FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mts
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 18:44

Sad ko kome može zahvaliti, to je druga prica i stvar viđenja.
Ja bih prije rekao da Messi može zahvaliti Iniesti (i Xaviju), a ne obratno.
Mada je to sve normalno u timskim sportovima.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 18:45

mts je napisao/la:Sad ko kome može zahvaliti, to je druga prica i stvar viđenja.
Ja bih prije rekao da Messi može zahvaliti Iniesti (i Xaviju), a ne obratno.
Mada je to sve normalno u timskim sportovima.
postujem tvoje misljenje, dozvoli da se sa istim ne slozim.Over and out.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 10 feb 2013, 18:53

zidan nije kompletniji.

argument "roberto karlos je bolji od hejtinge" i slične stvari nisu na mjestu. to je izvlačenje iz konteksta i uvijek možeš "navuć" da to tebi ide u prilog. zidan je na tom prvenstvu igrao protiv štimca, solde, helvega i sličnih, a iniesta protiv lahma, pepea, karvalja... mislim da je i ovo vrlo lako poredit.

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 10 feb 2013, 18:55

Jel to Iniesta bolji od Zizoua?
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 18:55

RealMoudrid je napisao/la:Jel to Iniesta bolji od Zizoua?
a jel to sumnjaš još uvijek :o :?: :mrgreen:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 10 feb 2013, 18:57

azTer je napisao/la:zidan nije kompletniji.

argument "roberto karlos je bolji od hejtinge" i slične stvari nisu na mjestu. to je izvlačenje iz konteksta i uvijek možeš "navuć" da to tebi ide u prilog. zidan je na tom prvenstvu igrao protiv štimca, solde, helvega i sličnih, a iniesta protiv lahma, pepea, karvalja... mislim da je i ovo vrlo lako poredit.
naravno da je zizou bio kompletniji igrac od inieste

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 19:25

azTer je napisao/la:zidan nije kompletniji.

Igra glavom, sut sa obje noge, pregled igre te slobodni udarac su nesto sto Zidan je imao mnogo bolje od Inieste.Jos uzto bio je vodja, isticao se pa cak i negativno kad treba nekog spucat glavom :mrgreen: , lider.Sta drugo da kazem.
A argument ko je bio na suprotnoj strani je veoma bitan, jedno je dat gol protiv Heitinge i Matajsena prosjecnih likova, a drugo dat golove pored Cafua, Aldaira,Roberto Carlosa.Obrambeni igraci 90-tih i pocetka 2000tih su mnogo kvalitetniji od ovih u zadnje vrijeme, jer u to vrijeme nicale su i igrale odbrambene legende poput navedenog brazilskog dvojca i mnogi drugi jednako dobri.

p.s. Pepe, Carvalho? ja cu ti navest samo Baresia i Maldinia koje je Zidan izdominirao u Serie A ,jednom prilikom sa 6-ticom u mrezi Milana, a u Serie A sestice nisu tako lako padale u to vrijeme, jedva su uopste golovi padali u takvim derbijima tako da ti mora bit jasno koliki je jaz u kvaliteti odbrane tada i danas.
Slozices se da su i Giusepe Bergomi i Javier Zanetti mnogo jaci likovi za borit se protiv nego ova dva Mourinhova sina, samo ti dajem sliku tadasnjih odbrana o veznim redovima Serie A 90-tih necu ni da pocinjem.

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 19:33

[youtube][/youtube]

mah bolesno dobar

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 10 feb 2013, 19:34

Pa valjda je barem ova generacija Barcelone dokazala da kompletnost jednog igrača ne znači ništa. Apsolutno ništa. Messi nije kompletan igrač. Iniesta nije kompletan igrač. Xavi takodje. Kako onda da su bolji od svih kompletnih igrača poput Runija, Ronalda i Ibrahimovića? Ajde, recite mi to. Nije važno biti kompletan, važno je biti najbolji u onom dijelu igre koji ti treba. Sad će neko meni reći da Iniesta nije kompletan i dobar igrač jer nema skok igru. Ma daj molim te.
Smoke Weed Everyday!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 19:36

Najbolji Pjanic.Hvala,zdravo,dovidjenja.
Keep walking.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 feb 2013, 19:44

Cautinho je napisao/la:Najbolji Pjanic.Hvala,zdravo,dovidjenja.
trebaju pjaniću godine i godine da bude iniesta, a iniesti isto tako da bude ko zidane. taj čovjek je yebena legenda, lider ko što neko reče. savršen igrač u svakom smislu.

Iniesta da igra u bilo kojem drugom klubu vjerovatno bi bio u rangu zidana, al u barsi je messi bogi batina, to ko ne vidi budala je.
Vođa zna.

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 19:45

EvoMene je napisao/la:Pa valjda je barem ova generacija Barcelone dokazala da kompletnost jednog igrača ne znači ništa. Apsolutno ništa. Messi nije kompletan igrač. Iniesta nije kompletan igrač. Xavi takodje. Kako onda da su bolji od svih kompletnih igrača poput Runija, Ronalda i Ibrahimovića? Ajde, recite mi to. Nije važno biti kompletan, važno je biti najbolji u onom dijelu igre koji ti treba. Sad će neko meni reći da Iniesta nije kompletan i dobar igrač jer nema skok igru. Ma daj molim te.
citam ovaj post vec 30 i neki put, ali ne znam sta da napisem na ovo, jer ... nemam rijeci.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 10 feb 2013, 19:52

