Safet Sušić - Pape

Probisvjet
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Probisvjet » 08 sep 2010, 13:44

cantona je napisao/la:
cantona je napisao/la:Safet Susic je, po mom subjektivnom misljenju, covjek koji nema kapacitet selektora koji
je u mogucnosti kvalitetno voditi ovu reprezentaciju (daj boze da grijesim). Pape igrac i pape
trener su dva razlicita pojma. Prvo mislim da nije strucan zato sto nije imao nikakvih trenerskih
uspjeha dosad. Drugo, dosadan je, nema karizmu i kao takav tesko ce imati autoritet. Trece,
gledao sam utakmice repke pod njegovom palicom i moram reci da to ne izgleda dobro.
Osim toga zamjeram mu sto je vratio reprezentaciju na kosevo. Nit je taj stadion fudbalski,
a pri tom tu mislim na akustiku i izgled koseva koji je idealan samo za atletiku, nit grad sarajevo
zasluzuje da ugosti takve utakmice zato sto grad sarajevo (znam da se sad ovo mnogima nece svidjet)
nije grad fudbala, cak kad se igra i protiv najjacih selekcija stadion se jedva ispuni a atmosfera je
katastrofa. Domacinstvo treba vratiti zenici jer ima najbolju publiku i najbolji stadion.
Sarajevo se treba drzati film festivala i bascarsijskih noci i ostalih kulturnih desavanja a fudbal
prepustiti zenici.
A svima onima koji tvrde kako smo mi nerealni navijaci i imamo nerealne zahtjeve i zelje moram reci
da oni nemaju pojma o fudbalu. Da ista znaju znali bi da recimo jedna Slovenija sa skromnim igrackim
kadrom (da skromniji nemoze bit) ima vec tri velika natjecanja iza sebe za razliku od Bosne i Hercegovine
ciji je igracki kadar daleko nadmocniji (uvijek bio).
Razlika je u strucnosti i profesionalizmu (ovaj video koji prikazuje gdje i u kakvim uslovima nas nacionalni tim trenira dovoljno govori) slovenackog nogometnog saveza i selektora koji svojom sposobnoscu sa tako slabim
igrackim kadrom prave uspjehe.
ovo sam napisao prije utakmice a ovo je ujedno i komentar utakmice :)
Safet Susic nije nogometni trener. On nema nista sto bi ga cinilo nogometnim trenerom
nesposoban, neinteligentan, iritantan, dosadan, nestrucan......stoga mu nista ne zamjeram
zamjeram onima koji su ga doveli tu i nama koji ga trpimo..on kao da je doveden da nas totalno unisti
i unisti i ono malo ugleda i rejtinga koji smo stekli u evropi i svijetu..
igracima ne zamjeram nista..niko im nemoze osporit trud i zelju i zalaganje..to sto igraju bez trenra
nije njihova krivica..
to je sve od mene..
kosevo? upravo onako kako sam i ocekivao i kako sam i najavljivao
OTPUSTITE SUSICA I VRATITE REPRENZENTACIJU U ZENICU KO BOGA VAS MOLIM GOSPODO IZ SAVEZA
POTPISUJEM
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 13:56

Pogledajte ljudi press nako meca i bice vam sve jasno.

Covek je tele, laik, bez obraza, ali ja mislim pomalo svestan da je nula jer deluje zbunjeno.

Izjave tipa: "on je bio svestan kvaliteta francuza...pa, nadao se da nece bas protiv nas proraditi...pa presicu otvara sa zasluezeno su pobedili i ja im na tome cestitam...mi smo previse oprezno-uplaseno usli u mec, ja sam svojim igracima rekao da udju i odigraju opusteno bez pristiska"..., i to je to, analiza za uzrast osnovaca.
Od tolike blamaze covek je jedva sastavio dve proste recenice. I shvatite, on je ljubitelj svega sto dolazi iz GRAND NATION i vise je verovao francuskim od svojih igraca.

Luzeru, odlazi!!!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 sep 2010, 14:00

Lose.

Bojim se da necemo pobjediti ni Albaniju sa njim na celu.....Bolje je da ide sto prije....

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 sep 2010, 14:01

pa stanite ako nas 90 % ne zeli gledati tele na klupi zasto ovaj portal ne zatrazi ostavku ?
MI korisnici ako se vec svi slazemo zasto se ne napise tekst o telecem pogledu susica
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

cantona
Kontakt:

Post Postao/la cantona » 08 sep 2010, 14:03

cole-ch je napisao/la:Pogledajte ljudi press nako meca i bice vam sve jasno.

Covek je tele, laik, bez obraza, ali ja mislim pomalo svestan da je nula jer deluje zbunjeno.

Izjave tipa: "on je bio svestan kvaliteta francuza...pa, nadao se da nece bas protiv nas proraditi...pa presicu otvara sa zasluezeno su pobedili i ja im na tome cestitam...mi smo previse oprezno-uplaseno usli u mec, ja sam svojim igracima rekao da udju i odigraju opusteno bez pristiska"..., i to je to, analiza za uzrast osnovaca.
Od tolike blamaze covek je jedva sastavio dve proste recenice. I shvatite, on je ljubitelj svega sto dolazi iz GRAND NATION i vise je verovao francuskim od svojih igraca.

Luzeru, odlazi!!!
to je to..

pitam se postoji li nacin da se pise peticija za smjenu
susica putem ovog portala..

cantona
Kontakt:

Post Postao/la cantona » 08 sep 2010, 14:06

avenija je napisao/la:pa stanite ako nas 90 % ne zeli gledati tele na klupi zasto ovaj portal ne zatrazi ostavku ?
MI korisnici ako se vec svi slazemo zasto se ne napise tekst o telecem pogledu susica
evo upravo sam postavio takvo pitanje urednicima ovog portala..nadam se da e procitati
i ocekujem odgovor..

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 08 sep 2010, 14:11

Napisah par postova zadnjih sedmica na temu Safet Susic, ovo sinoc samo potvrda.

Da ponovim covjek je ziheras ! Ovi sto ga po svaku cjenu brane budite svjesni da on vec sebi trazi klub.
On je u ovom stadiu postao svjestan da nasi momci ne mogu sami igrati (sto se u dubini duse nadao) da bi se on "ogrebao" od taj uspjeh. Znaci postao je svjestan da im ipak treba trener. On to nije !!!!! Njegova ubleha postat ce jasna kroz jos koju utakmicu. Davno sam rekao Luksemburg pobjeda, Francuska corak naravno al tek onda u tekmama Albanija,Rumunija,Bjelorusija nastaje rasulo.
Susicev lobi i on sam sada od trece postave Francuza prave svemirce, e pa te svemirce ce namuciti i Albanija i Rumunija a Bjelorusija ih je vec pobjedila na domacem terenu.

Imamo u komsiluku sicusnu Sloveniju koja namuci sve jednu reprezentaciju na svijetu , Susicu uzmi vide snimke njihovih utakmica i uci se.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 14:11

Bilo bi dobro nekakvu peticiju sastaviti

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 sep 2010, 14:12

branio sam susica, vjerovao, ali poslje sinosnje utakmice definitivno prelazim u tabor kriticara.
safete, hvala ti na svemu sto si uradio za reprezentaciju, ali vrijeme je da odes.
pozitivno je to sto si razyebao sav cirkus koji je pratio momke na pripremama i pred utakmice, ali ti ne umijes postaviti ekipu.
ekipu je postavio defanzivno i to je ok... :)
ali ako ces vec igrati defanzivno onda uvedi igrace koji znaju igrati defanzivno a nikako siliti ibricica, pjanica, pa cak i ibisevica da odradjuju ono sto ne umiju dok ti na klupi sjedi jedan jahic.
majku mu, zar smo dotle spali da poljuljani francuzi sticu samopouzdanje u sinosnjoj utakmici, protiv nas... :lol:
rahimic je odigrao lavovski, ali je premalo jedan igrac da razbija francuske napade u kojima je ucestvovalo po 4-5 igraca.
blan nije neki vrhunski strateg, ali je bilo dovoljno da kopira kvirozovu taktiku i da dobije utakmicu.
covjek je stavio 2 zadnja vezna i odvojio sredinu(misimovica jer su pjana i ibro podbacili) od napada. pjanic se takodje moze zahvaliti susicu jer ga je stavio na poziciju kojiú ne igra.

dalje, nevjerovatno je koliko nam fali salihovic i slobodno e moze reci kako je uprvo on nas najbolji igrac.
neki forumas je rekao kako salihovic vuce loptu po 40 metara noseci po dva igraca na ledjima. to nam je falilo!
igrac koji ce prenjeti loptu iz odbrane do misketa ili krila, pa i do napadaca.
na toj poziciji je igrao protiv njemacke. covjece, njemacki atomski napad koji je razbucao velikane svjetskog fudbala nije mogao nista dok se nasi nisu umorili. ne treba ni spominjati da bi svabe razbucale ovu francusku.
eto, toliko nam je bitan salihovic. ali, ako ga nema onda je trenerov posao da pronadje adekvatnu zamjenu.
ako nema igraca koji je u stanju zamjeniti salihovica 1:1, onda se u igru uvode dva igraca na toj poziciji.

dakle, da nas trener zna nesto o fudbalu, pojacao bi rahimica sa lulicem lijevo i jahicem desno.
morao je uraditi ovako kada je vec vidio da necemo pobjediti francuze. bod je velik kao kuca, bod bi nas odrzao na prvom mjestu. lulic je odigrao odlicno na krilu, na krilu safete a ne na beku.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 08 sep 2010, 14:17

Ej lik na isti nacin igrao protiv Francuske kao i protiv Luksemburga al hajd to, odmah vidjelo je se da nas jaki Afro-Francuzni gaze na sredini terena od pocetka, pa jeli Misimovic uopste igrao? A Pjanic?

Morao je barem posle 45 minuta izvaditi Ibisevica i ubaciti Jahica ili radije Medunjanina koji je veci i jaci od Jahica na sredinu terena ali NE genije Susic je cekao da primimo gol pa onda mu je doslo iz guzice u glavu!

Inace najlosija tekma nase repke vec dugo vremena i glavni krivac je Susic zbog iste taktike protiv FRA kao i protiv LUX!

A svi igraci su bili losi zbog Susica jucer jer je skroz pogrijesio Safet sto nije pojacao sredinu terena.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 08 sep 2010, 14:21

kralj_je_mrtav je napisao/la:Doista nemam namjeru braniti nikoga, ali bih postavio pitanje svim vrlim poznavaocima fudbala s ovog foruma:
Da li vi doista mislite da mi imamo repku spremnu za nešto veliko, odnosno da li mislite da smo mi favoriti u duelu s nekim Francuzima.

Ja cu samo posavjetovati sve da pogledaju nasiu prvu postavu. Pa molim vas, mi imamo jednog igraza koji igra u Ligi prvaka. Ajmo biti malo iskreni prema sebi, zar je to toliko tesko.
a de mi reci imaju li Bjelorusi, Srbi pa i Irci? Imaju li Slovaci, Slovenci repku? Imamo vezni red i napad realno duplo bolji od Hrvata, pa nemozemo da imamo vise od jednog suta odbrani koju vodi STRASNI Mexes... pa ono sinoc je bila cista B rep. Afrike, a nismo imali postenu priliku...
BRAVE HEART 1979-2005

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 14:28

cole-ch je napisao/la:Safet Susic ima manire i znanja poluamaterskog trenera, tj. "nedovoljno dobar za velika dela". Drugo, ako bi gledali etiku, lik nikada ne bi bio selektor (a ni trener) ijedne BH selekcije, jer je jako lose nabrijan na patriotizam i rodnu grudu.
Da je bio majstor bubamare to stoji, ali nisam siguran da je to dovoljno da selektira 5-6 dobrih i 7 osrednjih fudbalera koje BH selekcija trenutno ima da bi BiH otisla na EP 12.
Siguran sam da ce me vecina zbog ovog posta napusiti, ali znam da ce i dobar deo vas prepoznati istinu u ovom postu.

Ovaj sam post napisao negde nakon njegovog ustolicenja (pocetkom god.).

Luzeru, odlazi!

Jaydoo82
Kontakt:

Post Postao/la Jaydoo82 » 08 sep 2010, 14:30

Zivi bili pa vidjeli, da ce nam Safet prokockati EP.
Izgubit cemo mi i od Bjelorusa a 100% igramo 2 nerjesene sa Albancima i Rumunima...
BLUE NATION.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 14:36

avenija je napisao/la:pa stanite ako nas 90 % ne zeli gledati tele na klupi zasto ovaj portal ne zatrazi ostavku ?
Ovaj portal ne radi bas savesno svoj posao! Pazi, posle sinocne, retko vidjene blamaze, sa nikad kao sinoc kompaktnim timom i protivnikom (FRA) koji svi redom brukaju vec tri godine oni (ss.ba) gotovo da nijedan tekst objavili nisu, osim par reci Spahica i Rahimica.

Oni (ss.ba) su zadnjih deset dana pravo drugovali sa igracima, njihov placeni "novinar" Dutbegovic je napravio min. jedno 20 video zapisa sa igracima i vrlim trenerom. Pa, gde to jos ima?! I zato, neki ne zele da pisu jer vide da nema vajde (kakva drzava takav i savez,(haj smeni nekog ministra?)), a nekima (npr: ss.ba) neide u prilog da nebi narusavali drugarsku harmoniju.

Halo, "novinari", ako nemozete savez, smenjujte trenere, ne samo fudbalskog vec i kosarkaskog!

