Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Ovo mi je omiljeni dio sezone, prvih desetak kola kada divovi najavljuju pišanje po ligi, titulu 10 kola prije kraja i grupe evropskih takmičenja.
Što se tiče pobjede u Mostaru, sve se poklopilo i ovo je jedini dio sezone kada ih možemo pobijediti. Da se igralo za dva mjeseca zabili bi nam tricu.
Što se tiče pobjede u Mostaru, sve se poklopilo i ovo je jedini dio sezone kada ih možemo pobijediti. Da se igralo za dva mjeseca zabili bi nam tricu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ko je ba tebe pito za misljenje uopste debilu. Jezik za zube i ne kenjajVirtu4l je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:50Ovo mi je omiljeni dio sezone, prvih desetak kola kada divovi najavljuju pišanje po ligi, titulu 10 kola prije kraja i grupe evropskih takmičenja.
- Shategabri
- Kontakt:
Ma nikakva provokacija, pitam ozbiljno.brig je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:43Ima, i rade i zive i djeca idu u školu. Ne znam uopće zasto je to čudno. Eto vidiš, kao što sam napisao iznad, na kraju dođe kad kažem da je bilo i ima muslimana u ekipi, što nema niti jedan Bošnjak.Shategabri je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:16Tačno, u gradu Širokom ima Bošnjaka koji žive.
No, i dalje ostaje enigma zašto nikad ni jedan Bošnjak nije zaigrao za Široki?
Vidio sam da si napisao.
Istina je da obični narod živi normalno jedni pored drugih gdje god.
Manje-više svako gleda svoja posla, sarađuje što treba, nerijetko se druži.
Političari se pak trude da zatruju, a meni se čini da posebno omladina nasjeda na neke otrovne udice i prednjači u tim nekim nacio ispadima.
Moguće da je bilo, bar u omladinskim kategorijama, vi to dole bolje znate.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Da vam se poklopilo, jeste.Virtu4l je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:50Ovo mi je omiljeni dio sezone, prvih desetak kola kada divovi najavljuju pišanje po ligi, titulu 10 kola prije kraja i grupe evropskih takmičenja.
1-0 na poluvremenu i na onu statistiku - puna šaka brade.
U drugom su domaćini stali, vi napravili izmjene, krenuli naprijed i isplatilo vam se. Svaka čast

No, i dalje je to pobjeda underdoga nad velikim favoritom.
Zadnju kad ste ih uzeli dole i uopšte zadnju u gostima koju ste uzeli, nije bio taj odnos snaga uopšte.
Ovo sad je radovanje ekipa sredine ili donjeg dijela tabele kad uzmu favorita u gostima što je zapravo izuzetak od pravila.
I zvanično ste u tom društvu.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Umri kujo staraAntipolitika3 je napisao/la: ↑24 jul 2022, 09:58Derbi koji to vise nije.
12: 3 zadnje 4 utakmice skor
Kvota 1.30
Zeljo je umro

Željezničar za život cijeli!
Znate tablu koja je bila ispred raspalog Aluminija?
Isto se može voditi i za pčiroki.
Isto se može voditi i za pčiroki.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Nakon drugog polu kola ove polu lige:
- Sloga vs Leotar - nisam gledao ail sam mogao predpostaviti da u duelu ova dva politička bloka će Sloga da ispliva, jer je svježiji politički program.
- Borac vs Sarajevo - gledao - očekivano. Logično da nije stigao uigrati Lalat svojih 40 hajduka koje je doveo ovo ljeto potpomognut kako on kaže Dodikom i Rep. Srpskom. Super s političke strane, katastrofa u najavi sa sportske strane. Dudara imao duže pripreme i realno bolje igrače. Mislim da ni Gigović nebi spasio Borca jučer, klasična dominacija FKS.
- Široki vs Sloboda - gledao - također očekivano. Sloboda ove godine ima slabiju političku podršku dok Široki bez obzira na na taj segment je uvijek top 5 timova u Ligi. U Široki igrači ne dolaze da ožive svoje karijere, već da napreduju, a za to imaju Posušje, Leotar, pa mogu reći i Slobodu.
- Zrinjski vs Željezničar - gledao - Zrinjski nije odgodio utakmicu i za to je platio glavom. Željo se može establirati kao ekipa koja igra isključivo kontru, ali moraju još to da treniraju izgleda . Nemam šta komentarisat Zrinjski.
- Sloga vs Leotar - nisam gledao ail sam mogao predpostaviti da u duelu ova dva politička bloka će Sloga da ispliva, jer je svježiji politički program.
- Borac vs Sarajevo - gledao - očekivano. Logično da nije stigao uigrati Lalat svojih 40 hajduka koje je doveo ovo ljeto potpomognut kako on kaže Dodikom i Rep. Srpskom. Super s političke strane, katastrofa u najavi sa sportske strane. Dudara imao duže pripreme i realno bolje igrače. Mislim da ni Gigović nebi spasio Borca jučer, klasična dominacija FKS.
- Široki vs Sloboda - gledao - također očekivano. Sloboda ove godine ima slabiju političku podršku dok Široki bez obzira na na taj segment je uvijek top 5 timova u Ligi. U Široki igrači ne dolaze da ožive svoje karijere, već da napreduju, a za to imaju Posušje, Leotar, pa mogu reći i Slobodu.
- Zrinjski vs Željezničar - gledao - Zrinjski nije odgodio utakmicu i za to je platio glavom. Željo se može establirati kao ekipa koja igra isključivo kontru, ali moraju još to da treniraju izgleda . Nemam šta komentarisat Zrinjski.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
-
- Kontakt:
Kako i ti napišeš nešto smisleno i bez ponižavanja kada i vama odgovara situaciji.

Željezničar za život cijeli!
Pa hajde nam ti, pametnjakoviću, reci šta očekuješ od Sarajeva ove sezone, pa da na kraju možemo napraviti neki kratki rezime. Po meni, imamo ama baš svako pravo da se nadamo vrhu tabele s ovim igračima i stanjem u i oko kluba. Prošle sezone smo bili svjesni koje su nam mogućnosti i znali smo da nam je Evropa vrh vrhova i tome smo se svi nadali, niko nije očekivao titule, avione i kamione niti ih je tražio. Na kraju, naš poraz u finalu kupa je ujedno i naša najveća pobjeda jer je upravo taj poraz donio ogromne promjene koje su već uveliko vidljive. Npr. jučer smo igrali bez 6 igrača koji će SIGURNO imati bitnu ulogu kada budu spremni, a zabili smo 3 komada Borcu koji takođe (na papiru) ima dobru ekipu.Virtu4l je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:50Ovo mi je omiljeni dio sezone, prvih desetak kola kada divovi najavljuju pišanje po ligi, titulu 10 kola prije kraja i grupe evropskih takmičenja.
Sad mi trebamo čitati šta @Saurman i slični genijalci pišu i pričati kako nam je ovo omiljeni dio sezone kada štrumfovi najavljuju titule i grupne faze?
Mnogi su već otpisali i TC, ali sam ja ubijeđen da će opet biti među prve tri ekipe.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Ma sta je pohvalno?ASD je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:44Pohvalno je što je Sloboda sinoć igrala sa mladim rosterom. Više od pola juniori Slobode.elvirbaljic je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:23nemoj se zezati, pa sa rosterom od sinoc upitno gol dati, a kamoli pobjediti. Jos jedna sezona za brigu navijaca Slobode.
Ono što je loše su ovi koji su dovedeni kao pojačanja, koji trebaju biti kvalitetniji.
Pohvalno je kada neko iz akademije FKS bude bitna uloga ili prevaga na terenu u seniorima, to je rad sa mladima i to je buducnost.
Druga planeta je ovo sto radi sloboda, kada nemas marke za dovesti nekoga pa trpas juniore da igraju za 300km.
NEMA NAZAD
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Joj pokreta ,bas u ritmu melodije

