Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
raul najvjerovatnije potpisao ugovor sa schalkeom prenose brojni njemacki mediji....zaradjivat ce 6 miliona eura godisnje potpisao ugovor na 2 godine....kontakt sa raulom uspostavio metzelder koji je kao slobodan igrac stigao iz reala, a magath je vise puta ponavljao da zeli raula dovest...jos jedno zvucno ime je tako stiglo u bundesligu, raul u podmaklim godinama, al sigurno sa jos dosta kvaliteta ce pomoci schalkeu u prvenstvu i ligi prvaka posebno...inace i raul stize kao slobodan igrac jer se sporazumio sa realom na raskid ugovora koji je jos vazio godinu dana, a iz reala odlazi prije svega jer vise nema prevelikih mogucnosti da bude standardan
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Šta s' njim?catalonia je napisao/la:bayern
St.Pauli pored lijepih dresova, ludih pirata, ima ponuditi nešto u čemu je br.1 u Bundesligi. To je broj stranaca, kojih ova ekipa ima svega 3.
1. St. Pauli: Ausländerquote: 10,3 Prozent (3 von 30 Spielern)
Quelle: transfermarkt.de, Stand Mittwoch, 21. Juli 2010, 18 Uhr
2. Werder Bremen: Ausländerquote: 35,3 Prozent (12 von 34 Spielern)
......3. VfB Stuttgart: Ausländerquote: 39,1 Prozent (9 von 23 Spielern)
Bayo taman upolovio.
Najviše stranaca u svojim redovima ima prošlogodišnji prvak Wolfsburg.11. FC Bayern: Ausländerquote: 50 Prozent (13 von 26 Spielern)
18. Wolfsburg: Ausländerquote: 64,3 Prozent (18 von 28 Spielern)
Vom Jäger zum Gejagten
A koliko vidim na transfermarktu samo Zambrano nema nemacki pasos ostali svi imaju,tako da ni oni u neku ruku nisu pravi stranci.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Hrvatski nogometaši na privremenom radu u Njemačkoj u velikoj su mjeri zaposleni prijateljskim utakmicama svojih klubova...
Köln pod vodstvom našeg Zvonimira Solde pripreme za novu sezonu nastavio je u Austriji, a prvi protivnik bio im je Al-Hilal iz Saudijske Arabije. Pogodaka nije bilo, no Soldo je dao prilici obojici Hrvata u svojim redovima.
Miro Varvodić proveo je među vratnicama svih 90 minuta, dok je mladi reprezentativac Mato Jajalo odigrao prvo poluvrijeme.
Njegov reprezentativni kolega Domagoj Vida, bivši kapetan Osijeka, sudjelovao je od prve do zadnje minute u pobjedi svog Bayera iz Leverkusena nad niželigašem Hassia Bingenom. Bilo je 4:0, a dva pogotka bila su djelo švicarskog napadača Erena Derdiyoka.
Mensur Mujdža, novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, dobio je 80, a Ivica Banović 45 minuta u slavlju Freiburga nad francuskim Sochauxom. Njemački je sastav pobijedio rezultatom 3:0. Zvonko Pamić zasad nije u kadru jer igra na Europskom prvenstvu U19 u Francuskoj.
Kaiserslautern je također odmjerio snage s Francuzima, a dvoboj s Metzom završio je bez pobjednika i bez pogodaka. Stivena Rivića u 60. minuti zamijenio je Ivo Iličević, a Srđan Lakić ovoga puta nije dobio priliku.
Schalke Ivana Rakitića svladao je LASK iz Linza 2:0 pogocima Edua, a naš je reprezentativac u svlačionici ostao na poluvremenu. Mario Gavranović nije igrao.
Köln pod vodstvom našeg Zvonimira Solde pripreme za novu sezonu nastavio je u Austriji, a prvi protivnik bio im je Al-Hilal iz Saudijske Arabije. Pogodaka nije bilo, no Soldo je dao prilici obojici Hrvata u svojim redovima.
Miro Varvodić proveo je među vratnicama svih 90 minuta, dok je mladi reprezentativac Mato Jajalo odigrao prvo poluvrijeme.
