FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 11 maj 2014, 00:10

Ne pisem ovdje nikad, samo citam. Ali moram sada, kada procitam od " vas " pametnjakovica komentare " ne treba vise ciro ****, nemoj vise ko ne skace .. ". Lijepo vi kospe u ruke, a sjever pustite. ;)

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 11 maj 2014, 00:17

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne pisem ovdje nikad, samo citam. Ali moram sada, kada procitam od " vas " pametnjakovica komentare " ne treba vise ciro ****, nemoj vise ko ne skace .. ". Lijepo vi kospe u ruke, a sjever pustite. ;)
ako hocemo da kanton u potpunosti stane uz nas,ko ne skace bi bilo pozeljno makar prekomponovati,u ko ne skace,fukara nije,il slicno,jer se dosta momaka nepoistovjecuje sa tom pjesmom..a to ciro ****,bila je furka,vec je izlapilo,idemo covjeku na zivce,vise mu nije ni smjesno,..cuj sjever pustite,druze,taj istok,il sjever kako hoces nije privatizovan,to je nase,ovdje ima dosta stare garde..veterana fukara,il momaka koji samo sticajem okolnosti nisu dole svaku utakmicu..i imamo pravo na misljenje.
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 11 maj 2014, 00:27

wienultras je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne pisem ovdje nikad, samo citam. Ali moram sada, kada procitam od " vas " pametnjakovica komentare " ne treba vise ciro ****, nemoj vise ko ne skace .. ". Lijepo vi kospe u ruke, a sjever pustite. ;)
ako hocemo da kanton u potpunosti stane uz nas,ko ne skace bi bilo pozeljno makar prekomponovati,u ko ne skace,fukara nije,il slicno,jer se dosta momaka nepoistovjecuje sa tom pjesmom..a to ciro ****,bila je furka,vec je izlapilo,idemo covjeku na zivce,vise mu nije ni smjesno,..cuj sjever pustite,druze,taj istok,il sjever kako hoces nije privatizovan,to je nase,ovdje ima dosta stare garde..veterana fukara,il momaka koji samo sticajem okolnosti nisu dole svaku utakmicu..i imamo pravo na misljenje.
Prekomponovati ? Inace skupina postoji od prosle godine, a to se i pjeva od prosle godine, jelde ? Pricas mi kao da ne znam sta je i kako. Dugo sam ja tu da znam i previse ;)

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 11 maj 2014, 00:29

Redžepi falio mnogo danas,nema ko da pokrene napad i da pošalje završi pas.aBd u mostaru će da bude bolje ;)
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 11 maj 2014, 00:33

:) pa zar mislite da onima koji su tu na sjeveru, koji vole Slobodu smeta i jedba od tih pjesama ? Meni je veci problem od 'ko ne skace Tuzlak nije' konstantno prozivanje 'domacina' na vecini (skoro svako) gostovanja jos najglasniji onaj mrtvi krezubi olos. ee tu se treba napravit rez barem kad se radi o nasem kantonu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 11 maj 2014, 00:36

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
wienultras je napisao/la:
Prekomponovati ? Inace skupina postoji od prosle godine, a to se i pjeva od prosle godine, jelde ? Pricas mi kao da ne znam sta je i kako. Dugo sam ja tu da znam i previse ;)
da postoji od rimskog doba,to nije poenta,ko hoce svatice,pravi slobodas sa strane ce doci i necemu to smetati,trebamo se i mi malo prilagoditi drugima,ali riroka je to tema da ti objasnjavam,i nije za foruma,budi pozz

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 11 maj 2014, 00:40

Ti pravi slobodasi bi bili tu kad je najgore bilo. Pozz i tebi ;)

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 11 maj 2014, 00:49

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ti pravi slobodasi bi bili tu kad je najgore bilo. Pozz i tebi ;)
znaci slobodasi fukare su samo onih stotinjak koji su bili tu jedno vrijeme,a mi ostali slucajni prolaznici..siroko razmisljanje..dubokoumno..svi su problem,samo mi zlato.haha nema veze,da sad akobogda rijesimo ovo,valjda momci to usput srede medjusobom,i konacno uzivamo svi zajedno u nekim boljim vremenima za nas klub. ;)

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 11 maj 2014, 00:52

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ti pravi slobodasi bi bili tu kad je najgore bilo. Pozz i tebi ;)
pravih i zagrizenih.po kisi i suncu,PL i drugoj ligi ima do 1000 max.na bilo kojoj tribini,a ostali ovisno od furke,protivnika,vremena,brzine vjetra,tezine m'uda itd....
Krenulo je na bolje i treba prihvatati sugestije dobronamjerne,a ovo Ciro p*** i njemu samom po danasnjoj reakciji vidim prek*urcilo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 maj 2014, 01:33

ma na stranu skandiranja, kome se ne svidja nek ne pjeva i to je to, al danas je drugih gluposti bilo na sjeveru...ogadilo mi tacno neke stvari, nikad se mi necemo promijenit dok su pojedinci na tribini...cast vodji stvarno se trudi i stalo mu je, jest da malo pretjeruje sa mikrofonom al ako mu je to najveca zamjerka onda je dobar, i par momaka se fkt slomi da to lici na nesto..zna se sve ko se trudi i radi, al njima odmazu ovi standardni grebatori

mene te strana vise ne zanima vec par godina, ponese na momente, al da je to ko prije-nije ni blizu......ne mozes ti nikog natjerat da navija nit ce neko ko drzi do sebe dopustit da mu neko takav govori "stani ovamo, ne mozes tamo".....a jel pocne ta prica ko je veci navijac i dje je ko bio, zaje.bi ti to, dobijes ko danas da dobar dio ljudi sto idu na gostovanja ne navija neg sto navija iz principa nekog..jbg ako cemo se brojat, uzmi onaj spisak iz BKC-a, ima ime i prezime svakog od nas i zabrani da udje niko na tribinu ko nije na spisku..jel to hocemo?

malo su nam debilne te price, sanjaju neku masu a prica se "dje si ti u kladnju, dje si ti u bkc-u, dje si ti u cazinu ili nekoj pripizdini u ovoj ligi dje su momci isli, ili na alipasinom proslog desetljeca"...moj savjet je zaje.i to, pomozi ako mozes i tribini i klubu, ako ne mozes ne odmazi, i ne mjeri se ko je veci navijac nikad -to ne moze donijeti nista dobro...

ja nikad nisam isao na tekmu da me neko vidi i da nekom nabijam na nos "ja bio, ti nisi bio, dje si ti bio tad" nego idem sto volim klub...to je moj neki "savjet" i ono sto sam ja naucio iz svojih godina: idi zbog sebe na tekmu a ne zbog nekog drugog... ko hoce nek uvazi, ko nece i onako me boli q za tim aspektom vec dugo vremena...

i jos jedan savjet sto se tice ovog "ko ne skace Tuzlak nije", mozda bi bilo bolje kad se digne cijeli stadion na noge pjevat neku pjesmu nego skakanje, nece ljudi da skacu haha dok recimo ona "druga liga smiju nam se svi" prolazi fantasticno na citavom stadionu..grmi kad se ona pjeva..grmio bi tusanj kad svi ustanu i ta pjesma krene

mada kako je bilo prije 5 god kad smo i u PL igrali i imali i neku brojnost, sad tribina izgleda i zvuci maestralno, bas gledam ovaj snimak, odlicno je to ali eto razumijem i momke sto ulazu dosta i hoce da to bude jos bolje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

samke12345
Kontakt:

Post Postao/la samke12345 » 11 maj 2014, 08:52

http://oi62.tinypic.com/x4kpx1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; inace igrac podgrmeca sta je rekao za jucerasnju utakmicu

brazzo
Kontakt:

Re: $: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 11 maj 2014, 09:02

samke12345 je napisao/la:http://oi62.tinypic.com/x4kpx1.jpg inace igrac podgrmeca sta je rekao za jucerasnju utakmicu
nemoguce.. pa oni su obezbijedili tv prijenos domacih utakmica, ulozili u igracki i trenerski kadar, pa kako !? Samo mi je krivo sto onaj travnik nesretni ne ispade, ne mogu taj klub nikako.