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 08 sep 2010, 14:37

kralj_je_mrtav je napisao/la:
edotm87 je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la:Doista nemam namjeru braniti nikoga, ali bih postavio pitanje svim vrlim poznavaocima fudbala s ovog foruma:
Da li vi doista mislite da mi imamo repku spremnu za nešto veliko, odnosno da li mislite da smo mi favoriti u duelu s nekim Francuzima.

Ja cu samo posavjetovati sve da pogledaju nasiu prvu postavu. Pa molim vas, mi imamo jednog igraza koji igra u Ligi prvaka. Ajmo biti malo iskreni prema sebi, zar je to toliko tesko.
a de mi reci imaju li Bjelorusi, Srbi pa i Irci? Imaju li Slovaci, Slovenci repku? Imamo vezni red i napad realno duplo bolji od Hrvata, pa nemozemo da imamo vise od jednog suta odbrani koju vodi STRASNI Mexes... pa ono sinoc je bila cista B rep. Afrike, a nismo imali postenu priliku...
Ma ti si navijacki nastrojen. Mi imamo vezni red bolji od Hrvatske (respect6 majstore). Prekidam svaku raspravu s tobom. Pozdrav!
ko je osim Modrica igrac u vezi Hrvata? Pokrivac? Pranjic, panj? Rakitic, vjecni talenat? Vukojevi gatusso? Niko povreda Kranjcar? daj molim te, svjet bi dali da imaju jednog Pjanica ili Ibricica, o Misketu da i ne pricam... od kako im je otisao Kovac, nemaju igraca ni blizu Rahimicu... ;)
BRAVE HEART 1979-2005

Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la Raikkonen » 08 sep 2010, 14:40

POTPISUJEM

Jamaica
Kontakt:

Post Postao/la Jamaica » 08 sep 2010, 14:42

Sa kolikim on (ne)znanjem raspolaze kad jedan inteligentan igrac,jedan virtuoz sa loptom kakav je Miske pod njegovom komandom slijeze ramenima i govori "Ne mozemo ovako"...I opet on nista ne mjenja u igri,vec se oslanja na tu francusku krizu.Pa nisu ni oni toliko mutavi pa da sami sebi daju golove.
Citam ovaj clanak od maloprije i neki sad govore kako se taj francuski niz poraza morao negdje zaustaviti.
Morao je,ali zasto bas na nama?Zasto ne na Bjelorusima?Na nama svi zaustavljaju nizove i popravljaju se kad nama najvise treba.Taman da Pape od iduce tekme nareda sve pobjede,ja mu nikad necu halalit onu predstavu od sinoc.Kao igrac je bio fenomenalan,ali kao selektor.... :roll: :roll: ...covjek je takticki invalid!
I jos samo ovo...osvrnut cu se na Albaniju...imam osjecaj da ce oni u Tirani razbiti ove mutave Francuze jer su kao ekipa nikakvi,a Albancima nece trebati dodatni motiv kao nekim nasim momcima sinoc.

Dzin
Kontakt:

Post Postao/la Dzin » 08 sep 2010, 14:46

edotm87 je napisao/la:

Ma ti si navijacki nastrojen. Mi imamo vezni red bolji od Hrvatske (respect6 majstore). Prekidam svaku raspravu s tobom. Pozdrav![/quote]
ko je osim Modrica igrac u vezi Hrvata? Pokrivac? Pranjic, panj? Rakitic, vjecni talenat? Vukojevi gatusso? Niko povreda Kranjcar? daj molim te, svjet bi dali da imaju jednog Pjanica ili Ibricica, o Misketu da i ne pricam... od kako im je otisao Kovac, nemaju igraca ni blizu Rahimicu... ;)[/quote]
Ti nisi normalan,bolje ne spominji i ne poredi nas ni skim.Kada smo bolji sto nemozemo pobijediti nikoga,samo amaterske repke(grad-drzava)

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 08 sep 2010, 14:48

Pape daj otkaz pokazi da imas obraz,ovdje su svi umislili da imaju kvalitet.
Inace tvoj prethodnici su sa lakocom pobjedjivali velike reprezentacije.
Da nam dodje Mourniho nemoze nas odvesti jer nemamo kvalitet
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 08 sep 2010, 14:52

Hairlija je napisao/la:Pape daj otkaz pokazi da imas obraz,ovdje su svi umislili da imaju kvalitet.
Inace tvoj prethodnici su sa lakocom pobjedjivali velike reprezentacije.
Da nam dodje Mourniho nemoze nas odvesti jer nemamo kvalitet
nemozes ti kretenima dogovorit da francuzi i oslabljeni imaju 10 puta jace igrace od nasih sem normalno edina
HZSA87

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.