Reci mi bolji i efektniji?Greivis je napisao/la:Necemo pretjerivati.anonymousHD je napisao/la: Creatine je najbolji suplement ikad napravljen.
Očigledno nisi toliko u ovome sportu, pa ne shvataš važnost creatina...
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Reci mi bolji i efektniji?Greivis je napisao/la:Necemo pretjerivati.anonymousHD je napisao/la: Creatine je najbolji suplement ikad napravljen.
Posto hoces da brze dobijes mase, uz protein (pocni sa gainerom) povecaj unos ugljikohidrata i proteina, znaci ubaci jos obrok-dva u svoju dnevnu ishranu, ali da to nije prezderavanja. 4 obroka i 2 medjuobroka protein-shakea ce te popraviti.jasmin10 je napisao/la:Hvala kralju, nego sta jos da uzmem uz kreatin.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jbg većina pije 1-2 možeš ti i više puta zavisi koliko si dubokog džepa jer ono ti dodje ko dodatak, ne može ga previše biti, ako nekad nemas vremena ili ne možeš jest popij ga slobodno, al ja sam ja vecinom pio poslije treninga i navečer pred spavanje da se vare proteini dok spavamjasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.
Znaci minimalno dva puta se treba popiti protein?
nisam dubljeg dzepaJoseMourinho je napisao/la:Jbg većina pije 1-2 možeš ti i više puta zavisi koliko si dubokog džepa jer ono ti dodje ko dodatak, ne može ga previše biti, ako nekad nemas vremena ili ne možeš jest popij ga slobodno, al ja sam ja vecinom pio poslije treninga i navečer pred spavanje da se vare proteini dok spavamjasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.imaju ko proteini koji se dugo vare čini mi se mladi sir je to istraži, al ja nisam bio mušterija pa sam malo nesto većinom jeo i popijem protein
Znao sam nekad i 3 puta dnevno poput npr. Ako zurim pa nemam vremena doruckovat pa ga samo popijem i izadjem iz kuće
1:57EdoMajka je napisao/la:Kreatin prije i poslije treninga (mjerica 5g) ili samo prije/poslije ? Sta se je najbolje pokazalo ?
ako tako kasno treniras, dovoljno je poslije treninga da popijes whey i onda da jos jednom jedes recimo posni sir, on je inace dobar uvecer radi svog svojstva proteina koji se sporo absorbuje sto daje bolju opskrbu tijelu tokom noci.jasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.
Pij taj protein kad oces brate, al obavezno jedan poslije treninga odmah da dodjes eto sebijasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.
Pa bas ti 5-10% snage su bitni za izgradnju misica, nisu ljudi svjesni npr koliko je ono zadnje ponavaljanje u seriji npr bencha ili military presse vazno, i tu dolazi kreatin u igru on ti daje snagu za to, i svaki put malim koracima koje pruza kreatin ti ces izgraditi misice i imati ces bolji efekat.Neki to zaboravljaju._dreamer_ je napisao/la: Ne znam zasto raja toliko forsira kreatin ovdje, ja bih taj novac uvijek prije ulozio u dobar protein ili aminokiseline. Adekvatna ishrana je mnogo bitnija za rast misica od tih 5-10% snage koje ces dobiti uzimajuci kreatin.
http://workout.ba/najbolje-vrijeme-za-u ... glutamina/jasmin10 je napisao/la:Jedem ja poslije treninga, ništa pretjerano. Navečer idem u teretanu i kući dolazim oko 10 iz teretane, tako da nekad budem tako umoran i pospan i ne popijem drugi put protein.
e sad bih pitao da budem skroz siguran koji je to sir._dreamer_ je napisao/la:jedes recimo posni sir, on je inace dobar uvecer radi svog svojstva proteina koji se sporo absorbuje sto daje bolju opskrbu tijelu tokom noci.
Tako je, posni sir je nemasni sir, dakle na pijaci kada ga kupujes od seljaka, trazis mladi sir. A ako ga kupujes preradjenog u onim posudicama od 200g (ili vise), onda su oni uglavnom toj zobenoj formi.Klare je napisao/la:e sad bih pitao da budem skroz siguran koji je to sir._dreamer_ je napisao/la:jedes recimo posni sir, on je inace dobar uvecer radi svog svojstva proteina koji se sporo absorbuje sto daje bolju opskrbu tijelu tokom noci.
Da li je to onaj bijeli zbijeni što se križa?
na njima rijetko da piše sastav, ali evo na jednom sam vidio proteini 20g, masti 22.
Da li je to dobro.
I ne znam valja li meni to jesti pošto mi je cilj rezanje stomaka bez gubitka mišića?
_dreamer_ je napisao/la:
Ne znam zasto raja toliko forsira kreatin ovdje, ja bih taj novac uvijek prije ulozio u dobar protein ili aminokiseline. Adekvatna ishrana je mnogo bitnija za rast misica od tih 5-10% snage koje ces dobiti uzimajuci kreatin.
Slazem se, no samo djelimicno.sagitarius je napisao/la: Pa bas ti 5-10% snage su bitni za izgradnju misica, nisu ljudi svjesni npr koliko je ono zadnje ponavaljanje u seriji npr bencha ili military presse vazno, i tu dolazi kreatin u igru on ti daje snagu za to, i svaki put malim koracima koje pruza kreatin ti ces izgraditi misice i imati ces bolji efekat.Neki to zaboravljaju.
Moje redoslijed suplemenata 1.Aminokiseline (pogotovo ako ste na definiciji i radite kardio) 2.kreatin 3.whey (protein)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.