Safet Sušić - Pape

Cartman
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Cartman » 08 sep 2010, 17:52

Evo vidim Mesa je slobodan...Propustili smo vec Vahu, nadam se da necemo jos jednog dokazanog trenera propustit da bi ovaj kloc dobio svoju odskocnu dasku do druge lige Turske.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Thunder93
Kontakt:

Post Postao/la Thunder93 » 08 sep 2010, 17:53

E ovako..nisam nesto aktivan na ovoj temi, jer ima dosta ljudi koji su hvala Bogu shvatili poentu i fino sve to objasnili. Al' poslije onog sinoć moram.
Kada ste trener reprezentacije, ekipe koja predstavlja svih 51.029 (otp.) kilometara kvadratnih BiH, morate se zalagati i za svaki meč pokušati da smislite nešto novo, što bi trebalo da donese pozitivan rezultat, a ne da Pjanić igra zadnjeg veznog protiv tima kojem je JAR zabila dva gola. Doduše, nešto promijenjenog, al to je taj tim. Još oslabljen.
Mi imamo stvarno dosta dobrih igrača, počevši od Spahića koji je već skoro World Class. Imamo Pjanića, jednog od najboljih mladih ofanzivaca na svijetu. Imamo i Džeku, najboljeg strijelca Wlfsburga svih vremena.
Ali, nemamo vođu. Vođu koji djeluje s klupe. Sušić je pokazao da je igrač za sami vrh Hall of Famea, ali i da je trener za, što Carina reče Guzispora.
Pa i mahnit je sinoć vidio da je pogrešno postavio taktiku. Glumi Beniteza s Kuytom. Ibišević je dobar ,al' ne dovoljno dobar da ga ima i u ofanzivi i u defanzivi. Sinoć se više vidio u defanzivi. Al' on je klasični špic koji svakom može dati gol.
Onda Pjanić na zadnjem veznom je bio promašaj, nije imao dovoljno slobode, a jedan šut je bio dovoljan da pokaže veličinu svog talenta. Lulić u YB igra lijevog veznog ili lijevo krilo, i tu bi bio puno opasniji. Po meni, on je trebao u Ofanzivu, a Jahic na njegovo mjesto, Ibra na Vedino, a Vedo na klupu. Ali, Pape je Pape.
I, eto. Samo zato što igra prijateljske s Katarom, on je još "selektor" i ako ostane, ovaj rezultat protiv Francuza će biti samo jedan u nizu.
Klopp for the kop!

Haris Arapović, neka ti dragi Allah podari Džennet.

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 08 sep 2010, 17:54

@nikad_izvini
Jasta ba nemam ni towiko,sad sam dosao iz skove i u upavio pjuter i haj reko da napisem sta o Zijadu Blekicu :mrgreen:

Sto se mene tice moze i on na selektorsku funkciju

slika
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 sep 2010, 17:57

Thunder93 je napisao/la:E ovako..nisam nesto aktivan na ovoj temi, jer ima dosta ljudi koji su hvala Bogu shvatili poentu i fino sve to objasnili. Al' poslije onog sinoć moram.
Kada ste trener reprezentacije, ekipe koja predstavlja svih 51.029 (otp.) kilometara kvadratnih BiH, morate se zalagati i za svaki meč pokušati da smislite nešto novo, što bi trebalo da donese pozitivan rezultat, a ne da Pjanić igra zadnjeg veznog protiv tima kojem je JAR zabila dva gola. Doduše, nešto promijenjenog, al to je taj tim. Još oslabljen.
Mi imamo stvarno dosta dobrih igrača, počevši od Spahića koji je već skoro World Class. Imamo Pjanića, jednog od najboljih mladih ofanzivaca na svijetu. Imamo i Džeku, najboljeg strijelca Wlfsburga svih vremena.
Ali, nemamo vođu. Vođu koji djeluje s klupe. Sušić je pokazao da je igrač za sami vrh Hall of Famea, ali i da je trener za, što Carina reče Guzispora.
Pa i mahnit je sinoć vidio da je pogrešno postavio taktiku. Glumi Beniteza s Kuytom. Ibišević je dobar ,al' ne dovoljno dobar da ga ima i u ofanzivi i u defanzivi. Sinoć se više vidio u defanzivi. Al' on je klasični špic koji svakom može dati gol.
Onda Pjanić na zadnjem veznom je bio promašaj, nije imao dovoljno slobode, a jedan šut je bio dovoljan da pokaže veličinu svog talenta. Lulić u YB igra lijevog veznog ili lijevo krilo, i tu bi bio puno opasniji. Po meni, on je trebao u Ofanzivu, a Jahic na njegovo mjesto, Ibra na Vedino, a Vedo na klupu. Ali, Pape je Pape.
I, eto. Samo zato što igra prijateljske s Katarom, on je još "selektor" i ako ostane, ovaj rezultat protiv Francuza će biti samo jedan u nizu.
Problem je što se to vidjelo u drugoj minuti kada nas Francuska probi ko da smo Luxemburg. Kontam, samo da izdržimo do poluvrmena, valjda će ovaj napraviti barem dvije izmjene. Jer, kao branimo se a igra nam 5 ofanzivaca koji veze nemaju sa ozbiljnom odbranom.
Počelo drugo poluvrijeme, ista ekipa počinje :shock: Ostao sam šokiran. Na kraju, dobro smo prošli, realno.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 sep 2010, 18:01

