FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Gorki
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Gorki » 10 feb 2013, 15:09

Cautinho je napisao/la:Iniesta mozda sada nije prerastao Zidanea,ali ima on jos finih 5 godina za Barcu igrati.Tko zna sta ce biti.
On je Džeko za Zidana :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 15:18

EvoMene je napisao/la:Iniesta nije normalan. :o

Moj daleko najomiljeniji igrač trenutno je Messi. Iza njega jedno deset mjesta praznih, pa tek onda Iniesta i Xavi. Medjutim, grehota je da Iniesta ne dobije nijednu Zlatnu loptu, tako da se nadam da je ovo njegova sezona. I da, nek' ga je i El Guaje zašio, drago mi je neizmjerno. 8-)
Jest grehota, ali dok je Messija živog i zdravog nece je dobiti (ne samo Iniesta, vec bilo ko drugi).
Isto tako, grehota je da ni Xavi nikad nije dobio zlatnu loptu i još neki igraci.

A Iniesta je brutalno dobar ove 2013 :shock:

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 10 feb 2013, 17:02

Danas bi prije svega da pohvalim Songa i Sancheza,posto su ovi ostali u do sada uvijek bili odlicni :mrgreen:

Song fantasticno zamjenio Busquetsa.I jednino moze da zali sto mu je Sergio konurencija,inace bi on bio jedan od najbolji rjesenja na tom mjestu u Barceloni.Jedini gdje je Song bolji to je duel igra.Lik koga je od stijene napravljen trebalo bi ga do kraja sezone sto vise koristit u ligi,posto je ona prakticno osvojena.

Glavni razlog Sancheza sto je postigao gol je sto se opustio i jednostavno zaboravio da se nalazi u krizi.Nije zapinjo da postigne gol i odma je to puno puno bolje izgledalo.Osim gola imao je nekoliko sjajni proigravanja prije svega kada je Messi pogodio stativu,i kada je Thiagu izblokiran udarac.Imao je i par fini prodora i dosta je pola odradio u defanzivni.Nadam se da ce i u sljedecim utakmica opustiti i zaboravitit sve ovo sto je do ove utakmice odigrao,jedino tako moze vratiti sebi samopouzdanje.
Visca el Barça ! Mes que un club !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 feb 2013, 17:14

Ovo danas je bila Songova najbolja utakmica u dresu Barcelone.
Fantasticna partija.
I ja ne bih da spominjem Iniestu, Messija i ostale, ali cu zato spomenuti Piquea i Albu.
Alexisa necu jer se s njim nikad ne zna. :mrgreen:
Gerard je dosta podigao formu zadnjih nekoliko utakmica, ali evidentno je da to moze jos bolje.
Ja garantujem da je Pique u najboljoj formi medju 3 najbolja stopera na svijetu.

Alba je najbolje pojacanje u zadnjih nekoliko godina.
Nije normalno kako dobro igra, trci i kombinira sa suigracima, prvenstveno sa Iniestom.
Uvijek se znalo da je odlican u ofanzivi, ali vec nekoliko utakmica djeluje neprelazno u defanzivi.
Trenutno najbolji lijevi bek na svijetu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 17:36

Znaci,imali smo 6 razlicitih strijelaca.I 4 razlicita asistenta,jedini je Thiago imao 2,dok je Iniestin gol upisan bez asistencije.
Dominacionare :)
Keep walking.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 17:55

Cautinho je napisao/la:Iniesta mozda sada nije prerastao Zidanea,ali ima on jos finih 5 godina za Barcu igrati.Tko zna sta ce biti.
kad u 30 i nekoj otrese sam Brazil sa onakvim zvijezdama i dovede Spance do finala onda se moze pricat o poredjenju, ovako je bezpredmetno i smijesno.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 17:56

Zar to nije uradio '10?
Keep walking.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:02

Cautinho je napisao/la:Zar to nije uradio '10?
:shock: say whaaat? Nadam se da si gledao Fra-Brazil i sta im je radio, Iniesta je najbolji kotacic medju mnogo dobrih, dok je Zidan motor svoje repke, eto ne znam kako da ih bolje poredim.
p.s. a nadam se da si gledao i 98' finale isto opet jedna od najjacih Brazilskih repki, mislim samo bekovi su bili Cafu i Carlos..., ne bih dalje.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2013, 18:09

Zidane je 2006. sam nosio Francusku do svjetskog srebra. No 1998. nije bio tako jak, dominantan i, usudiću se reći, toliko vitalan za igru svoje reprezentacije. Osim (jes' smiješno ovo osim, jbt :mrgreen: ) finala, on nije ponudio nešto vrijedno spomena. A, i tada je zabio njemu 2 netipična gola - glavom.

