Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

topnik1
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la topnik1 » 02 mar 2016, 17:40

NukeR_G1970 je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:Neko me citirao i rekao da ja tvrdim da smo sami. Ja sam napisao da je to mišljenje i to je to. Kao da u najmanju ruku ja pokrećem kampanje da dokažem da smo sami. Svako ima svoje mišljenje, valjda je to dozvoljeno. Možda ga sutra promijenim, ko zna.

I samo jednu stvar da kažem kad se već pozivate na vjerovatnoću da postoji negdje život u svemiru.

Nemojte zasnivati vjerovatnoću na samo broj galaksija i zvijezda i planeta koje kruže oko tih galaksija. Veoma bitna stvar je slučajnost da život nastane na nekoj planeti, distanca od zvijezde, struktura planete, vjerovatnoća da postoje organski materijali. Pa onda dalje "povoljni geološki uslovi" u prvih milijardu godina da život nastane, i blago rečeno mali milion faktora koji se moraju poklopiti da bi se život formirao.

I ja nigdje nisam rekao da je to nemoguće, samo imam svoje mišljenje.
I opet dolazimo do primitivnog ljudskog nacina razmisljanja. Mozda za neki drugi oblik zivota nije potrebna zvezda poput Sunca, kiseonik, "povoljni geoloski uslovi", itd...Ne mora da znaci da ako nama to treba da treba i nekim drugim zivim organiznima tamo negde, daleko...Ovo je veliki problem jer se dosta ljudi oko tih pitanja ogranicava sa znanjem koje trenutno poseduje. Sto neko rece, mi nismo ni nasu planetu istrazili kako treba pa samim tim nismo u stanju da pricamo o bilo cemu izvan nje. Sva prica oko kosmosa je za ljudski mozak i dalje neshvatljiva i daleko smo od odgovara na pitanja zasto, kada, kako i slicno. Sama pomisao na nastanak svemira, iz cega je nastao, postoji li nesto izvan njega pa onda zamisao npr da se nikada nista nije dogodilo i tu je blowmind. Zalim samo sto odgovore na sva ova pitanja verovatno niko od nas nece dobiti za zivota i to je razocaravajuca cinjenica koja me smori uvek kada se pokrene ta tema.

Kako je moguće da svaki od vas koji mi je odgovorio uzeo pod pretpostavku da meni to nikad nije palo napamet ? Onaj govori da ja tvrdim da nema vanzemaljaca, ti govoriš da ja primitivno razmišljam jer nisam uzeo takve pretpostavke, treći me upoređuje sa žabom iz bunara.

A sva vaša mišljenja se zasnivaju na jednostavnoj činjenici, hej pa svemir je velik mora ih biti negdje, i ne moraju biti građeni od istih elemanta kao živa bića na zemlji.

Pa ok, možemo mi maštat, nije meni to problem.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 02 mar 2016, 18:33

DANTES je napisao/la:Pronašli nestalog avanturistu- kao mumiju na brodu

Autor: ****

Telo nemačkog avanturiste koji je nestao sa svojom jahtom kod Filipina, pronađeno je u neobičnom stanju.
29.02.2016. | 12:54 > 13:01
0

A- A A+
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Manfred Fric Bajorat (59), pronađen je u unutrašnjosti jahte koja je plutala kod obale blizu Baroba na Surigao del Suru na jugu Filipina, a nije poznat uzrok smrti, ni kada je ona nastupila.
Foto: Policija Boroboa

Poslednji kontakt - pre godinu dana

Na svojoj jahti od 40 stopa Sajo (SAYO), Bajorat je krstario svetom poslednjih 20 godina. Prema navodima "Bilda", poslednji je sa njim kontakt imao jedan prijatelj preko Facebooka, pre godinu dana na njegov rođendan. Policija pokušava da utvrdi da li je bilo kasnijih kontakata, u pronađe poslednju osobu koja ga je videla ili čula živog. Na brodu nije bilo tragova nasilja, niti dokaza da je sa pomorcem bila još neka osoba.

Telo je otkriveno u neverovatnom stanju, mumificirano, pored radio telefona sa kog je pokušao da uspostava poslednji poziv, piše "Dejli mejl".

Suvi okeanski vazduh, visoka temperatura i so, mešavina su zbog koje je telo pronađeno tako očuvano.

Nesrećnog avanturistu pronašli su ribari u jahti koja je bila nakrenuta na bok. Unutar kabine, čija je polovina bila u vodi, pronađeni su foto albumi, odeća i konzerve hrane.

Bajorat se razveo od žene koja je putovala sa njim 2008. godine, a ona je potom umrla od raka.

