Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

soccerfan
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la soccerfan » 24 jan 2015, 21:13

BaDa12 je napisao/la:BBju fali King. :(
Off court, Boganovic most impacted by Teletovic news: "Miss him a lot. He’s from my country, speaks my language. We’re close friends."
Stefan Bondy ‏@SBondyNYDN 20m20 minutes ago
Teletovic's wife flew out to California to be with him. He probably won't be cleared to travel for next five or six days.
@soccerfan, nema potrebe za isprikama za dugi post, vrlo korisne informacije si napisao.
Ma raja nekad nevoli ove duge postove. Al ovako nesto nemozes objasniti u dvije recenice. Pratit cu Netsi sta objavljuju pa cemo vidjeti kako ide terapija. Da mi je znati da li je iko od ovih nasih kvazi novinara pokusao kontaktirati Mirzinu suprugu ili porodicu da vide kako su ljudi? Ovo je ogroman sok za sve brate. :eh: :eh:

P.S. Na drugom forumu mi rekose da je izgleda moja prijateljica nije bas najbolje objasnila i da ima par dezinformacija i da sve i nije bas ovako opasno. Cisto da znate. Mozda je kod njene majke bio malo drugaciji oblik bolesti pa je to kod nje bilo smrtonosno.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 jan 2015, 21:27

Ma dobro @soccerfan, koliko god se mi trudili da ovdje pojasnimo situaciju, sve si ti to vjerovatno i tacno objasnio, ali mi samo mozemo nagadjati o Mirzinom slucaju. Moze biti bezazleno, i za par mjeseci da ako bog da ocekujemo njegov povratak, ili ne daj boze oni najgori scenariji koje ne zelim ni da spomenem. Vjerotvatno da cemo u sljedecih par dana/sedmice znati vise o ovome, nadajmo se najboljem.

Nasikirao sam se samo tako zbog Mirze, valjda bude sve u redu. :bih:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 24 jan 2015, 21:32

Goalgetter je napisao/la:Ma dobro @soccerfan, koliko god se mi trudili da ovdje pojasnimo situaciju, sve si ti to vjerovatno i tacno objasnio, ali mi samo mozemo nagadjati o Mirzinom slucaju. Moze biti bezazleno, i za par mjeseci da ako bog da ocekujemo njegov povratak, ili ne daj boze oni najgori scenariji koje ne zelim ni da spomenem. Vjerotvatno da cemo u sljedecih par dana/sedmice znati vise o ovome, nadajmo se najboljem.

Nasikirao sam se samo tako zbog Mirze, valjda bude sve u redu. :bih:
Ma da nemamo dovoljno informacija. Ovako samo nagadamo. Bice Miki dobro. :bih: :bih:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 jan 2015, 21:52

Alfa i omega ce mu biti promijeniti ishranu. Mora se cuvati kupusa i zelenog povrca dok je na ljekovima. Poslije se mora drzati sto dalje od animalnih proizvoda/ proteina. Preporucio bi mu dr. Caldwell Esselstyn, ako jos nije otisao u penziju. Ako neko je blizak Teletovicu, nek mu preporuci ga. Barem nek se konsultuje sa njim. Od viska glava neboli.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 24 jan 2015, 22:11

Lionel Hollins and Jarrett Jack both called news of Mirza being lost for the season "devastating." Jack didn't believe it at first. #Nets
Many of the players, specifically Bojan and Mason, said Mirza had been experiencing breathing problems for at least last 4 games.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 24 jan 2015, 22:24

mirzatele je napisao/la:
Lionel Hollins and Jarrett Jack both called news of Mirza being lost for the season "devastating." Jack didn't believe it at first. #Nets
Many of the players, specifically Bojan and Mason, said Mirza had been experiencing breathing problems for at least last 4 games.
CCCC :crazy: :crazy:

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 24 jan 2015, 22:26

Teletović će se oporavljati šest mjeseci, nastavak karijere nije upitan

Piše: D. B.
Bh. reprezentativac i član NBA ekipe Brooklyn Nets Mirza Teletović započeo je svoj oporavak od plućne embolije u bolnici u Los Angelesu. Najnovije informacije o njegovom zdravstvenom stanju i trajanju oporavka je za portal Klix.ba otkrio njegov PR Jasmin Ligata.

Teletović će se oporavljati šest mjeseci, nastavak karijere nije upitan Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Teletović je jučerašnju utakmicu između Brooklyn Netsa i Los Angeles Clippersa napustio tokom druge četvrtine zbog poteškoća s disanjem, bolova u prsima i malaksalosti. Nakon što je prevezen u bolnicu, dijagnosticirana mu je plućna embolija. Prema riječima njegovog PR-a Jasmina Ligate, uzrok još uvijek nije poznat.

"Uzrok Mirzinih zdravstvenih problema, odnosno krvnih ugrušaka, nije poznat. Postoji nekoliko teorija, ali će pravi uzrok utvrditi ljekari", izjavio je Ligata za portal Klix.ba.

Plućna embolija je opasna, ali je Mirza srećom na vrijeme dobio ljekarsku pomoć.

"Nažalost, jako je opasno, pogotovo ako se ne otkrije na vrijeme. U Mirzinom slučaju se može reći da je imao sreće, fizički je jak, bolnica je blizu, a ljekarski tim je vrlo brzo utvrdio o čemu se zapravo radi. Predviđa se da će Mirza u bolnici u Los Angelesu ostati narednih nekoliko dana, gdje je podvrgnut terapijama", rekao je PR našeg reprezentativca.

Teletovića čeka višemjesečni oporavak, a nastavak njegove karijere nije pod znakom pitanja.

"Mirza mora mirovati, njegov oporavak će trajati otprilike šest mjeseci. Još je rano govoriti gdje će se oporavljati. Za sada ne smije putovati, tako da eventualni dolazak u BiH nije opcija. Sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno i nema razloga zabrinutost. Nastavak njegove karijere definitivno nije upitan", jasan je bio Ligata.

Uprkos zdravstvenim problemima koji su ga udaljili od košarkaških parketa, Mirza je dobro raspoložen i zahvalan je svim onim koji su mu uputili riječi podrške.

"Važno je to što se osjeća dobro, raspoložen je i šali se. Zahvalan je svima koji su mu poslali poruke podrške i poželjeli mu brzo ozdravljenje", završio je Ligata.

klix.ba

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 24 jan 2015, 22:26

samoposmatram je napisao/la:Alfa i omega ce mu biti promijeniti ishranu. Mora se cuvati kupusa i zelenog povrca dok je na ljekovima. Poslije se mora drzati sto dalje od animalnih proizvoda/ proteina. Preporucio bi mu dr. Caldwell Esselstyn, ako jos nije otisao u penziju. Ako neko je blizak Teletovicu, nek mu preporuci ga. Barem nek se konsultuje sa njim. Od viska glava neboli.
Nema potrebe da ga bilo ko savjetuje, medicina u SAD je vodeca u sve i jednom segmentu i mislim da mi clanovi ovog foruma koji imamo veze sa patofiziologijom ove bolesti je dovoljno bilo da upoznamo nasu bracu sa foruma u cemu je rijec a aBd Mirza je u sigurni rukama u to nema sumnje....

Ja sam planirao na Eurobasket ove godine i gledati Mirzu kako trpa sa parkinga Francuze ali ipak se desilo ono sto se morala desiti, takva je sudbina bila. Sad je na NURKICA red da pokaze da li voli ovaj narod i odazove se selektoru jer je on taj koji je trebao uz Mirzu biti glavna prevaga na terenu. Mirza je dokazao koliki je patriota po ko zna koji put i rizikovao je svoj zivot sada mozemo reci sa sigurnoscu jer kad bolje razmislis toliko putovanja preci iz jednog grada u drugi tokom NBA ligi pa onda dolazak u BiH iz daleke Amerike na okupljanje pa opet putovanja po Europi tokom kvalifikacija za pravo nije ni cudno ovo sto se desilo u neku ruku jer su putovanja(sa duzom kilometrazom) jedan od glavni razlozi stvaranja ovakvog tipa embolizma.
Ako citas ovaj forum Mirza zelim ti brz oporavak i da te gledamo u Montpellier u, iskreno moja zelja je kao da se desilo ovo ne daj Boze mom bratu! :bih: :bih: :bih:

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 24 jan 2015, 22:37

slika

Možda ne dodaje baš uvijek, ali ima veliko srce i pokazao je da je ljudina :tokralju: :tokralju: :clap:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jan 2015, 23:33

Ne mogu da vjerujem svaka cast Jack. A sto se tice Mirze izvuci ce se on sigurno.

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 25 jan 2015, 01:15

Neka sjeta čovjeka uhvati, kad skontaš da brata nema minimalno do sljedeće sezone.
[youtube][/youtube]
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 jan 2015, 01:16

odlične vijesti što se tiče kapitena :thumbup:

kad se igra EP, ima l' nade da zaigra? :mrgreen:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jan 2015, 01:28

Chinaglia je napisao/la:odlične vijesti što se tiče kapitena :thumbup:

kad se igra EP, ima l' nade da zaigra? :mrgreen:
Sumnjam da ce zaigrati na Eurobasketu, sanse su minimalne. Svakako u prvom planu je da ozdravi, a sta ce biti dalje i kako ce teci oporavak, vidjecemo.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 jan 2015, 02:04

ma kakav EP ne mogu da vjeujem da o tome razmšljate čovjek 6mj će provesti na liječenju bez treninga i onda posle pitanje je smije li igrati NBA ja bi najviše volio da se vrati u Evropu

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 25 jan 2015, 02:07

Sad bi se lagano skupljali i cekali tekmu :(

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 25 jan 2015, 02:15

mirzatele je napisao/la:Sad bi se lagano skupljali i cekali tekmu :(
U zadnje vrijeme i sa Mirzom mi je muka bilo gledati Brooklyn zbog njihove igre i sebicnosti a sad ih ni u ludilu ne bih gledao, jednostavno smor ekipa
Pyro is not a crime !

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 25 jan 2015, 03:05

THEC je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Sad bi se lagano skupljali i cekali tekmu :(
U zadnje vrijeme i sa Mirzom mi je muka bilo gledati Brooklyn zbog njihove igre i sebicnosti a sad ih ni u ludilu ne bih gledao, jednostavno smor ekipa
Kad ozdravi aBd dolazi mu ponuda od Grega :bih:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2015, 10:28

Sigurnoable dobro je sto ti imas povjerenje u americko zdravstvo, kad se u njemu neljecis. Da se ljecis imao bi drugacije misljenje. Mirza je poslije prvog pregleda bio odpusten iz bolnice. Timski trener Walsh je znao da nesto nije uredu pa ga je odveo u privatnu bolnicu na skeniranje.

Ako je genetski da ima guscu krv, u sta ja nevjerujem da je kod njega slucaj, onda ce morati uzimati macroumar ili slican preparat do kraja zivota.

Ja se nadam da su u pitanju ljekovi koji su uticali na guscenje krvi i uz njegovu visinu i letenje uzrokovali emboliju.

Dva americka istrazivanja pokazuju rizik tromba u letovima duzi od cetri sata kao 1 iz 4,500 letova i 1 iz 6000 letova. Uz to rizik je veci osobama koje su vise od 1,90 m.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 25 jan 2015, 12:32

Da se nadovežem na ovaj post od @samoposmatram i navedem izjavu od Hollinsa:
"He could have gotten on the plane and he could have actually died," coach Lionel Hollins said. "The good thing is Tim went with him, Tim made him do a CT scan and they found out about it."

As Stefan Bondy reports, Teletovic left the game in the second quarter complaining of shortness of breath and Walsh recommended that he go to a hospital. He was taken to California Medical Center in Los Angeles where the emergency room staff initially thought he was suffering from fatigue and he returned to the team hotel. In a tweet and in interviews with Bosnian media overnight, Teletovic at first said he was okay. In fact, in an interview with Radio Sarajevo, he noted his hectic schedule over the last year, including a full schedule in the NBA and the FIBA Eurobasket Qualifying Round, as the reason for that fatigue.

Walsh, backed by Farber, wanted the 6'9" Teletovic to undergo a cat scan, which he did. Once the blood clots were confirmed, Teletovic was admitted and Walsh stayed with him through the night. Teletovic's wife joined him in California Saturday. He will continue to undergo treatment and testing to determine the extent of the problem.
Prema svemu napisanom Tim Walsh je Mirzi spasio život. :bow: :bow:

Za one koji nisu najbolje upućeni Tim je onaj bucmasti lik na klupi Netsa što uvijek ima neke papire-rokovnik. :mrgreen: Čovjek je "athletic trainer" i ako me pamćenje služi prije mjesec-dva je dobio neku nagradu za najboljeg trenera ( za svoju branšu) godine ili mjeseca uglavnom prema Mirzinom slučaju vidi se da čovjek zna svoj posao. :thumbup:
slika
A evo i slike sa Lopezom ;)

A i Babuka se upravo obratio:

slika

:bih: :bih:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 25 jan 2015, 12:49

Janez je napisao/la:Da se nadovežem na ovaj post od @samoposmatram i navedem izjavu od Hollinsa:
"He could have gotten on the plane and he could have actually died," coach Lionel Hollins said. "The good thing is Tim went with him, Tim made him do a CT scan and they found out about it."

As Stefan Bondy reports, Teletovic left the game in the second quarter complaining of shortness of breath and Walsh recommended that he go to a hospital. He was taken to California Medical Center in Los Angeles where the emergency room staff initially thought he was suffering from fatigue and he returned to the team hotel. In a tweet and in interviews with Bosnian media overnight, Teletovic at first said he was okay. In fact, in an interview with Radio Sarajevo, he noted his hectic schedule over the last year, including a full schedule in the NBA and the FIBA Eurobasket Qualifying Round, as the reason for that fatigue.

Walsh, backed by Farber, wanted the 6'9" Teletovic to undergo a cat scan, which he did. Once the blood clots were confirmed, Teletovic was admitted and Walsh stayed with him through the night. Teletovic's wife joined him in California Saturday. He will continue to undergo treatment and testing to determine the extent of the problem.
Prema svemu napisanom Tim Walsh je Mirzi spasio život. :bow: :bow:

Za one koji nisu najbolje upućeni Tim je onaj bucmasti lik na klupi Netsa što uvijek ima neke papire-rokovnik. :mrgreen: Čovjek je "athletic trainer" i ako me pamćenje služi prije mjesec-dva je dobio neku nagradu za najboljeg trenera ( za svoju branšu) godine ili mjeseca uglavnom prema Mirzinom slučaju vidi se da čovjek zna svoj posao. :thumbup:
slika
A evo i slike sa Lopezom ;)

A i Babuka se upravo obratio:

slika

:bih: :bih:
Svaka cast Welsh, svega je tu moglo biti. Izdrzi Mirzete!
Sport je lijek za tijelo i duh.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MrPink i 15 gostiju.