NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Zeljovac_1921
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 24 dec 2011, 23:56

Ne mogu brate SD uzeti divziju, eo gube 24-0 od Lionsa, a Oakland je dobio, i da dobiju Oaklanda zadnju nema veze, jer ne vjerujem da ce Broncosi izgubiti od Chiefsa kod kuce, u tako vaznoj tekmi. Oakland ako uzme SD slijedecu, Bengalsi ako izgube, Jetsi ako dobiju Miami, Oakland ide u wildcard, radi tiebreakera koji je na strani Oaklanada. To je 100%.
Oakland ako uzme Jetsi otpadaju.
Ali opet treba cekati i vidjeti sta ce desiti, kao sto amerosom rece, sve su ovo nagadjanja.
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 25 dec 2011, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 24 dec 2011, 23:58

CLS je napisao/la:nisam gledao tekmu, bio u kinu :D ali pogleda najzanimljivije :D Cruze 99 yards TD :D pokazali smo ko je glavni u NYC 8-)
Vala nisam simpatizer nijednih ni drugih al` sam zelio,da Giantsi pobjede cisto radi onog Rexa Ryana,jes bilo zadovoljstvo gledati njegov izraz na licu poslije safetya,kako mase rukom :lol: :mrgreen:
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 24 dec 2011, 23:59

Giallorossi je napisao/la:
CLS je napisao/la:nisam gledao tekmu, bio u kinu :D ali pogleda najzanimljivije :D Cruze 99 yards TD :D pokazali smo ko je glavni u NYC 8-)
Vala nisam simpatizer nijednih ni drugih al` sam zelio,da Giantsi pobjede cisto radi onog Rexa Ryana,jes bilo zadovoljstvo gledati njegov izraz na licu poslije safetya,kako mase rukom :lol: :mrgreen:
hehehehe galamdjija :D nista drugo.....a i ima smijesnog QB ako cemo iskreno :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 dec 2011, 00:15

Zeljovac_1921 je napisao/la:Ne mogu brate SD uzeti divziju, eo gube 24-0 od Lionsa, a Oakland je dobio, i da dobiju Oaklanda zadnju nema veze, jer ne vjerujem da ce Broncosi izgubiti od Chiefsa kod kuce, u tako vaznoj tekmi. Oakland ako uzme SD slijedecu, Bengalsi ako izgube, Jetsi ako dobiju Miami, Oakland ide u wildcard, radi tiebreakera koji je na strani Oaklanada. To je 100%.
Oakland ako uzme Jetsi otpadaju.
Ali opet treba cekati i vidjeti sta ce desiti, kao sto amerosom rece, sve su ovo nagadjanja.
Nikad se ne zna, mozda ovde bude comeback, ovo su ipak Chargersi, svi su ih otpisali protiv Ravensa, a ja sam imo osjecaj da ce dobit, evo sad je 24:10, vidjet cemo, al' na papiru su puno bolji od Raidersa, znam ja da bi ti volio Raiderse, al' tesko...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 dec 2011, 00:28

Edin TM87 je napisao/la: Nikad se ne zna, mozda ovde bude comeback, ovo su ipak Chargersi, svi su ih otpisali protiv Ravensa, a ja sam imo osjecaj da ce dobit, evo sad je 24:10, vidjet cemo, al' na papiru su puno bolji od Raidersa, znam ja da bi ti volio Raiderse, al' tesko...
Ma svejedno mi jarane, Jetsi, Oakland, Bengalsi, SD (ne znam mogu li oni u wildcard, nisam vidio, ko je ispred njih, u slucaju da dobiju obje, ne bitno). Ko bilo da dodje, aBd pada :mrgreen:
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 dec 2011, 00:37

Steta sto Bearsi nisu potpisali Favrea i sto Cutler nije spreman da sutrasnja utakmica bude interesantnija. Ovako ocekujem lagnu pobjedu Packersa i ovjeravanje prednosti domaceg terena kada je NFC u pitanju.
U AFC-u ce odluka pasti izmedju Ravensa i Patriotsa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 25 dec 2011, 00:49

Gotovo chargersi ostaju bez plejoffa. Drago mi je jer ce otici turner i kompletan managment promjene su potrebne. Secondary mora da dozivi potpuni revamp. Ni cason ni jammer nisu elitni corneri tako da to uz dobrog vanjskog linebeckera treba viti proritet na draftu i u free agency. Dalje mozda ce ludo zvucat ali zasto ne u paketu trejdivati gatesa i mathewsa za ili jednog dobrog mladog wr ili hb. Gates jeste strasan ali sve se vise povrijeđuje i nije vise produktivan kao nekad a mathews iako je dobar nije opet kazem elita a kamoli zamjena za lta. Sto se tice jacksona ja mu nebi dao bolji dugogodisnji ugovor jer ga nezasluzuje nije konstantan i nije među najboljim wr u ligi. Dakle volio bih da se dese promjene u menagmentu i vjerujem da hoce i dosta promjena u ekipi jer ovo nije superbowl ekipa bezobzira sta neki mislili ovo gledam kao realan navijac ove ekipe treba ovdje dosta stvari da se promijeni.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 25 dec 2011, 02:33

