Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
[youtube][/youtube]
Re: Odg: Mirza Teletović
Iz tvojih usta u Bozije usi. AminOtelo je napisao/la:Vratit ce se Mirza jos jaci i jos bolji![]()
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
http://www.wsj.com/articles/nets-mirza- ... 1422031679" onclick="window.open(this.href);return false;Nets credit team physician Dr. Michael Farber & trainer Tim Walsh for recognizing @Teletovic33 condition, pushing for 2nd scan. #lifesavers
Dobar članak u vezi Mirze i neke su druge sportiste naveli.

@samoposmatram
Nisam Slovenac niti živim tamo nick je slučajnost jer nisam imao ideje, a naziv mi je simpatičan. Samo BiH brate i lijep pozdrav

- Goalgetter
- Kontakt:
mirzatele je napisao/la:[youtube][/youtube]

-
- Kontakt:
ima li kakvih novih informacija 

Jutros ga je u bolnici posjetio GM King i kazao da je Mirza dobrog raspoloženja, da liječenje ide u dobrom smjeru. Treba par dana da se sve ispita ne može za 24h.risingforce je napisao/la:ima li kakvih novih informacija

- el-fighter
- Kontakt:
Kako sada izgledaju mala sva ona nerviranja kada mu ne dodaju loptu ili kada ne moze da ubaci tricu
Mirza brate samo polako, zdravlje je ipak najvaznije. Tvoji "Zombii" su uz tebe!!

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Ocekujemo ga na prvenstvu u Septembru jos jaceg i boljeg !el-fighter je napisao/la:Kako sada izgledaju mala sva ona nerviranja kada mu ne dodaju loptu ili kada ne moze da ubaci tricuMirza brate samo polako, zdravlje je ipak najvaznije. Tvoji "Zombii" su uz tebe!!
![]()
![]()
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Prvih 48 sati je jako bitno ovdje i odlicno je da je Mirza raspolozen i da se dobro osjeca. Prvih 48 sati se tromb moze ponovo pokrenuti i otici u druge dijelove tijela tipa mozak, srce (ne daj Boze) i moze biti smrtonosno. Mirza pojma nema koliko je sretan sto se nalazi ovdje gdje se nalazi. Ovdje su doktori sto se toga tice odlicni jer ima jako puno takvih slucajeva koji cak rezultiraju i operacijama ( u slucaju da tromb ode u srcane arterije radi se bajpas). Tako da nimalo ne sumnjam da ce Mirza ubrzo biti dobro i da ce se vratiti jos jaci nego sto je bio. Sa ovim blood thinners imuni sistem zna dosta opasti i mora uzimati jako puno vitamina. Bice Miki dobro.Janez je napisao/la:Jutros ga je u bolnici posjetio GM King i kazao da je Mirza dobrog raspoloženja, da liječenje ide u dobrom smjeru. Treba par dana da se sve ispita ne može za 24h.risingforce je napisao/la:ima li kakvih novih informacija
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
http://thebrooklyngame.com/mirza-teleto ... light-mix/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mirza Teletovic got some awful news Friday morning: a diagnosis of bilateral pulmonary embolus (multiple blood clots in the lungs) and the necessary treatment of blood thinners that ruled him out for the 2014-2015 season.
He’ll now spend some months recovering in Los Angeles, and so we at The Brooklyn Game thought we’d give him at least one thing to do for five and a half minutes: watch some of his best Nets highlights since joining the team in 2012. After all, we know he checks his YouTubes.
Teletovic is a free agent at the end of this season, and may have played his last game in a Nets uniform. He developed over three years in Brooklyn from a player who struggled to crack the rotation to the team’s most fearsome three-point shooting threat. We gave him the nickname “Fearza”, but his play also entered “MT3″ and “S’Parkinga” (range from the parking lot) into the lexicon.
To Mirza Teletovic: get better soon. To he and all: enjoy.
Video, as always, by The Brooklyn Game video coordinator Cody Hart.
Jedan grad, jedna ljubav!
Orginalni tekst: http://www.basketusa.com/news/271035/si ... -celebres/" onclick="window.open(this.href);return false;
(na francuskom)
(na francuskom)
Who would have guessed? Two hours before Mirza Teletovic will put an end to his season, pulmonary embolism oblige, USA Basketball had gone to chat with him parquet board, as he had just finished his warm up in an empty yet Staples Center. The Nets shooting guard has known war and minor leagues before hatching in Euroleague and cross the Atlantic. Anecdotes and reflections, it does not therefore missing. But it is to solicit his great football culture, one of his passions, we asked the Mostar winger take ten minutes to prepare before going into the locker room.
The principle of our impromptu interview is simple: for each cited NBA star, he had to compare it to a footballer. Mirza, it made him laugh. After having left, he did not rigolera the evening, unfortunately.
If LeBron James was a current or past football, it would be that?
Cristiano Ronaldo. They have the same mentality, they are competitors who want to win and are both very athletic.
Kobe Bryant?
Zidane. For intelligence, technique, passion.
Kevin Garnett?
Because he is a Chelsea fan, I would Drobga. There are similarities: they are beating, they have a long career and won the headlines on the latest.
Chris Paul?
It reminds me a Xavi or Iniesta, able to pass the ball to score to intercept.
Stephen Curry?
Neymar. He likes to play with the ball, he plays on a lot and has a lot of energy.
Blake Griffin?
Frank Ribery. He loves going to the mastic and has the same look, the same eyes after an attack.
Carmelo Anthony?
It is a pure scorer Ronaldo so I would say the real Ronaldo.
Marc Gasol?
Christophe Dugarry. It has the same haircut (laughing). He uses his size, has good technique.
D-Rose?
Messi. Like him, you know what to do but you can not defend themselves. He drive with acrobatics like Messi enters a surface.
Kevin Durant?
(long silence) I do not know, it's hard here ...
Luis Suarez?
(laughs) No, no ...
Therefore, it can do everything on land and has never won!
Yes it's true, it's not stupid. OK I take it (laughs).
Joakim Noah?
Pure fighter and hard worker, so it makes me think (Vincent) Kompany.
Tony Parker?
Maradona. He won the Euro, the NBA title, it's an unusual and incredible player like Maradona. These are two legends.
Tim Duncan?
It's hard because I have to compare it with a legend like him ... I say go Rivaldo.
Paul Pierce?
(he laughs alone) Oliver Kahn: leader, captain, long career with titles and quiet.
Mirza Teletovic?
I can not be compared (laughs).
Who is your favorite player?
My very good friend Edin Dzeko. It was common ground in addition, it is Bosnian, has experienced war, had to fight.
This is a very cyclical player, irregular enough in performance right?
Yes, like me (laughs).
Jedan grad, jedna ljubav!
Ljudina naša na njegovom licu možeš vidjeti dobrotu nadam se njegovom brzom oporavku

