La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Sagrotan
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Sagrotan » 18 feb 2025, 14:25

Rodju je napisao/la:
17 feb 2025, 23:12

Ono što ne volim je kad sudija počne kompenzirati. Čisti gol RV je anulirao nesviranjem jasnog penala nad Olmom.
Ne razumijem ni ono vučenje za dres protivnika od strane Forta i Cubarsija u 16ercu. Tu nam je isto progledao kroz prste, a mogao
je komotno pokazati na bijelu tačku. Pogotovu ne kontam Cubarsija obzirom, da je protiv RV dosudio penal zbog vučenja za dres,
a ovaj nakon tog ide raditi to isto.

Jedini pošten. Rayo je sinoć pokraden.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 feb 2025, 14:55

Po meni kakva su pravila je ispravno ponisten gol Raya.Nesto slicno se desilo prosle godine u utakmici Real Leipzig.
Naravno poslije svega sto se desilo zadnja 3 vikenda na utakmicama Reala da ce se forsirati prica o sudnjenju ali ta odluka je bila mozda i jedna od normalnijih spanskih sudaca ovaj vikend

Deportivo Alaves i Real Sociedad su isto izbacili statemente da se ne slazu sa sudjenjem ovaj vikend

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 18 feb 2025, 15:26

godrina je napisao/la:
18 feb 2025, 14:11

Sve to stoji ali pogledaj narativ ovdje. Kao da se na jednoj ekipi vrsi genocid a druga ima nevjerovatne privilegije i onda imamo ovo kolo koje pokaze da to nije bas tako. Vala ja dugo nisam vidjeo da se u jednom kolu u 2-3 dana ovako poklope ekipe koje se direktno bore za nesto. Bas me podsjetilo na vicu. Mantra ista.
Meni iz ugla nekoga ko gleda fudbal, na stranu sto simpatisem jednu ekipu, ovo i godi jer dobijamo bas otvorenu borbu do kraja. Samo da se ovakve "slucajne" greske na 3 utakmice ne ponavljaju.
Narativ :kuknjava:

As navodi: "Lako je primijetiti koliko VAR utječe na poredak u La Ligi. Bez njega bi Real imao devet bodova više od Barcelone 57:48, a s njim je Barcelona vodeća. U ovom kolu VAR je Osasuni protiv Reala donio penal, gol i bod zbog starta Camavinge nad Budimirom, dok je Barceloni donio pobjedu nad Rayom."

Ne smijem ni zamisliti šta bi se tek pisalo da je Realu poništen čist pogodak kao Barci protiv Sociedada.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 18 feb 2025, 15:58

denimen99 je napisao/la:
18 feb 2025, 11:58
Možemo se mi šprdati to jutra, ali činjenica jeste da je Cissu sviran penal, a Cubarsiju nije, za identičnu situaciju. Čak šta više, na Cissa je išla lopta kada ga je Cubarsi oborio na zemlju, a na Martineza nije. I to je sva suština Negreirinih instrukcija. VAR se gledao na jednu a nije na drugu situaciju.

Svašta sam čitao o Sheriff Tiraspolu, ali Barcelona je oficijelno prvak što se tiče poguranaca i to traje od 2009. godine. Naravno, teško je se boriti protiv tako dobro osmišljenog sistemskog varanja ali vjerujemo da će Ćaća da učini ispravno i istupi iz lige.
Real je oficijelno prvak što se tiče poguranaca i to traje od 1950 godine.

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 18 feb 2025, 16:02

godrina je napisao/la:
18 feb 2025, 14:11
Shategabri je napisao/la:
18 feb 2025, 11:51
godrina je napisao/la:
18 feb 2025, 11:48

Kako nema veze sa protekcijom.
U jednom kolu Madrid izmasakriran, vjerovatno i Atleti a oni imali onako sudjenje sinoc. Ne moze bit slucajno da yebe rak raka.
Medutim oni imaju jedan narativ, coporativno drze se toga i kontaju proci ce.
Pisao sam već, ja to vidim kao sudijsko šiljenje qrca na nekoj ekipi.
Zauzme takav stav, ono eto da pokaže kako nije na stani Madrida, Barse, pa te iskasapi.
Ili ovako, eto da on pokaže kako se i Barsi sudi pošteno, pa onda protivnika zakolje preko svake mjere.

Vidi, ti to sad tvrdiš, prije par mjeseci ista priča je bila s njihove strane.
Kad sabereš, oduzmeš, ispadne egal.
Sve to stoji ali pogledaj narativ ovdje. Kao da se na jednoj ekipi vrsi genocid a druga ima nevjerovatne privilegije i onda imamo ovo kolo koje pokaze da to nije bas tako. Vala ja dugo nisam vidjeo da se u jednom kolu u 2-3 dana ovako poklope ekipe koje se direktno bore za nesto. Bas me podsjetilo na vicu. Mantra ista.
Meni iz ugla nekoga ko gleda fudbal, na stranu sto simpatisem jednu ekipu, ovo i godi jer dobijamo bas otvorenu borbu do kraja. Samo da se ovakve "slucajne" greske na 3 utakmice ne ponavljaju.
To se Barceloni godinama radi. Ponistavaju se golovi zbog nekog pasivnog ofsajda, ne sude se ocigledni penali pa ste se smijali Xaviju kada je to govorio. Karma je gadna stvar zar ne? Xavi vam se smije u lice hehe

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 18 feb 2025, 16:05

Na istoj utakmici, za isti prekršaj (koji to nije) je Barceloni sviran penal, a Rayu nije. I to je suština svega. Ne treba nam niko soliti pamet ovdje, stvar jasna kao dan. Na istoj utakmici, sramota i preofirno.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 18 feb 2025, 16:27

slika
Ah ta divna vremena.
Inače Pero organizuje prosvjede. Sendvici obezbijeđeni. Sa piletinom.

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 18 feb 2025, 16:32

denimen99 je napisao/la:
18 feb 2025, 16:05
Na istoj utakmici, za isti prekršaj (koji to nije) je Barceloni sviran penal, a Rayu nije. I to je suština svega. Ne treba nam niko soliti pamet ovdje, stvar jasna kao dan. Na istoj utakmici, sramota i preofirno.
Sustina svega je sto se godinama to radi na stetu Barce, ono sto se sudi protiv Barcelone, Barceloni se ne sudi kao penal, pa nam je Ancelitti solio pamet kako je sve uredu, a sada odjednom vise suci ne valjaju iako je govorio sve suprotno do prije 3 kola. Karma.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 18 feb 2025, 16:33

Mrsko mi naprednim algoritamskim metodama provjeravati autentičnost fotografija. Da li se radi o klasiku i da li je igrač sa brojem 14 kartoniran? Ukoliko jeste, da li je u pitanju karton iste boje kao u slučaju igrača sa Cornelle?

slika

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 18 feb 2025, 16:37

Ma možete vi izvlačiti te slike sumnjive kvalitete (očito editovane) koliko hoćete. Gledali smo utakmicu i svi smo vidjeli da na istom meču za istu stvar jer za Barcelonu penal, za Rayo nije. Iako se o tom guranju Barce priča godinama, oni vješto to izbjegavaju, no ovo zadnje se ne može editovati, nema snimke loše kvalitete. Za Barcu je bio penal, za Rayo nije i kraj priče. Svaka čast. Prvi ste, pa po cijenu obraza.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 18 feb 2025, 16:52

denimen99 je napisao/la:
18 feb 2025, 16:37
Ma možete vi izvlačiti te slike sumnjive kvalitete (očito editovane) koliko hoćete. Gledali smo utakmicu i svi smo vidjeli da na istom meču za istu stvar jer za Barcelonu penal, za Rayo nije. Iako se o tom guranju Barce priča godinama, oni vješto to izbjegavaju, no ovo zadnje se ne može editovati, nema snimke loše kvalitete. Za Barcu je bio penal, za Rayo nije i kraj priče. Svaka čast. Prvi ste, pa po cijenu obraza.
Real je svoj obraz izgubio vec odavno.

