Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlCapitano » 30 jan 2013, 12:25

" onclick="window.open(this.href);return false;

On bi nam možda bio i najpristupačniji na ljeto, dok se nije još raspucao kao Falcao pa da treba malo bogatstvo izvaliti za njega. Kojom lakoćom zabija, nevjerovatno. 23 utakmice, 19 golova u premijernoj sezoni. U najboljim godinama je, jak, brz, tehničar, odličan i nogom i glavom...

Jutro nakon ispadanja, malo je bolje, ali opet... Mislim, nije to toliko strašno, i prije one komedije na kraju sam bio potpuno ravnodušan, ali onakva rahitičnost i nesposobnost Giovinca...

Uvijek sam ga branio, ali sve ima neku svoju mjeru. Stoji i dalje da igra na pogrešnoj poziciji, ali mane mu se ističu puno više nego dobre strane. Igra super kad nema nikakvog pritiska, ali kad se očekuje od njega da nešto riješi, piši propalo.

Najbolje rece komentator:"Najgore je sto bi Giovinco trebo zamijeniti Del Piera, a on bi ovdje imao bar 8 malih trikova da prodje ovu dvojicu, dok Giovinco ocigledno nema ni jedan."

Kao što sam rekao, čitav napad, ali baš sve do jednog poslati u neku pripizdinu da ne brukaju sveti dres više.

Kad mi sa izmješanom ekipom izdominiramo Lazio, stvorimo na svakoj utakmici par čistih šansi, jasno je da je tu samo jedan problem.

Da imamo Cavanija u napadu ono bi sinoć bilo riješeno u prvom poluvremenu. I ne samo ono, svi kiksevi u Januaru i ziceri koji su promašeni ne bi postojali. Mi bi bili prvi sa 10 bodova prednosti, a on najmanje 25 golova na kontu Serie A.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 30 jan 2013, 12:32

Anelka sutra potpisuje konacno!! ;)
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 30 jan 2013, 12:42

Nisam sinoć mogao ništa pisati, bio sam strašno razočaran. Čak sam malo i ruku povrijedio kad je Marchisio fulio onu šansu, ali tako je kako je....

Iz utakmice u utakmicu se ponavljaju iste stvari. Pogotovo nazad, kako samo olako primamo te golove. Rezultatska kriza je prisutna, igračka i ne toliko, ali jednostavno neće nas pa neće, od povreda do svega ostalog što nas prati.

Ne znam, teško je sada pametan biti. Valja podići ekipu i nastaviti dalje. Najteži dio sezone je pred nama. Ključne tekme u Seriji A i nastavak Lige prvaka. Treba nam par pobjeda da vratimo samopuzdanje koje je sigurno palo nakon ovoga. Ipak, idemo tekmu po tekmu. Nema više u naprijed upisivanja bodova.

Razočaran sam, realno smo trebali i Kup uzeti i sa izmješanim sastavom i sa malo ozbiljnijim pristupom. Odbrana Scudetta je imperativ, a Wembley tajna želja.

FORZA JUVENTUS!
Juventus je poput zmaja sa sedam glava, odrežeš mu jednu i odmah naraste druga... Ne odustaje nikada
Giovani Trapattoni
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 30 jan 2013, 12:57

ne_znam_ko_sam je napisao/la:
AvantiSignora je napisao/la:Jel kod od vas zna kad ce Anelka biti spreman?? Mislim radije cu njega gledati nego Qua ..
Bolje gledati Anelku sa Quagliarelom u tandemu nego sa nekim od dvojca Giovinco-Vucinic.

Meni je Giovinco drag kao Juventusovo dijete ali se previse valja po terenu, i kad ima i kad nema kontakta on se kod suca qrci i trazi faul/penal, mrtve sanse promasuje, dalekometne udarce nerijetko plasira "nebu pod oblake"... Ima jos vremena do kraja sezone da se dokaze, ali do sada je svoju priliku puno bolje iskoristio Quagliarella!
Giovinco jednostavno nije Messi. On je više kao onaj Walcott. Trka i samo trka, sa ponekim driblingom.
Juve igra sasvim solidno kad je u punom sastavu (što se vidjelo sinoć nakon ulaska Pirla i Marchisia), ali Chiellini nedostaje pravo.
Giovinco je ono u 94oj morao završiti rutinski (recimo, siguran sam da bi Anelka bio taj koji ono daje 100%,,,ili Džeko recimo-kamo sreće da njega dovedu).

Juventusu trebaju dva naša, Džeko i Pjanić, jer je na pozicijama koje ova dva igraju najbolje, Juve zapravo najtanji.