Ponado sam se porazu Patriotsa da bi Ravensi ponovo mogli ući u egal sa njima i zauzeti vodeću poziciju u konferenciji. Šteta :( Ovako po mom proračunu ispada da ćemo se u polufinalu sresti sa Steelersima, a tu nisam optimista uprkos 2 pobjede nad njima u regularnom dijelu sezone. Radije bih Patriotse za protivnike.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 dec 2011, 08:58

Eo trenutne AFC playoff slike:

1st seeed Patriots
2nd Ravens
slika

Uploaded with ImageShack.us

Bengalsi da bi isli (ostali 6-i seed) moraju dobiti Ravense
Oakland da bi is'o mora dobiti SD, i Bengalsi moraju izgubiti
Titans da bi isli moraju dobiti Texanse, Oakland i Bengals moraju izgubiti
Jets da bi isli moraju dobiti Miami, Bengalsi, Oakland i Titans moraju izgubiti
u slucaju poraza svih ekipa, idu Bengalsi

Po meni najvise sanse ima Oakland.

P.S. 5 seed je zagarantovan Steelersima ili Ravensima (zavisi ko prvi zavrsi u diviziji).

P.S. 2 I naravno Broncosi moraju dobiti Chiefse, jer ako oni izgube a Oakland dobije, Oakland uzima divziju, i onda ce doci do promjena. Oakland ide kao 4-i seed, u trci ostaju Bengals, Titans, Jets.
Bengals ako dobiju idu kao 6-i seed.
Titans moraju dobiti, Bengals izgubiti
Jets moraju dobiti, Titans i Bengals izgubiti
u slucaju svih poraza idu Bengals

:)
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 25 dec 2011, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 dec 2011, 10:06

"They got a big-mouthed coach, a big mouth and a big-bellied coach that talks too much and now it's finally time to shut up,And I told him I'll punch him in the face." Brandon Jacobs said :lol: :lol: evo htjeo sinoc jacobs da bije rexa.. :lol: :lol: to bi bilo dobro vidjeti, samo ne znam onaj ima dobru kilazu :lol: :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 25 dec 2011, 10:12

[youtube][/youtube]

:mrgreen: :lol:

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 25 dec 2011, 10:39

Giallorossi je napisao/la:[youtube][/youtube]

:mrgreen: :lol:
moram priznati onakav kraj nisam ocekivao ali svaka mu cast :D :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 dec 2011, 12:28

A stanite malo ljudi, sta ce biti ako Chargersi dobiju Raiderse, a Chiefsi Broncose? Sve tri ekipe ce imati 8-8 i 3-3 u diviziji, al' Chargersi ce imat 7-5 u konferenciji, dok ce ovi imat' po 6-6, a cini mi se da bi u medjusobnim omjerima sve ekipe bile 1-1? Ko onda prolazi? Zeljovac, haj istrazi malo ovo :mrgreen:

Zato je ovaj sport predobar, svake godine se komplikuje uvel'ko :mrgreen: Sjecam se prosle, za mjesto u wc u NFC jednak omjer imale 4 ekipe :D

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 dec 2011, 12:47

Edin TM87 je napisao/la:A stanite malo ljudi, sta ce biti ako Chargersi dobiju Raiderse, a Chiefsi Broncose? Sve tri ekipe ce imati 8-8 i 3-3 u diviziji, al' Chargersi ce imat 7-5 u konferenciji, dok ce ovi imat' po 6-6, a cini mi se da bi u medjusobnim omjerima sve ekipe bile 1-1? Ko onda prolazi? Zeljovac, haj istrazi malo ovo :mrgreen:

Zato je ovaj sport predobar, svake godine se komplikuje uvel'ko :mrgreen: Sjecam se prosle, za mjesto u wc u NFC jednak omjer imale 4 ekipe :D
Broncosi imaju bolji tiebreaker nad njima, i u slucaju da svi zavrsi 8-8, Broncosi ce ostati prvi.

"The Chargers will not make the playoffs for the second consecutive season. San Diego is 7-8 and has been eliminated from the race".

Za Chargerse je ova sezona zavrsena.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 dec 2011, 12:55

Zeljovac_1921 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:A stanite malo ljudi, sta ce biti ako Chargersi dobiju Raiderse, a Chiefsi Broncose? Sve tri ekipe ce imati 8-8 i 3-3 u diviziji, al' Chargersi ce imat 7-5 u konferenciji, dok ce ovi imat' po 6-6, a cini mi se da bi u medjusobnim omjerima sve ekipe bile 1-1? Ko onda prolazi? Zeljovac, haj istrazi malo ovo :mrgreen:

Broncosi imaju bolji tiebreaker nad njima, i u slucaju da svi zavrsi 8-8, Broncosi ce ostati prvi.

