A to misliš ona dva, nad Olmom i Yamalom ?Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:26Jako je ovo, mislim nabacuju i madridski mediji, pod dimnom ovog poništenog gola prolazi nesvirani penal (ili dva, al hajd da ne cjepidlačimo)![]()
La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: La Liga
- Shategabri
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Nad igračima Raya.Rodju je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:22A to misliš ona dva, nad Olmom i Yamalom ?Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:26Jako je ovo, mislim nabacuju i madridski mediji, pod dimnom ovog poništenog gola prolazi nesvirani penal (ili dva, al hajd da ne cjepidlačimo)![]()
Koševo Zapad
- JayCatwright
- Kontakt:
Haj, bar se ne zale na sudije na ona dva clasica, gdje su iskarani 

- Shategabri
- Kontakt:
Ja konkretno se ne žalim ni na jedno.
Ovo je dokaz onog što sam i nekad ranije pisao.
Nema to veze sa protekcijom bilo kojeg kluba.
Koševo Zapad
Kako nema veze sa protekcijom.Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:38Ja konkretno se ne žalim ni na jedno.
U jednom kolu Madrid izmasakriran, vjerovatno i Atleti a oni imali onako sudjenje sinoc. Ne moze bit slucajno da yebe rak raka.
Medutim oni imaju jedan narativ, coporativno drze se toga i kontaju proci ce.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- Shategabri
- Kontakt:
Pisao sam već, ja to vidim kao sudijsko šiljenje qrca na nekoj ekipi.godrina je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:48Kako nema veze sa protekcijom.Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:38Ja konkretno se ne žalim ni na jedno.
U jednom kolu Madrid izmasakriran, vjerovatno i Atleti a oni imali onako sudjenje sinoc. Ne moze bit slucajno da yebe rak raka.
Zauzme takav stav, ono eto da pokaže kako nije na stani Madrida, Barse, pa te iskasapi.
Ili ovako, eto da on pokaže kako se i Barsi sudi pošteno, pa onda protivnika zakolje preko svake mjere.
Vidi, ti to sad tvrdiš, prije par mjeseci ista priča je bila s njihove strane.
Kad sabereš, oduzmeš, ispadne egal.
Koševo Zapad
Možemo se mi šprdati to jutra, ali činjenica jeste da je Cissu sviran penal, a Cubarsiju nije, za identičnu situaciju. Čak šta više, na Cissa je išla lopta kada ga je Cubarsi oborio na zemlju, a na Martineza nije. I to je sva suština Negreirinih instrukcija. VAR se gledao na jednu a nije na drugu situaciju.
Svašta sam čitao o Sheriff Tiraspolu, ali Barcelona je oficijelno prvak što se tiče poguranaca i to traje od 2009. godine. Naravno, teško je se boriti protiv tako dobro osmišljenog sistemskog varanja ali vjerujemo da će Ćaća da učini ispravno i istupi iz lige.
Svašta sam čitao o Sheriff Tiraspolu, ali Barcelona je oficijelno prvak što se tiče poguranaca i to traje od 2009. godine. Naravno, teško je se boriti protiv tako dobro osmišljenog sistemskog varanja ali vjerujemo da će Ćaća da učini ispravno i istupi iz lige.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89
Pa ti reče interakcija. Pročitao si ono što sam sinoć napisao na temi FC Barcelona, opet te pitam?Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:32Nad igračima Raya.Rodju je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:22A to misliš ona dva, nad Olmom i Yamalom ?Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 10:26Jako je ovo, mislim nabacuju i madridski mediji, pod dimnom ovog poništenog gola prolazi nesvirani penal (ili dva, al hajd da ne cjepidlačimo)![]()
Mada se sad moram popraviti čitajući komentar Eduardo Iturralde Gonzaleza, očito sam bio u krivu:
"Čist ofsajd zbog ometanja protivnika od strane Nteke. Onemogućio ga je da krene prema lopti i to je ofsajd. VAR se nije uključivao jer je već potvrdio odluku".
Dakle, slijedom pravila:"Ako se igrač izvlači ili stoji u ofsajd poziciji i pritom ometa protivnika i onemogućava mu kretnju prema lopti i tako utječe na njegovu igru, to je ofsajd".
Eto, predvidio sam tu činjenicu, jer je meni bilo nelogično zašto je gol poništen i tek sad mi je jasno što je sudac vrtio rukama, kao u košarci za korake. Igrač RV se je kretao, a ne bi smio. Dakle, offside.
Kod izvođenja penala jesu ušli u 16m igrači Barcelone i da je golman odbranio, a neko od njih dao gol, penal bi se izvodio ponovo. Nije odbranio, gol vrijedi.
Vučenje za dres je glupost i neiskustvo dva mlada igrača Barcelone. Moglo je svašta biti i da je suđeno ne bi niko ništa mogao reći osim čisti penal.
No, kompenzirao je u slučaju Olma i Yamala, nažalost, to mrzim kad počne sudija izjednačavati svoje greške. Yamal sapleten, a u slučaju Olmo golman malo u driblingu dotakne loptu, koja nakon njegovog driblinga ne mjenja smijer, ali igrač Barcelone ide za njom što omete golman RV udarcem u noge Olma.
Dakle, to što si malo dotakeo loptu ti ne daje pravo da nakon tog srušiš igrača protivnika.
P.S. Sličnu situaciju faula nad Inigom smo imali i na utakmici BAR GET, kad sudija nije svirao penal s tim što je lopta išla na Koundea, kojeg protivnik ruši rukama sa leđa. Barcelona zakinuta za 2 boda. Prekršaj u 16ercu je penal, bila lopta kod igrača u napadu ili ne.
P.S.1 Svaki put treba trenera molera podsjetiti na njegovu lanjsku izjavu o komentiranju suđenja, koju je neko ovdje lijepo "priljepio", a da ne govorimo o njegovom tupavom objašnjenju razlike "fuck you" i " fuck off". Italijani i engleski jezik.
Zadnja izmjena: Rodju, dana/u 18 feb 2025, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.
Pa šta bi ti onda radila, ako izgubiš stranke?denimen99 je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:58Možemo se mi šprdati to jutra, ali činjenica jeste da je Cissu sviran penal, a Cubarsiju nije, za identičnu situaciju. Čak šta više, na Cissa je išla lopta kada ga je Cubarsi oborio na zemlju, a na Martineza nije. I to je sva suština Negreirinih instrukcija. VAR se gledao na jednu a nije na drugu situaciju.
- Shategabri
- Kontakt:
O golu i ofsajdu nisam pisao pa mislim da nema potrebe ni za interakcijom.Rodju je napisao/la: ↑18 feb 2025, 12:00Pa ti reče interakcija. Pročitao si ono što sam sinoć napisao na temi FC Barcelona, opet te pitam?
Mada se sad moram popraviti čitajući komentar Eduardo Iturralde Gonzaleza, očito sam bio u krivu:
"Čist ofsajd zbog ometanja protivnika od strane Nteke. Onemogućio ga je da krene prema lopti i to je ofsajd. VAR se nije uključivao jer je već potvrdio odluku".
Dakle, slijedom pravila:"Ako se igrač izvlači ili stoji u ofsajd poziciji i pritom ometa protivnika i onemogućava mu kretnju prema lopti i tako utječe na njegovu igru, to je ofsajd".
Eto, predvidio sam tu činjenicu, jer je meni bilo nelogično zašto je gol poništen i tek sad mi je jasno što je sudac vrtio rukama, kao u košarci za korake. Igrač RV se je kretao, a ne bi smio. Dakle, offside.
Kod izvođenja penala jesu ušli u 16m igrači Barcelone i da je golman odbranio, a neko od njih dao gol, penal bi se izvodio ponovo. Nije odbranio, gol vrijedi.
Vučenje za dres je glupost i neiskustvo dva mlada igrača Barcelone. Moglo je svašta biti i da je suđeno ne bi niko ništa mogao reći osim čisti penal.
No, kompenzirao je u slučaju Olma i Yamala, nažalost, to mrzim kad počne sudija izjednačavati svoje greške. Yamal sapleten, a golman malo u driblingu dotakne loptu, koja nakon njegovog driblinga ne mjenja smijer, ali igrač Barcelone ide za njom što omete golman RV udarcem u noge Olma.