It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 maj 2014, 09:07

Mi pravi slobodasi koji smo na tribini vec preko cetrdeset godina, prosli gostovanja od Triglava (ne Troglava) do Djevdjelije, spavali po beogradskim zatvorima, na ljubljanskim ulicama... ne dajemo sebi za pravo da kazemo da je neko malo manje vrijedan koji je poceo dolaziti na utakmice skoro. Za Slobodu je svaki navijac vrijedan, pa i onaj sto dodje samo kada je lijepo vrijeme. Samo mozemo reci da smo neki vise zagrizli u Tusanj, a neki manje.
Sto se tice "Ciro ****" nije mi jasno zasto otrcana fraza koja se uzvikivala za vrijeme moje davne mladosti, manifestira i danas. Da bi bili orginalniji morali bi nesto drugo smisliti. Npr. Ciro ****, ili bilo sta drugo.
Jucer na utakmici sa zapada je dosao odgovor Ciro majstore. Niti jednom Ciro ****. Nama starijima sa zapada mozda sada manje vaznim navijacima, nije ni sekunde zanimljivo ono "Ciro ****". Nije ni duhovito, niti zanimljivo.
Ali ako je furka jednom starcu to govoriti, sto je bio fazon prije 40-tak godina onda neka govore, ha ja.
Ipak bi volio da prema Ciri budemo bar malo drugaciji, a ne kopija njegovih dosadasnih klubova i njihovih navijaca.
Mislim da bi to Ciri bilo osvjezenje.
U svakom slucaju podrska za Fukare!
Zadnja izmjena: Probisvjet, dana/u 11 maj 2014, 19:08, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 11 maj 2014, 09:24

Ljudi dragi ja evo apeliram na sve.. i sam sam svjestan da mi kao grupa jos nismo sazreli do kraja ali kako smo svi i ocekivali ova liga fbih nam je dobrodosla i pokrenula nas je i sad rastemo u svakom smisku. Drugo ova garnitura momaka koji vuku konce ima svojih nedostataka ali rade maksimalno koliko mogu i znaju a mi smo ti koji trebamo pomoci. Najpozitivnija stvar je sto se uvijek pruza prilika da se ukljuci u rad grupe bilo fizicki u praksi bilo prijedlozima a nikad nije bilo vise i konstruktivnijih sastanaka grupe nego ove godine tako da iskoristite tu priliku da iznesete svoje misljenje date sugestiju svoj prijedlog;) od pisanja na forumu i nema bitne koristi a ovako opet smo svi na dobitku samo se pokrenite i ukljucite aktivno u rad grupe jer je ona ogledalo svih nas (ne samo momaka iz prve ekipe)

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 11 maj 2014, 09:39

Mi se neki ne možemo uključiti aktivno u rad grupe. Ali pratite i na forumu neke prijedloge vidi se iz posta je li dobar prijedlog ili ne. Meni je juče zasmetalo prvo što su govorili igračima na početku utakmice "dođite vamo" pa šta imaju dolazit koji qrac prije samog početka. Mikrofon je prejak cijeli stadion čuje šta vođa govori, i Ćiri govoriti od sada samo Ćiro majstore ono više nije smiješno. I sa zapada se primjetilo osipanje na drugom poluvremenu kod fukara. Vjerovatno što niko ne voli da se galami na njega, jedino će ona djeca to sve trpit. Toliko od mene i prijedloga. :salut:

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 11 maj 2014, 10:31

Ovacije za Saletovu mamu i baku

Vrlo bitna pobjeda nad Orašjem ostat će posebno upamčena po prisustvu mame i bake pokojnog Saleta Vilenjaka. Naime, početkom drugog poluvremenu gđe Neda i Dragica Grgić su se pojavile na sjevernoj tribini Tušnja.

slika

I dok je "teta Neda" česti gost Tušnja i Mejdana, 85.-godišnja "baka Dragica" je ovih dana doputovala iz Ohrida u Makedoniji gdje je posljednjih 15 godina ugostila na nezaboravnim ljetovanjima mnoge Saletove prijatelje uključujući i autora ovog teksta. Upravo zbog toga, gđa Dragica je nama svima "baka Dragica", a kako je ona jučer kazala "Vi ste svi moja djeca".