Qua i Giaccherini, posebno ovaj drugi-odron. Čovjek trči okolo k'o bez kompasa.

Juve treba klasnog golgetera i jednog ''genijalca'' kakav je Pjanić. Ostalo ima
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 30 jan 2013, 12:59

Sarajevo1946 je napisao/la: Razočaran sam, realno smo trebali i Kup uzeti i sa izmješanim sastavom i sa malo ozbiljnijim pristupom. Odbrana Scudetta je imperativ, a Wembley tajna želja.

FORZA JUVENTUS!
Juventus je poput zmaja sa sedam glava, odrežeš mu jednu i odmah naraste druga... Ne odustaje nikada
Giovani Trapattoni
Scudetto bi trebao da ide lako. Ne vidim ozbiljnog konkurenta Juventusu u Serie A.
Wembley, hm, moguć je. Ali ima tu još ozbiljnih kandidata, prije svih: Barca, Bayern, Dortmund, MUTD....

Nadati se :)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 30 jan 2013, 13:13

Ma sad smo upali u tu jednu kolotečinu, sigurno je i samopuzdanje palo nakon par vezanih kikseva. Valja sada brzo reagovati, podići ekipu i vezati par pobjeda, a neće biti lako. Nedo Bog da kiksamo u Veroni, bilo bi svašta....

A Bgm ima tu povreda, suspenzija i drugih izostatnaka, te neće biti ni malo lako u narednim tekmama, ali valjda će i nas sreća malo pogledati. Od gotovog, veresiju napravismo izgleda.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 30 jan 2013, 13:27

Nadam se da ce Conte vec protiv Chieva krenuti sa 4-3-3 jer mislim da nam treba neka promjena, prosle godine su se koristili razni sistemi!

Evidentna je kriza rezultata ali ide se dalje, Juve ce se dici pred LP i nastavak Seria A

Forza Juve!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 jan 2013, 13:53

prosle godine smo puno bolje igrali, desavali su se (k)iksevi mozda i cesce nego ove godine, ali je igra bila jaca, posjed lopte skoro 70%, protivnik u misijoj rupi dok ove sezone nema toga ni blizu.

Uzrok tome je naravno vise utakmica pa ni u jednoj ne mozemo da izvedemo najjaci sastav. Nas prvi sastav je ubjedljivo najjaci u Italiji, bez ikakve konkurencije, jedan je i od najjacih u evropi, ali je problem sto imamo 12-13 kvalitetnih igraca. Ostali nisu ni blizu tog nivoa.

krivci za ovu situaciju su Konte i Marota. Konte sa svojom tvrdoglavoscu u pogledu taktike i forsiranja pojedinih poluamatera kojima nije mjesto u Juventusu te selektiranju istih- svi su dovedeni na njegov zahtjev, te Marota zato sto nije u stanju dovesti kvalitetnog igraca. Milan u ovakvom momentu dovede Balotelija sto je strasan transfer za talijansku ligu obzirom na sva desavanja, kakva god budala Mario bio , a mi se moramo zadovoljiti Anjelkom. Galijani im opet pokazuje sta je klasa sportskog direktora koja je bio jos samo Modji, a koja sigurno nije ovaj sa "mentalitetom Sampdorija".

prosle sezone su mogli igrati i Djakerini i De Celje i ovaj i onaj kad pored njih imas u svakom momentu 7-8 igraca svjetske klase, pa u takvom odnosu snaga i ona 2-3 poluamatera mogu prikriti svoje slabosti jer ce ovi igraci povuci, vidjelo se to i sinoc kad je Pirlo usao jer takvi igraci i ove poluamatere prave za 40-50% boljim igracima nego sto jesu...medjutim kada imas 7-8 poluamatera u sastavu kao sinoc i nikog ko ce ispravljat njihove greske i od njih pravit bolje igrace, dobije se stvarni odnos snaga i njihove stvarne mogucnosti, koje su na nivou Fiorentine , Udinezea, Lacija, Rome itd (daj boze da su i na tom nivou). Kada zanemarimo Vidala i Barzagljija, ne vidim ni jedan razlog zasto bi Peluso,Padoin,Djovinko,Djakerini,Isla,Marone,Storari bili favoriti na Olimpiku osim zbog imena Juventus, nikako kvaliteta igraca (prvih 11 recimo fiorentine je nominalno za klasu zvucnije od nabrojanih, a Fiorentina ne bi bila favorit na Olimpiku).

