Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

anonymousHD
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la anonymousHD » 15 avg 2015, 00:53

Greivis je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la: Creatine je najbolji suplement ikad napravljen. ;)
Necemo pretjerivati.
Reci mi bolji i efektniji?
Očigledno nisi toliko u ovome sportu, pa ne shvataš važnost creatina...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 avg 2015, 01:14

jasmin10 je napisao/la:Hvala kralju, nego sta jos da uzmem uz kreatin.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Posto hoces da brze dobijes mase, uz protein (pocni sa gainerom) povecaj unos ugljikohidrata i proteina, znaci ubaci jos obrok-dva u svoju dnevnu ishranu, ali da to nije prezderavanja. 4 obroka i 2 medjuobroka protein-shakea ce te popraviti.

Al treniraj, nemoj da to bude fat masa, nego misicna masa. Good luck ;)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 sep 2015, 12:32

Koliko često pijete protein i kada? Ja uz protein još koristim i kreatin i pijem kreatin pola sata prije treninga i odmah nakon treninga. Dok protein pijem nakon treninga i još mi rekose da bih trebao i 2 sata nakon toga.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 sep 2015, 13:13

Jedi 2 sata nakon treninga, a protein pred spavanje (bar sam ja tako) ili ujutru ako ne možda kvalitetno doručkovati cim ustanes ;)

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 sep 2015, 13:33

Imao sam 120kg na 184 visinu, prije 3 godine. Onda prehranom postepeno dodjem na 105 kroz 2 godine. I prije godinu odlucim u teretanu, i kroz godinu (minus juni i juli sad) dodjem na 95kg, ali sa dosta misica :D Nisam nista uzimao jer sam htio da nesta postignem 'tezim' putem, jer ne spadam u one sezonce koji idu u teretanu pred ljeto pa se kljukaju svim i svacim, nego jednostavno sam odlucio da budem uvijek aktivan.. :D
Eh sad, posto imam pristojnu kilazu, a ne zelim biti 'napumpan', odlucio sam da se prebacim na trening izdrzljivosti i snage. Inspiracija mi je bio clanak o Jasonu Stathamu, koji sam procitao..i njegovi treninzi. Tako da sam poceo da vise trcim, i vise radim 'jednostavnije' vjezbe tipa sklekovi, trbusnjaci, vratilo..i kombinacije razne, tako da sam prosli mjesec preskocio teretanu i radio vani sve to. :D I dok bude vrijeme fino, nastavljam, onda opet u teretanu, ali po istom programu, snaga i izdrzljivost ispred pumpanja misica..

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 sep 2015, 14:42

Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.
Znaci minimalno dva puta se treba popiti protein?

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: Teretana

Post Postao/la JoseMourinho » 08 sep 2015, 14:52

jasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.

Jbg većina pije 1-2 možeš ti i više puta zavisi koliko si dubokog džepa jer ono ti dodje ko dodatak, ne može ga previše biti, ako nekad nemas vremena ili ne možeš jest popij ga slobodno, al ja sam ja vecinom pio poslije treninga i navečer pred spavanje da se vare proteini dok spavam :D imaju ko proteini koji se dugo vare čini mi se mladi sir je to istraži, al ja nisam bio mušterija pa sam malo nesto većinom jeo i popijem protein ;)
Znao sam nekad i 3 puta dnevno poput npr. Ako zurim pa nemam vremena doruckovat pa ga samo popijem i izadjem iz kuće :D

jasmin10
Kontakt:

Re: RE: Re: Teretana

Post Postao/la jasmin10 » 08 sep 2015, 15:12

JoseMourinho je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.

Jbg većina pije 1-2 možeš ti i više puta zavisi koliko si dubokog džepa jer ono ti dodje ko dodatak, ne može ga previše biti, ako nekad nemas vremena ili ne možeš jest popij ga slobodno, al ja sam ja vecinom pio poslije treninga i navečer pred spavanje da se vare proteini dok spavam :D imaju ko proteini koji se dugo vare čini mi se mladi sir je to istraži, al ja nisam bio mušterija pa sam malo nesto većinom jeo i popijem protein ;)
Znao sam nekad i 3 puta dnevno poput npr. Ako zurim pa nemam vremena doruckovat pa ga samo popijem i izadjem iz kuće :D
nisam dubljeg dzepa :mrgreen:
i ja cu tako, poslije treninga i onda opet pred spavanje :D
trenutno imam 76 kg i visok sam oko 184 cm. treniram fudbal, ali posto imam nesto drugo u planu, cilj mi je nabaciti jedno 10 kg :D
kada bih do kraja ovoga mjeseca mogao nabaciti 2-3 kg, bio bih zadovoljan :D

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 15 sep 2015, 16:03

Kreatin prije i poslije treninga (mjerica 5g) ili samo prije/poslije ? Sta se je najbolje pokazalo ?
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 16 sep 2015, 06:31

EdoMajka je napisao/la:Kreatin prije i poslije treninga (mjerica 5g) ili samo prije/poslije ? Sta se je najbolje pokazalo ?
1:57
[youtube][/youtube]
''Amazing energy ****, increase pump'' uvijek prije treninga drugo nema :cool:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 sep 2015, 23:45

ako tako kasno treniras, dovoljno je poslije treninga da popijes whey i onda da jos jednom jedes recimo posni sir, on je inace dobar uvecer radi svog svojstva proteina koji se sporo absorbuje sto daje bolju opskrbu tijelu tokom noci.

Ne znam zasto raja toliko forsira kreatin ovdje, ja bih taj novac uvijek prije ulozio u dobar protein ili aminokiseline. Adekvatna ishrana je mnogo bitnija za rast misica od tih 5-10% snage koje ces dobiti uzimajuci kreatin.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 sep 2015, 11:14

Hvala dreamer. Davno sam nekada uzeo ovaj kreatin pa su mi rekli da je najbolje uz kreatin da uzmem jos i protein. Odmah danas uzimam posni sir :D

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 25 sep 2015, 22:59

sta moze pomoc kod trcanja, potrebna mi je izdrzljivost :?:

cito sam malo raja preporucuje kre-alkalyn ili caffeine capsule neke

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 25 sep 2015, 23:05

Pij taj protein kad oces brate, al obavezno jedan poslije treninga odmah da dodjes eto sebi :D Koliko treba puta , pa evo drug jedna mjerica proteina recimo ima 20g cistog proteina!
Znaci ti imas kilazu recimo 80kg, tebi drug na dan treba 160g proteina (1kg-2g) dvije mjerice 40g, ostalo moras kroz hranu, piletina, svjezi sir, jaja, onda imas i druge izvore proteina, to uvijek npr kad jedes pogledas na kesi nutritivne vrijednosti i vidis, uglavnom nek ti bude cilj uvijek preci 100g , tesko jest al moze se naravno :D
_dreamer_ je napisao/la: Ne znam zasto raja toliko forsira kreatin ovdje, ja bih taj novac uvijek prije ulozio u dobar protein ili aminokiseline. Adekvatna ishrana je mnogo bitnija za rast misica od tih 5-10% snage koje ces dobiti uzimajuci kreatin.
Pa bas ti 5-10% snage su bitni za izgradnju misica, nisu ljudi svjesni npr koliko je ono zadnje ponavaljanje u seriji npr bencha ili military presse vazno, i tu dolazi kreatin u igru on ti daje snagu za to, i svaki put malim koracima koje pruza kreatin ti ces izgraditi misice i imati ces bolji efekat.Neki to zaboravljaju.
Moje redoslijed suplemenata 1.Aminokiseline (pogotovo ako ste na definiciji i radite kardio) 2.kreatin 3.whey (protein) :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Bwaa
Kontakt:

Post Postao/la Bwaa » 26 sep 2015, 20:23

http://workout.ba/najbolje-vrijeme-za-u ... glutamina/

Evo ti odličan članak u koje vrijeme bi trebao piti protein ... (a i kreatin )
najbolje ti je poslije treninga ...zavisno od tvoje finansijske situacije možeš i dva puta dnevno ...
također bitno ti je da uzmeš i dekstrozu (pomješaš je sa whey proteinom poslije treninga) za najbolje rezultate ... Dekstroza je jeftina za 5 KM možeš dobiti pola kilograma ( u DM prodavnicama )

http://workout.ba/kako-proteini-putuju- ... o-unositi/
Još jedan zanimljiv članak (Y) :D sretno !

Klare

Post Postao/la Klare » 28 sep 2015, 22:14

_dreamer_ je napisao/la:jedes recimo posni sir, on je inace dobar uvecer radi svog svojstva proteina koji se sporo absorbuje sto daje bolju opskrbu tijelu tokom noci.
e sad bih pitao da budem skroz siguran koji je to sir.
Da li je to onaj bijeli zbijeni što se križa?
na njima rijetko da piše sastav, ali evo na jednom sam vidio proteini 20g, masti 22.
Da li je to dobro.
I ne znam valja li meni to jesti pošto mi je cilj rezanje stomaka bez gubitka mišića?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 sep 2015, 09:46

Klare je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:jedes recimo posni sir, on je inace dobar uvecer radi svog svojstva proteina koji se sporo absorbuje sto daje bolju opskrbu tijelu tokom noci.
e sad bih pitao da budem skroz siguran koji je to sir.
Da li je to onaj bijeli zbijeni što se križa?
na njima rijetko da piše sastav, ali evo na jednom sam vidio proteini 20g, masti 22.
Da li je to dobro.
I ne znam valja li meni to jesti pošto mi je cilj rezanje stomaka bez gubitka mišića?
Tako je, posni sir je nemasni sir, dakle na pijaci kada ga kupujes od seljaka, trazis mladi sir. A ako ga kupujes preradjenog u onim posudicama od 200g (ili vise), onda su oni uglavnom toj zobenoj formi.

slika

Mladi/posni sir ima 4-5 g masti na 200g, nema sanse da ima 22g, to je preprevise. A takav mastan sir nikako ne jesti uvecer, to je kontraproduktivno onome sto zelis. No pripremi se na to da nije nesto specijalno ukusan. :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 29 sep 2015, 10:06

_dreamer_ je napisao/la:
Ne znam zasto raja toliko forsira kreatin ovdje, ja bih taj novac uvijek prije ulozio u dobar protein ili aminokiseline. Adekvatna ishrana je mnogo bitnija za rast misica od tih 5-10% snage koje ces dobiti uzimajuci kreatin.

Ne znam za druge ali meni je kreatin pomogao da nabijem 5 kg(ne bas cistog misica) u roku od mjesec dana.
Koristim ga iskljucivo jer je za mene najbolji suplement(snaga,misicni rast,oporavak) i najjeftiniji.500 g dobijes za oko 30-35 KM a moze ti biti 2 mjeseca.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 29 sep 2015, 10:07

sagitarius je napisao/la: Pa bas ti 5-10% snage su bitni za izgradnju misica, nisu ljudi svjesni npr koliko je ono zadnje ponavaljanje u seriji npr bencha ili military presse vazno, i tu dolazi kreatin u igru on ti daje snagu za to, i svaki put malim koracima koje pruza kreatin ti ces izgraditi misice i imati ces bolji efekat.Neki to zaboravljaju.
Moje redoslijed suplemenata 1.Aminokiseline (pogotovo ako ste na definiciji i radite kardio) 2.kreatin 3.whey (protein) :)
Slazem se, no samo djelimicno.
Snaga je samo jedna od vise okolnosti. Optimalan rast misica, kao sto sigurno vrlo dobro znas, ovisi o mnogo faktora, i ako kazemo da recimo guras tako jako, a zanemarujes 4-5 drugih faktora, onda ce optimalan rezultat sigurno izostati.

Uvijek kada pricam s ljudima, pokusavam im objasniti da su optimalna ishrana i odmor - po mom licnom misljenju - skupa sigurno 50 ili 60 % posla, dok ostatak otpada na optimalan trening. Dzaba hardcore trening ako nema adekvatne ishrane, dzaba trening ako nema adekvatnog odmora za misic koji mu daje mogucnost da se regenerira (citaj: izgradi) nakon treninga. To je jedan ciklican proces u kojem se sve potrebe moraju zadovoljiti za kvalitetan napredak.

Zato kazem, licno na mojoj prioritetnoj listi kada su upitanju izdaci je uvijek kvalitetna ishrana misica i ako moram birati sta da zrtvujem, onda radije zrtvujem tih 5-10% snage koju svakako nemam naustrb nekog dobrog proteina ili aminokiselina. Naravno da je najbolje oboje uzimati, no momak je cini mi se spomenuo da je ogranicen sa izdacima za ovaj hobi. A nije pametno ni gurati uvijek do kraja, ja vam mogu reci iz dugogodisnjeg iskustva (rekreativac sam sigurno vec 8-9 godina), da se posljedice osjete, da se zglobovi uzasno trose itd. Treba paziti i na zdravlje.

Isto tako, ljudi cesto misle da je snaga proporcionalna velicini misica, a to nije nuzno tako. Poznajem dosta ljudi koji za moj pojam velike cifre guraju recimo na bench pressu, a imaju smijesna prsa, a sve jer recimo radi pogresnog polozaja tijela i ruku sto mozda daje veci osjecaj snage, ali istovremeno vise ukljucuje prsa i triceps, pa samim time manje pogadjaju prsa. Ili recimo ljudi rade stalno jedne te iste vjezbe, bez varijacija. Bitnije od snage - po meni - je pravilno i koncentrisano izvodjenje vjezbe da se misic maksimalno napadne tj stimulira, i to kroz razlicite vjezbe tj varijacije.

Ovaj drugi dio komentara zapravo i nije replika na tvoj komentar, nego moje generalno vidjenje koje sam eto htio da podijelim. Svako naravno ima svoj stav, mozda je moj i pogresan tj mozda ima boljih, no meni su ovi principi uvijek donosili dobre rezultate.

Zainteresovanim koji dobro razumiju engleski preporucujem stranicu Six Pack Shortcuts na youtube-u, momak fino mnoge stvari objasnjava i moze se od njega kojesta nauciti.

@edomajka

Kreatin daje snagu i to nije diskutabilno, no - koliko ja znam - on sam po sebi nije "hrana za misisce", cisto da ne bude zabune.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 29 sep 2015, 11:05

Za par dana će biti već mjesec dana kako pijem kreatin. Rekli su mi da ne smijem duže od mjesec dana piti, mada ja u ovih mjesec dana nisam svaki dan pio kreatin, nisam sigurno jedno 10 dana.
Smijem li ja nastaviti sa kreatinom ili da ipak stanem?

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.