AmiciDiNessuno je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Aj ti sad kontaj,koja je bolja momcad,Brazil '50-ih ili ova Barca?Mozda Ajax 70-ih? u tom smjeru idemo.Govorimo o razlicitim vremenima.Lako je porediti Messija i Crisa (Mozda i nije,ali...) kad igraju u istim vremenima,ali kako porediti di Stefana prije stotinjak godina i ovog Messija.Nema logike,a i argumenti vam ne idu u ruku?Kako onda porediti koja je jaca reprezentacija,taj Brazil sa Cafuom ili protivnici Spanije na turnirima? to ne ide.
Tesko je to poredit, slazem se, al veoma je lako poredit Heitingu i Roberto Carlosa :mrgreen: Dalje, Zidan je bio kompletniji igrac od Inieste, to se jasno vidi.Dozvolite mi da se sa vama ne slozim, od vas ne trazim da se samnom slozite, jednostavno izrazavam misljenje uz osmijeh :mrgreen:
Svasta. Cuj Heitingu i Carlosa. Stopera i ofanzivnog beka. I sta si navalio na Cafua i Carlosa? Sto ne kazes da su stoperi bili mrtvi adair i baiano?
Mi nikada odustati necemo...

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 19:55

nedim1993 je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Najbolji Pjanic.Hvala,zdravo,dovidjenja.
trebaju pjaniću godine i godine da bude iniesta, a iniesti isto tako da bude ko zidane. taj čovjek je yebena legenda, lider ko što neko reče. savršen igrač u svakom smislu.

Iniesta da igra u bilo kojem drugom klubu vjerovatno bi bio u rangu zidana, al u barsi je messi bogi batina, to ko ne vidi budala je.
Pa to je istina.

Nažalost Xavi i Iniesta ce otici i u penziju, a ostat ce u sjeni Messija :? (doduše imao je Xavi sasvim dobru karijeru i prije pojave Messija, ali je tek dolaskom Pepa na klupu preuzeo glavnu rijec u timu) - malo je to cudno jer su zaslužili i vecu slavu ..Mada biti u sjeni ludaka koji se rađa jednom u sto godina Messija i nije toliko loše u suštini. Ne trebaju se žaliti jer su se naosvajali zajedno trofeja kao mnogi timovi u cijeloj svojoj historiji. I ova dvojica su vodili i osvajali sa Španijom najvece trofeje. Messi zasad u dresu Argentine ima tu zlatnu olimpijsku medalju iz 2008 iz Pekinga i titulu prvaka svijeta ali sa U-20 (iz 2005).
Pored svih tih silnih trofeja (i klupskih i indivudualnih) fali mu pravi trofej titule prvaka svijeta.
Pitanje je hoce li ga ikad uzeti :roll:

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 10 feb 2013, 20:21

10.Skoro je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Aj ti sad kontaj,koja je bolja momcad,Brazil '50-ih ili ova Barca?Mozda Ajax 70-ih? u tom smjeru idemo.Govorimo o razlicitim vremenima.Lako je porediti Messija i Crisa (Mozda i nije,ali...) kad igraju u istim vremenima,ali kako porediti di Stefana prije stotinjak godina i ovog Messija.Nema logike,a i argumenti vam ne idu u ruku?Kako onda porediti koja je jaca reprezentacija,taj Brazil sa Cafuom ili protivnici Spanije na turnirima? to ne ide.
Tesko je to poredit, slazem se, al veoma je lako poredit Heitingu i Roberto Carlosa :mrgreen: Dalje, Zidan je bio kompletniji igrac od Inieste, to se jasno vidi.Dozvolite mi da se sa vama ne slozim, od vas ne trazim da se samnom slozite, jednostavno izrazavam misljenje uz osmijeh :mrgreen:
Svasta. Cuj Heitingu i Carlosa. Stopera i ofanzivnog beka. I sta si navalio na Cafua i Carlosa? Sto ne kazes da su stoperi bili mrtvi adair i baiano?
Aldair bio mrtvi stoper? Za Heitingu i Matajsena je izmislio odbranu.
Van Bronhorst, Heitinga, Matajsen, Wan der Wiel naspram Cafua i Carlosa uz Aldaira i Baiana, give me a break.
Ovu dvojicu isticem samo da ukazem sta je Brazil imao u zadnjoj liniji a sta Holandija, a van bronhorsta i wiela nisam ni spominjao jer nisu vrijedni istog.Ova cetvorica u zadnjoj liniji su prosjecni igraci, Aldair je za njih stopercina.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 feb 2013, 20:57

slika
osvojise kosarkasi kup kralja,dosli su u formu u pravi trenutak
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 10 feb 2013, 21:00

@barca znam da si mi davao neke linkove za download utakmica.Zanima me dal znas neku stranicu,da nemoram skidat utakmice,jer uzima puno vremena i giga?
Keep walking.

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 10 feb 2013, 21:12

razbila barca valenciju u svakom smislu te rijeci, pete mickael mvp turnira zasluzio je

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 10 feb 2013, 21:29

Cautinho je napisao/la:@barca znam da si mi davao neke linkove za download utakmica.Zanima me dal znas neku stranicu,da nemoram skidat utakmice,jer uzima puno vremena i giga?
znam
da ne pisem ovdje objasnicu ti u poruci sta kako ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 10 feb 2013, 22:53

barca_87 je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:@barca znam da si mi davao neke linkove za download utakmica.Zanima me dal znas neku stranicu,da nemoram skidat utakmice,jer uzima puno vremena i giga?
znam
da ne pisem ovdje objasnicu ti u poruci sta kako ;)
Može i meni ako nije problem. :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.