http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
- bistrikboy
- Kontakt:
Palac gore sto se sjetio Dugarija
Nadam se da ce nalazi pokazati da se moze izlijeciti terapijom i da nece faliti vise od 5-6 mjeseci i ko zna mozda bude predvodio repku na Eurobasketu...

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Kakva je ovo bolest ? Jel opasna. Izvinite ako ste pisali ranije
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
@ topnik embolija pluca zna zavrsiti i smrtnim slucajem, a nadajmo se svi da ce nas mirza ovo sve proci i vratit se jos jaci i bolji. 

04.10.2009 !!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Doktori iz Brooklyna : "Ljudi sa plućnom embolijom su životno ugroženi, Mirza boluje od teške bolesti.."
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
- skyisthelimit
Jao sto mi izbrisase post, jer sam napisao da ce neko tekst koji je -gifron- objavio prenijeti. 
Inace,
Marc Berman @NYPost_Berman · 3h 3 hours ago

Inace,
Marc Berman @NYPost_Berman · 3h 3 hours ago
Kod: Označi sve
Heart weeps for Teletovic. Pulmonary embolisms are life-threatening. Bloodwork will determine if he needs lifelong blood thinners.

15.10 - 15.06 ...
Nego zaboravih napisati ranije. Sinoc sam u gostima imao prijatelja cija je supruga internista medutim o ovoj bolesti zna jako puno jer dok je bila dijete majka joj je preminula od iste. I malo smo pricali o ovome sto se Mirzi dogodilo. Ona govori da je najvaznije da je on kad je osjetio umor odma rekao treneeru da ga nestavlja u igru i sto nije pokusao "forsirati se" i nastaviti igrati. To bi bilo fakticko smrtonosno jer bi se tromb nastavio siriti tijelom i vjerovatno otisai do srca ili mozga i to bi uzrokovalo mozdani odnosno srcani udar gdje bi doslo do pucanja arterije/vene i to bi uzrokovalo smrt. Sto se tice sadasnje situacije ja neznam jesu li njemu vec poceli terapiju sa blood thinnersima. Ako jesu, onda je njegovo danasnje raspolozenje ako je istina ono sto Netsi objavljuju dobar znak. Ako nisu, ono najgore jos nije ni proslo. Vise je vjerovatno da jesu jer se inace te terapije prikljuce sto prije. Kod istih, prvih 48 sati je krucijalno i za tih 48 sati zivot pacijenta je u pitanju. Znaci zavisi od toga o koliko jakom imunom sistemu se radi, prati se kako ce sistem prihvatiti thinnerse. Ima ljudi ciji imuni sistem jednostavno nije dovoljno jak ili ne zeli da prihvati thinnerse i tu se opet aktivira tromb i dolazi do smrti. Opet kazem po svemu sudeci Mirza vec koristi terapiju i posto je sportista trebao bi imati jak imuni sistem i kod njega nebi trebalo biti problema da sistem prihvati thinnerse i da Mirza brzo ozdravi. Nalazi krvi kad se zavrsi terapija ce reci dali Mirza treba koristiti thinnerse do kraja zivota ili samo odredeni period. U NBA ja koliko znam blood thinnersi su ilegalni i ako ih bude morao dozivotno koristiti to bi vjerovatno bio i kraj karijere (najgori slucaj i najiskrenije se nadam da do ovoga nece doci). Ako je samo odredeni period, Mirza kad zavrsi terapiju samo treba da se vrati u teretanu i vrati formu i komotno moze igrati basket ponovo. Izvinite za duzi post.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
BBju fali King.

Off court, Boganovic most impacted by Teletovic news: "Miss him a lot. He’s from my country, speaks my language. We’re close friends."
@soccerfan, nema potrebe za isprikama za dugi post, vrlo korisne informacije si napisao.Stefan Bondy @SBondyNYDN 20m20 minutes ago
Teletovic's wife flew out to California to be with him. He probably won't be cleared to travel for next five or six days.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Istina, cak je i skoro na isti datum (u januaru prije dvije godine) kao Mirza dobio dijagnozu.Kaunas je napisao/la:evo kažu ovi na ss da je i Varejao imao isti problem
čovjek sad normalno igra
On January 21, 2013, it was announced that Varejão would miss the remainder of the 2012–13 season after being hospitalized for a blood clot in his lung. He had been averaging 14.4 rebounds a game.
Mirza drzi se, tvoji zombiji su uz tebe.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.