Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SonVolt
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la SonVolt » 18 jul 2016, 11:19

Liga je otisla u k. ali nije Juventus kriv sto ostali klubovi rade katastrofalno.
Uvijek su se uzimali i dobro placali igraci iz Lazia, Fiorentine Parme i sl. ali je razlika
sto su se ranije 3 tima borila za te igrace pa je to odrzavalo neku ravnotezu u odnosu snaga.

Sad su oba kluba iz Milana u losoj poziciji, posebno Milan tako da je Juventus jedini klub koji moze uzeti kvalitetnog igraca iz lige.
Opcije su ili u Juve ili van Serie A.

Sve ovo ne znaci da to sto Juve radi nije odvratno i radujem se svakom njihovom neuspjehu :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 18 jul 2016, 12:51

Liga je otisla u k. 2006. godine kada su morali unistiti Juventus da bi dosli do titule. Do tada je to bila najjaca liga svijeta. U sadasnje vrijeme Juve je jedina pozitivna stvar Italije (uz mozda Napoli), jer i pri skromnim finansijama i uglavnom kupovinom igraca iz slabijih klubova Serie A, je dosao do ove konstante u Evropi (bez obzira sto se ove godine ispalo u 1/8 finala, svi znamo kako i od koga). Ove sezone ce biti jos jaci. Ako to nije dovoljan motiv za klubove iz Milana onda ne znam sta je.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 jul 2016, 19:27

Italia je napisao/la:Liga je otisla u k. 2006. godine
Mitomanija hir vi go.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 jul 2016, 19:38

Pa realno jeste
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 jul 2016, 19:43

Jasno da nije.Liga bi "propala" i da je Juventus ostao u prvoj jer vecina klubova apsolutno nista godinama nije radila po pitanju napretka (na svim poljima) za razliku od ostalih u ligama petice.Milan i Inter prvi primjeri pa onda gotovo svi ostali.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 jul 2016, 20:05

Nije tačno. Juventus je tada imao jedan od najjačih sponzorskih ugovora, vrhunske igrače i konstantnost na Euro sceni. Ulagalo se i projekat za novi stadion je već bio u punom mahu. Calciopoli je sve usporio. Čak se i projekat stadiona promijenio.

Al' eto vjeruj ti da bi sve propalo i bez Calciopolia.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 jul 2016, 21:26

Ne vrti se sve oko Juventusa niti sam na njih mislio.Jak Juventus ne znaci automatski jaku ligu.Nisam se osvrnuo na "usporavanje Juventusa" nego Calciopoli koji je navodno glavni krivac za slabljenje lige (znaci lige u cjelini,NE Juventusa još jednom...) što je presmijesan argument.To jedino moze biti onaj zadnji mali kamencic koji ih je dotukao.Godinama talijanske klubove vode nesposobne osobe koje skoro dva desetljeca prstom nisu mrdnule da se liga digne i klubovi ima napreduju pa im je Calciopoli fino sjeo kao izgovor za to što više nisu ni top 3 liga.Nit će ikada više bit poznavajući Talijane kao narod...

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 18 jul 2016, 23:34

Zanimljivo mi je kako i Milan i Inter u istoj godini (2010/11) ostadoše bez para. OK, Morattijev biznis sa naftom više nije bio kao nekada al šta je sa Berlusconijem pa da i on postane "švorc" u približno isto vrijeme? Ovaj FFP im je obojici došao kao dobar izgovor.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 19 jul 2016, 10:49

Pogba je napisao/la:Torino dovodi Ljajića i Falquea, fenomenalan posao Mihe.
slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 jul 2016, 11:05

Hoce li zajedno sa Mihom zapjevati ide Mile Lajkovackom prugom :lol:

Nego evo Hamsik izjavljuje vjernost klubu. Cudo pa Allegri ne nagovori upravu da ga dovede u Juve jer ima fetis na njega jos iz vremena Milana mada ima Juve jaku sredinu ali recimo Khedira i Marchisio iako nisu isti tip igraca cesto povrijednjeni pa veznjaka nikad dosta.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 19 jul 2016, 11:11

Lani je bio na korak od prelaska, to je i De Laurentis potvrdio.
Sada je vec kasno za to. A izbor da ostane prakticno do kraja karijere u Napoliu je njegov, ako misli da je to dobro. Steta sto se Raiola oko njega nije potrudio koliko svim silama zeli uzeti pare na Pogbi.

#MaxOUT

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 jul 2016, 11:40

Pogba da znas skinuo sam te sa filtera da mogu uredno citat tvoje postove popravio si se dosta zadnje vrijeme :njanjanja:

Krepat ma ne molat!

Pogba
Kontakt:

Serie A

Post Postao/la Pogba » 19 jul 2016, 11:42

_forzamilan_ je napisao/la:Evo Pogba da znas skinuo sam te sa filtera da mogu u redno citat tvoje postove popravio si se dosta zadnje vrijeme :njanjanja:
:o
Fakat sam ti bio na filteru?

Je li zbog onih crnaca? :mrgreen:
Iznenadjen sam iskreno, kontras sam ja samo kad sam isprovociran. :mrgreen:

#MaxOUT

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 jul 2016, 11:43

Nemam pojma fakat zaboravio sam al jos sam nekih juventina dodao i jos su u filteru pa cemo i njih razmotriti :lol:

Krepat ma ne molat!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 19 jul 2016, 11:51

Jak Juventus je uslov za jak Milan, pa i inter i obratno. To se najbolje vidjelo u eri Contea gdje je bio potreban jak rival, tek je poslije Roma isplivala (i to dobro) i natjerala Juventus da bude jos jaci. Bez prave konkurencije nema ni lige. A osim Calciopolija, Italiju je odma uzdrmala i ekonomska kriza (zbog cega pola stadiona zjapi prazno), a i strani kapitalizam koji je tek nedavno uveden. Al liga je dotakla dno 2006. i postala potpuno neatraktivna u godinama dominacije intera i preslabih Juventusa i Milana.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 19 jul 2016, 12:20

_forzamilan_ je napisao/la:Nemam pojma fakat zaboravio sam al jos sam nekih juventina dodao i jos su u filteru pa cemo i njih razmotriti :lol:
Postaj Forza Juve i Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta, i prihvatamo te, bez obzira na mracnu proslost. :mrgreen:
Moras se jos odreci 7 vasih poganih titula LP i prigrliti nase 2 i pronaci srecu u X nesretnih sezona i izgubljenih finala . Shame :!: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 19 jul 2016, 12:25, ukupno mijenjano 2 puta.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 19 jul 2016, 12:22

Italia je napisao/la:Al liga je dotakla dno 2006. i postala potpuno neatraktivna u godinama dominacije intera i preslabih Juventusa i Milana.
A kao sada u godinama dominacije Juveta i preslabih Intera i Milana je atraktivnija nego tada? Čak i u toj eri dominacije Intera u ligi si imao dovoljno jak Milan da osvoji CL (2007.), a danas imamo dominaciju Juveta a čak ni oni ne mogu do CL a kamoli neki od klubova iz reda ostalih.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 19 jul 2016, 12:41

Nisam rekao da je atraktivnija, mozda i jeste s obzirom na jak Napoli i Romu, ali definitivno ako i kada se dignu inter i Milan na stari nivo, uz ovako jake Romu i Napoli, liga ce imati potpuno drugi izgled

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 19 jul 2016, 12:43

ideja za braću Della Valle :kafa:

slika
Don't believe the hype.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 19 jul 2016, 12:56

Gefufna je napisao/la:
_forzamilan_ je napisao/la:Nemam pojma fakat zaboravio sam al jos sam nekih juventina dodao i jos su u filteru pa cemo i njih razmotriti :lol:
Postaj Forza Juve i Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta, i prihvatamo te, bez obzira na mracnu proslost. :mrgreen:
Moras se jos odreci 7 vasih poganih titula LP i prigrliti nase 2 i pronaci srecu u X nesretnih sezona i izgubljenih finala . Shame :!: :mrgreen:
Haha pa ja sam valjda zadnji koji bi to napravio, ja sam rossonero 18 godina mada mi su mi 2 ekstra jarana juventini. Dok je Milan bio jak a Juve slab sta sam im radio a sad oni mene malo prcaju sta ces ko bi gori sad bi doli a ko bi doli gori ustaje :kralj:

Krepat ma ne molat!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.