Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 05 nov 2018, 11:44

kobe24 je napisao/la:
lumani je napisao/la: Ehh sada glup :mrgreen: Atic ti je vazda tema, nastavi daj mu jos 5 godina da odigra onako kao prije 5 godina sa djecom. ;) btw, shutira je 7 trica..
Pa sta drugo da napisem kad ste povezali nepovezivo? :mrgreen:

Da, sedam trica, ali u sestoj utakmici. U tome i jeste razlika, sto sam ja vec u prvom postu napisao. Njih dvojica su se igracki mogli uporedjivati prije 3-4 godine, ali sad je lud svako ko pomisli da se oni na bilo koji nacin mogu uporedjivati.

Jbg, moram vjerovati u sebe i svoj shut, ako jedan Lopez koji ima 259cm vjeruje u svoj shut i opali 8 trica mogu i Atic/Gegic I slični. Sve ok razumio sam ja tebe, samo mi čudno da uvijek spominješ tog Atića.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 05 nov 2018, 12:24

Ен-"-еј " оно % је " пре 3 $, " " оно % је " пре $, ? се ' тога. " " " " " $ пре & $, % " ја ', ?, ", " пут, " ?, ? $ су $ ?. " то " та ".

%, & " теже " % ? " (? " $ " $ ' " 1.$ ? ? & је " Европе " у 19.$) & " га " ? " ? ' ' '.

& $ је то " ", ' се ? ", $, & " " - тренере, " 6-7, " " % у ? прсту, ? за $, %, све се ", $ " %, $ се ' ", по " - $ " " " " % (& ове сезоне $ $ " $ 80+%, - на ' " ? " ' $ јеу " " " се " $ $ 50%).
? су се " " ?, " & " & $ статус, не " га, $ & не $, не унапређује ", & се ' ? на ? (" " " $), & - " у "?", & % " " " $ " " ?-стар ".
" то је &, $ & $ $ %. " " све " ", " све - теже " " у ен-"-еју.

Е $, '? ' " " $ $ у ?. " се " $ ?, $ % IQ " ' %, & " & " ", ту је Џанан &, ? је $ " ' %. " $ у ? наравно " $ " & $, " ?.

" у Г-?, " ?, те - у састав, не & $ & важност. Г-? јесте важна за " " ' & (тзв "$") уговор, $ "$" " & пажњу & ", ? & " " Европе, на &.
Џанан - % " у Г-? " свој статус у ", у ен-"-еју то & не $, постоје & " ? & се %.

% - $ " " у " " у овој ", на " на " " ' " ту су у " " (?, ", ?-Џеферсон " &), ? " " " " са пуно ", % - & """ ". " овај " " ? ? &, ? се на % са ", за $ погађа у " %. Не & " у овој ", $ & зна, $ & $ & $ ове ".

За ' " ? $ $ " уђу у " пораза, " % за ?-оф " ? ?-стара & са &, " & %, $ " Џанан $ $ ". ? ? $ се то - $, " је на " " ".

Рано је за " & & $, ", поређење са &, ?, ' " ? за &, ? $ " се у ен-"-еју "?" & " $ тога $ ' се ?.
На " је $ $ " " & %.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 05 nov 2018, 13:36

@divos

svaka cast vrlo kvalitetan post :thumbup:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 nov 2018, 13:56

QUARTERBACK je napisao/la: @divos

Uvijek piše kvalitetne postove samo je smorio s ovom kontrom latinici :mrgreen:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 nov 2018, 14:06

chily-rz je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la: @divos

Uvijek piše kvalitetne postove samo je smorio s ovom kontrom latinici :mrgreen:
Kod mene ja na ignore, mrzi me da se mučim da nabadam ćirilicu, jer je nikad nisam učio. Znam je čitati ali kao puž.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 05 nov 2018, 14:08

Tracy3McGrady je napisao/la:Kod mene ja na ignore, mrzi me da se mučim da nabadam ćirilicu, jer je nikad nisam učio. Znam je čitati ali kao puž.
vjezbaj, vjezbaj...bogatsvo je znanje razlicitih jezika i pisama. ne skodi znati ;)
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 05 nov 2018, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 nov 2018, 14:11

Tracy3McGrady je napisao/la:Kod mene ja na ignore, mrzi me da se mučim da nabadam ćirilicu, jer je nikad nisam učio. Znam je čitati ali kao puž.
Skineš extensiju za chrome ćirilica u latinicu i čitaš postove. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 05 nov 2018, 16:14

Mene bi bilo stid reci da ne znam cirilicu :silent:

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 05 nov 2018, 16:35

hz1987 je napisao/la:

vjezbaj, vjezbaj...bogatsvo je znanje razlicitih jezika i pisama. ne skodi znati ;)
Gdje sam ja to napisao da ne znam ? Kako sam mogao zaključiti da piše kvalitetne postove ako ne znam da čitam ćirilicu ?

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 05 nov 2018, 17:13

Naravno da se cirilica ne smije ne znati!
@Divosove komentare sam uvijek najradije citao, iako se na kosarci maltene nikako ne oglasavam...
Izdvojio bih jos chinagliu, dreamera i ostalu ekipu. :)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 nov 2018, 20:42

hz1987 je napisao/la:
Brate pricam njemacki, francuski i čak i engleski se znam solidno sporazumjeti, ali ćirilicu nikad nisam učio tako da sam je sam naučio, ali kako sam već napisao, sporo je čitam i ne vidim svrhu da sad neko piše ćirilicom kad cijela evropa piše latinicu, ali neka ga, ima pravo da piše kako hoće a ja imam pravo to ignorisati.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 05 nov 2018, 20:46

kobe24 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
Ziggs je napisao/la:jbo ga Atic vise, nmg da vjerujem da raja misli da ce nesto biti od tog klosara
Istog sam misljenja.. Ljudi neće da priznaju da je bio talenat do seniorske košarke i to je kraj priče.Jbt nekad pomislim kao da pričamo o Sesaru koji je bio Monstrum I na kraju ostvario samo pola od mogućeg.
Ja sam htio da povucem paralelu izmedju nekog ko je i u nestvarno teskim okolnostima mentalno stabilan i nekog ko i medju smijesnom konkurencijom ne moze da se izbori za svoje suteve. Tacnije, htio sam da istaknem koliko je neophodno vjerovati u svoje sposobnosti i ne podlijegati na svaki pritisak s kojim se suocis. To je nekad daleko vaznije od cistog kosarkaskog kvaliteta. Ako ste vas dvojica toliko glupi da ste moj post shvatili kao poredjenje kosarkaskih sposobnosti jednog i drugog, onda je to vas problem. Vjerujem da niste. :)
Nisam shvatio kao poredjenje kosarkaskih sposobnosti, vec se par ljudi ovdje na forum obavezalo da pravda Atice neuspjeh i sta je on mogao biti. Momak nikad nije mogao imati dobru karijeru, jer nije volio kosarku. To mu je bilo jedini stvar za koju je bio talentovan u zivotu i toga se prihvatio. Jednostavno pustite Atica, taj ce se vratiti za koju godinu da igra u Promo Donji Vakfu. Ako Dzanan postane igrac kakav je Ingles sad to je ekstra stvar. Ingles je top 3 najbitniji igrac u top 5 plejof ekipi u **** zapadnoj konferenciji. Jedino su mu godine problem, odbrana mu je strasna, suta 40% trojku a uz to inteligentan igrac koga svi cijene u NBA. Ne treba ni imati prevelika ocekivanja za nase igrace i ja bih prvi volio da je nas Juka na nivou Jokica. Ali i ovo sto je sad ja sam ponosan i zadovoljan

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 05 nov 2018, 23:21

Tracy3McGrady je napisao/la: ... i ne vidim svrhu da sad neko piše ćirilicom kad cijela evropa piše latinicu ...
Da, cijela Evropa, osim par majušnih državica, kao što su Grčka, Bugarska, Makedonija, Srbija, Bjelorusija, Ukrajina. Da, i sićušna Rusija...

Svašta ćeš i ovdje pročitati. Što reče jedan forumaš ranije, mene bi bilo sramota reći da ne znam ćirilicu u državi u kojoj je ona jedno od dva službena pisma.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 nov 2018, 23:30

vladedivac je napisao/la: Da, cijela Evropa, osim par majušnih državica, kao što su Grčka, Bugarska, Makedonija, Srbija, Bjelorusija, Ukrajina. Da, i sićušna Rusija...

Svašta ćeš i ovdje pročitati. Što reče jedan forumaš ranije, mene bi bilo sramota reći da ne znam ćirilicu u državi u kojoj je ona jedno od dva službena pisma.
U odnosu na broj drzava koje se ne sluze cirilicom, komotno se moze reci 'cijela Evropa', s tim da ne treba biti bukvalista i pametnjakovic kao sto si ti.

I da, mozda neko jednostavno ne zivi (i nije se rodio) u drzavi u kojoj je cirilica jedno od dva sluzbena pisma. ;)

Da se razumijemo, cirilicu (stampana, pisana slova) bez ikakvih poteskoca citam, pa i pisem. Reakcija je cisto sto previse pametujes.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 nov 2018, 23:40

vladedivac je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la: ... i ne vidim svrhu da sad neko piše ćirilicom kad cijela evropa piše latinicu ...
Da, cijela Evropa, osim par majušnih državica, kao što su Grčka, Bugarska, Makedonija, Srbija, Bjelorusija, Ukrajina. Da, i sićušna Rusija...

Jesi ti propustio moj post gdje pise da je nisam nikad imao u skoli?

I ako cemo cjepidlaciti, onda Rusiju ne racunaj u evropu. I kad ne racunamo Rusiju, te drzave ustvari i jesu male u odnosu ne ostatk evrope koji se sluze latinicom.

Uostalom, kao sto sam rekao, njegovo je pravo da pise kako hoce a moje je da li cu to citti ili ne.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 nov 2018, 23:46

vladedivac je napisao/la:

Sve drzave u ekspanziji.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 06 nov 2018, 00:14

Federer17 je napisao/la: U odnosu na broj drzava koje se ne sluze cirilicom, komotno se moze reci 'cijela Evropa'...
U Evropi se oko 200 miliona ljudi služi ćirilicom, pa ti vidi.
Tracy3McGrady je napisao/la:Jesi ti propustio moj post gdje pise da je nisam nikad imao u skoli?
I ako cemo cjepidlaciti, onda Rusiju ne racunaj u evropu. I kad ne racunamo Rusiju, te drzave ustvari i jesu male u odnosu ne ostatk evrope koji se sluze latinicom.
Nisam ništa propustio, pročitaj malo bolje. A o kakvom cjepidlačenju pričaš, ako u evropskom dijelu Rusije živi 110 miliona ljudi?!?
L-Train je napisao/la:Sve drzave u ekspanziji.
Eto nek je BiH u ekspanziji...

On-topic: Musi od srca želim sve najbolje u NBA karijeri, bio on Džanan ili Џанан.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 nov 2018, 09:14

Tracy3McGrady je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:
Brate pricam njemacki, francuski i čak i engleski se znam solidno sporazumjeti, ali ćirilicu nikad nisam učio tako da sam je sam naučio, ali kako sam već napisao, sporo je čitam i ne vidim svrhu da sad neko piše ćirilicom kad cijela evropa piše latinicu, ali neka ga, ima pravo da piše kako hoće a ja imam pravo to ignorisati.
Cirilica je 1. sluzbeno pismo u BIH i 2. tzv. brzopisna Bosancica, to su dva, a ne jedan razlog da je ne trollas.

On topic: kako stvari stoje, Netsi izgleda nece bas biti kanta za nabijanje. Vidi se iz aviona da tu fali individualnog kvaliteta, no imam osjecaj da imaju visok voljni momenat i zalaganje sto je ponajvise trenerova zasluga. Za Musu bi bilo dobro da udju u seriju poraza i sto prije izgube realne sanse za PO, no bojim se da to mozda i ne bude slucaj. Ako Netsi budu imali/gajili kakve takve nade za PO, vjerovatno ce tesko u rotaciju osim u sl povreda...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 nov 2018, 09:22

Federer17 je napisao/la:
vladedivac je napisao/la: Da, cijela Evropa, osim par majušnih državica, kao što su Grčka, Bugarska, Makedonija, Srbija, Bjelorusija, Ukrajina. Da, i sićušna Rusija...

U odnosu na broj drzava koje se ne sluze cirilicom, komotno se moze reci 'cijela Evropa', s tim da ne treba biti bukvalista i pametnjakovic kao sto si ti.

I da, mozda neko jednostavno ne zivi (i nije se rodio) u drzavi u kojoj je cirilica jedno od dva sluzbena pisma. ;)

Da se razumijemo, cirilicu (stampana, pisana slova) bez ikakvih poteskoca citam, pa i pisem. Reakcija je cisto sto previse pametujes.

Fino je znati što više jezika.. Ja sam primjetio da i u Srbiji sve manje koriste ćirilicu.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 06 nov 2018, 10:19

Ja volim kvalitetne analize, sve i da su na kineskom. A ćirilicu volim jer je ona zvanično pismo u Bosni, i ne smeta mi ni najmanje. Samo nastavi s pisanjem, drug.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.