Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Rockefeller
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Rockefeller » 15 mar 2013, 22:10

Istina. Nemamo nas dvojca o cemuv raspravljati. Ja znam sta sam vidio u Jenkinsonu kad niko sa foruma nije i znam sta vidim u Giroudu.

Tvoje je da ga mrzis, al' na tvoju zalost on ce Arsenalu donijeti jos mnogo golova i mnogo asistencija.

Inace eto ljudi iz Hrvatske gledaju drugacije nego mi iz BiH. Je, je... Ono, znam da ti je mrzak al' to ne znaci da se ne moze objektivno nesto pogledati.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 15 mar 2013, 22:25

Isto sto si vidio u Jenkinsonu vidio si u Ramseyu,u Poljaku na golu,.U ostalom pred Jenkinsonom je jos mnogo za dokazati i pokazati tako da je sigurno jos uvijek rano praviti od njega idealnog desnog beka..

Giroud nije dovoljno dobar i to je fakt,Edin je u pravu,nema prijem,losa kontrola lopte a o dribrlingu i vodjenju lopte da ne pricamo..Sta ima ? Ima odlican skok i strasno je borben i jedino na te dvije stvari mu se ne moze zamjeriti,.

On sa RVP/om Falcaom i Drogbom ne moze u istu recenicu,a to sta ce biti od njega u iducoj sezoni samo ptice na grani znaju,.S takvim razmisljanjem i jesmo tu gdje jesmo,cekamo da pojedinci eksplodiraju i oslanjamo se na taj njihov potencijal,.

Ima i Walcot Baleovu statistiku pa niko normalan nece njih dvojicu svrstavati u istu razinu,ja garantujem da Benteke ne bi imao nista slabiji ucinak od njega ;)

Da,uvijek ista prica,sve je super sve za pet a kilometrima smo daleko od osvajanja EPL/a a od LP da ne pricamo,tu se vodimo politikom "vazno je ucestvovati"..

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 mar 2013, 22:37

Neki dan sam ti htio napisati @Chily al' izbrisah post jer nisam htio da puno pisem i repliciram, ja mislim da ce Ramsey biti dovoljno dobar za sampionski Arsenal. On ce kroz par mjeseci mutirat i postat puno bolji igrac. Zapamtite ovo. Zasto? Mrsko mi preko telwfona.

A Wojicech ce definitivno postati odlican golman. Tu nemam dileme. Otac mu je bio golman i redovno sa njim radi na sebi. Al' je problem ga cekat. Titula nam treba cim prije i ne isplati se cekati golmana jer je on kralj u sahu. Kada on padne, gubis igru.

Sta Olivier ima? Sut lijevom nogom, ogromno trci,, defanzivno u svakom segmentu jako dobar, sut glavom, prvuu loptu, osjecaj za prostor, je za visokog napadaca jako kreativan, hrabrost, 'ledjnu tehniku', veliku kolicinu samopuzdanja.

Bonus
Kontakt:

Post Postao/la Bonus » 15 mar 2013, 22:43

Rockefeller je napisao/la:Neki dan sam ti htio napisati @Chily al' izbrisah post jer nisam htio da puno pisem i repliciram, ja mislim da ce Ramsey biti dovoljno dobar za sampionski Arsenal. On ce kroz par mjeseci mutirat i postat puno bolji igrac. Zapamtite ovo. Zasto? Mrsko mi preko telwfona.

A Wojicech ce definitivno postati odlican golman. Tu nemam dileme. Otac mu je bio golman i redovno sa njim radi na sebi. Al' je problem ga cekat. Titula nam treba cim prije i ne isplati se cekati golmana jer je on kralj u sahu. Kada on padne, gubis igru.

Sta Olivier ima? Sut lijevom nogom, ogromno trci,, defanzivno u svakom segmentu jako dobar, sut glavom, prvuu loptu, osjecaj za prostor, je za visokog napadaca jako kreativan, hrabrost, 'ledjnu tehniku', veliku kolicinu samopuzdanja.
Kako ga ti opisa - ja nešto kontam da je Drogba oplodio Falcaoa, pa ispao taj Oliver....da ne pretjerujemo sad 8-)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 15 mar 2013, 22:43

Giroud jedino ima jezicinu ko halina lopata.
1946

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 15 mar 2013, 22:47

Cuj mrzak mi? Po cemu si to zakljucio bgt ?

Samo mi nije jasno zasto ti volis toliko ove 'ološ' igrace, koji bi grijali klupu u nekim nizerazrednim klubovima.

Jenkinson, Ramsey i Giroud. Ti si u njima vidio nesto sto niko nije.
Jenkison ima prostora za napredak, mlad je dosta i trudi se, to niko ne moze osporit. Da li ce uspjet zavisi od srece sa povredama i njegovog zalaganja.

Ramsey? Kakav ON! Od povrede u kontinuitetu lose igra. Jednostavno NIJE igrac za ekipu kakav je Arsenal D.o.o.
Giroud, vec smo rekli o njemu dosta. Nista, ama bas nista nema da ga krasi kao nekog vrhunskog napdaca. Zna se sta je zadatak napadacu, da ZABIJA golove, da yebe majke golmanima, lijevom, desnom, glavom, rukama cime god zna i umije. Ova krampa ima samo glavu.

Rockefeller je napisao/la:
Burazeru, znas li ti o kome se uopste prica? Ovaj opis mi na sve lici samo ne na francusku krampu Girouda.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 mar 2013, 23:00

Neki mijesaju kruske i jabuke. Krila, playove, i sve ostale igrace ne mozes ocjenjivati statistikom, spiceve mozes. Ako lik daje svaku utakmicu gol, onda je dobar spic, sve ostalo pada u vodu. Sad da ne bi neki bukvalno protumacili da sam napisao da je Giroud dao svaku gol, nije, ali je dao kao i Drogba u prvoj, a to nesto znaci. Covjek daje golove, ima i asistencije, meni se iskreno j*** za njegovo kretanje, primanje ili sta ne vec. Covjek je spic.

Podolski je igrac koji ima dobar sut i dobru zavrsnicu, te zna trcati samo gore dole, ostali pravci iskljuceni.
Celik!3,2,2.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 15 mar 2013, 23:02

Edvine ti fudbal posmatras kroz prizmu statistike?
1946

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 15 mar 2013, 23:02

Mene samo nervira što imamo igrače koji znaju podvalit loptu, a malo se igrači ubacuju, Giroud mora više da se ubacuje, mora jednostavno. Nema tu puno filozofije, ne smije stojat na 16 i očekivat nešto, ne smije jednostavno :roll:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 mar 2013, 23:20

Igrac koji postigne 20+ golova u Francuskoj i donese osrednjem Montpeillereu titulu ne moze biti los.

Inace, mislim da je ovo najjaca formacija trenutno:
Fabianski
Sagna-Kos-Verm-Gibbs
Coquelin-Jack
Cazorla
Ox-Giroud-Gervinho
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 mar 2013, 23:24

Ko to moze podvaliti loptu? Kakav vi to Arsenal gledate? Ovaj Arsenal ove godine nije svojim spicevima(ne samo Giroudu) stvorio prilika ni pola koliko je prosle godine Robinu samom stvoreno. Eto koliko su dobri igraci.

@Head Spiceve gledam, to sam vec objasnio. 623 288 Jel ovo dobar spic? A ovo 727 340? Utakmice/golovi Spicevi su igraci koji igraju za golove, druge price nema. I da i pored golova, tu su i asistencije, i tu je dobar. I ne znam zasto se raspravljam sa likom koji smatra da je bolji od Girouda.
Celik!3,2,2.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 15 mar 2013, 23:37

AllGunsBlazing je napisao/la:Ko to moze podvaliti loptu? Kakav vi to Arsenal gledate? Ovaj Arsenal ove godine nije svojim spicevima(ne samo Giroudu) stvorio prilika ni pola koliko je prosle godine Robinu samom stvoreno. Eto koliko su dobri igraci.
+1

Ovaj Arsenal je najnekreativniji Arsenal unazad dobrih 10 godina. Nikad manje šansi po utakmici Arsenal nije stvarao. A ironija je da je dao u prosjeku više golova nego prošle sezone.

Što se tiče Aarona, ovde se svi slažu i iznose teorije kako Aaron ima puno kondicije i dobru tehniku. Ajde da to prihvatimo. Nema ništa više.

Za one koji nisu znali tehnika i kondicija se dobivaju u ranim godinama djetinstva. Za kondiciju nisam siguran, al' tehnika se ne može pridobiti nakon 12 ili 13 godine života. Mislim da ni kondicija ne prelazi tu dob.

Aaron ima problema sa dodavanjima, tj. dosta netačnih i duel igrom. Za razliku od kondicije i tehnike, duel igra se da popraviti dobivanjem mase. Aaronu je vidljivo da je nabacio koji mišić više, a pravi primjer kako čovjek ojača je naš Edin Džeko, koji je u kakvoj godini dobio ogromno na snazi.

Dodavanje ili tehnika dodavanja, ne moram ništa dalje ići od Arsenala. Alex Song je od antitalenta izrastao u vrhunskog "dodavača".

Za Girouda će sezona iza sve reći. Mrsko mi više.

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 15 mar 2013, 23:39

Ja sam apsolutno zadovoljan s Wojom na golu i ne bih ga dao ni pošto,zbog toga što je dokazao u više navrata da je i sad za svoje godine sjajan golman,po meni on ni ove sezone nije toliko loš,za svakog golmana poslije Lehmana što smo imali je Kahn tako da ne vidim što se bunite meni je on odličan...
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 16 mar 2013, 00:45

Giroud nevalja,al se na njegove asistencije i podvaljivanja lopte svršaje.
Žalosno je kad nam je špic najkreativniji igrač u ekipi,a njemu nema ko take lopte dat

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 16 mar 2013, 01:00

Rosicky je napisao/la:Giroud nevalja,al se na njegove asistencije i podvaljivanja lopte svršaje.
Žalosno je kad nam je špic najkreativniji igrač u ekipi,a njemu nema ko take lopte dat
baš tako ;)
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 16 mar 2013, 01:08

Ma giroudove asistencije nisu nikakva njegova kreativnost nego to su ti one rutinska dodavanja napamet, to smo se mogli uvjeriti. IGrac mu dodaje loptu i on je onako bez gledanja samo iz prve gura u prostor pa ako neko naleti i zabije dobro je. Vecinom to budu neuspjesna dodavanja u prazno ali eto dok prodje jednom nije lose.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 16 mar 2013, 01:15

Volio bi i ja da naši kreativci u veznom redu koji puta grunu pa će neko i napamet uletit,al tu nema pokušaja bitno je kruzit loptom oko šesnaesterca ko bibani

arsengunner
Kontakt:

Post Postao/la arsengunner » 16 mar 2013, 01:41

Niti se spicevi niti poluspicevi ubacuju u prazan prostor,nit se srednji red trudi da gurne loptu u prazan prostor,niti imamo golmana za prve 3 pozicije u Engleskoj p.l. Bekovi i krila se dodaju na tacno odredjenom mjestu u svakoj tekmi,krenu li naprijed izgube se (ili u slucaju sagne pogode pri centarsutu odbrambenog igraca;nesjecam se da sam od berberovića vidio gori centarsut u svom zivotu ko sagnin ove sezone). Misli da je Jenkinson bolji 10 puta od ovakvog sagne,Arteta nije za dm,Wilshere je svijetla tacka sadasnjosti i buducnosti,Koscielny bolji od ovogodisnjeg Vermealena,Merte nako',Walcott je puno bolje krilo i poluspic al on se zado da je CF, a nemze biti,manje dodaje loptu odkad je "postao napadac",Giroud nako' zna nervirat dosta al eto zna i pogodit (prva sezona),Cazorla solidan,Podolski dao dosta odlucujucih golova u prvoj sezoni tako da je prolazna ocjena,Gervinha nemogu podnjet,Monreal nako',Gibbs odlican do povrede,Chamberlain sto odigra dobro odigra,uzasna minutaza..
Treba nam golman koji zraci samopouzdanjem a to je prema meni u ovom trenutku Begovic,bilo koga osim Artete na DmF, ovo je pod moranje.
Neznam kakvi ce biti ovi sto su nedavno dosli nakon sezone zajednickog igranja mislim da nemogu biti gori,odnosno nadam se da ce biti puno bolji plus Britanci izuzimajuci Ramseya trebalo bi to da bude jedan solidan,za nijansu bolji Arsenal iduce sezone.
Zadnja izmjena: arsengunner, dana/u 16 mar 2013, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.
Samo WENGER istina je!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 16 mar 2013, 02:03

Sad odgledah Arsenal vs Reading 7:5
Aršavin 2 i maltene gol.. Zašto mu neda 1 poluvrijeme pa će vidjet kakav je ,CAM LIK...

Lineker
Kontakt:

Post Postao/la Lineker » 16 mar 2013, 10:01

Da l' mi raspravljamo o istom napadaču?
Molim vas. Višak ozbiljnosti ne škodi, ne? Giroud je još jedan u nizu fudbalera koji se i nisu baš proslavili na Otoku. Na ljeto očekujem kako će AW krenuti u lov na novog napadača, jer nema šanse da se može na njega osloniti. Postigne jedan heben pogodak protiv Bayerna i odmah se diže u visine, totalno mi nerealno to zvuči. Al' još mi je nerealnije kada pročitam kako se Drogba il' Henry stavljaju u isti koš.
Up to our knees.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.