Hairli Blekiću,

nisi mi odgovorio. Šta bi u međuvremenu. Savez je kao što je bio. Samo nam je igra "nestala" :mrgreen: Đe je problem ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 08 sep 2010, 18:04

nikad_izvini je napisao/la:Hairli Blekiću,

nisi mi odgovorio. Šta bi u međuvremenu. Savez je kao što je bio. Samo nam je igra "nestala" :mrgreen: Đe je problem ;)
U igracima i treneru to je nesporivo.
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 sep 2010, 18:07

Hairlija je napisao/la:

Ko bira igrače i sastavlja tim ? De malo realnosti. Džeko se zajebava, na klupu sine. Trener je kriv kada hoće da odbrani bod sa PET OFANZIVNIH igrača od kojih su trojica pleymakera i jedan napadač koji igra na krilu.
Nisu igrači krivi što se guše međusobno. Kriv je TRENER. Taman bio moj rahmetli stari, tako je.

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 08 sep 2010, 18:12

nikad_izvini je napisao/la:
Hairlija je napisao/la:

Ko bira igrače i sastavlja tim ? De malo realnosti. Džeko se zajebava, na klupu sine. Trener je kriv kada hoće da odbrani bod sa PET OFANZIVNIH igrača od kojih su trojica pleymakera i jedan napadač koji igra na krilu.
Nisu igrači krivi što se guše međusobno. Kriv je TRENER. Taman bio moj rahmetli stari, tako je.
+1,al mi smo umislili da smo evropski Brazilci,napravi mi popis klubova u kojim igraju nasi reprezentativci i sve ce ti se reci
Nemamo dovoljno kvaliteta a ni pravog trenera,treba njima Husref da malo zaruzi ;)

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 08 sep 2010, 18:18

Ima ovdje komentara koji mi se sviđaju,dijelim misljenje s vacinom,ali ne treba odmah pljuvati po safetu,sacekajmo sljedece dvije utakmice,napravio je gresaka koje je i dijete moglo uociti,možda nas demantuje na pravi nacin...
12.9.2009.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 18:28

nikad_izvini je napisao/la:Još jednom da se ponovi, vidim da pojedinim to nije jasno.

Nije problem što smo izgubili od Francuske, problem je na koji način smo izgubili od Francuske. Španija nas je dobila 2:5 ali im napravili sedam šansi u PRVOM POLUVREMENU. Lažem ? Sami se uvjerite:

[youtube][/youtube]

Ovoliko šansi nismo napravili Švedskoj, Švabama i Francuzima zajedno ;)

Ne provaljujte se bezveze. Niko ne mrzi Papeta jer je pitar. Čovjek je jednostavno TRENERSKA AMEBA !

Neverujem da ces pojedincima otvoriti oci, ali hvala u moje ime za video. Milina gledati do 23 min. "samo" pet 100% sansi.

Luzeru, odlazi da ljudi nebi ziveli od vremeplova!
Zadnja izmjena: cole-ch, dana/u 08 sep 2010, 18:51, ukupno mijenjano 1 put.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 08 sep 2010, 18:47

Hairlija je napisao/la:
+1,al mi smo umislili da smo evropski Brazilci,napravi mi popis klubova u kojim igraju nasi reprezentativci i sve ce ti se reci
Nemamo dovoljno kvaliteta a ni pravog trenera,treba njima Husref da malo zaruzi ;)
Hoćeš da ti nabrojim brazilce iz Slovačke :roll:

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 19:04

Niko od nas netrazi da BiH bude prvak sveta ili evrope. Niko ovde netrazi da igraci izbiju na Fifa rang listi ispod 10 mesta. Niko ovde netrazi da BiH u nizu redja pobede sa malim i velikim ekipama, ovde je nesto drugo po sredi...
Vreme prolazi, 2014 je daleko. On je imao 6 lepih utakmica da pokaze truncicu elememntarnog trenerskog znanja. Sta je pokazao, nista! 6 meca, 10 udaraca u i van okvira gola, dve izgradjene akcije, pas igra ne postoji, ako i iskonbinuju 5 stanica, odmah zijane...taktika smesna, zalaganje nula, kornera (mozda) 10 u 6 meca.

Tacno je i to da BiH ima limitiranu ekipu, ali ja vam odgovorno tvrdim da ovaj tim BiH mora u evropskim okvirima (uzecu da evr. ima 50 zemalja) da bude bolji od 35 repki, sa 10tak da izvlaci remi i od onih 5 da gubi. Jer ma koliko vi mislili da su to losi igraci, ja vam odgovorno tvrdim da puno losiji igraci su igrali i igrace od nasih na velikim takmicenjima...

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 08 sep 2010, 19:24

"Pa, kud baš da ih krene protiv nas?!" Ne mogu da se ne nasmijem ovoj recenici iz ovog dosta dobrog clanka:

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /100908109
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

kuguar
Kontakt:

Post Postao/la kuguar » 08 sep 2010, 19:34

nikad_izvini je napisao/la:Još jednom da se ponovi, vidim da pojedinim to nije jasno.

Nije problem što smo izgubili od Francuske, problem je na koji način smo izgubili od Francuske. Španija nas je dobila 2:5 ali im napravili sedam šansi u PRVOM POLUVREMENU. Lažem ? Sami se uvjerite:

[youtube][/youtube]

Ne provaljujte se bezveze. Niko ne mrzi Papeta jer je pitar. Čovjek je jednostavno TRENERSKA AMEBA !
Meni sad nije nista jasno...
JBT pa jesu li sinoc igrali isti igraci kao i na ovo videu...
uh, nek si nas podsjetio kako SMO IGRALI...
majkemi moje, place mi se sta nam se desava...

hajd zdravo, necu vise ni citati nista o reprezentaciji, apstiniram neko vrijeme dok se utroba ne smiri...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 08 sep 2010, 20:27

Pa-pa Pape! :cry:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2010, 20:33

Cartman je napisao/la:Evo vidim Mesa je slobodan...Propustili smo vec Vahu, nadam se da necemo jos jednog dokazanog trenera propustit da bi ovaj kloc dobio svoju odskocnu dasku do druge lige Turske.
:lol: :roll: Propustili Vahu :roll: Mislis on je propustio kad nije vidio jos par nula na mjesecnoj plati.
Mesa :shock: ako Ekrem pjeva ''kuca pos'o,pos'o kuca.Mesa moze napraviti novi hit''prva liga,druga liga-druga liga hajmo kuci-nis't ne znam a dje da znam''
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 08 sep 2010, 20:43

-
Zadnja izmjena: ek0, dana/u 10 maj 2015, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 sep 2010, 20:45

I ''ucerali''nam peticu :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 08 sep 2010, 20:47

harishp je napisao/la:I ''ucerali''nam peticu :roll:
Ne bi im niko nista rekao da su napali,da su pritisli,isli na pobjedu i sutnuli vise od jednom na gol. ;) Pa makar i pet komada primili.Stisnuti ruku boljem i uzdignuti glave napustiti teren.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 08 sep 2010, 20:58

ek0 je napisao/la:

[youtube][/youtube]

Pametnom je ovaj video dosta. "Stavili smo spance u dzep", dok smo ih napadali tresle su im se gace. Druga je stvar sto su oni daleko najbolji na svijetu pa su nas uspjeli kazniti za ove silne propustene prilike. Da smo francuze ovako "stisli" pa oni bi se izgubili.
Ljudi i ja sam se sinoc na kraju utakmice sjetio ove tekme sa Spanijom,protiv onakve Spanije stvoriti onoliko sansi,to ne moze svaka ekipa...
A sinoc sve nesto bijedno,nema kuveta,zelje niti samopouzdanja,nema lidera ni na terenu ni na klupi.
Dosad sam branio Susica,govorio sam i ovde i svakome koga inace poznajem da mu treba dati prve dvije kfalifikacione utakmice pa da onda vidimo na cemu smo.Sad znamo gdje smo.Ni na nebu ni na zemlji,sramota.
Ne znam sta cemo protiv Siptara,poslije ovoga su i igraci izgubili jos vise samopouzdanja...
Gledo sam Susica ne perskonferenciji,covjek samo sto nije zaplako.Al sta cu mu ja,moj kredit se polako trosi,kao sto vidim i vecine vas.Nakon prvog poluvremena ne izvrsiti adekvatne izmjene...zasto? Velika steta,ama bas steta.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.