"The Chargers will not make the playoffs for the second consecutive season. San Diego is 7-8 and has been eliminated from the race".

Za Chargerse je ova sezona zavrsena.
A sta se gleda u tiebreakeru? :?

Jadni Chargersi :cry: :cry: :cry: Prvi put otkad pratim NFL, da mi se dvije ekipe za koje navijam ne plasiraju u PO i to ovi idioti imaju najbolju ekipu u ligi i drugu sezonu za redom otpadnu zbog gluposti, **** ih, od sad samo COLTSIII 8-)

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 dec 2011, 13:23

Edin TM87 je napisao/la: A sta se gleda u tiebreakeru? :?

Jadni Chargersi :cry: :cry: :cry: Prvi put otkad pratim NFL, da mi se dvije ekipe za koje navijam ne plasiraju u PO i to ovi idioti imaju najbolju ekipu u ligi i drugu sezonu za redom otpadnu zbog gluposti, **** ih, od sad samo COLTSIII 8-)
Ako je omjer (u istoj diviziji) isti:
1. Division
2. Medjusobni odnos
3. Najbolji winning/lost/tied percentage protiv timova u diviziji
4. Najbolji winning/lost/tied percentage u slicnim utakmicama
5. Snaga pobjeda
6. Jacina rasporeda
7. Bolje rankirano mijesto u utakmicama protiv timova u konferenciji (poena datih i primljenih)
8. Bolje rankirano mijesto u cijelom NFL-u (poena datih i primljenih)
9. Bolji net poeni u slicnim utakmicama
10. Bolji net poeni u svim utakmicama
11. Bolji net TD's u svim utakmica
12. Coin toss

Ovo je kad su dvije ekipe u pitanju, ali kad imas 3 ili vise, kao sto slucaj moze biti sa Oaklandom, Chargersima i Broncosima. Onda jedni druge prekrize, recimo da Chargersi imaju bolji tiebreaker od Broncosa, Oakland od Chargersa, a Broncosi od Oaklanda. Posto su Broncos prvi ide Chargers vs Oakland, Oakland je bolji, Broncosi su bolji od Oaklanda, i Broncosi ostaju prvi.

Kad se radi o wild card s timovima s istim omjerom koji nisu u istoj diviziji:
1. Medjusobni odnos
2. Najbolji winning/lost/tied percentage u konferenciji
3. Najbolji winning/lost/tied percentage u slicnim utakmicama (najmanje 4)
4. do 12 je isto

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 25 dec 2011, 14:33

Ko dobije prvi pick na draftu ako budu Coltsi i Ramsi imali identican omjer ?(2:14),da li medjusobni susreti odlucuju(msl,da ove godine nisu igrali) ili ona ekipa koja je imala laksi raspored ? :?

Mada sam siguran,da ce Ramsi dobiti Lucka,jer ce sigurno izgubiti protiv 49ersa a Coltsi pobjedit Jaguarse koji su po meni trenutno po formi samo ispred Buccanersa..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 dec 2011, 15:09

Giallorossi je napisao/la:Ko dobije prvi pick na draftu ako budu Coltsi i Ramsi imali identican omjer ?(2:14),da li medjusobni susreti odlucuju(msl,da ove godine nisu igrali) ili ona ekipa koja je imala laksi raspored ? :?

Mada sam siguran,da ce Ramsi dobiti Lucka,jer ce sigurno izgubiti protiv 49ersa a Coltsi pobjedit Jaguarse koji su po meni trenutno po formi samo ispred Buccanersa..
Necemo mi uzet Lucka 100%, evo nekih razloga, Luck hoce da odmah igra (a to nece moci kod nas), zatim moze jos jednu godinu ostati na koledzu (ako mi budemo zadnji vjerujem da ce ostati), tesko je vjerovati da cemo bit ispred Ramsa, jer uzimamo zadnju i cak i da budemo zadnji i da Luck bude na draftu ne vjerujem da cemo njega izabrat, ipak treba pokriti Manninga na OL-u ili nesto u odbrani...

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 25 dec 2011, 16:40

Jetsi imaju predobre navijačice za takvu bijednu fransizu :mrgreen:Btw Sanchez i Timmy mogu slobodno razgovarati ko je nesposobniji QB.. :D

Danas josh vidjeti laganu pobjedu Bearsa nad GB i zavrsen je lijep vikend :P

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 25 dec 2011, 19:43

Giallorossi je napisao/la:Ko dobije prvi pick na draftu ako budu Coltsi i Ramsi imali identican omjer ?(2:14),da li medjusobni susreti odlucuju(msl,da ove godine nisu igrali) ili ona ekipa koja je imala laksi raspored ? :?

Laksi raspored, koji pripada Coltsima, zato su i trenutno prvi.

I ja mislim da ce on u Ramse, a i bolje, njima i Vikingsima najvise i treba QB.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.