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Kakvi tikovi bokte mazo

Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
brata cuva bordo armija
Istina za Vedrana!
Reverse video, dakle fake news, dakle photoshop
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Nemoj podcijenivati, kad prorade babini sinovi necete znati sta vas je snasloelvirbaljic je napisao/la: ↑25 jul 2022, 10:23Pashoni je napisao/la: ↑25 jul 2022, 09:28Moci ces u 4-om koluelvirbaljic je napisao/la: ↑25 jul 2022, 00:20Red je i bratu @Svrakinom cestitati na pobjedi. Ali nikako da cestitam @Sky na pobjedi, valjda ce i to nekad doci na red.![]()
nemoj se zezati, pa sa rosterom od sinoc upitno gol dati, a kamoli pobjediti. Jos jedna sezona za brigu navijaca Slobode.

"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo
moSa bodaSlo
Objektivno i nepristrasno, prve dvije pozicije će biti Sarajevo i Zrinjski. Pitanje je ko će zauzeti koju. Borac je tu iz sjene, ne zbog kvaliteta, nego dok god je tu Vico i dok god može povući na nos, oni će biti pri vrhu i vrebati svoju šansu. Od Tuzle, Veleža i Željkana još ne znam šta da očekujem u potpunosti, ali brzo će se to iskristalisati.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
taaa je ovooooo bolaaa
ovog lika bi samog pustio na istok koseva

-
- Kontakt:
Msm da vi protiv Zrinjskog nemate sanse u borbi za titulu, kup je vec bolja prilike za trofej. Zrinjski Sarajevi Borac, msm da ce to biti prva tri, Velez TC Posusje i Zeljo borba od 4 do 7 mjesta.joker90 je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:14Objektivno i nepristrasno, prve dvije pozicije će biti Sarajevo i Zrinjski. Pitanje je ko će zauzeti koju. Borac je tu iz sjene, ne zbog kvaliteta, nego dok god je tu Vico i dok god može povući na nos, oni će biti pri vrhu i vrebati svoju šansu. Od Tuzle, Veleža i Željkana još ne znam šta da očekujem u potpunosti, ali brzo će se to iskristalisati.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Očekujem da tradicionalno tamo negdje na proljeće Feđi počnete spominjati familiju do sedmog koljena i da vas bude 150 na sjeveru. Da se ibretite, kako, kako se ovo dešava, da su igrači preplaćene pizdurine i ostali tradicionalni repertoar.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
I ja bih Zrinjskom dao veće šanse i prednost jer su uigraniji i duže zajedno, dok je kod nas bukvalno nova ekipa sastavljena od nule. Ne bi bilo loše drugo mjesto uz kup, ali duga je sezona, ko zna. Navijački se nadam da možemo pokušati da ih skinemo s vrha. Još jedna enigma je Široki i šta od njih očekivati, ali i to ćemo nakon par kola baciti sud. Naša liga je divlja i uvijek se može sve preokrenuti, tako da ovo nije nikakvo sveto slovo, samo naša očekivanja i predikcije.nekoIzMostara je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:27Msm da vi protiv Zrinjskog nemate sanse u borbi za titulu, kup je vec bolja prilike za trofej. Zrinjski Sarajevi Borac, msm da ce to biti prva tri, Velez TC Posusje i Zeljo borba od 4 do 7 mjesta.joker90 je napisao/la: ↑25 jul 2022, 12:14Objektivno i nepristrasno, prve dvije pozicije će biti Sarajevo i Zrinjski. Pitanje je ko će zauzeti koju. Borac je tu iz sjene, ne zbog kvaliteta, nego dok god je tu Vico i dok god može povući na nos, oni će biti pri vrhu i vrebati svoju šansu. Od Tuzle, Veleža i Željkana još ne znam šta da očekujem u potpunosti, ali brzo će se to iskristalisati.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: Balorda, Grk1234, jurisicduska, WeekendOffender i 21 gost.