Dakle, to što si malo dotakeo loptu ti ne daje pravo da nakon tog srušiš igrača protivnika.
P.S. Sličnu situaciju faula nad Inigom smo imali i na utakmici BAR GET, kad sudija nije svirao penal s tim što je lopta išla na Koundea, kojeg protivnik ruši rukama sa leđa. Barcelona zakinuta za 2 boda. Prekršaj u 16ercu je penal, bila lopta kod igrača u napadu ili ne.
P.S.1 Svaki put treba trenera molera podsjetiti na njegovu lanjsku izjavu o komentiranju suđenja, koju je neko ovdje lijepo "priljepio", a da ne govorimo o njegovom tupavom objašnjenju razlike "fuck you" i " fuck off". Italijani i engleski jezik.
Ovo ostalo... E pa to je ono, zayebo sam ovamo, pa tamo, pa ovamo, uglavnom kad se krene tako u utakmicu, pogubi se sudac i dobiješ kuršlus.
Carlo se posuo pepelom, no dobro, sad je u situaciji gori pod nogama, pa i jezik trči malo prije vaganja rečenog.
Koševo Zapad
Jedan si od rijetkih suparničkih navijača sa kojim se može normalno komunicirati.Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 12:10O golu i ofsajdu nisam pisao pa mislim da nema potrebe ni za interakcijom.Rodju je napisao/la: ↑18 feb 2025, 12:00Pa ti reče interakcija. Pročitao si ono što sam sinoć napisao na temi FC Barcelona, opet te pitam?
No, kompenzirao je u slučaju Olma i Yamala, nažalost, to mrzim kad počne sudija izjednačavati svoje greške. Yamal sapleten, a golman malo u driblingu dotakne loptu, koja nakon njegovog driblinga ne mjenja smijer, ali igrač Barcelone ide za njom što omete golman RV udarcem u noge Olma.
Ovo ostalo... E pa to je ono, zayebo sam ovamo, pa tamo, pa ovamo, uglavnom kad se krene tako u utakmicu, pogubi se sudac i dobiješ kuršlus.
Carlo se posuo pepelom, no dobro, sad je u situaciji gori pod nogama, pa i jezik trči malo prije vaganja rečenog.
Pozivanje na Iturralde Gonzaleza 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma ne,Iturraldeova lupetanja su bezopasna

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Pa vidi, bezopasna su i lupetanja kretena sa Real TV o događajima od prije 15,20 godina (cak je i sud to oborio) al oni ne odustaju sa tim spinovanjem

Ops, sorry, isprika. Nisam znao, da imam posla sa internacionalnim FIFA sudijama i vrhunskim poznavateljima arbitarskog posla i pravilnika suđenja.
Sve to stoji ali pogledaj narativ ovdje. Kao da se na jednoj ekipi vrsi genocid a druga ima nevjerovatne privilegije i onda imamo ovo kolo koje pokaze da to nije bas tako. Vala ja dugo nisam vidjeo da se u jednom kolu u 2-3 dana ovako poklope ekipe koje se direktno bore za nesto. Bas me podsjetilo na vicu. Mantra ista.Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:51Pisao sam već, ja to vidim kao sudijsko šiljenje qrca na nekoj ekipi.godrina je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:48Kako nema veze sa protekcijom.Shategabri je napisao/la: ↑18 feb 2025, 11:38Ja konkretno se ne žalim ni na jedno.
Zauzme takav stav, ono eto da pokaže kako nije na stani Madrida, Barse, pa te iskasapi.
Ili ovako, eto da on pokaže kako se i Barsi sudi pošteno, pa onda protivnika zakolje preko svake mjere.
Vidi, ti to sad tvrdiš, prije par mjeseci ista priča je bila s njihove strane.
Kad sabereš, oduzmeš, ispadne egal.
Meni iz ugla nekoga ko gleda fudbal, na stranu sto simpatisem jednu ekipu, ovo i godi jer dobijamo bas otvorenu borbu do kraja. Samo da se ovakve "slucajne" greske na 3 utakmice ne ponavljaju.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.