20adnanhz je napisao/la:idemo dalje u ponedeljak travnik i prva 3 boda u ovoj ligi,samo jel u 17 il 20 tekma
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
protiv travnika neće igrati džakmić, janjoš, belošević i škoro.....znači juniori će dobiti priliku da zaigraju
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
na sarajevo-x. com imate intervju sa sabahudinom topalbećirevićem
pogledajte zadnju rečenicu
Pratite li dešavanja oko reprezentacije i domaćeg fudbala i kako gledate na uspjehe koje oni postižu?
Mislim da su oni iznad svih očekivanja i da ljudi u BiH, nažalost, nisu dali puno značaja tim uspjesima. Da li je to zbog neznanja, zbog jedne vrste ljubomore na ovo što su uradili Sarajevo i Slavija, ja ne znam. Pazite, Slavija je pobjedila Aalborg, koji je prošle sezone igrao Ligu prvaka, a to je u javnosti prošlo kao da je pobijedila neku ekipu iz Uzbekistana. Ovo što Sarajevo radi godinama, pobjede nad Sigmom, Košicama, Rapidom, Helsinborgom je nešto što bi u svakoj drugoj državi bilo okarakterisano kao veliki uspjeh. Meni je jedan prijatelj iz Splita, koji je veliko fudbalsko ime, rekao na utakmici protiv Helsinborga da bi Hajduk dao milione kuna da ima takve navijače i atmosferu.
Pratite li dešavanja oko reprezentacije i domaćeg fudbala i kako gledate na uspjehe koje oni postižu?
Mislim da su oni iznad svih očekivanja i da ljudi u BiH, nažalost, nisu dali puno značaja tim uspjesima. Da li je to zbog neznanja, zbog jedne vrste ljubomore na ovo što su uradili Sarajevo i Slavija, ja ne znam. Pazite, Slavija je pobjedila Aalborg, koji je prošle sezone igrao Ligu prvaka, a to je u javnosti prošlo kao da je pobijedila neku ekipu iz Uzbekistana. Ovo što Sarajevo radi godinama, pobjede nad Sigmom, Košicama, Rapidom, Helsinborgom je nešto što bi u svakoj drugoj državi bilo okarakterisano kao veliki uspjeh. Meni je jedan prijatelj iz Splita, koji je veliko fudbalsko ime, rekao na utakmici protiv Helsinborga da bi Hajduk dao milione kuna da ima takve navijače i atmosferu.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
Izvjestaj navijaca Cluja koji su bili na Kosevu:
Stadion Koševo je najveći stadion u Bosni. Kako je izgrađen je za ZOI 1984 sa tartan stazom na njemu se održalo prvenstvo Balkana u atletici 1996. Koristi ga i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Međutim, život stadionu daje jedino Fudbalski klub Sarajevo koji privlači hiljade navijača i njihovu beskrajnu odanost.
Čim smo stigli u Bosnu rečeno nam je da nam neće biti lako tokom meča, a ni poslije, sve zbog podrške koju pružaju navijači Sarajeva. Domaći navijači su nas upozorili da postoji samo jedan momenat kada će izraziti prijateljstvo prema nama. Taj kratki momenat se desio prije utakmice kada su nam pružili ruku i zaželjeli sreću. Njihova upozorenja su se ispostavila tačnim. Mala grupa navijača Cluj-a je uletila u okean, okean koji je prijetio da nas proguta virom pjesme Hordi Zla. Stadion se polako punio, bilo je to zatišje pred buru. Prvi zvižduk sudije je zapalio fitilj. “Svi k'o jedan” – bila je poruka navijača Sarajeva. I zaista jesu pjevali kao jedan, u skoro perfektnoj harmoniji, tribine su odzvanjale takvim intenzitetom da smo se naježili. Bilo je kao da pjevaju ratničke pjesme. Atmosfera je bila zastrašujuća tokom cijele utakmice. Navijači su bili strašno disciplinovani i tako stvarali perfektno organizovanu predstavu. Svi su pljeskali kao jedan, svaki red je skakao kao jedan, sve je to stvorilo specijalnu atmosferu sa kojom se ne može uporediti nijedan stadion u Evropi. U Bosni, oni žive fudbal, na terenu i tribinama oni troše svu svoju energiju, sve sa svrhom. Ta energija dolazi iz ratova koje su vodili stoljećima, to im je u krvi, to ih je napravilo jednom, ujedinjenom nacijom. Njihova patnja ih je spojila. Stvorila je nevjerovatan spektakl koji nas je oduševio. Iako rezultat nije išao u njihovu korist masa je i dalje bodrila svoj tim. Čuo se posljednji sudijin zvižduk, oni su i dalje pjevali.
Igrači Cluj-a moraju upiti ovaj duh, boriti se jedan za drugog, ujedinjeni kao tim. Moraju se boriti za klupske boje i za one koji ih bodre. Navijači Cluj-a, iako malobrojni, su žrtvovali sve, napuštajući domove i prateći svoj klub bilo gdje i bilo kad. Zaslužuju da ih se pozdravi časno, a ne površnim aplauzom sa sredine terena.
Uronjeni u more bordo-bijelih, osjećali smo se priviligovano, čak i razmaženo. Pružena nam je prilika da uradimo nešto više od sna savršene podrške Cluj-u. Vidjeli smo kako bi ona izgledala. Vidjeli smo fudbal na višem nivou, svjedočili onome što bi moglo biti. Važno je ono što smo naučili iz svega ovoga. Za sad, nastavićemo da sanjamo, znajući da vrijeme, i samo vrijeme, može donijeti sličan stav i kod nas, u Kluž.
Perverzija
Stadion Koševo je najveći stadion u Bosni. Kako je izgrađen je za ZOI 1984 sa tartan stazom na njemu se održalo prvenstvo Balkana u atletici 1996. Koristi ga i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Međutim, život stadionu daje jedino Fudbalski klub Sarajevo koji privlači hiljade navijača i njihovu beskrajnu odanost.
Čim smo stigli u Bosnu rečeno nam je da nam neće biti lako tokom meča, a ni poslije, sve zbog podrške koju pružaju navijači Sarajeva. Domaći navijači su nas upozorili da postoji samo jedan momenat kada će izraziti prijateljstvo prema nama. Taj kratki momenat se desio prije utakmice kada su nam pružili ruku i zaželjeli sreću. Njihova upozorenja su se ispostavila tačnim. Mala grupa navijača Cluj-a je uletila u okean, okean koji je prijetio da nas proguta virom pjesme Hordi Zla. Stadion se polako punio, bilo je to zatišje pred buru. Prvi zvižduk sudije je zapalio fitilj. “Svi k'o jedan” – bila je poruka navijača Sarajeva. I zaista jesu pjevali kao jedan, u skoro perfektnoj harmoniji, tribine su odzvanjale takvim intenzitetom da smo se naježili. Bilo je kao da pjevaju ratničke pjesme. Atmosfera je bila zastrašujuća tokom cijele utakmice. Navijači su bili strašno disciplinovani i tako stvarali perfektno organizovanu predstavu. Svi su pljeskali kao jedan, svaki red je skakao kao jedan, sve je to stvorilo specijalnu atmosferu sa kojom se ne može uporediti nijedan stadion u Evropi. U Bosni, oni žive fudbal, na terenu i tribinama oni troše svu svoju energiju, sve sa svrhom. Ta energija dolazi iz ratova koje su vodili stoljećima, to im je u krvi, to ih je napravilo jednom, ujedinjenom nacijom. Njihova patnja ih je spojila. Stvorila je nevjerovatan spektakl koji nas je oduševio. Iako rezultat nije išao u njihovu korist masa je i dalje bodrila svoj tim. Čuo se posljednji sudijin zvižduk, oni su i dalje pjevali.
Igrači Cluj-a moraju upiti ovaj duh, boriti se jedan za drugog, ujedinjeni kao tim. Moraju se boriti za klupske boje i za one koji ih bodre. Navijači Cluj-a, iako malobrojni, su žrtvovali sve, napuštajući domove i prateći svoj klub bilo gdje i bilo kad. Zaslužuju da ih se pozdravi časno, a ne površnim aplauzom sa sredine terena.
Uronjeni u more bordo-bijelih, osjećali smo se priviligovano, čak i razmaženo. Pružena nam je prilika da uradimo nešto više od sna savršene podrške Cluj-u. Vidjeli smo kako bi ona izgledala. Vidjeli smo fudbal na višem nivou, svjedočili onome što bi moglo biti. Važno je ono što smo naučili iz svega ovoga. Za sad, nastavićemo da sanjamo, znajući da vrijeme, i samo vrijeme, može donijeti sličan stav i kod nas, u Kluž.
Perverzija

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
a također i ove recenice:Mirza_Hordas je napisao/la:na sarajevo-x. com imate intervju sa sabahudinom topalbećirevićem
Sarajevo je postiglo izvanredan uspjeh i ljudima treba objasniti o kakvom uspjehu se radi. Novinari se ne bave analizama utakmica, kako je Sarajevo napravilo takav uspjeh, kako se uspjelo vratiti nakon primljenog gola od Helsinborga u 62 sekundi i na kraju odigralo tako lijepu utakmicu.... Problem naše lige je što nema novca, što je liga siromašna, ali se ja ne mogu složiti s konstatacijom da je hrvatska liga bolja od naše.... A kod nas se govori kao da je Cluj tamo neki tim, a oni imaju budžet od 25 miliona eura. Kod nas se sve stalno omalovažava, što mene strašno nervira.... U ovom slučaju reprezentaciju i FK Sarajevo trebamo istaći kao pozitivne primjere. Oni su vratili vjeru u naš fudbal. Oni su vratili vjeru da možemo ponovo ići na utakmicu.....
Legenda sta reci....
- bosanac723
- Kontakt:
Interesuje me sto Dado Hamzagic nije igrao u Rumuniji? Zar nije on bio jedan od boljih igraca kruz evropsku pricu sarajeva? Zasluzio je momak 

When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!
Sarajevo zadnje na tabeli...kako to samo ruzna izgleda
..a siguran sam da Velez i Borac nisu nista bolji od Sarajeva 

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Eh,pitaj Calu.bosanac723 je napisao/la:Interesuje me sto Dado Hamzagic nije igrao u Rumuniji? Zar nije on bio jedan od boljih igraca kruz evropsku pricu sarajeva? Zasluzio je momak
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
- ADMIR_HZ87
- Kontakt:
SUTRA SVI NA KOSEVO.....Da podrzimo ekipu svim srcem,za upis prva tri boda i nastavak borbe za titulu..SAMO ZA NASU LJUBAV NAJVECU....
SARAJEVO HORDE BOG I CARSIJA!!!!!
5 i 6-tog septembra na Kosevu Memorijal "Želimir Vidović Keli" na kojem ce ucestovati 4 ekipe:Sarajevo,Zeljeznicar,Olimpik i Dobrinja koja ce biti pojacana igracima iz nekoliko Sarajevskih klubova...pa braco aBd na Kosevo da se svi zajedno prisjetimo nase legende

Nesto sam i ja nacuo u vezi ovoga ali ne mogu da vjerujem da nasa kretenska uprava stoji iza ovoga, mislim da se oni jednostavno ovakvih stvari ne mogu sjetitimiky_hz je napisao/la:5 i 6-tog septembra na Kosevu Memorijal "Želimir Vidović Keli" na kojem ce ucestovati 4 ekipe:Sarajevo,Zeljeznicar,Olimpik i Dobrinja koja ce biti pojacana igracima iz nekoliko Sarajevskih klubova...pa braco aBd na Kosevo da se svi zajedno prisjetimo nase legende![]()
![]()

- bistrikboy
- Kontakt:
Moram priznati da mi je bas drago da cemo igrati na ovom turniru,razlog ne moram objasnjavatimiky_hz je napisao/la:5 i 6-tog septembra na Kosevu Memorijal "Želimir Vidović Keli" na kojem ce ucestovati 4 ekipe:Sarajevo,Zeljeznicar,Olimpik i Dobrinja koja ce biti pojacana igracima iz nekoliko Sarajevskih klubova...pa braco aBd na Kosevo da se svi zajedno prisjetimo nase legende![]()
![]()

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
sutra protiv travnika obavezno po pobjedu, ne zanima me umor, premala klupa i slične stvari, mora se pobjediti
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ljudi jeli dao janjos otkaz
Nije,poslije sutrasnje utakmice ce da prica sa upravomQUARESMA 18<<< je napisao/la:ljudi jeli dao janjos otkaz
Baha kralj ,uvijek je imao pricu,u srce zna pogodit'..... Kad se sjetim da je na svakoj utakmici spominjao da nam treba himna,da je svi ti silni navijaci koji dodju na tekmu mogu da pjevaju...ali eto,ode covjek mislio sma da nece bolji komentator doci ,ali dodje marjan ,skoro isti ali i njega otjerase........jbg tako je kod nas....cappy je napisao/la:a također i ove recenice:Mirza_Hordas je napisao/la:na sarajevo-x. com imate intervju sa sabahudinom topalbećirevićem
Sarajevo je postiglo izvanredan uspjeh i ljudima treba objasniti o kakvom uspjehu se radi. Novinari se ne bave analizama utakmica, kako je Sarajevo napravilo takav uspjeh, kako se uspjelo vratiti nakon primljenog gola od Helsinborga u 62 sekundi i na kraju odigralo tako lijepu utakmicu.... Problem naše lige je što nema novca, što je liga siromašna, ali se ja ne mogu složiti s konstatacijom da je hrvatska liga bolja od naše.... A kod nas se govori kao da je Cluj tamo neki tim, a oni imaju budžet od 25 miliona eura. Kod nas se sve stalno omalovažava, što mene strašno nervira.... U ovom slučaju reprezentaciju i FK Sarajevo trebamo istaći kao pozitivne primjere. Oni su vratili vjeru u naš fudbal. Oni su vratili vjeru da možemo ponovo ići na utakmicu.....
Legenda sta reci....
sry zbog malo oftopica

Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une
Jedna i jedina.....
Od mora do Save ,od Drine do Une
Jedna i jedina.....
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
juniori: olimpik - sarajevo 2:3.....
Danas ocekujem sigurnu pobjedu.Nece biti problema,jer igracki gosti najlosije stoje od svih ekipa u Premijer Ligi.Nama ne igra nekoliko igraca,ali mislim da to nece predstavljati problem.Imamo utakmicu manje,pobjediti danas,osvojiti tri boda i grabiti ka vrhu.Zbog europskih utakmica smo ''kaznjeni'' losim igrama u nasoj ligi.Janjos bi mogao ubaciti igrace koji nisu igrali dosta u prethodnim utakmicama,tim odmoriti sto je vise moguce.Nasi momci jesu umori,razocarani ali znaju da ih podrzavamo i da smo zahvalni na svemu sto su pokazali.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Hordaš-87
- Kontakt:
Kad ce se igrat tekma protiv olimpika??
Biti srcem vezan..u tome leži snaga.
Horde Zla Sarajevo since 1987
Horde Zla Sarajevo since 1987