FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Johny
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Johny » 10 feb 2013, 23:09

Monolog je napisao/la:Zidane je 2006. sam nosio Francusku do svjetskog srebra. No 1998. nije bio tako jak, dominantan i, usudiću se reći, toliko vitalan za igru svoje reprezentacije. Osim (jes' smiješno ovo osim, jbt :mrgreen: ) finala, on nije ponudio nešto vrijedno spomena. A, i tada je zabio njemu 2 netipična gola - glavom.

Što se tiče Inieste, definitivno od odlaska Zidanea najelegantniji vezni igrač. Neozbiljno je govoriti da ga je prerastao, al' pred njim je još nekoliko vrhunskih sezona. Ko zna, možda će se na kraju oprostiti u još većem stilu od Zidanea.
Ma ja sam igrao dok su Barthez,Thuram,Abidal,Gallas,Makellele,Viera,Ribery,Henry,Trezeguet... bili samo marionete ?

Necemo sada pretjerivati.ZIdane gdje god je igrao imao je savrsene saigrace bas kao i Iniesta.
Ocito su ovdje ljudi previse nostalgicni i pricaju u nekim ultra superlativima o nekim prijasnjim zvijedama.To su sve super junaci , heroji i osvajaci.
Nema potrebe za tim.

Opcenito se vodi nezrela diskusija.Tipa : Moj je tata jaci od tvog tate... i u nedogled.

Sacekajmo da Iniesta zavrsi karijeru.Pa cemo onda sve sumirati.
Jedno je jasno.Iniesta je uspjesniji vec sada.
Moje licno misljenje je da je Iniesta bolji.Jednostavno bolji i tu je kraj price.Niko me ne moze ubjediti da je Zidane u Primeu bio bolji od njega.Ovakvu eleganciju , fudbalsku inteligenciju , osjecaj za prostorom nema cak ni Messi.Najveci fudbalski carobnjak sto je krocio zemljom.

Covjek za velike utakmice !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

mts
Kontakt:

Post Postao/la mts » 10 feb 2013, 23:32

[youtube][/youtube]

Passing Genius 2012-2013

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 feb 2013, 01:49

iniesta vs zidan

to je lijepa tema, ima argumenata da je bolji zidan, ima argumenata i da je bolji iniesta, tu nema zbora, al ja kako to gledam, tu je to negdje, iniesta do sad sto je odigrao, da ne sutne vise loptu nikad, po meni moze rame uz rame s velikim zizuom, a evo i argumenata, i to i az jednog i za drugog

u cemu je bolji zidan, bolji je bio u slobodnjacima, vise je golova cini mi se davao, liderske sposobnosti je imao sigurno vece nego iniesta, ima to i jos ponesto sigurno, jos neke stvari u kojima je zidan blago ili osjetno u prednosti

sto se tice inieste, ond je vise playmaker, u toj playmakerskoj ulozi je osjetno bolji od zidana, elegancija im je tu negdje, po meni prednost inieste je konstatnost, za zidana znamo da je imao losih utakmica i losih godina, iniesta na svojoj poziciji je konstatno najbolji vec godinama, zidan nije to bio, nekad je bolji bio rivaldo, nekad toti, nekad ronaldinjo, iniesta zadnjih 5 sezona sigurno nema konkurenciju na svojoj poziciji ofanzivnog playmakera

sto se tice titula, iniesta ima vise bitnijih trofeja jedno evropsko osvojeno vise, i dvije lige prvaka vise, u tim titulama i iniesta i zidan su bili vrlo bitni, neka su finala i odlucivali, u tom segmentu ja bi stavio znak jednakosti iako iniesta ima vise titula, al imao je i bolji tim, smijesno je pricati da je zidan sam nosio francusku do titula, istini za volju titulu svjetskog prvenstva francuzi su osvojili fakticki bez njega, bilo je to i dosta provlacenja protiv paragvaja recimo, prica se samo o zidnau, a sta bi bilo da nije bilo jednog turama koji je uveo francuze u finale kad ih je izvukao od poraza protiv hrvatske,jeste odlucio finale, al trebalo je doci do toga, francuska je bila beton reprezentacija tada i igrali su kod kuce, kasnije je zidan postao vodja reprezentacije tek i pruzao je maestralne partije, ali pruza ih i iniesta