Njegov reprezentativni kolega Domagoj Vida, bivši kapetan Osijeka, sudjelovao je od prve do zadnje minute u pobjedi svog Bayera iz Leverkusena nad niželigašem Hassia Bingenom. Bilo je 4:0, a dva pogotka bila su djelo švicarskog napadača Erena Derdiyoka.
Mensur Mujdža, novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, dobio je 80, a Ivica Banović 45 minuta u slavlju Freiburga nad francuskim Sochauxom. Njemački je sastav pobijedio rezultatom 3:0. Zvonko Pamić zasad nije u kadru jer igra na Europskom prvenstvu U19 u Francuskoj.
Kaiserslautern je također odmjerio snage s Francuzima, a dvoboj s Metzom završio je bez pobjednika i bez pogodaka. Stivena Rivića u 60. minuti zamijenio je Ivo Iličević, a Srđan Lakić ovoga puta nije dobio priliku.
Schalke Ivana Rakitića svladao je LASK iz Linza 2:0 pogocima Edua, a naš je reprezentativac u svlačionici ostao na poluvremenu. Mario Gavranović nije igrao.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
Der Hamburger SV soll sich laut Informationen der „Berliner Zeitung“ die Dienste von Gojko Kacar (Foto) gesichert haben. Demnach wird der 23-jährige Mittelfeldakteur für eine Ablösesumme von 5,5 Millionen Euro von Hertha BSC zu den Rothosen wechseln.
Des Weiteren beinhaltet der Deal eine Klausel, die besagt, dass der HSV beim Erreichen der Europa League oder der Champions League noch eine Millionen Euro an den Bundesliga-Absteiger überweisen muss. Der gleiche Betrag ist fällig, wenn die Hamburger Kacar weiterverkaufen sollten.
Moze li neko da mi ukratko kaze sta se desava u ovome tekstu o Kacaru jer ne znam "deutsche".
Des Weiteren beinhaltet der Deal eine Klausel, die besagt, dass der HSV beim Erreichen der Europa League oder der Champions League noch eine Millionen Euro an den Bundesliga-Absteiger überweisen muss. Der gleiche Betrag ist fällig, wenn die Hamburger Kacar weiterverkaufen sollten.
Moze li neko da mi ukratko kaze sta se desava u ovome tekstu o Kacaru jer ne znam "deutsche".
HSV je prema informacijama BZ-a (Berliner Zeitung) u svoje redove doveo Gojka Kacara. Prema tome 23-godisnji vezni igrac ce uz odstetu od 5,5 miliona eura, preci iz Herthe BSC u redove HSV-a.Devil je napisao/la:Der Hamburger SV soll sich laut Informationen der „Berliner Zeitung“ die Dienste von Gojko Kacar (Foto) gesichert haben. Demnach wird der 23-jährige Mittelfeldakteur für eine Ablösesumme von 5,5 Millionen Euro von Hertha BSC zu den Rothosen wechseln.
Dalje transfer sadrzi odredjene klazule, koje govore, da HSV u slucaju plasmana u EL ili LP mora na racun Herthe prebaciti jos milion eura. Ista suma se mora platiti ukoliko Kacar predje u neki drugi klub.
Mozes li mi navesti mane i prednosti Kacara, jer nisam ga bas nesto puno pratio, ali kada pitas na forumu Herthe oni bacaju drvlje i kamenje po njemu pa bih volio cuti neko neutralno misljenje. Sto sam ja dosad zakljucio jedina njegova mana je to koljeno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Kacar je sasvim pristojan igrac,koji cuti i radi,nema tu kod njega tamo-vamo zatezanja oko transfera,ne provlaci se po novinama...
Njegove prednosti su sto je poluvalentan igrac,jednako dobro moze odgovoriti i na poziciji zadnjeg veznog,i na poziciji stopera,zna nekada sasvim dobro odigrati i playa ako fali u timu.Cak je nekoliko tekmi u Vosi igrao na poziciji desnog beka sto dobro radi mada se vidi da mu treba rutine jos za te pozicije.Po meni nekako se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog,dakle ne zadnjeg ni ofanzivnog nego tacno na sredini terena.Jer nema on neku veliku snagu da bi mogao da odgovori onim "prljavim zadacima"kao sto je to radio Makelele svojevremeno ili sada Van Bommel,Diarra.
Neke njegove prednosti jos su dobra pokretljivost,svaka tekma je oko ili preko 10 km,veoma dobar pregled igre,dobar pas
A mane su:velika sklonost povredama koje su ga mozda kostale i bolje karijere,nije toliko jak u duelima koliko bi trebalo...
Ako ga povrede zaobidju mogao bi on biti veoma dobro pojacanje za HSV,i gledajuci ovako sastav mislim da bi mogao naci mesta u prvih 11.
Njegove prednosti su sto je poluvalentan igrac,jednako dobro moze odgovoriti i na poziciji zadnjeg veznog,i na poziciji stopera,zna nekada sasvim dobro odigrati i playa ako fali u timu.Cak je nekoliko tekmi u Vosi igrao na poziciji desnog beka sto dobro radi mada se vidi da mu treba rutine jos za te pozicije.Po meni nekako se najbolje snalazi na poziciji centralnog veznog,dakle ne zadnjeg ni ofanzivnog nego tacno na sredini terena.Jer nema on neku veliku snagu da bi mogao da odgovori onim "prljavim zadacima"kao sto je to radio Makelele svojevremeno ili sada Van Bommel,Diarra.
Neke njegove prednosti jos su dobra pokretljivost,svaka tekma je oko ili preko 10 km,veoma dobar pregled igre,dobar pas
A mane su:velika sklonost povredama koje su ga mozda kostale i bolje karijere,nije toliko jak u duelima koliko bi trebalo...
Ako ga povrede zaobidju mogao bi on biti veoma dobro pojacanje za HSV,i gledajuci ovako sastav mislim da bi mogao naci mesta u prvih 11.
Fredi Bobić, bivši napadač Stuttgarta, Dortmunda, Hannovera, Herthe i Rijeke uskoro bi mogao preuzeti svoj bivši klub Stuttgart. Nekadašnji njemački nogometni reprezentativac hrvatsko-slovenskih korijena trenutno obavlja funkciju menadžera za sport i marketing u ukrajinskom prvoligašu Černomorecu.
- Još pregovaramo i sve je vrlo pozitivno. Vjerujem da će odluka pasti idući tjedan - rekao je Bobić o mogućem povratku u Bundesligu. Ugovor za ukrajinski klub veže ga do 2014. godine, ali o njegovom odlasku odlučuje Černomorec.
- Još pregovaramo i sve je vrlo pozitivno. Vjerujem da će odluka pasti idući tjedan - rekao je Bobić o mogućem povratku u Bundesligu. Ugovor za ukrajinski klub veže ga do 2014. godine, ali o njegovom odlasku odlučuje Černomorec.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu
Podrška Jackyu
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne znam koliko bi to bio dobar potez Stuttgarta, jer trener kao sto je Groos upotpunosti moze zadovoljiti apetite uprave, sto je uostalom to i radio u drugom dijelu prosle sezone, kada je preuzeo ovaj tim. Ko zna, mozda se i izrodi nesto iz ovoga.Ted Mosby je napisao/la:Fredi Bobić, bivši napadač Stuttgarta, Dortmunda, Hannovera, Herthe i Rijeke uskoro bi mogao preuzeti svoj bivši klub Stuttgart. Nekadašnji njemački nogometni reprezentativac hrvatsko-slovenskih korijena trenutno obavlja funkciju menadžera za sport i marketing u ukrajinskom prvoligašu Černomorecu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- bistrikboy
- Kontakt:
Bobicu je ponudjeno mjesto sportskog direktora,koje je ostalo upraznjeno odlaskom Hledta u S04,inace Bobic je tu funkciju obavljao u Chernomorets Varni i za jedno sa Balakovom je na putu da od tog malog kluba napravi siluOmerbavarac je napisao/la:Ne znam koliko bi to bio dobar potez Stuttgarta, jer trener kao sto je Groos upotpunosti moze zadovoljiti apetite uprave, sto je uostalom to i radio u drugom dijelu prosle sezone, kada je preuzeo ovaj tim. Ko zna, mozda se i izrodi nesto iz ovoga.Ted Mosby je napisao/la:Fredi Bobić, bivši napadač Stuttgarta, Dortmunda, Hannovera, Herthe i Rijeke uskoro bi mogao preuzeti svoj bivši klub Stuttgart. Nekadašnji njemački nogometni reprezentativac hrvatsko-slovenskih korijena trenutno obavlja funkciju menadžera za sport i marketing u ukrajinskom prvoligašu Černomorecu.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Stavio bih da će 1. FC Kaiserslautern ovo uzeti (k'o 97/98 direkt iz zweite) da ova dva 'velemajstora' još igraju

Glasao za 'svoje', mada mislim da će ovo 'Bajen' jamiti..

Glasao za 'svoje', mada mislim da će ovo 'Bajen' jamiti..
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Hehe, Olaf Marschal, kuštravi "dedeerac". Ovaj drugi kuštro mi je također vrlo poznat, igrao je na poziciji beka, noge plaho vukle na "iks".
Došao na Batzenberg iz Frankenlanda, zato mi je toliko poznat.
Imena se ne mogu sjetiti, Rehhagela mi.
Vom Jäger zum Gejagten
Produkt zalutalog spermića i nekog bacila (vjerovatno Koch-ovog)geronimo je napisao/la:Hehe, Olaf Marschal, kuštravi "dedeerac". Ovaj drugi kuštro mi je također vrlo poznat, igrao je na poziciji beka, noge plaho vukle na "iks".Došao na Batzenberg iz Frankenlanda, zato mi je toliko poznat.
Ma da jbte, čuveni Harry, koji je onomad kucao na vrata Bertijeve ekipe.
Ovu furku sa brkovima su pokupili od našeg Hotića.

Bio je još jedan brko i to rasan golgeter u K'lauternu, al' mu se imena ne mogu sjetiti.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoffa posudila Zuculinija Genovi, dok je Maicosuela vratila Botafogi, odakle je i došao.
Stuttgart zainteresiran za usluge Ayewa (OM), kao i Wolfsburg za Ben Arfa, također igrača Marseja.
Ovu furku sa brkovima su pokupili od našeg Hotića.

Bio je još jedan brko i to rasan golgeter u K'lauternu, al' mu se imena ne mogu sjetiti.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoffa posudila Zuculinija Genovi, dok je Maicosuela vratila Botafogi, odakle je i došao.
Stuttgart zainteresiran za usluge Ayewa (OM), kao i Wolfsburg za Ben Arfa, također igrača Marseja.
Vom Jäger zum Gejagten
More bit bidne Pavel Kuka
, mada se ne sjećam da je i on brčine suko....Ma čitava ekipa im je bila prepuna modnih antitalenata....Kad ih se sjetim suze i grčevi su neminovni........Ratinho, Martin Wagner, Jurgen Rische, Andreas Buck, Lars Riedl, Miroslav Kadlec, etc
A Hotaš je znao i gol zabit, zbiberio je ga je i Barci u sezoni 91/92 LP-a kada ih je Barca izbacila golom u sudijskom (ne)vremenu, a potom došla i do titule....
Ajd nek se i Hoffa rešio tih letavaca, valjalo li bi vučinama da dovedu (H)Arfu...Imaš li ti kakijeh infosa šta je s ovim da Silvom, kojeg qrca on štanca u Dortmundu

A Hotaš je znao i gol zabit, zbiberio je ga je i Barci u sezoni 91/92 LP-a kada ih je Barca izbacila golom u sudijskom (ne)vremenu, a potom došla i do titule....
Ajd nek se i Hoffa rešio tih letavaca, valjalo li bi vučinama da dovedu (H)Arfu...Imaš li ti kakijeh infosa šta je s ovim da Silvom, kojeg qrca on štanca u Dortmundu
Ne znam da li je ikad manje investirano u Bundesligi. Recesija učinila svoje.
Vodeći na listi ulaganja u nove igrače je Wolfsburg.
Drugi na ovoj listi je HSV.
FCN je prodajom Diekmeiera uspjeo zaraditi 2,3 miliona, tako da je uprkos dovođenju 7 igrača, na kontu ostalo viška 1 milion.
4 igrača stigla ablösefrei, dok su za Schiebera, Nilssona i Maka iskeširali čitavih 1,2 miliona.
Bayern nije uložio niti jedan cent, čak se može reći da su zaradili. Niedermeier prodat Stuttgartu za 3,5 miliona. Igrač koji je već duže vrijeme bio na pozajmici kod Švaba. Osim toga riješili se Tonija, koji je itekako otežavao klupsku kasu.
Vodeći na listi ulaganja u nove igrače je Wolfsburg.
Pošto je od nekih transfera zaradio 13,5 miliona, čist gubitak iznosi nepunih 10 miliona.VfL Wolfsburg: Bisher Transfer-Ausgaben von 23,4 Mio Euro (Kjaer, Mandzukic, Friedrich, Khalifa, Cicero)
Drugi na ovoj listi je HSV.
Ali i oni su prodajom Boatenga taj iznos uveliko smanjili.Hamburger SV: 15,2 Mio Euro hat der HSV bisher in seine Neuverpflichtungen (Westermann, Diekmeier, Kacar) investiert
FCN je prodajom Diekmeiera uspjeo zaraditi 2,3 miliona, tako da je uprkos dovođenju 7 igrača, na kontu ostalo viška 1 milion.
Bayern nije uložio niti jedan cent, čak se može reći da su zaradili. Niedermeier prodat Stuttgartu za 3,5 miliona. Igrač koji je već duže vrijeme bio na pozajmici kod Švaba. Osim toga riješili se Tonija, koji je itekako otežavao klupsku kasu.
Vom Jäger zum Gejagten
cim bayern nije dovodio pojacanja odmah su manje ukupne investicije bundesligasa, ali jos par klubova ce sigurno investirat....ipak cinjenica je da par velikih igraca poput ballacka a ev skoro sigurno i raula dolaze bez obestecenja al ce klubovi za njihove plate itekako ulozit novacgeronimo je napisao/la:Ne znam da li je ikad manje investirano u Bundesligi. Recesija učinila svoje.
Vodeći na listi ulaganja u nove igrače je Wolfsburg.Pošto je od nekih transfera zaradio 13,5 miliona, čist gubitak iznosi nepunih 10 miliona.VfL Wolfsburg: Bisher Transfer-Ausgaben von 23,4 Mio Euro (Kjaer, Mandzukic, Friedrich, Khalifa, Cicero)
Drugi na ovoj listi je HSV.Ali i oni su prodajom Boatenga taj iznos uveliko smanjili.Hamburger SV: 15,2 Mio Euro hat der HSV bisher in seine Neuverpflichtungen (Westermann, Diekmeier, Kacar) investiert
FCN je prodajom Diekmeiera uspjeo zaraditi 2,3 miliona, tako da je uprkos dovođenju 7 igrača, na kontu ostalo viška 1 milion.4 igrača stigla ablösefrei, dok su za Schiebera, Nilssona i Maka iskeširali čitavih 1,2 miliona.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Magath: Raul će Schalkeu mnogo toga donijeti
SAMO je pitanje trenutka kada će legendarni kapetan Real Madrida, Raul i službeno postati pojačanje njemačkog nogometnog Bundesligaša iz Gelsenkirchena.
Dojučerašnja ikona Reala napustio je Santiago Bernabeu nakon 16 godina igranja za najjaču momčad Reala i to čak 323 pogotka tijekom 741 utakmice koliko je igrao u dresu svog jedinog kluba u karijeri.
Izvjesnim se čini da će pojačati Schalke u kojem igra i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, što je potvrdio i trener kluba Felix Magath:
"Raul će biti senzacija Bundeslige i naš važan igrač. Očekujem da će mnogo pridonijeti ovoj momčadi."
SAMO je pitanje trenutka kada će legendarni kapetan Real Madrida, Raul i službeno postati pojačanje njemačkog nogometnog Bundesligaša iz Gelsenkirchena.
Dojučerašnja ikona Reala napustio je Santiago Bernabeu nakon 16 godina igranja za najjaču momčad Reala i to čak 323 pogotka tijekom 741 utakmice koliko je igrao u dresu svog jedinog kluba u karijeri.
Izvjesnim se čini da će pojačati Schalke u kojem igra i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, što je potvrdio i trener kluba Felix Magath:
"Raul će biti senzacija Bundeslige i naš važan igrač. Očekujem da će mnogo pridonijeti ovoj momčadi."
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Hoće li ga danas obući??

Ili će se barem definitivno znati gdje vode putevi slavnog golgetera.

Ili će se barem definitivno znati gdje vode putevi slavnog golgetera.
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.