FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

samosarajvo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la samosarajvo » 05 okt 2010, 22:38

nime_tm87 je napisao/la:a kad mi uzmu govoriti kako celik pobjedimo na guzove i sudije, sjetim se da ih je sarajevo pobjedilo u 96 minutu. :lol:
Ispravka, 94:45 je tacno bilo. Bilo je 4 minute nadoknade.. ;)
No hard feelings ;)

ozivamo navijace Sarajeva kao i sve one koji hoce da pomognu u ovoj teskoj situaciji da sutra ujutro posjete transfuziologiju kantonalne bolnice u Zenici. Potrebna je krv za nastradale u teskoj saobracajnoj nesreci koja se dogodila danas. Situacija je jako ozbiljna.

Zalihe koje bolnica ima su dovoljne za veceras, ali sutra ce se osjetiti nedostatak. Kantonalna bolnica Zenica se nalazi u naselju Crkvice.

http://zenica.jevtic.net/zenica1/mapa_zenice.gif

Transfuziologija se otvara u 07:30.

Ukoliko neko zeli da pomogne a nema prevoz neka se javi na slijedeci broj telefona SAD ili UJUTRO:

062 214 518

rtm86
Kontakt:

Post Postao/la rtm86 » 05 okt 2010, 22:43

Kakav ti je to komentar. Vidis da je situacija ozbiljna, ako mozes pomoci, pomozi, ako ne - onda najbolje suti.

Nadam se da ce se izvuci povrijedjeni u danasnjoj nesreci...

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 05 okt 2010, 22:46

Moze li se negdje gol Visce pogledati, ima li na youtube?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 05 okt 2010, 22:49

Ako nekom opet padne na pamet da proziva suije i sudjenje neka pogleda ovaj video i dobro obrati paznju na 54-tu sekundu istog. Tu ide recenica od gostujuceg trenera koja izmedju ostalog, kaze: "sudjenje je bilo odlicno".
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Kleo
Kontakt:

Post Postao/la Kleo » 05 okt 2010, 22:51

Prijatno me iznenadio Culum, presekao dosta lopti, borben, mogao i gol zabiti. Kao da se vraca u proslogodisnju formu. Visca igrac utakmice! Najbitnija 3 boda.

drug

Post Postao/la drug » 05 okt 2010, 22:51

to stoji i tu im nema ravnih ali u ovakvoj situaciji se na svakoga gleda kao na ČOVJEKA i zaboravljaju se prepucavanja. Ako ne mozes da pomognes, onda ne ostavljaj onakve komentare

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 05 okt 2010, 22:53

Kleo je napisao/la:Prijatno me iznenadio Culum, presekao dosta lopti, borben, mogao i gol zabiti. Kao da se vraca u proslogodisnju formu. Visca igrac utakmice! Najbitnija 3 boda.
sta li si ti gledao :D

nookey
Kontakt:

Post Postao/la nookey » 05 okt 2010, 22:54

vjeran1987 je napisao/la:
Kleo je napisao/la:Prijatno me iznenadio Culum, presekao dosta lopti, borben, mogao i gol zabiti. Kao da se vraca u proslogodisnju formu. Visca igrac utakmice! Najbitnija 3 boda.
sta li si ti gledao :D
:D
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 05 okt 2010, 22:57

Ovu tekmu je izgubio trener Celika sa onom izmjenom na sredini drugog poluvremena.Neznam tacno o kome je rjec ali da je nastavio onako da igra nebi mi uzeli danas 3 bobe.Sadaka siti je danas odradila.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 05 okt 2010, 22:57

slika
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Kleo
Kontakt:

Post Postao/la Kleo » 05 okt 2010, 23:03

vjeran1987 je napisao/la:dobro je izvukli smo se nekako,kop me iznenadio brojnoscu,dobro je idemo dalje,u lukavicu po tri boda koja bi nas ostavila u velikoj borbi sa borcem jer imaju jos jednu kuci,a kerla uz viscu najbolji,visca nam je pola ekipe,najlosiji pojedinci ubjedljivo stanic,culum...
Ti ne poznajes fudbal :D

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 05 okt 2010, 23:20

Dakle krvna grupa AB+ je potrebna momku koji je u životnoj opasnosti...ako neko ima tu grupu i u mogucnosti je da je daruje - neka ucini najhumaniju stvar i daruje krv.
Dajte prestanite se glupirati i nešto svađati ko djeca, ko je ciji navijac i slicna sranja...ljudski život u pitanju.

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 05 okt 2010, 23:21

Nestavljaj sve u isti kos.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 05 okt 2010, 23:39

Pa moj @Baja_Zvjerka što mu rece za taj program. Ko ce opet slušati njega i njegove zavjere.

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 05 okt 2010, 23:56

strasno ko sve sebe naziva navijacem F.K. Zeljeznicar, kad citam ove komentare sramota me to biti... za ove normalne, kod god ima AB+ sutra pravac Zenica... ;)
BRAVE HEART 1979-2005

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 06 okt 2010, 00:28

JEDNA LIJEPA VIJEST
AB POZITIVNA JE UNIVERZALNI PRIMALAC TAKO DA SVI KOJI MOGU DATI KRV SUTRA U ZENICU NIJE BITNA KRVNA GRUPA
MOLIM VAS DA PROSIRITE I PO DRUGIM FORUMIMA
MANIJACI POKAŽIMO SVOJU HUMANOST

Krv se deli na 4 krvne grupe, u zavisnosti da li u eritrocitima postoje određeni proteini. To su: A, B, AB i O. Hemijske analize su dokazale da nosioci krvne grupe A imaju u membranama eritrocita specifičan protein aglutinogen A (antigen A). Kad se krv krvne grupe A dâ nekom ko nema dotični protein, ali zato u krvnoj plazmi ima istorodno antitelo (aglutinin α ili anti-A) doći će do aglutinacije. Krv krvne grupe B sadrži aglutinogen B na eritrocitima, krv krvne grupe AB sadrži oba proteina, a krv nulte krvne grupe (O) ne sadrži ni jedan od ta dva proteina. Posledica ove pojave je ta da krv krvne grupe O ne može da prima krv krvnih grupa A, B i AB, nego samo svoje krvne grupe, a nosilac krvne grupe AB ne može da daje krv krvnim grupama A, B i O, jer one ne poseduju oba proteina. Stoga, za O grupu se kaže da je univerzalni davalac (jer krv bilo koje krvne grupe može da primi krv O grupe), a za grupu AB se kaže da je univerzalni primalac (jer sadrži oba proteina).

[uredi] Rh faktor
Pored podele na ABO grupe, postoji i rezus faktor (Rh faktor), koji je dobio naziv po Rezus majmunu kod koga je i prvi put otkriven. Svi ljudi se dele na Rh+ (rh pozitivne) i Rh- (rh negativne). Ljudi sa Rh+ krvlju stvaraju rezus protein, dok ga ljudi sa Rh- krvlju ne stvaraju. Pri transfuziji, pored ABO grupa, pazi se i na ovaj faktor. Tako da je O- krvna grupa najuniverzalniji davalac jer, pored toga što ne sadrži ni jedan od dva aglutinogena, ona ne sadrži ni rezus protein. Shodno tome, AB+ krvna grupa je najuniverzalniji primalac, jer sadrži sva tri proteina.
26.05.2010-TITULA

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 06 okt 2010, 00:59

Ma danas je ono bilo mlitavno, bezvoljno, tako da sam siguran da se onakva lezerna igra vise ne moze ponoviti. Stanic kritican, i po meni najgori na travnjaku danas. Decko iz Celika na bocnoj poziciji se bukvalno sprdao sa Srletom u svim segmentima igre, krenuvsi od defanzive pa do ofanzive gdje nem je zadavao ogromne probleme, fakticki je kod svakog prodora po lijevoj strani bila gol sansa za Celik. Culum po meni danas najborbeniji, nakonkretniji. Sehiceve intervencije me uvijek ostave bez daha, tako je bilo i danas, i nikako mi nece biti jasno jos uvijek sta se desilo sa tim deckom od prosle sezone, tacnije polusezone kada je zario i palio premierligaskim terenima svojim intervencijama. Ocito je da je drugacije dok Osim sugerise sa klupe, nego neko drugi, pa je mozda i to rezultat nesto lezernijeg pristupa igri, ali i dosta dobra predstava celika, koji je ove sezone kao i prosle pokazao najvise na Grbavici.

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 06 okt 2010, 01:08

mozel mi neko reci ko je i sta napiso u vezi te nesrece, ako moze na pm, hvala...
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 06 okt 2010, 01:10

Ja ne znam šta ce Stanić ikako igrati na lijevom beku kad to nikad nije igrao dosad u karijeri :roll:
Lik je veceras bio preloš, niti jedan duel nije dobio, niti zna uci u duele, niti (kao ofanzivan igrac) ima naviku da se vraca u odbranu, da prati igraca, da ulazi u duel itd...plus što se loše postavlja kad protivnik napada, vazda je 3 metra od igraca...jednostavno katastrofalno izdanje, izgledao je kao najveci amater i pocetnik.
Ne znam, ali Stanić ne beku je preloša opcija...ovo ne treba Osimu ovakav experiment i luxuz...moglo nas je vrlo lako koštati veceras....vidjelo se kad je Radovanović ušao u igru koliko to odmah bolje izgleda...ne kažem da je Carlos ali je barem bek i igra kao bek.
Ni drugi bek Marković nije ništa pokazao, baš loše izdanje oba beka....zato i jest Čelik stvorio onoliko prilika i proboja preko krila...kad imaš panjeve umjesto bocnih igraca, protivnik to namiriše i osjeti pa baš tamo i napada.

sancez
Kontakt:

Post Postao/la sancez » 06 okt 2010, 08:37

prije svega o utakmici zeljeznicar odavno nije gore odigrao a uz to pobijedio utakmicu. neke price oko sudjenja sto kruze po forumu su cista budalastina pogledajte sta se desava po drugim terenima, celik je imao svoje prilike jednu iskoristio a to je uspio bas zbog toga sto ih je sudija pustio da igraju lopte to jest ( sudije nisu mahale nepostojece opsajde,svirale penale i td. kao sto znaju), par prekrsaja koje su prevangule na nasu stranu jeste zbog imena i domacisntva..... ali faul na 30,35 metara nije nesto sto je toliko veliko da bi se tolika pompa digla, celikova odbrana je kriva za gol. drugi gol je zahvaljujuci visci majistoru koji je i donio pobjedu nezasluzenu po igri ali vrlo bitnu. znaci relano zeljeznicaru je sudija poklonio 3 do 4 prekrsaja koja su bila veoma daleko od gola, osim onoga kod kornera(pa ljudi u puno jacim ligama se desavaju gore stvari i gora sudjenja 10 puta). dabogda da je svim gostujucim ekipama ovako sudjenje kao celiku.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Hrasno15, Perotti i 27 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []