FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

BABO
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BABO » 07 okt 2010, 09:47

@Čamac

Slažem se sa tobom!

Stagniramo previše, svi očekujemo više ali te igre nema. Cini mi se da su prošla vremena kad smo igrali od noge do noge, sa sto manje peglanja lopte. Trenutno smo miljenik srece, ali do kad!?

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 07 okt 2010, 10:09

ne bih se ovdje stavljao na jednu ili drugu stranu , imamo velikih problema na poziciji zadnjeg veznog pogotovo kad nam nema svrake koji moze koliko toliko loptu brzo prebaciti naprijed , o tome kako smo losi u odnosu na celik i da nas ocekuju veliki problemi protiv borca i pitara se ne slazem sa camcem jer je celik ekipa sklopljena tako da igra na kontre i u gostima igraju pono bolje nego kuci kad moraju preuzeti inicijativu , tako da prica o tome kako nam je ekipa losa nije istina ono sto nam je zaista potrebno je kvalitetan igrac na poziciji defanzivnog veznjaka koji moze i da prenese loptu i asistira i sutira sa takvim igracim kao nekad BUKI bi imali ekipu poslozenu da mozemo igrati sa razlicitim formacijama i sistemima po potrebi gdje i protiv koga igramo , treba ekipi dati podrsku a Amara pustiti da radi i sigurno ce doci do rezultata .

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 07 okt 2010, 10:25

Moram da priznam da ni meni nije bas jasna bila ta prica oko "zeljinog proljeca", ma ne da mi nije bila jasna bila mi je smijesna.
Sta se to desava u proljece???

ONo sto ja primjecujem kod zeljeznicara je pasivan i puno sporiji vezni red za razilu od prosle godine.

Mislim da je u stvari, koliko god navijaci zeljeznicara velicali zebu ( koji jeste izvanredan tehnicar) , upravo on razlog ovakve koncepcije igre zeljeznicara, koja je spora i kao takva ne radja puno sansi.
Ono sto je krasilo igru zeljeznicara prosle godine je upravo brza kontra i brz napad po krilima , ali to nije samo do krila i bekova, tu je uvijek problem kreatora igre koji i sam mora da bude brz kako bi pravopremeno ispostovao igrace koji mu se otvaraju na bokovima.

Mislim cak kad bi zeljo dograo bez zebe ( kao alfe i omege citavog tima) to mozda i izgledalo puno bolje, kada bi u stvari igrao bez klasicnog playa na kojeg mora ici svaka akcija.
Ovako svi znaju, zatvori zebu, poprilicno si zatvorio zeljheznicar. E sad to je tako bilo i sa bekricm, ali razlika je u tom, sto je bekrica zbog njegove brzine puno teze bilo zatvoriti.
Zebu naprotiv sa kvlaitetnim udvajanjem racunajuci na njegovu sporost nije bas toliki problem zatvoriti, jer proslo je vrijeme driblera.

to je nakako moje misljenje, nadam se da se obozavaoci zebe nece uvrijediti :)

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 07 okt 2010, 10:30

Neprilagodjeni ti neki dan nesto obeca pa nista...

opet pricas o stvarima o kojima ocito nemas pojma. Hajde prvo se malo raspitaj kad UEFA uplacuje te pare, pa se javi sa izvinjenjem.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 07 okt 2010, 10:38

Neprilagodjen je napisao/la:@Camac
Nisam toliko upoznat sa situacijom u Borcu,samo mi je bilo ipak to malo cudno da prodaju 9 igraca iz prvih 11 zimus,i prvo sto mi je palo napamet je da im je saopsteno da ne mogu biti prvi,zato sam to napisao.

A sto se tice ovih para koje su legle Zelji ljetos,u sta su utrosene,stvarno me zanima? Ako su otisle u saniranje dugova,ok,to se moze i razumjeti,ali ovako laicki gledano,zapitam se u cemu je razlika sa tih (kazu) milion koje su legle ili da recimo uopste nisu legle,ako moze kratko objasnjenje? Sta bi bilo drugacije bez tog miliona od UEFA i Bekrica?
Neću ulaziti u dublje analize jer ne znam detalje kao Pile, Seyo, Stole itd. a i neda mi se da razglabam, ali ću ti dati samo par crtica za razmišljanje. Svaki mjesec Željo plaća ratu od 3 banke (ako se dobro sjećam) za dugove prema državi. Dalje, svaki mjesec treba plačati igraće, režije, putovanja, plate uposlenicima kluba i sl. (nisu to nimalo male pare). Željo trenutno ne može zaraditi mjesečno onoliko koliki su troškovi. Dakle, ne može poslovati pozitivno. Pare koje dođu sa strane (nisu tolike kao što ti misliš niti liježu odmah) se koriste za začepljavanje rupa i kakvu takvu finansijsku solventnost. Prihod od karata i nazovi sponzora nije dovoljan. ukratko svaki mjesec ima prilično velike troškove, a ne i redovan prihod. Šta si mog'o zaraditi prošli mjesec na Drini, Rudaru, Zvijezdi i Leotaru pa ni na Čeliku u ovom mjesecu. Ma ni petoba ti nije mogla ostati na svim ovim tekmama zajedno. Malo je to.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

LFC_LAVOV
Kontakt:

Post Postao/la LFC_LAVOV » 07 okt 2010, 10:47

puno kritika i puno jada i cemera iznosite,a mi 2 na tabeli :D isto kao da smo drina zvornik ... svasta :?
TM '87
Zeljeznicar za zivot cijeli

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 07 okt 2010, 10:49

@ Stole, hoćemo li ono:
"sljedeća stanica"?
;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 07 okt 2010, 11:03

Da hoce Bekrica, Cocu, Dzeku i jos neke za milione prodat hehe da dobijemo stagod

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2010, 11:04

a što se ti jadan toliko sekiraš oko naših problema?

hoće li biti pojačanja ne znam, prije da neće, ali ono što je sigurno jeste da na proljeće imamo puno lakši raspored, da imamo više domaćih, da nam svi konkurenti osim pitara dolaze kući, a da su ostala relativno lakša gostovanja (drina i budućnost bi trebali i matematički ispasti dok dođe vrijeme da im gostujemo)

a borac nije pobijedio želju u međusobnom duelu kod kuće. u ovom trenutku igraju bolje - ali, vidjećemo hoće li tako i ostati.

i nemoj se toliko živcirati hoće li biti plavo proljeće, pomislićemo da te strah. imaju ljudi koji su plaćeni da brinu o tome.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 07 okt 2010, 11:15

Neprilagodjen je napisao/la:Shvatio sam,objasnili su ljudi vec gore,citaj postove....
Ljudi su napisali kad i ja, pa nisam ni mogao vidjeti. Helem, pun mi je tog olahko pričanja kako je nešto završilo u privatnim džepovima. Ako nešto znaš ili imaš dokaz iznesi ovdje ili još bolje idi na sud. Moramo uvesti bar malo odgovornosti. Lahko je pričati sakriven iza nicka, pa optuživati svakoga ko ti padne na pamet da je lopov.

Helem, dalje što si pisao: ne znam odakle ti informacija i na čemu temeljiš predpostavku da će Borac nastaviti ovako kako su do sad igrali? Ako uspiju pobjediti sva gostovanja do kraja, svaka im čast, ja sam prvi za to da budu prvaci. Međutim, mislim da je ovo bilo malo i predizborne kampanje. Ako pogledaš sponzore Borca vidjećeš da su to sve kompanije u kojma Premijer PC ima veliki uticaj. Šta je to Borac napravio pa je zaradio tolike pare da dovede pojačanja? Čini mi se da je ovo kratkog daha, mada bi iskreno volio da imamo zdrave i jake klubove i da borba za titulu bude neizvjesna do zadnje minute 30.kola, pa ko god (ako bude pošteno naravno) osvoji!

Imamo naravno i mi jako puno prostora za napredak, ali kad se sve uzme u obzir dobro je. Što neko reče, hoćemo spektakl a prodato 600 godišnjih. Nažalost, mi smo navijači (mislim na sve u čitavom regionu; čak mi tu možda i najbolje stojimo, pogledajte posjetu na utakmici Borac-Željo, isto radni dan i isti termin ko i nama protiv Čelika) koji se mogu skupiti samo u stanju euforije. Nema tu sportske kulture da se dolazi da se uživa u fudbalu.

Uzdravlje ljudi i manje sekiracije. Imali smo dva vezana jaka gostovanja (Velež, pa Borac, s kraja na kraj države), samo nek se nastavi pa da derbi dočekamo sa još dvije pobjede (Slavija i Borac). Svi ćete drugačije pričati.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 07 okt 2010, 11:16

2. smo na tabeli, imamo šanse da prođemo dalje u Kupu. Iskreno, bolje nego što sam očekivao. Da nam je još jak generalni sponzor, koji bi nam pola miliona godisnje dao, bilo bi sve super. Samo se bojim da nam Šehić ne ode na polusezoni :roll: . Kakvi su nam golmani u omladinskom pogonu ? I jel Šehi ističe ugovor na polusezoni ?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 okt 2010, 11:19

nikad mi nećemo biti englezi, ali opet u ovoj državi najjače stojimo po posjeti protiv slabih protivnika i kad loše ide, i sigurno smo i u balkanskom vrhu. i klubovi velike četvorke su imali (i imaju) sezone sa prosjekom po tri hiljade.

npr. vidjećemo koga će protiv leotara gledati 5.000 ljudi ili protiv zvijezde 6.000.

bablaz
Kontakt:

Post Postao/la bablaz » 07 okt 2010, 11:24

Muamer Svraka može brzo loptu prebaciti naprijed????? ne kontam, kako?

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 07 okt 2010, 11:25

Nabije je iz sve snage :mrgreen:
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 07 okt 2010, 11:26

bablaz je napisao/la:Muamer Svraka može brzo loptu prebaciti naprijed????? ne kontam, kako?
Nogom.

gun1_Tm87
Kontakt:

Post Postao/la gun1_Tm87 » 07 okt 2010, 11:29

Omar500 je napisao/la:2. smo na tabeli, imamo šanse da prođemo dalje u Kupu. Iskreno, bolje nego što sam očekivao. Da nam je još jak generalni sponzor, koji bi nam pola miliona godisnje dao, bilo bi sve super. Samo se bojim da nam Šehić ne ode na polusezoni :roll: . Kakvi su nam golmani u omladinskom pogonu ? I jel Šehi ističe ugovor na polusezoni ?

Sehi istice ugovor na zimskoj pauzi i najvjerovatnije je da ide,ali nema veze naci cemo nekoga :P neznam sta ce biti sa Zebom??

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 07 okt 2010, 11:29

fczeljo je napisao/la:
Ljudi su napisali kad i ja, pa nisam ni mogao vidjeti. Helem, pun mi je tog olahko pričanja kako je nešto završilo u privatnim džepovima. Ako nešto znaš ili imaš dokaz iznesi ovdje ili još bolje idi na sud. Moramo uvesti bar malo odgovornosti. Lahko je pričati sakriven iza nicka, pa optuživati svakoga ko ti padne na pamet da je lopov.

Helem, dalje što si pisao: ne znam odakle ti informacija i na čemu temeljiš predpostavku da će Borac nastaviti ovako kako su do sad igrali? Ako uspiju pobjediti sva gostovanja do kraja, svaka im čast, ja sam prvi za to da budu prvaci. Međutim, mislim da je ovo bilo malo i predizborne kampanje. Ako pogledaš sponzore Borca vidjećeš da su to sve kompanije u kojma Premijer PC ima veliki uticaj. Šta je to Borac napravio pa je zaradio tolike pare da dovede pojačanja? Čini mi se da je ovo kratkog daha, mada bi iskreno volio da imamo zdrave i jake klubove i da borba za titulu bude neizvjesna do zadnje minute 30.kola, pa ko god (ako bude pošteno naravno) osvoji!

Imamo naravno i mi jako puno prostora za napredak, ali kad se sve uzme u obzir dobro je. Što neko reče, hoćemo spektakl a prodato 600 godišnjih. Nažalost, mi smo navijači (mislim na sve u čitavom regionu; čak mi tu možda i najbolje stojimo, pogledajte posjetu na utakmici Borac-Željo, isto radni dan i isti termin ko i nama protiv Čelika) koji se mogu skupiti samo u stanju euforije. Nema tu sportske kulture da se dolazi da se uživa u fudbalu.

Uzdravlje ljudi i manje sekiracije. Imali smo dva vezana jaka gostovanja (Velež, pa Borac, s kraja na kraj države), samo nek se nastavi pa da derbi dočekamo sa još dvije pobjede (Slavija i Borac). Svi ćete drugačije pričati.
Ma ignoriši takve brate!
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 07 okt 2010, 11:32

gun1_Tm87 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:2. smo na tabeli, imamo šanse da prođemo dalje u Kupu. Iskreno, bolje nego što sam očekivao. Da nam je još jak generalni sponzor, koji bi nam pola miliona godisnje dao, bilo bi sve super. Samo se bojim da nam Šehić ne ode na polusezoni :roll: . Kakvi su nam golmani u omladinskom pogonu ? I jel Šehi ističe ugovor na polusezoni ?

Sehi istice ugovor na zimskoj pauzi i najvjerovatnije je da ide,ali nema veze naci cemo nekoga :P neznam sta ce biti sa Zebom??
Zeba je tek došao, neće nigdje :D
A Šeha je perspektivan i mlad golman, volio bi da ostane još koju godinu. Nadam se da neće otići na isti fazon kao što je Cocalić. A sad da imamo Cocalića, bilo bi super.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 07 okt 2010, 12:15

Stanić: Navijačima dugujemo pobjedu u derbiju
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/st ... -u-derbiju
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 07 okt 2010, 12:28

1997- ostali u ligi zbog drugog dijela
1998 - Željino proljeće- probili se u play of na volšeban način, Vazda i Zuban podivljali
2000 - Željino proljeće- ubili njanje i prelomili tutulu
2010 - Željino proljeće- već je poznato

Ima vjerovatno još koja sezona gdje smo bili bolji u drugom dijelu.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot], Redfire16, zeljooo13 i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []