Padoina itd" , pa samo malo jesam ih ja doveo il ih je Marota doveo...vjerovao sam u ovu upravu ali kad ti neko da dvije godine da rijesis 2 identifikovana problema i ti nisi u stanju ni jedan rijesit na pravi nacin pusti nekog ko zna( jer nesto bas ne vjerujem da je Asamoa doveden sa idejom da pokrije bok nego je to vise nuzda bila pa sreca uspije
)
pricamo stalno o nekom projektu, o nekom Juventusu koji se gradi, razvija iz godine u godinu, a koliko je ustvari taj Juventus napredovao? vec 2 sezone identifikujemo iste probleme, a to su lijevi bocni i napadac i vec 2 sezone uprava nije u stanju da rijesi taj problem, i dok to ne rijesimo nema napretka tog projekta Juventusa o kojem se prica..vec 2 sezone trubimo da nam je dosta polovnjaka, a vise ih sad imamo u ekipi nego prosle sezone.
nije stvar vise o skudetu , i ja ne sumnjam ni sekunde da cemo ga osvojiti, ali osvojiti ne iz razloga koji se prezentuje, a to je napredak Juventusa ka tome da bude konkurentan u Evropi vec osvojit iz razloga sto konkurencija dugo nije bila slabija...ali konkurencija napreduje i poboljsava se, cak i Milan napreduje sa mladom ekipom, dok se bojim da cemo mi kako Bufon, Pirlo, Barzaglji pa i Vucinic budu ulazili u godine nazadovat jer evidentno je da ova uprava nije u stanju da isprati taj famozni projekat evropskog Juventusa i dovede prava pojacanja, vec 2 sezone nisu u stanju da rijese 2 goruca problema i sa te strane treba stvari sagledati realno...ili odustani od tog projekta ako nema sredstava cisto da se zna kao Milan sto je uradio posteno prema navijacima, reci kriza nema se, idemo na tome da opet bude, ili ako nije tolika kriza kao u Milanu odstupi i pusti nekog ko zna dovest pravog igraca ili prodat otpad...
opet kazem ne sikira me titula ili ova sezona, sikira me to sto mislim da smo skrenuli sa pravog puta gradnje kvalitetne ekipe..o ovome sam pricao prosle sezone i ovoga sam se bojao, prije je bilo "nema para za nove igrace jer ne mozemo da se rijesimo Grosa, Jakinte, Amaurije, Mela ovog-onog", i pazite da ce na ljeto bit prica "nema para za nove igrace jer ne mozemo da se rijesimo Matrija, De Celjea, Padoina itd" , pa samo malo jesam ih ja doveo il ih je Marota doveo...vjerovao sam u ovu upravu ali kad ti neko da dvije godine da rijesis 2 identifikovana problema i ti nisi u stanju ni jedan rijesit na pravi nacin pusti nekog ko zna( jer nesto bas ne vjerujem da je Asamoa doveden sa idejom da pokrije bok nego je to vise nuzda bila pa sreca uspije
- LateraleSinistro
- Kontakt:
Mislim da su ove dvije sezone bile u duhu pravljenja jakog Juventusa prvo finansijski, pa kad se to odradi dolazi i dio gdje ce se pravit Juventus jak igracki.Oboje istovremeno ne mozemo odradit.Zato i jesmo kupovali Pirla, Barzaglia, Vidala i slicne, jedino je Isla i Asamoah su "uzeli" velike pare a to je prvenstveno jer su mladi.Posle ove sezone kad se minus u knjigama umanji i odradi ono sto FFP zahtjeva onda ce se tek u skladu sa prihodima koji vjerujem ce biti mnogo veci i dovodit bolji igraci.Dakle Juve se jos uvijek gradi iako mnogi misle da je izgradjen, ja mislim da se ove sezone finansijski gradi i nece to bit iz 2003 i tog vremena kad je bio jak i finansijski i igracki.Sada se mora ici one step at the time.
p.s. posto vidim da nam je projekat dugorocan jer se tako mora, ove sezone i da ne osvojimo skudeto bice to pozitivna godina jer u LP smo prosli dalje i ici cemo i u LP naredne godine 90%, tako da ce prihodi i dalje bit visoki.Moramo shvatit da je finansijski dio osnova, a isto tako da se ne moze vise bacat pare kao u Seccovo vrijeme, a vala i nije onako pametno radit.Dakle kako god okrenes Juve ide u pravom smjeru, barem u mojim ocima.
p.s. posto vidim da nam je projekat dugorocan jer se tako mora, ove sezone i da ne osvojimo skudeto bice to pozitivna godina jer u LP smo prosli dalje i ici cemo i u LP naredne godine 90%, tako da ce prihodi i dalje bit visoki.Moramo shvatit da je finansijski dio osnova, a isto tako da se ne moze vise bacat pare kao u Seccovo vrijeme, a vala i nije onako pametno radit.Dakle kako god okrenes Juve ide u pravom smjeru, barem u mojim ocima.
Svakako je Juve ispred svih, samo sto smo mi navikli da Juve igra savrseno svaku utakmici nizuci pobjede. Sama cinjenica da drzimo prvo mjesto vec dugo vremena, a konkurentni smo na tri fronta pokazuje da Juve ide naprijed. Mene nije nasekirao ovaj kiks, jer sam ocekivao takav scenarij protiv nezgodne Parme, koju je Juve opet nadigrao. Sampdorio i Parma su uzele bodove, iako su bile inferiorne, sto govori da opet igramo dobro, ali nas sa određenim realizacijskim problemima. Nova godina, novi izazovi, pomalo uspavani Juve, ali opet ispred svih...
Slijedece kolo igraju Fiorentin-Napoli,Roma-Inter, Palermo-Lazio, dok Juve docekuje Udine, pa eventualnom pobjedom razlika se moze povecati jer konkurencija ima teske ispita.
Slijedece kolo igraju Fiorentin-Napoli,Roma-Inter, Palermo-Lazio, dok Juve docekuje Udine, pa eventualnom pobjedom razlika se moze povecati jer konkurencija ima teske ispita.
*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*
- AvantiSignora
- Kontakt:
Ma 6 bodova ocekujem iz ove dvije tekme sto dolaze na redu, nema vise mjesta za kiksove.. i Vrijeme da gledamo opet onaj Juve sto gazi sve pred sobom. Marchisio nam fali i to puno..
Conte: 'Goal was my fault'
Ma ciji bio nije bitno al nesmi se takve greske vise ponavljati..
Conte: 'Goal was my fault'
Ma ciji bio nije bitno al nesmi se takve greske vise ponavljati..
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- LateraleSinistro
- Kontakt:
This!AvantiSignora je napisao/la:Ma 6 bodova ocekujem iz ove dvije tekme sto dolaze na redu, nema vise mjesta za kiksove.. i Vrijeme da gledamo opet onaj Juve sto gazi sve pred sobom. Marchisio nam fali i to puno..
Ako osvojimo 6 bodova iz naredne dvije domace utakmice vjerujem da cemo se jos vise ucvrstit na prvom mjestu.Dakle do nas je i imamo kuci priliku da popravimo sve, volio bih da se igraci mogu nabrijat kao protiv Chelsea.
Mikele Padovano je ono sto nam treba u ovom trenutku
. Bio bi zvijezda ovog Juvenutus

*38* SCUDETTI VINTI SUL CAMPO*
Trenutno korisnika/ca: UmjetnikZijad i 1 gost.