Što se tiče Inieste, definitivno od odlaska Zidanea najelegantniji vezni igrač. Neozbiljno je govoriti da ga je prerastao, al' pred njim je još nekoliko vrhunskih sezona. Ko zna, možda će se na kraju oprostiti u još većem stilu od Zidanea.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 10 feb 2013, 18:17

kako ovi padobranci znaju bit tvrdoglavi. manite se jednoličnosti, ovo je forum i svako ima svoje mišljenje, ako se ono razlikuje od vašeg ne znači da je smiješno. meni bolji iniesta, nekome zidan, trećem pirlo, del piero ili neko deseti.

kad jedan zidane kaže da ga iniesta podsjeća na njega, zašto onda neki prosječan forumaš ne bi mogao reći da mu iniesta djeluje i bolje.

slika

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 18:19

Svakom svoje.Postujem tvoje misljenje,ali ostajem pri svome.Iako nimalo ne sumnjam da Iniesta nece to uraditi u Brazilu.Sta je onda bilo na Euru prosle godine,tko je ono najbolji igrač turnira?
Keep walking.

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 18:19

AmiciDiNessuno je napisao/la:
kad u 30 i nekoj otrese sam Brazil sa onakvim zvijezdama i dovede Spance do finala onda se moze pricat o poredjenju, ovako je bezpredmetno i smijesno.
Iniesta je svojim golom donio Španiji titulu prvaka Svijeta :!: presudio Holandiji u finalu. treba li dalje šta pricati :?: ..znaci nije doveo špance do finala, vec do titule.
Uglavnom, francuz je bio veliki majstor, ali je sad prekucan.
Došao mlađi i bolji i to je sva prica....i Romario je nekad harao u Barci, i Rivaldo i Ronaldinho i mnogi drugi asovi - a onda se pojavio Messi i sve to prekucao i zasjenio. Sasvim normalna pojava u sportu.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:24

Pa da, forum je, zasto onda i jednom forumasu ne bi bilo smijesno dvojicu poredit u stilu da je Iniesta na kraju bolji,jednostavno se uz osmijeh ne slazem.
Meni je smijesno, jer sam ga gledao od Bordoa do Materazzia, znam sta je covjek radio, u razlicitim ligama, sa razlicitim klubovima, lik je bio vodja, rjesavao stvari, elegantan vise i od Maradone a pred sobom je imao mnogo jace protivnike nego Spanija u ovo doba, znam jer sam sve to gledao, kako rekoh lik je motor a Iniesta najbolji kotacic medju mnogo dobrih.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:29

mts je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la:
Iniesta je svojim golom donio Španiji titulu prvaka Svijeta :!: presudio Holandiji u finalu. treba li dalje šta pricati :?: ..znaci nije doveo špance do finala, vec do titule.
Uglavnom, francuz je bio veliki majstor, ali je sad prekucan.
Došao mlađi i bolji i to je sva prica....i Romario je nekad harao u Barci, i Rivaldo i Ronaldinho i mnogi drugi asovi - a onda se pojavio Messi i sve to prekucao i zasjenio. Sasvim normalna pojava u sportu.
Jel Iniesta prosjecni Bordo doveo do finala tada mnogo jaceg kupa Uefa nego ove Europske Lige?
Jel Iniesta presudio u finalu LP na nacin kao Zidan, Iniesta je presudio protiv Matajsena i Heitinge, dok je Zidan presudio u finalu protiv Cafua, Carlosa i ekipe, mnogo mnogo jace repke nego sto je to ova skorasnja Holandija, dobio je mnogo jacu Italiju u finalu EP nego Spanija ovu sad, otresao je mnogo jaci Portugal u polufinalu EP nego ovaj Portugal, jednostavno konukrencija ranije je bila mnogo kvalitetnija nego ova sad.Dozvoli da se ne slozim, cuj prekuco, jah

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 10 feb 2013, 18:31

zapitaš li se onda koliko je teško bit najbolji, među mnogo dobrih? vraški teško.

gledao sam i ja zidana, on je neosporan kvalitet, ali sada gledam iniestu i imam osjećaj da je bolji. ne znam, možda je to previše subjektivno, ili je pitanje trenutka, ali tako ja osjećam i mislim, valjda imam pravo na to...

i nije mi smiješno kad neko misli drugačije, ali smiješno mi je kad neko uleti sa komentarima tipa "haha sramota, kako neko može tako mislit, suludo". kao ono, viša sila je zidana proglasila najboljim i sad niko ne smije protiv toga (ovo ne kažem za tebe, već ima takvih). ne postoji nikakav sistem, skala ili brojčana vrijednost po kojim ćemo odredit ko je od njih bolji, već se sve svodi na lični dojam. zbog toga ne treba bit smiješno.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 18:35