ipak iako je francuska do finala i titula isla uvijek zahvaljujuci kvaliteti cijele ekipe, i ona sto je osvojila svjetsko, i ona kasnije kad su stasali anri, riberi, trezege, pires i ostali, uvijek je ta francuska bila beton, ali ova spanija je ipak kvalitetnija, ovaj momak sto govori kako je zidan sam pobjedjivao brazil i spominjao kafua i karlosa, sta reci, u finalu svjetskog brazil jeste bio mocan po igracima, to je pokazao na prvenstvu do finala, ali ne moze se ne reci da su se tad desile neke cudne stvari, ronaldo pada u komu i odigra nevjerovatno lose, brazilci su bili u grcu, jos je francuska bila i domacin i ljudi koji su svjedoci tih dogadjaja tvrde da je sve bilo jako jako cudno, brazilci koji su bili cijelo prvenstvo raspjevani, skloni zahebancijama, taj dan su bili prestravljeni kad su vidjeli ronalda, trener je vec bio pripremio sastav i taktiku kad dolazi ronaldo iz kome i bolnice i upada u tim, sumnjivo brat bratu. u njemackoj opet druga prica, nema se potrebe velicati ta reprezentacija brazila i tako velicati zidan, taj brazil je bio rastiman totalno cijelo prvenstvo, cafu i carlos su bili stari, trener je fulao formacije, rastimani orkestar je to bio i jedva su hrvate dobili i svaka ozbiljnija reprezentacija bi ih tad otresla jer jednostavno taj brazil je imao imena ali i velike sukobe starijih i mladjih igraca itd

iniestine igre u dresu spanije su bile konstantne uvijek, zidan se znao sa francuskom osramotiti, iniesta nije nikad, niti je iniesta na velikim takmicenjima ikada podbacio, ili je najbolji ili jedan od najboljih, zidan se znao izgubiti, napraviti glupost itd. psiholoski faktor je tu na strani inieste jer je ipak gospodin za zidana koji je znao bii prgav, nekoliko puta tokom karijere je imao poteze u stilu pepeta, iniest nikada

sto se tice klupskog dijela, i tu je to podjednako, jedna liga prvaka koju je osvojio zidan se realom, tada skupinom velikih zvijezda, njegove igre u realu i juvetu su bile odlicne, ali kako kad, neke sezone su sigurno bile za zaborav, iniesta u barci je ipak konstantniji ali i tu se mora priznati da je barca puno bolji tim nego zidanove ekipe

ima tu jos materijala za pricu i poredjenja, ali ako gledamo realno onako, bez navijackih strasti i bez nostalgije, mislim da su njih dvojica rame uz rame, svi argumenti kad s saberu, tu je to negdje, x ko kuca, niko ne moze argumentovano dokazati da je bilo ko bolji

najbolje bi poredjenje bilo da nekako zamislimo situaciju da zidan igra u spaniji i barci u kojoj igra iniesta umjesto njega, dal bi bolje to ekipe bile, sta mislite, po meni ne bi, tu bi negdje to bilo, nesto bi bilo malo bolje, nesto slabije, playmakerski bi se izgubilo, a dobilo bi se u napadu vjerovatno vise. onda zamislimo da je u onim ekipama umjesto zidana igrao iniesta, opet tu negdje

zato ljudi moji treba biti realan, sve sagledati i reci ono sto je objektivno, a to je da su rame uz rame, eh sad iniesta ima priliku da ga i pretekne, zidan je svoj odigrao, iniesta ima jos za pokazati, al sad ako poredimo, isto

ono sto se uvijek u ovim poredjenjima provlaci jesu misljenja ljudi koja su uvijek obojena potcjenjivackim odnosom prema danasnjim igracima bare, i dalje ima onih koji kazu da ni messi ne moze u pordjenje sa zidanom, iako je objektivno gledajuci messi spejs satl za zidana, pa onda ne moze messi ni s peletom ni maradonom, a svako ko objektivno gleda vidi da je messi zaista najbolji igrac ikada, jer radi ipak ono sto niko prije nije mogao itd, ista potcjenjivanja su i u vezi s iniestom, al najsmjesnije je to kako strucnjaci u svojim analizama izvrcu cinjenice, kad treba potcijeniti messija odma ide prica o zaslugama inieste i xavija, al nekoliko dana kasnije kad se prica o velicini recimo inieste odma prica o messiju, kako je lako igrati sad s njim, i na kraju ispade niko nije toliko bitan heh, zaista smijesne price

ono sto ljudi moraju priznati, i sto je jasno ko dan, jeste cinjenica da je iniesta, a mozda i xavi, jedan od najboljih na svojoj poziciji svih vremena, tu je i zidan i jos neki, rame uz rame, treba i priznati da je messi klasa iznad njih, iako ja volim vise iniestu nego mesija, ja nemam problem priznati da je messi ipak klasa iznad, jer messi kad se povuce nazad igra bolje kao playmaker i od inieste i od zidana, a kad ode naprijed onda postaje jedan od najboljih napadaca svih vremena, messijevi pasovi su cak genijalniji od iniestinih i zidanovih itd, treba biti realan jbg
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 11 feb 2013, 02:27

Što se čovjek potrudi napisati hrpu gluposti kojima pokušava u isti koš sa velikim Zidaneom staviti jednog Iniestu ili Xavija koji su svoje najbolje mladalačke dane provodili na klupi, kao npr. u prvom finalu Lige prvaka.

Smiješni ste.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 11 feb 2013, 02:40

a ti si samo u jednoj rečenici uspio napisat još veću glupost, pokušavajući sa iniestom i čavijem u isti koš stavit nekog zidana koji je mladalačke dane provodio u raspalom kanu.

još uvijek imaš problema sa argumentacijom, nasmijani.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 11 feb 2013, 08:27

Ma,kao sto netko rece,sve je to licno misljenje.Evo,kako cu i ja,da i dobijem ovu argumentaciju,i potucem sve,utuviti u glavu jednom Realovcu da je Iniesta bolji.Nema Boga.
Druga stvar,rekao sam vec :drukcije vrijeme,drukciji timovi,drukciji sustavi igre.I to je tesko poredit.
I treće:Jos Iniesta nije zavrsio,ima vremena,jos cete ga se nagledati.Tko zna samo sta sve moze dosici...
A i na kraju,ovo je glupava diskusija.
ne treba ih usporedivat,vec samo uzivati u njihovim carolijama i magijama.
Keep walking.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 11 feb 2013, 09:33

AmiciDiNessuno je napisao/la:
10.Skoro je napisao/la:
AmiciDiNessuno je napisao/la: Tesko je to poredit, slazem se, al veoma je lako poredit Heitingu i Roberto Carlosa :mrgreen: Dalje, Zidan je bio kompletniji igrac od Inieste, to se jasno vidi.Dozvolite mi da se sa vama ne slozim, od vas ne trazim da se samnom slozite, jednostavno izrazavam misljenje uz osmijeh :mrgreen:
Svasta. Cuj Heitingu i Carlosa. Stopera i ofanzivnog beka. I sta si navalio na Cafua i Carlosa? Sto ne kazes da su stoperi bili mrtvi adair i baiano?
Aldair bio mrtvi stoper? Za Heitingu i Matajsena je izmislio odbranu.
Van Bronhorst, Heitinga, Matajsen, Wan der Wiel naspram Cafua i Carlosa uz Aldaira i Baiana, give me a break.
Ovu dvojicu isticem samo da ukazem sta je Brazil imao u zadnjoj liniji a sta Holandija, a van bronhorsta i wiela nisam ni spominjao jer nisu vrijedni istog.Ova cetvorica u zadnjoj liniji su prosjecni igraci, Aldair je za njih stopercina.
Normalno da je bio mrtav jer je vec tada imao 33 godine. Prisjeti se malo te utakmice o kojoj pricas. Brazil ''puko'' u finalu. I nije francuska odigrala maestralno koliko je brazil odigrao katastrofalno. Dva kornera i dva gola. Malo ali dovoljno za titulu. I zasto podcjenjujes wiela i gia? Wiel jos mlad i ima prostora za napredak koliko hoces, a gio iza sebe ima vrlodobru karijeru. Sad ja prebacujem raspravu kako se u dva finala lige prvaka iniesta poigravao s vidicem i ferdinandom koji su za brazilske stopere iz '98 stopercine. I da ti uzvratim u djecijem fazonu ''zidan pored njih dvojice ne bi mogao trepnuti''. sta cemo sad?
Mi nikada odustati necemo...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2013, 10:12

Ocjene za jučerašnje demoliranje gostiju iz prijestolnice :mrgreen:

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 feb 2013, 10:28

Nekako mi previsoka ocjena za Iniestu.
Imao je i boljih utakmica pa je dobijao 8-ice i 9-ke.

slika

''Izmasakrirali'' teren tika-takom kao i svaku utakmicu. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 11 feb 2013, 11:03

azTer je napisao/la:a ti si samo u jednoj rečenici uspio napisat još veću glupost, pokušavajući sa iniestom i čavijem u isti koš stavit nekog zidana koji je mladalačke dane provodio u raspalom kanu.

e ti si napisao jos vecu glupost , čuj to zidane ne moze u isti kos sa iniestom i xavijem , zidane je bolji od obojice al' jedini koji ga moze sustici do kraja svoje karijere je iniesta , nitko drugi .

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 11 feb 2013, 13:38

pricajte vi sta hocete , ali je Laudrup bolji od obojice

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 11 feb 2013, 13:48

geoxx je napisao/la:
azTer je napisao/la:a ti si samo u jednoj rečenici uspio napisat još veću glupost, pokušavajući sa iniestom i čavijem u isti koš stavit nekog zidana koji je mladalačke dane provodio u raspalom kanu.

e ti si napisao jos vecu glupost , čuj to zidane ne moze u isti kos sa iniestom i xavijem , zidane je bolji od obojice al' jedini koji ga moze sustici do kraja svoje karijere je iniesta , nitko drugi .
pročitaj moje ranije postove na tu temu, pa onda se pravi pametan. ako iko može u isti koš sa iniestom, onda je to zidan, i obrnuto. taj post što si citirao je bio striktno odgovor na to njegovo palamuđenje. pokušao je da sa nekim bezveznim argumentom degradira iniestu i čavija, pa sam uzvratio istom mjerom.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 11 feb 2013, 15:21

RealMoudrid je napisao/la:Što se čovjek potrudi napisati hrpu gluposti kojima pokušava u isti koš sa velikim Zidaneom staviti jednog Iniestu ili Xavija koji su svoje najbolje mladalačke dane provodili na klupi, kao npr. u prvom finalu Lige prvaka.

Smiješni ste.
Sto sam sebi napisa protuagument covjece ?

Xavi je bio povrijedzen vecinski dio te sezone dok se Iniesta oporavljao i u 60+ minuti usao u igru(igrao pod injekcijama) i sa 2 asistencije rijesio utakmicu ;)
Jedna Eto'ou , druga Belletiju.

Svako ima svoje misljenje.Ne treba pokretati svadje ali ako vec argumentiras potrudi se da taj argument bude donekle valjan i istinit.
Niko ne moze osporiti Zidanea.Jedno je jasno.Taj covjek je koristan iskljucivo samo napadu.Gdje god je igrao imao je dva trkaca iza sebe dok Iniesta to nema.Mnogo vise radi , pokriva prostora i pretrci za jednu utakmicu nego je to Zidane radio.Recimo prosjecno prosle sezone su samo Fabregas i Alves imali vecu kilometrazu.(Cesc je znao trcati i vrtoglavih 14 kilometara po utakmici jer je iskljucivo bio u sluzbi Messija dok je u Arsenalu bio drugi scenario jer je trcao daleko najmanje).
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 feb 2013, 16:00

ligaski el clasico 2.marta u 16 sati :)

neobican termin al et mediapro donekle izaso u susret realu pa stavili u 4 sata ,a dobro im doslo da i kinezi mogu gledat el clasico :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 feb 2013, 16:02

" onclick="window.open(this.href);return false;

magico iniesta protiv getafea :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 11 feb 2013, 18:20

[youtube][/youtube]
Hugo Sanchez :lol: :lol: :lol:
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 11 feb 2013, 18:25

Nisam znao da je sramota, smiješno, ili nešto slično tome promašiti loptu pri pokušaju škarica, il' ti ga makazica. :mrgreen:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 feb 2013, 19:50

Ligaski clasico ce se igrati u subotu 2. marta u 16:00 a ne u 22:00 kako je bilo najavljeno. Izaslo se u susret zahtjevima Madrida da bi dobili vrijeme za odmor pred revans lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

[youtube][/youtube]
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 11 feb 2013, 21:34

Službeno: Villa bi mogao propustiti utakmicu u subotu protiv Granade jer će biti podvrgnut liječničkom tretmanu zbog pojave bubrežnih kolika.

Stvarno nema srece :cry:
Visca el Barça ! Mes que un club !

Total
Kontakt:

Post Postao/la Total » 11 feb 2013, 21:45

On stvarno nema sreće, stalno ga prate neke ozljede. A mislim da bi krenuo i sljedeću utakmicu od početka da nije ove ozljede.
Klassenerhalt - Na klar doch !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.