Moram o historiji, bitna je. Kroz svašta smo prošli a i dalje smo tu. Igrači Čelika nemaju dvije milje i gdje su na tabeli ? Što se tiče publike, paa, nisu se proslavili nakon Hapoela. Malo je gledalaca bilo u revanšu. Masa bi odmah gledala europskog Želju. E pa ne može tako. Treba vremena ****.čamac je napisao/la:@ nikad izvini
Mislio sam da smo s ovim završili, ali evo kao neki komentar na tvoj post. Većina tvog posta je historija tako da o tome nećemo.
Kažeš dvije milje maraka. Slažem se, ali vidi šta misliš da li je u Čeliku iko mjesecima vidio te dvije milje maraka?
Ne treba da igramo kao Arsenal, ali zar ne bi trebali da igramo bolje od Čelika. Nije problem ni odigrati loše, ali je problem kad se to loše predstavlja da je dobro, a vidio si komentare raje. Ono je sadaka bila i vjeruj mi ja to vrlo teško podnosim dok gledam. Komentar starije raje sa kojima sam u kontaktu je bio "Šta je ba ono?", "Grozota" i slično. Hoćemo posjetu, ali s ovakvim nastupima se tjera publika, ne manijaci već obična publika, a moraš priznati ona je ta koja kupuje karte i puni stadion. Nije problem ni zijaniti, ali se ne smije dešavati da nam dođe poluraspadnuti klub i očita nam lekciju iz fudbalske igre. Kako izaći na kraj s Borcem i pitama? U tim tekmama izmišljeni faulovi se sigurno neće svirati. Je li treba da počne raja umirat' na tekmama od sekiracije? Šta će biti ako ne daj Bože ispušimo na tim tekmama?
Vidim da ispade da sam ja protiv Amara. Nisam jer znam da ovu ekipu vodi bilo ko drugi da bi sad imal i jedno 12 bodova u vrh glave i realno smo po igraćima u rangu sa najmanje još pola lige i Amar je rek'o da je to sve u pet deka. Međutim, nisam ni za nekakve kultove ličnosti i bezgriješne svetinje. Im'o je Amar grešaka i ranije i ima ih i sada i bit će ih uvijek. Čak je i sam priznao pogotovo nakon bruke sa Hapoelom. Vidio si i šta je suđenje u utakmicama sa Hapoelom, ispade za nas k'o surova stvarnost. Ubili nas ljudi (po našim izvitoperenim mjerilima) na Koševu, a nisu ni tupavog kartona dobili. Onaj go što smo primili jer nemoguća misija za naše suđenje, a go čist iako četiri čovjeka ostaše ko duhovi sami pred Šehom.
Poenta je podrška da i uvijek, ali gurati glavu u pijesak i govoriti da je dobro nešto što nije ili govoriti šuti dobro je kako je bilo i sl. neće nas daleko dovesti, barem ne tako brzo. Ili ne osuditi pristrasno suđenje pod isprikom tako je to kod nas itd. Po meni je bolje biti maksimalno objektivan, kritikovati kad treba, ukazivati na neke stvari ne radi prozivanja već radi očekivanja da se nešto na bolje promijeni, spriječi itd. jer prije ili kasnije ovakav pristup će nam se obiti o glavu, a to niko od nas ne želi.
Ne smeta meni, niti imam pravo da mi smeta kritika, smeta mi što nema sabura. Premalo vremena je prošlo a masa već ima neke "konstruktivne kritike". Nećemo daleko ovako, poprilično sam siguran.
Pozdrav