Bio je veoma iskusan pomorac, tako da je malo verovatno da je uleteo u neku oluju. Doktor Mark Beneke, policijski forenzičar iz Kelna, kaže "Bildu" da je verovatno u pitanju iznenadna smrt, možda od srčanog udara

danas slučajno naletih na ovu sliku. To je taj Njemac.

slika
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 mar 2016, 19:11

@alane ne liči na sebe :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 mar 2016, 20:33

Momciluk je napisao/la:
btw Tribalian vjerujes li u reinkarnaciju?
Trudim se, ona je cak u hriscanstvu bila i sastavni deo religije, sve negde do 4. ili 5. veka. I nije samo u hriscanstvu.

BlueBosnian je napisao/la:
Trib kako ti se čine ove kanalizacije? :kafa:
Znas i sam da je to meni poznato. Nisam neusaglasen sa njima.

Videh nesto malopre, jedna od ovih realnijih misterija.
Deo Boinga 777 koji najjverovatnije pripada nestalom malezijskom avionu pronađen je na obali Mozambika.Delovi za koje se sumnja da pripadaju avionu sa leta MH370 trenutno se šalju u Maleziju na analizu.

Deo olupine koji je pronađen je horizonatlni stabilizator.

Novootkriveni ostaci aviona već su na putu za Maleziju gde će biti obavljena dodatna ispitivanja. Američki zvaničnik je naveo da se radi o delu pokrivača repnog krila.

Drugi izvor Si-En-Ena je naveo da ne postoje podaci da je u svetu nestao neki drugi "boing 777" osim onog koji je pripadao "Malejža erlajnsu" i koji je nestao 8. marta 2014. sa 239 ljudi u letelici.

Američka TV stanica navodi da je i dalje misterija šta se desilo s ostacima tog aviona. Tokom potrage su pronalaženi neki delovi olupine, a za deo njih se ispostavljalo da predstavljaju lažni trag.

Ostaci pronađeni na Tajlandu sredinom januara nisu bili sa leta MH370, ali jesu oni koje su francuski istražitelji našli prošlog jula na ostrvu Reinijon.

Avinon na letu MH370 nestao je 8. marta sa 239 putnika u njemu.
slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 02 mar 2016, 20:58

Tribalian je napisao/la:Znas i sam da je to meni poznato. Nisam neusaglasen sa njima.
Znam :D Mislio sam na ove 'novije', što sam copy-paste :P

Djeluju svježe, ali opet - sve je isto, samo što su za nijansu 'glasnije'..
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 mar 2016, 21:03

BlueBosnian je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:Znas i sam da je to meni poznato. Nisam neusaglasen sa njima.
Znam :D Mislio sam na ove 'novije', što sam copy-paste :P

Djeluju svježe, ali opet - sve je isto, samo što su za nijansu 'glasnije'..
Okrecu se iste price, samo se dopunjavaju novim cinjenicama. Nadam se da se blizi trenutak u kome necemo vise gledati sva g*vna svetske politike i sve njihove satelite. Otanjili su opasno, najnoviji Bush pokupi stvari i furaj lagano iz kampanje. ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 mar 2016, 22:27

i topnik kaže primjetili bi mi vanzemaljce. pa nismo u stanju naći jedan avion
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 mar 2016, 23:29

DANTES je napisao/la:i topnik kaže primjetili bi mi vanzemaljce. pa nismo u stanju naći jedan avion
Mozemo samo primjetiti neki smislen signal koji bi oni poslali i mozemo pretpostaviti da li je moguce da se na nekom uzorku svemira moze razviti zivot. Sto se tice potrage za avionom vjerujem da bi potraga bila puno uspjesnija ukoliko bi neko dao pravo puno para za taj projekat. Sve se placa, a takve potrage nisu nimalo jeftine. A ako su potonuli na dno okeana, u neki rascjep, naci ces ih, ali malo sutra.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 03 mar 2016, 00:19

DANTES je napisao/la:i topnik kaže primjetili bi mi vanzemaljce. pa nismo u stanju naći jedan avion
Milijarda i 200 miliona dolara je koštala operacija premiještanja Kosta Konkordije nakon šta se nasukao na obalu Italije. Ponavljam 1 200 000 000 $.

To su užasno skupe operacije.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2016, 13:19

muamerc je napisao/la:
DANTES je napisao/la:i topnik kaže primjetili bi mi vanzemaljce.
Mozemo samo primjetiti neki smislen signal koji bi oni poslali

http://www.ibtimes.co.uk/frbs-mystery-r ... ce-1547133

:hmmmmm:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 03 mar 2016, 18:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
DANTES je napisao/la:i topnik kaže primjetili bi mi vanzemaljce.
Mozemo samo primjetiti neki smislen signal koji bi oni poslali

http://www.ibtimes.co.uk/****

:hmmmmm:
Dobijem error 404 kad stisnem link (možda se treba nešto dodati/izbrisati) ali evo baš danas naletih na izraz "Fast Radio Burst":

http://www.iflscience.com/space/first-e ... adio-burst
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 mar 2016, 23:11

Gleda li ko Srpske misterije sa Prve TV :hmmmmm:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 04 mar 2016, 09:03

Okrecu se iste price, samo se dopunjavaju novim cinjenicama
Imas zanimljiv dokumentarac What on Earth (Discovery), iako je dosta toga kao sto kazes davno prekucano, uvijek izbace novi upgrade.
A smooth sea never made a skilled sailor.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 mar 2016, 21:56

rio_Ferdy88 je napisao/la:Gleda li ko Srpske misterije sa Prve TV :hmmmmm:
ja planiram
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 mar 2016, 22:29

Asteriks je napisao/la:
Okrecu se iste price, samo se dopunjavaju novim cinjenicama
Imas zanimljiv dokumentarac What on Earth (Discovery), iako je dosta toga kao sto kazes davno prekucano, uvijek izbace novi upgrade.
Pogledacu obavezno. :thumbup:
DANTES je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Gleda li ko Srpske misterije sa Prve TV :hmmmmm:
ja planiram
Gledao sam ja sve epizode , dobar je serijal. Osvezenje za domace kanale, u stvari osvezenje je svaka emisija u kojoj neko ne pokusava da postane pevac i ako nije rijaliti.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 mar 2016, 23:18

I meni se svidila, sinoć je tema bila magija u islamu, strašno zanimljivo, slabo se priča ovdje o tim stvarima, koje su prave misterije, za razliku od nekih.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 mar 2016, 00:29

rio_Ferdy88 je napisao/la:I meni se svidila, sinoć je tema bila magija u islamu, strašno zanimljivo, slabo se priča ovdje o tim stvarima, koje su prave misterije, za razliku od nekih.
Emisija je odlicna. Ali kad bi neko ovde pokrenuo neku slicnu tematiku ti bi prvi to obrisao, da se ne lazemo. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 mar 2016, 00:56

Pa volio bih čuti nešto novo na ovoj temi, bez obzira što to zalazi u tu religioznu tematiku.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 05 mar 2016, 08:50

Pocetke magije vezemo za period starog Egipta. Carobnjaci - svestenici bili su odmah iza faraona na toj drustvenoj ljestvici, a po islamskim predanjima, Bog je dozvolio ljudima tog perioda vise pristupa ovoj misteriji, da bi kasnija ta znanja skoro nestala.

Rijec magija izaziva podsmijeh, sama nauka je apsolutno skepticna posto isto nije u stanju istraziti.

Kada govorimo o ovoj temi treba pomenuti natprirodna bica, koja su u islamskoj religiji srz ove tematike, tj. dzine. Skoro sve se vrti na toj osnovi, a pokusat cu ukratko objasniti o cemu se radi.

Vrijeme poslanika Sulejmana a.s. (Solomon), period 10 vijeka p.n.e, je taj neki vrhunac magije, kada je sam Bog dopustio pomenutom apsolutnu kontrolu nad dzinima, te jos neke mudzize, tj. odlike specificne poslanicima, poput razgovora sa zivotinjama itd.

Smatrao se najmocnijim covjekom na zemlji po pitanju kontrole prirode i svega sto spada pod njen dijapazon. Da ne bih sada citirao odredjene dogadjaje, samo cu reci da je to povod mnogim danasnjim misterijama, jer se misli da je u svom hramu ostavio te zapise, a neke su nasli templari na krstaskim pohodima, pa od tada ta grupa ljudi tajno i upravlja svijetom, - slobodni zidari (masoni), iluminati itd.

U moderno doba, ljudi su zaokupljeni raznim tehnoloskim dostignucima, ali se u svojim sredinama cesto susrecemo sa pojmom - sihr. To je po meni ta ostavstina burne proslosti, gdje su se tajni recepti prenosili sa koljena na koljeno, pogotvo kod Vlaha tj. germansko - slavenskog plemena, koje vodi porijeklo iz Rumunije i Albanije. To su ustvari stocari nomadi.

Danas ih u Rumuniji ima na milione, u Srbiji nekoliko hiljada, itd. Po meni, oni su ti direktni posrednici i narod koji je prenio ova znanja.

Msm da nema potrebe objasnjavati uticaj sihra na psihu covjeka. Ova dva svijeta (ljudi i dzina) su najbliza pri zalasku sunca, a prema nekim izjavama, upravo tada, osoba koja je strucna za sihr, postavlja neke spise ili pripremljene predmete covjeku kojem zeli nauditi, a kada taj covjek dodje u kontak sa tim bas u vrijeme zalaska sunca, pomenuti dzin preuzima kontrolu nad njegovim duhom. E sada, ima li tu placebo efekta, to je druga prica.

Istina zvuci cudno, ali jedno je sigurno, da po pitanju ove teme ima nekog dima, a gotovo svi smo nekada culi za dosta od navedenog.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 mar 2016, 23:33

Asteriks je napisao/la:Pocetke magije vezemo za period starog Egipta.
Kaldeja (Mesopotamija) , a preko Egipta se rasirilo dalje.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Venom i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []