Ma zezam se malo, ubijam vrijemeVedad87 je napisao/la:Drug, u Irskoj se govori irski i engleski. Irski je svakako nastao od engleskog (naravno, ima razlika u fonetici, sintaksi i morfosintaksi), ali je to isti jezik (laički rečeno). Tako da je i na irskom i engleskom then-onda, a than-od. Totalno dvije suprotne riječi sa potpuno drugačijim semantčkim značenjem. Inače mi je struka vezana za jezikeUnofficialpage je napisao/la:Pa i ne zna Engleski već IrskiVedad87 je napisao/la:Još kad bi taj Irac znao engleski, super bi biloNepismen čovjek. Nije then, nego THAN
Možda se u Irskom jeziku piše then
BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: BiH - Irska (Baraž)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa i ne zna Engleski već Irski
[/quote]
Drug, u Irskoj se govori irski i engleski. Irski je svakako nastao od engleskog (naravno, ima razlika u fonetici, sintaksi i morfosintaksi), ali je to isti jezik (laički rečeno). Tako da je i na irskom i engleskom then-onda, a than-od. Totalno dvije suprotne riječi sa potpuno drugačijim semantčkim značenjem. Inače mi je struka vezana za jezike[/quote]
Ma zezam se malo, ubijam vrijeme
[/quote]
A i ja se nešto ko pravim pametan
Sve je ok, razumijemo se 
Drug, u Irskoj se govori irski i engleski. Irski je svakako nastao od engleskog (naravno, ima razlika u fonetici, sintaksi i morfosintaksi), ali je to isti jezik (laički rečeno). Tako da je i na irskom i engleskom then-onda, a than-od. Totalno dvije suprotne riječi sa potpuno drugačijim semantčkim značenjem. Inače mi je struka vezana za jezike[/quote]
Ma zezam se malo, ubijam vrijeme
A i ja se nešto ko pravim pametan
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
To da su bolji od nas morat ce pokazati na terenu.
Isto to cemo morati dokazati i mi inace dzaba prazna prica.Razumijem ih u potpunosti zasto su optimisti i daju ovakve izjave,sa desetkovanim sastavom su u gostima izvukli povoljan rezultat i to im daje dodatno samopouzdanje.Ja licno nemam dileme ko je kvalitetnija repka,odnosno ko ima kvalitetniji igracki kadar,a to smo mi.Mozda cak za klasu bolji ali se to mora pokazati i na terenu.U petak to vecim djelom utakmice nismo pokazali ako cemo posteno.
Isto to cemo morati dokazati i mi inace dzaba prazna prica.Razumijem ih u potpunosti zasto su optimisti i daju ovakve izjave,sa desetkovanim sastavom su u gostima izvukli povoljan rezultat i to im daje dodatno samopouzdanje.Ja licno nemam dileme ko je kvalitetnija repka,odnosno ko ima kvalitetniji igracki kadar,a to smo mi.Mozda cak za klasu bolji ali se to mora pokazati i na terenu.U petak to vecim djelom utakmice nismo pokazali ako cemo posteno.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Eeeeh..... http://www.linguanaut.com/english_irish.htmVedad87 je napisao/la:Drug, u Irskoj se govori irski i engleski. Irski je svakako nastao od engleskog (naravno, ima razlika u fonetici, sintaksi i morfosintaksi), ali je to isti jezik (laički rečeno). Tako da je i na irskom i engleskom then-onda, a than-od. Totalno dvije suprotne riječi sa potpuno drugačijim semantčkim značenjem. Inače mi je struka vezana za jezikeUnofficialpage je napisao/la:Pa i ne zna Engleski već IrskiVedad87 je napisao/la:Još kad bi taj Irac znao engleski, super bi biloNepismen čovjek. Nije then, nego THAN
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.
Dal irci na svom forumu pricaju koja je razlika u govoru nas i hrvata
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
- Principatus
- Kontakt:
Cim se ovaj lik puca?"Imamo odličnu šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo zbog dobrog rezultata, ali i dobre igre u Zenici. Ovo je velika šansa i ne smijemo je prokockati, mnogo smo bolji od Bosne i Hercegovine. Nemamo se čega plašiti i trebamo odigrati bez pritiska", jasan je bio Quinn
Izbacivanje lopte i panika pri svakom poluozbiljnom napadu mu je dominacija?
Nemogu docekati tu utakmicu da im pokazemo gdje su.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Nama sutra treba 11 Mudonja na terenu, da ne yebu živu silu, nama tamo igra samo gol, sa O:O oni idu na euro, i svaka defanzivna formacija bez nekog ko ima damu da krene naprijed je samoubistvo.Nikakav Cocalic u paru s Besicem, samo Medo i Sejo doalze u obzir, i pusite ove formacije sa dva napadaca, Dzeko kad je na terenu nama je jedan sasvim dovoljan, BABO ce ga dat sigurno, druga je prica kad igras sa Vedadom pa mu moras pridruzit Djurica ili jos jednog da od dvojice napravis jednog kako treba, al Dzeki niko ne treba.
Samo ofanzivno, mi moramo ovladat sredinom terena ,spustit loptu, igrat po zemlji i rezultat nece izostati.
Samo ofanzivno, mi moramo ovladat sredinom terena ,spustit loptu, igrat po zemlji i rezultat nece izostati.
#Miske institucijo!!!!!
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
Pa i ne zna Engleski već Irski
[/quote]
Eeeeh..... http://www.linguanaut.com/english_irish.htm[/quote]
Drug, mogao bih ti sad esej ovdje pisati. Kao što sam i rekao, dva jezika se govore engleski i irski. Irski kao prvi, a engleski kao drugi/strani jezik. U diplomatskim krugovima, obrazovnim sistemima se više forsirao engleski jezik, iako se sad pokušava više očuvati nacionalni identitet, i forsiraju irski, to jeste Gaelic Irish koji se razlikuje od engleskog po nekim parametrima (fonetika, morfosintaksa i sintaksa).
Historijski gledano, irski jezik je imao impakt od strane kulture kao i engleski (vikinzi, anglo-saksonci, normandijci...). Kao takav se razvijao i mijenjao.
Ukratko, razlikuje se od engleskog, ali ne toliko koliko mislite. Naprimjer, ja sam imao priliku pričati sa Ircima bez problema (mislim da im je više pisanje zeznuto, naravno mislim na Old Irish koji pokušavaju očuvati). Izgovor malo uvrću, ali ništa strašno
Eeeeh..... http://www.linguanaut.com/english_irish.htm[/quote]
Drug, mogao bih ti sad esej ovdje pisati. Kao što sam i rekao, dva jezika se govore engleski i irski. Irski kao prvi, a engleski kao drugi/strani jezik. U diplomatskim krugovima, obrazovnim sistemima se više forsirao engleski jezik, iako se sad pokušava više očuvati nacionalni identitet, i forsiraju irski, to jeste Gaelic Irish koji se razlikuje od engleskog po nekim parametrima (fonetika, morfosintaksa i sintaksa).
Historijski gledano, irski jezik je imao impakt od strane kulture kao i engleski (vikinzi, anglo-saksonci, normandijci...). Kao takav se razvijao i mijenjao.
Ukratko, razlikuje se od engleskog, ali ne toliko koliko mislite. Naprimjer, ja sam imao priliku pričati sa Ircima bez problema (mislim da im je više pisanje zeznuto, naravno mislim na Old Irish koji pokušavaju očuvati). Izgovor malo uvrću, ali ništa strašno
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Hocel nam igrace gadjat krompirom ako prodjemo?
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Irci su sada puni sebe, jer su u Zenici prosli mnogo bolje nego su i sami ocekivali! Plus im se vracaju neki igraci i igraju pred domacom publikom,sve su to stvari koje im daju za pravo da budu optimisti i pod euforijom..
Medjutim, to moraju pokazati na terenu, da li su bolji ili ne zna se sta je mjerilo,pompezne izjave njihovih igraca i javnosti treba potvrditi na terenu!
S druge strane mi smo u jednoj vrsti soka,puno smo ocekivali od prve utakmice, nista nam nije islo od noge,citavo drugo poluvrijeme je igrano pod maglom na rubu regularnosti,a bas smo planirali u drugom poluvremenu izvrsiti taj pritisak..
Oni jesu favoriti nakon svega za prolaz,ali ni mi nismo pokazali svoje pravo lice, tako da je sve moguce...
Medjutim, to moraju pokazati na terenu, da li su bolji ili ne zna se sta je mjerilo,pompezne izjave njihovih igraca i javnosti treba potvrditi na terenu!
S druge strane mi smo u jednoj vrsti soka,puno smo ocekivali od prve utakmice, nista nam nije islo od noge,citavo drugo poluvrijeme je igrano pod maglom na rubu regularnosti,a bas smo planirali u drugom poluvremenu izvrsiti taj pritisak..
Oni jesu favoriti nakon svega za prolaz,ali ni mi nismo pokazali svoje pravo lice, tako da je sve moguce...
Neka gađaju samo da mi prođemo.Sarmelino je napisao/la:Hocel nam igrace gadjat krompirom ako prodjemo?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Što se odmah ložite na ovakve vijesti oko povreda? Pa možda i bolje plasirat ovakve vijesti i neka Irci zaista misle da je Džeko nespreman i treba ih zavarati.
A zanimljivo mi je kako neki misle da smo mi toliko klasa iznad Irske...
Ključni je problem: Da li mi zaista možemo trčati, koliko oni mogu? Oni će biti super napaljeni i orat će po terenu, nošeni svojom sjajnom publikom. Zato nije isključeno da naša ekipa dođe pod pritisak.
A mi bi trebali igrati pametno, spustiti loptu, pametnom igrom složiti par staloženih akcija i uz to sve biti ubitačni pred golom (njihovim naravno
). Samo nekako nama ovo sa staloženim akcijama i mirnom igrom po zemlji i ne ide u zadnje vrijeme. Isto tako, prije smo imali više trkača, sada smo nekako trkački dosta mlitaviji, a igramo protiv ekipe koja je u tom segmentu top.
Ono što je pozitivno je to što znamo da igrački možemo i da imamo dovoljno potencijala, da odigramo na visokom nivou. Samo neke se stvari moraju poklopiti, neki igrači neke stvari moraju svariti, a svi trkački moraju nadmašiti sami sebe. Pa ako u ovakvoj utakmici nećeš trčati kao da sutra ne postoji, kad ćeš onda??
Džeko je u prvom susretu možda i jedini pokazao svoj pravi nivo (kada uzme loptu, on ih otpuhuje pored sebe i djeluje sigurno). Nadam se da će sutra biti top, ali i drugi ga moraju pratiti.
Svakako sada igrači neće morati razmišljati ni o kartonima, pa će moći ići još žustrije i agresivnije.
Oni ipak imaju neku prednost, na osnovu prve utakmice, tako da smatram da su šanse 60:40% u korist Irske. Treba biti i realan. Iako svakako optimizma mi ne manjka i nadao bi se i navijao za uspjeh, da je rezultat i mnogo gori...
A zanimljivo mi je kako neki misle da smo mi toliko klasa iznad Irske...
Ključni je problem: Da li mi zaista možemo trčati, koliko oni mogu? Oni će biti super napaljeni i orat će po terenu, nošeni svojom sjajnom publikom. Zato nije isključeno da naša ekipa dođe pod pritisak.
A mi bi trebali igrati pametno, spustiti loptu, pametnom igrom složiti par staloženih akcija i uz to sve biti ubitačni pred golom (njihovim naravno
Ono što je pozitivno je to što znamo da igrački možemo i da imamo dovoljno potencijala, da odigramo na visokom nivou. Samo neke se stvari moraju poklopiti, neki igrači neke stvari moraju svariti, a svi trkački moraju nadmašiti sami sebe. Pa ako u ovakvoj utakmici nećeš trčati kao da sutra ne postoji, kad ćeš onda??
Džeko je u prvom susretu možda i jedini pokazao svoj pravi nivo (kada uzme loptu, on ih otpuhuje pored sebe i djeluje sigurno). Nadam se da će sutra biti top, ali i drugi ga moraju pratiti.
Svakako sada igrači neće morati razmišljati ni o kartonima, pa će moći ići još žustrije i agresivnije.
Oni ipak imaju neku prednost, na osnovu prve utakmice, tako da smatram da su šanse 60:40% u korist Irske. Treba biti i realan. Iako svakako optimizma mi ne manjka i nadao bi se i navijao za uspjeh, da je rezultat i mnogo gori...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Seo treba u prvu postavu ovu utakmicu
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
uzet' im sredinu terena, nadam se da će Meša krenuti u formaciji 4-2-3-1 i da ćemo formirat' trokut Hare-Bešić-Mire, ili Mire-Bešić-Hajrović, trebaju nam tri igrača jaka na lopti, dva su svakako neophodna, treći bi mogao biti Bešić, što bi bio veliki plus
ako izađemo tako, biti ćemo mnogo bolji nego u Zenici, imat' ćemo bolju kontrolu lopte, biti ćemo opasniji, bolje ćemo povezivat' akcije, jednostavno, pokazat' ćemo sve što nismo pokazali u Zenici, a što smo trebali
što se tiče Iraca, poznavajući O'Neilla, mislim da će on branit' ovaj rezultat ..
ako izađemo tako, biti ćemo mnogo bolji nego u Zenici, imat' ćemo bolju kontrolu lopte, biti ćemo opasniji, bolje ćemo povezivat' akcije, jednostavno, pokazat' ćemo sve što nismo pokazali u Zenici, a što smo trebali
što se tiče Iraca, poznavajući O'Neilla, mislim da će on branit' ovaj rezultat ..
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 15 nov 2015, 15:38, ukupno mijenjano 1 put.
Totalno imamo posjed lopte ,protivnik totalno bez sansi i onda kao grom iz vedra neba primimo gol .Sam sebi govorim zaboravi sto je bilo prije al nemogu kad se ponavlja konstantno .Gledam tekmu i mislim se ovi su totalno bezopasni al ako iko moze primit gol protiv ovih levata mozemo mi .
Ne znam da li si mislio na mene,ali posto sam ja spominjao razliku u klasama odgovorit cu ti zasto to mislim.effe_sa je napisao/la: A zanimljivo mi je kako neki misle da smo mi toliko klasa iznad Irske...![]()
Doduse ja nisam spominjao nekoliko klasa nego mozda jednu klasu vise,a razlog je jednostavan,kada ekipa koja zeli na Euro ne poveze vise od 4 dodavanja u jednom napadu onda je lahko zakljuciti da tu nema nekog kvaliteta.Nisam vidio nikakvu smislenu akciju,kombinatoriku,tehnicku potkovanost..I da su bili kompletni ne vjerujem da bi se puno sta promjenilo u nacinu njihove igre.Npr. mi smo igrali protiv,kasnije ce se ispostaviti,viceprvaka i uspjevali na momente uspostaviti punu inicijativu na terenu,protiv Francuske u Parizu,protiv trenutno najbolje rangirane repke na svijetu kuci smo ravnopravan protivnik,itd..I sad smo imali posjed,napravili 3 dobre sanse i pored slabe igre ( napominjem ovo slabe jer smo se slozili da nasa repka moze puno vise ) od kojih smo jednu iskoristili.
Naravno,ta razlika u kvaliteti se mora dokazati i na terenu,inace dzaba i ova moja i svaka druga prica o kvaliteti.Ne podcjenjujem Irsku,Boze sacuvaj,ljudi imaju svoj stil i nacin igre i to je uredu,ali kad je fudbalsko znanje,potkovanost i sl stvari onda smo mi izand njih.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Zasto nemamo neke info iz Dablina? Cijeli dan prodje a nista o nasima, trening, zdravlje, neki plan?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)
Svaka cast majstore na komentaruRios je napisao/la:Ne znam da li si mislio na mene,ali posto sam ja spominjao razliku u klasama odgovorit cu ti zasto to mislim.effe_sa je napisao/la: A zanimljivo mi je kako neki misle da smo mi toliko klasa iznad Irske...![]()
Doduse ja nisam spominjao nekoliko klasa nego mozda jednu klasu vise,a razlog je jednostavan,kada ekipa koja zeli na Euro ne poveze vise od 4 dodavanja u jednom napadu onda je lahko zakljuciti da tu nema nekog kvaliteta.Nisam vidio nikakvu smislenu akciju,kombinatoriku,tehnicku potkovanost..I da su bili kompletni ne vjerujem da bi se puno sta promjenilo u nacinu njihove igre.Npr. mi smo igrali protiv,kasnije ce se ispostaviti,viceprvaka i uspjevali na momente uspostaviti punu inicijativu na terenu,protiv Francuske u Parizu,protiv trenutno najbolje rangirane repke na svijetu kuci smo ravnopravan protivnik,itd..I sad smo imali posjed,napravili 3 dobre sanse i pored slabe igre ( napominjem ovo slabe jer smo se slozili da nasa repka moze puno vise ) od kojih smo jednu iskoristili.
Naravno,ta razlika u kvaliteti se mora dokazati i na terenu,inace dzaba i ova moja i svaka druga prica o kvaliteti.Ne podcjenjujem Irsku,Boze sacuvaj,ljudi imaju svoj stil i nacin igre i to je uredu,ali kad je fudbalsko znanje,potkovanost i sl stvari onda smo mi izand njih.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
- JavierBosnia
- Kontakt:
Zato sto se ne obracate na pravo mjesto. Imam ja dosta informacijaElegant je napisao/la:Zasto nemamo neke info iz Dablina? Cijeli dan prodje a nista o nasima, trening, zdravlje, neki plan?
Danas su momci imali neke lakse treninge, odnosno one standardne jutarnje treninge malo da se razgibaju sve to za pripremu jedinog pravog treninga koji je veceras na stadionu. Onaj zvanicni trening.
Momci su u hotelu, ispijaju kaficu. Meša danas prije treninga će okupiti momke u neku salu, odrzati govor i prezentovati taktiku. Ukazati na greške iz Zenice. Takodjer znam da je tokom odmora u hotelu bazdarevic neke igrače pozivao na razgovor gdje im je davao neke dodatne upute, skretao im paznju na neke greske. Sve to naravno kao uvertira pred trening.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Pres konferencija je u 19h, a trening počinje u 19:30
Trenutno korisnika/ca: MostarNeretva, RaZuti i 13 gostiju.