Aj ti sad kontaj,koja je bolja momcad,Brazil '50-ih ili ova Barca?Mozda Ajax 70-ih? u tom smjeru idemo.Govorimo o razlicitim vremenima.Lako je porediti Messija i Crisa (Mozda i nije,ali...) kad igraju u istim vremenima,ali kako porediti di Stefana prije stotinjak godina i ovog Messija.Nema logike,a i argumenti vam ne idu u ruku?Kako onda porediti koja je jaca reprezentacija,taj Brazil sa Cafuom ili protivnici Spanije na turnirima? to ne ide.
Keep walking.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:36

azTer je napisao/la:zapitaš li se onda koliko je teško bit najbolji, među mnogo dobrih? vraški teško.

gledao sam i ja zidana, on je neosporan kvalitet, ali sada gledam iniestu i imam osjećaj da je bolji. ne znam, možda je to previše subjektivno, ili je pitanje trenutka, ali tako ja osjećam i mislim, valjda imam pravo na to...

i nije mi smiješno kad neko misli drugačije, ali smiješno mi je kad neko uleti sa komentarima tipa "haha sramota, kako neko može tako mislit, suludo". kao ono, viša sila je zidana proglasila najboljim i sad niko ne smije protiv toga (ovo ne kažem za tebe, već ima takvih). ne postoji nikakav sistem, skala ili brojčana vrijednost po kojim ćemo odredit ko je od njih bolji, već se sve svodi na lični dojam. zbog toga ne treba bit smiješno.
Meni je smijesno i na to imam pravo,cuj nesto mi ne smije bit smijesno :mrgreen:
Kako rekoh, jedno su Matajsen i Heitinga a jedno Cafu i Carlos.Sto se tice kotaca, pa nisu levati igrali sa Zidanom pa da je on bio najbolji i presudan, igrali su likovi poput Henryia i Raula ili Davidsa i Deschampa.Lik je bio vodja gdje god je dosao,u Bordo, Juve, Real i francusku repku i on se najcesce pitao.

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 18:37

Bartez, Lizarazu, Djorkaeff, Deschamps (kapiten), Desailly, Thuram, Petit, Blanc, Dugarry, Lebouef, Karmbue, Viera, Henry, Pires, Trezeguet....sve su to bili suigraci Zidanea u repki Francuske. Strašan stroj koji je tad dominirao.

Nije baš da je Zidane ono bruslijevski išao i pobjeđivao u stilu SAM PROTIV SVIH. Imao je fenomenalne suigrace oko sebe.
I nije sad fer podcjenjivati Holandiju koja je izbacila Brazil 2010 i došla do finala. Sad umanjivati njihove zasluge i ta price....nije to baš korektna prica.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:39

Cautinho je napisao/la:Aj ti sad kontaj,koja je bolja momcad,Brazil '50-ih ili ova Barca?Mozda Ajax 70-ih? u tom smjeru idemo.Govorimo o razlicitim vremenima.Lako je porediti Messija i Crisa (Mozda i nije,ali...) kad igraju u istim vremenima,ali kako porediti di Stefana prije stotinjak godina i ovog Messija.Nema logike,a i argumenti vam ne idu u ruku?Kako onda porediti koja je jaca reprezentacija,taj Brazil sa Cafuom ili protivnici Spanije na turnirima? to ne ide.
Tesko je to poredit, slazem se, al veoma je lako poredit Heitingu i Roberto Carlosa :mrgreen: Dalje, Zidan je bio kompletniji igrac od Inieste, to se jasno vidi.Dozvolite mi da se sa vama ne slozim, od vas ne trazim da se samnom slozite, jednostavno izrazavam misljenje uz osmijeh :mrgreen:

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:41

mts je napisao/la:Bartez, Lizarazu, Djorkaeff, Deschamps (kapiten), Desailly, Thuram, Petit, Blanc, Dugarry, Lebouef, Karmbue, Viera, Henry, Pires, Trezeguet....sve su to bili suigraci Zidanea u repki Francuske. Strašan stroj koji je tad dominirao.

Nije baš da je Zidane ono bruslijevski išao i pobjeđivao u stilu SAM PROTIV SVIH. Imao je fenomenalne suigrace oko sebe.
I nije sad fer podcjenjivati Holandiju koja je izbacila Brazil 2010 i došla do finala. Sad umanjivati njihove zasluge i ta price....nije to baš korektna prica.
Nije on igrao sam protiv svih, al je bio vodja i dok on nije proigrao u na oba svjetska gdje je Fra dosla do finala, Francuzi su se mucili, kad je on krenuo fra je krenula, zato ti i kazem da je motor lik.Dok Iniesta dosta toga moze zahvalit Messiu, mnogo vise nego sto Zidan moze zahvalit Del Pieru ili Raulu.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.