da nama na Arenu dolazi tim sa ovakvim igracima ja bih ocekivao glat 2 ili 3-0 najmanje kad smo u najjacem sastavu, toliko su "dobri", a gore sam naveo glavna dva krivca zasto su oni tu. Zato se najvise i bojim projekta Juventusa na dugorocnoj osnovi, pojacanja su totalno pogresno selektirana. il je izgleda finansijsko sranje vece nego u milanu.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 30 jan 2013, 14:06

Mozemo mi ovdje pricati ali situacija je takva da ce se tek za 2-3 godine moci kupovati po 1-2 igraca koji kostaju preko 20 mil. jer nije bilo balansa u ekipi, ne moze se dovesti skup igrac u napad a da nemas zamjene za odbranu ili vezu. Naredne sezone se mogu ocekivati ciljana i bolja, kvalitetnija pojacanja koja ce zapravo i pokazati na cemu smo sa Marottom jer nakon ovog plasmana u LP i vjerovatno odbranjenog scudetta imat ce se sasvim dovoljno sredstava da se bar dovedu jaci igraci od Pelusa, Padoina i slicnih.
Alessandro Del Piero !

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 30 jan 2013, 15:51

Bas kao sto neko rece upitanju je rezultatska kriza a ne kriza u igri, jer zadnje utakmice sve igramo u krnjem sastavu i opet dobro igramo, tj.nismo niti jednom nadigrani.Kad se vrate svi igraci sve ce doci na svoje.A baksuzluk primanja 4 gola od 5 suteva nece vjecito trajat, zakon vjerovatnoce.

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 30 jan 2013, 15:57

Problem je sto mi postizemo po jedan go svaku tekmu, naravno da neces dobiti onda.. Jesul nam bas napadaci toliko losi? Kako sam sinoc bio razocaran na GIovinca, ni dan danas nemogu svatiti kako je ono mogo promasiti a imo je i u prvoj dobru sansu prikraju.. Netrebamo gledati iza sebe, idemo dalje i nadati se bolje. Mislim da izlazimo iz krize protiv Chieva. Taman ce se sada Pirlo i Marchisio vratiti i doma cemo dobiti jednu vecu dimenziju.
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 jan 2013, 16:09

kako nije kriza igre pa imali smo jedan sut na gol u prvom poluvremenu jucer, proslu tekmu isto tako...igramo strasno leprsavo , od ekipe sa najvecim brojem suteva u evropi do 1 suta po poluvremenu i nije kriza u igri.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 30 jan 2013, 16:12

Da je sudija svirao penal protiv Genoe i sinoc protiv Lazia, danas nebi pricali o nikakvoj krizi.

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 30 jan 2013, 16:28

AmiciDiNessuno je napisao/la:Da je sudija svirao penal protiv Genoe i sinoc protiv Lazia, danas nebi pricali o nikakvoj krizi.
Doduse, dobro kazes

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 30 jan 2013, 16:30

Bez Kiela,Ase i Pirla juve jednostavno ne može.
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 30 jan 2013, 17:15

sanjingr je napisao/la:Da je nama svirao u ligi bjezali bi vam 5 bodova
Sve je moguće,možda čak i 6 bodova..
slika
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 30 jan 2013, 17:58

"Gledajte, ja odgovaram ozbiljno, nije da ne odgovaram. Želite da ja uvijek budem taj koji će izazivati polemike? Sada gledate jednog Antonia Contea u izdanju bon ton, lord, po svim točkama gledišta. Dolazim sa šeširom, ulazim ovdje i kažem: "Dobar dan, ja sam engleski lord, zasluženo smo izgubili, nećemo pričati o sucima i nećemo pričati ni o čemu".
Jeste da zna biti tvrdoglav, ali jednostavno ovakav čovjek je trebao Juventusu, moramo imati jednog koji će se s**** prodanim dušama na glavu 8-) .
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 30 jan 2013, 19:28

Sluzbeno: Lega Calcio je potvrdila Anelkin transfer u Juventus
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Kenchez
Kontakt:

Post Postao/la Kenchez » 30 jan 2013, 20:33

Andrej je napisao/la:Sluzbeno: Lega Calcio je potvrdila Anelkin transfer u Juventus
Od igraca nam trebaju:
Dzeko, Pjanic,,,i eto, ako se moze kako onaj Marco Reus iz Dortmunda uzeti, bilo bi super :D

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 30 jan 2013, 20:36

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ocjene za sinoćnji poraz na Olimpicu ;)

slika
slika
Joj ocjena jbt ... tacno se vidi da nas hejtaju maksimalno. Covjek bi rekao Juve sinoc bio katastrofalan po ovome gore. Blago receno subjektivno ocjenjivanje. Jedva docekali da izgubimo pa da mogu dati nize ocjene.

Smijesno.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.