Gledamo utakmice godinama i svi vidimo koji klub se gura godinama.

Npr. Gil Manzano koji Sociedadu sudi penal za blago povlacenje Busquetsa. Povlacenje je bilo toliko da igrac Sociedada cak nije ni pao niti je trazio penal ali je sviran. Dok prosle sezone u El Clasicu isti taj Manzano ne sudi onakvu penalcinu na Arauju kod kornera. Svaka cast.

Ni to se može editovati, niti nema snimke loše kvalitete.

I to je samo 1 od primjera protiv cega i koga se Barcelona bori.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 feb 2025, 16:56

Penalcina :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 feb 2025, 17:11

"VAR je oduzeo sudijama brojne odluke. Smatram da je to veoma opasno. VAR bi trebao biti tu za ključne odluke na terenu", rekao je Ancelotti.
Razočaran je trener kraljevskog kluba i zbog odluka na meču Barcelona i Rayo Vallecana. Smatra da se dosta toga sudilo u korist katalonskog kluba.
Ističe trener Real Madrida kako je video tehnologija postala veoma opasna po fudbal.

"VAR je opasan jer se nekad iz konteksta mogu izvlačiti određene stvari. Recimo iz kontakata koji su normalni dosuđuju se penali. Smatram da VAR ne bi smio donositi toliko odluka."
"Utakmica Barca - Rayo? Nemam tu šta puno govoriti. Zabrinjavajuće je da se to stalno događa. Nismo sretni ni zbog onog što se nama desilo na mečevima s Osasunom, Atleticom i Espanyolom", govori Ancelotti.
Licemjernosti nikad kraja.

Inace, on nikad ne komentarise suđenje :rol: to samo Xavi radi.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 18 feb 2025, 17:19

Tek sada možemo vidjeti pravo lice madriđana. Najboljoj ekipi lige ne dozvoljavaju da bude lider. Izmislili nekakvog Negreiru i btw ispušili na sudu. Šta je sljedeće? Zabrana igranja. Barsa je daleko najugrozeniji klub na svijetu.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 18 feb 2025, 17:20

Napokon realno stanje na tabeli :salut:

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 18 feb 2025, 17:41

denimen99 je napisao/la:
18 feb 2025, 16:37
Nek' si ti svoj obraz sačuvala.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 18 feb 2025, 20:05

Ljudi se prepiru s dva najveća debila koja su ikad obitavala na ovom forumu iz redova navijača Barcelone i Real Madrida. Za neupućene, to su Rodju i denimen.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 18 feb 2025, 20:58

SetoKaiba je napisao/la:
18 feb 2025, 20:05
Ljudi se prepiru s dva najveća debila koja su ikad obitavala na ovom forumu iz redova navijača Barcelone i Real Madrida. Za neupućene, to su Rodju i denimen.
Moj Moodomire ( SetoKaiba aka MoodyHank ili HankMoody nekad se zvao, nekako tako), pa ja nikad nisam skontao jesi ti na mene ljut što si morao promijeniti ime ili što sam ti rekao da potražiš liječničku pomoć obzirom da nisi znao napisati komentara na forumu, a da pritom nisi nekoga vrijeđao?
Nisam jedini koji je to ustanovio. Jedan povremeni učesnik foruma je tu činjenicu o tebi puno bolje od mene definirao. Sjećaš se?
Svako od nas ima jednog "favorita" za razliku od tebe, koji koristiš anonimnost tastature, pa "hrabro" vrijeđaš sve. Obično su takvi u stvarnosti sušta suprotnost, te svoju životnu nerealiziranost liječe udobno sakriveni iza nekakvog profila japanskog "pokemona".

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 18 feb 2025, 21:06

Sta je ovo sudija Munuera izbrisan sa uefa liste, na nekom je sudjenju.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 18 feb 2025, 21:06

Ovaj matori mene i dalje citira, očito mu nije ostalo dovoljno neurona da shvati šta znači kad te neko na ovom forumu na ignore stavi.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.