Uz ovacije cijelog stadiona za "tetu Nedu" i "baku Dragicu" te neizbježne suze svih nas zapjevane su pjesme na spomen našeg pokojnog, ali vječnog prijatelja i druga Sašu Grgića - Vilenjaka.

slika

"Saša, hvala ti što si živio u naše vrijeme i dao nam tu čast da budemo tvoji prijatelji, tvoji drugari. Ti si bio naš vilenjak, lik iz bajke"

http://fksloboda.ba/vijesti/1065-ovacij ... amu-i-baku" onclick="window.open(this.href);return false;
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 11 maj 2014, 11:37

Nije tema a ni mjesto za pisanje o navijačkim stvarima,pogootovu ne sa naše tribine/stadiona.Imate PP pa tamo nastavite ili naš forum ;)

:kafa:
Pobjeda je bolja od orgazma!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 11 maj 2014, 11:39

Joj o cemu vi raspravljate boze dragi, nije ovdje mjesto i vrijeme da se raspravlja o navijacima i na tribini sta se desaje, pa stvarno ste neozbiljni skroz kad po forumu pisete sta se desaje na tribini, ne valja razglas bla bla previse jak, vise se cuje vodja nego navijaci treba to smanjit, neko nece da navija i tako, bla bla, ako imate sta da kazete dodjite na sastanak i to recite momcima koji su zaduzeni za to a ne po forumu ispadate neke face, povucite malo rucnu sto se tice navijanja, i okrenite se vise oko kluba. ;)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 maj 2014, 12:47

kao moderatori generalno ne odobravamo navijacke diskusije na forumu, ali po meni treba razgraniciti navijacka prepucavanja "ciji je veci"i ove konkretne i korektne postove koje momci pisu iznad..ne spominju se imena clanova , planove grupe , niti bilo kakve druge konkretne stvari unutar grupe vec ljudi iznose svoje opservacije, ovaj sa zapada, onaj sa sjevera, onaj iz kopa..sto je fazon cak nije ni kritika, jer su svi slozni da je sve napredovalo svjetlosnim godinama...

a to jel mjesto za ovakvu pricu, u smislu da ce neka druga grupa iz ove price vidjeti i saznati nesto o stanju Fukara..ma kakvi, ove stvari su vise nego normalne i sta sam ja sve vidjao kod drugih , kakve "propuste" kad ovako odes na tekmu PL nekad kad se zateknes u Sa ili Zenici..pa nikad nisam poletio negdje da polemisem o tome..karikiram treba biti glupan teski da si iz druge grupe i prozivas Fukare jer je razglas malo glasniji, i jos gori pa se primit na te njihove price...naravno da nikad nije savrseno, Grobari pa se pobise bukvalno izmedju sebe, i po meni nije velicina "kriti" i sutiti o tome nego prihvatiti diskusiju i kroz prijedloge se unaprijediti...i dobro je sto se prijedlozi iznose i uvazavaju, kako je jucer fino zagrmila "olee na svijetu mi je sve Sloboda iz Tuzle", a stvarno se dugo nije pjevala.

posmatram iz neutralnog moderatorskog ugla, prvi cu pobrisati postove kad diskusija krene u pogresnom pravcu, a nije se jedna grupa ljudi dogovorila nesto i napredovala iz prica koje su pocele na ovom forumu..i to je nesto na sta i citav portal moze biti ponosan, sto je dosta inicjativa pocelo na forumu ss.ba i ljudi znacajno unaprijedili svoje aktivnosti..i ja takve postove necu brisati vec mi je drago kad vidim da ljudi diskutuju korektno i konkretno bez vrijedjanja sa ciljem da iskazu nacin kako misle da se nesto moze popraviti...svima vam/nam je cilj isti valjda..

ovo je period kad svi rastu ponovo, i klub i grupa...i svi u svom djelovanju treba da uvazavaju i uvazavaju i jedni druge i njihove savjete i mi koji vise radimo da pomognemo klubu i momci koji vise rade na navijackoj skupini..ko sto kaze to su dvije strane istog novcica i logicno da i onog ko nije na tribini interesuju Fukare i da hoce da budu sto jace jer Sloboda= velikim dijelom i Fukare, bez tog je to nista ;)
djulba je napisao/la:I sa zapada se primjetilo osipanje na drugom poluvremenu kod fukara. Vjerovatno što niko ne voli da se galami na njega, jedino će ona djeca to sve trpit
i ja sam nazalost primjetio ovaj dio
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TzBulevar87
Kontakt:

Re: Odg: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la TzBulevar87 » 11 maj 2014, 12:57

Jao, jao :geek: :!:

Zadnja izmjena: TzBulevar87, dana/u 11 maj 2014, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
075

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.