FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
GRBAVICA PONOVO U PLAVOM
U četvrtak naš Željo nastavlja takmičenje u Konferencijskoj ligi.
Ovoga puta nam u goste dolazi Nefči. Grbavica je već rasprodana, tako da je spektakl opet zagarantovan.
Apelujemo na sve navijače koji će pohoditi Grbavicu da opet, po uzoru na prošlu utakmicu, obuku plave majice te da i ovoga puta slika poslana sa našeg stadiona bude za pamćenje.
Na stadion uđite bar sat ranije.
Obuci plavu majicu i pravac na Grbavicu!
U četvrtak naš Željo nastavlja takmičenje u Konferencijskoj ligi.
Ovoga puta nam u goste dolazi Nefči. Grbavica je već rasprodana, tako da je spektakl opet zagarantovan.
Apelujemo na sve navijače koji će pohoditi Grbavicu da opet, po uzoru na prošlu utakmicu, obuku plave majice te da i ovoga puta slika poslana sa našeg stadiona bude za pamćenje.
Na stadion uđite bar sat ranije.
Obuci plavu majicu i pravac na Grbavicu!
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Mišljenja sam da Jug ne bi trebao biti veći od 5000 sjedišta, sve veće od toga bi bilo loše za atmosferu.MojaMalenkost je napisao/la: ↑25 jul 2023, 12:11Kada se nekad sve napravi kapacitet ce biti plafon 17-18 milja. Ne prave se tribine za 2-3 utakmice godisnje.TMovac je napisao/la: ↑25 jul 2023, 11:53Nama je nekako mjera 25K sjedeciih mjesta. Istina vecinom nece biti dubke pun. Ali to ne znaci da ne trebamo imati toliko. Necemo u vijek biti u belaju. Doci ce vrijeme kada cemo ponovo uzimati titule. A sada je nikad lakse odigrati bruku utakmica u europi. Jos ako te sreca malo pomazi mozes lako osigurati europsku jesen. Prodjes dva pretkola u LP i imas garantovanu grupnu fazu u najgorem slucaju konferecijske lige.
I onda nam ostaje još Zapad koji teško da može imati veliki kapacitet zbog VIP, Press, Galerija, 2xTV studio i sva ostala infrastruktura modernih stadiona. Moožda 3500-4000 max.
Tako da bi u najboljem slucaju stadion imao kapacitet 18 000-19 000.
Mislim da je sve ostalo nepotrebno i nerealno.
- PlavaKrv74
- Kontakt:
Početkom jula mjeseca sjedim dole negdje u Dalmaciji sa likom (brat poznatog trenera) koji poznaje nekog menadjera Eta ili tako se nesto zove (Brazilac koji živi u Hr.), i koji navodno zastupa Santosa. To sad nisam više siguran, ali ispade da Santos ima "više" managera..ili sam ja nešto fulio

Ljudi smo, nismo fudbalske sudije
Kako mislis lose za atmosferu bolan kad jug bude nakrivem s preko 5000 mjesta nikad bolja atmosfera nece biti u historiji kluba
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- BosniaBoston
- Kontakt:
18.000 bi bio idealan kapacitet za stadion
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Ranije sam pisao, ali evo još jednom ću napisati.
Ako eventualno prođemo u treće pretkolo, ako postoji mogućnost, možda bi bilo dobro postaviti stolice na betonski dio juga, onaj donji dio, pogotovo tamo do zapadne tribine, bar nekih 4 do 5 redova, jer to bi povećalo kapacitet juga za najmanje 1,000 sjedećih mjesta, tako da bi na stadionu moglo stati ukupno 14.500 gledaoca.
Ako eventualno prođemo u treće pretkolo, ako postoji mogućnost, možda bi bilo dobro postaviti stolice na betonski dio juga, onaj donji dio, pogotovo tamo do zapadne tribine, bar nekih 4 do 5 redova, jer to bi povećalo kapacitet juga za najmanje 1,000 sjedećih mjesta, tako da bi na stadionu moglo stati ukupno 14.500 gledaoca.
Ne postojiZaZelju je napisao/la: ↑25 jul 2023, 13:01Ranije sam pisao, ali evo još jednom ću napisati.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
I ja slično razmišljam.kiketovacela je napisao/la: ↑25 jul 2023, 12:47
Mišljenja sam da Jug ne bi trebao biti veći od 5000 sjedišta, sve veće od toga bi bilo loše za atmosferu.
I onda nam ostaje još Zapad koji teško da može imati veliki kapacitet zbog VIP, Press, Galerija, 2xTV studio i sva ostala infrastruktura modernih stadiona. Moožda 3500-4000 max.
Jug i zapad se izgledom trebaju poklopiti sa sjeverom i istokom, bez nekih vizuelnih devijacija. U tom slučaju bi jug imao oko 5000 sjedećih mjesta, sasvim dovoljno.
Gledajući trenutnu situaciju taj stadion bi imao kapacitet 21.000 sjedećih mjesta sa četiri natkrivene tribine i to bi bilo to. U tom slučaju bi na zapadu ispunili skoro sve uslove za četvrtu kategoriju i stavila bi se tačka na stadion.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Loše je kad protiv Krupe, Viteza, GOŠKA u kopu stoji 500 ljudi, a ostali se razbježe po coskovima i na druge tribine.
Jel dolaziš na te utakmice? Da li te zanima atmosfera i tada, ili samo ove velike tekme?
Novi Jug će itekako uticati i na TM87, od grupe koja je bila udaljena od terena i "u svom svijetu" dobićemo grupu koja "puše za vrat" igračima na par metara iza gola. To može biti odlicno, a može i imati kontraefekat da se manje navija a više reaguje na sudije, igru i igrace.
Ma nece kad bude natkriveno dosta ce raje biti na jugkiketovacela je napisao/la: ↑25 jul 2023, 13:05Loše je kad protiv Krupe, Viteza, GOŠKA u kopu stoji 500 ljudi, a ostali se razbježe po coskovima i na druge tribine.
Jel dolaziš na te utakmice? Da li te zanima atmosfera i tada, ili samo ove velike tekme?
Novi Jug će itekako uticati i na TM87, od grupe koja je bila udaljena od terena i "u svom svijetu" dobićemo grupu koja "puše za vrat" igračima na par metara iza gola. To može biti odlicno, a može i imati kontraefekat da se manje navija a više reaguje na sudije, igru i igrace.
I oni koji nikad ne idu na jug bi dolazili
A uostalom isto ti ga dodje 500 ljudi na novom jugu il ma ovom starom
Ne moze se nosta sakriti
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Registrovali smo Tuljana za evropa
Je li to iz sigurnosnih ili nekih drugih razloga?irfo je napisao/la: ↑25 jul 2023, 13:02Ne postojiZaZelju je napisao/la: ↑25 jul 2023, 13:01Ranije sam pisao, ali evo još jednom ću napisati.
Negdje sam danas pročitao da je 500 ljudi koji su bili u redu za karte ostalo bez njih, jer su već bile rasprodate.
-
- Kontakt:
Drug, kad si zadnji put bio na tom dijelu juga? Odes, vidis i bice ti jasno zasto ne moze.
Pročepit će negdje.
Jug bi trebao biti identican Sjeveru koji prima oko 5 hiljada. To jest nastavak niza Sjever - Istok- Jug.kiketovacela je napisao/la: ↑25 jul 2023, 12:47
Mišljenja sam da Jug ne bi trebao biti veći od 5000 sjedišta, sve veće od toga bi bilo loše za atmosferu.
Sadasnji Jug je kapaciteta oko 3 hiljade (onaj gornji dio sa stolicama). Dakle, dobilo bi se 2 hiljade na kapacitetu, ukupno 15 k.
Sa eventualnim Zapadom nekad u perspektivi, Grbavica bi imala oko 20 hiljada kapacitet.
Evo jedan interesantan podatak.
To su najvažniji igrači, neprimjetni, a odrade lavovski posao.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Novi Jug kad se izgradi imace cca 4000 mjesta, po novom projektu koji je predan u opstinu za dozvole i koji bi trebao da krene u izgradnju krajem godine.let3 je napisao/la: ↑25 jul 2023, 13:47Jug bi trebao biti identican Sjeveru koji prima oko 5 hiljada. To jest nastavak niza Sjever - Istok- Jug.kiketovacela je napisao/la: ↑25 jul 2023, 12:47
Sadasnji Jug je kapaciteta oko 3 hiljade (onaj gornji dio sa stolicama). Dakle, dobilo bi se 2 hiljade na kapacitetu, ukupno 15 k.
Sa eventualnim Zapadom nekad u perspektivi, Grbavica bi imala oko 20 hiljada kapacitet.
Sjever je zbijen, tijesan, zna svako ko je 2 utakmice odgledao s njega. Nema prostora za noge, stolice blizu. Istok je dosta komforniji.
-
- Kontakt:
Mene samo zanima kako misle odraditi jug, **** je fakat jer sadašnja tribina služi kao potpora brdu iznad stadiona, po tome se ne bi smjela rušiti po defaultu, biće interesantno ispratiti građevinska rješenja kad se ozvaniči gradnja, a slažem se da treba biti kopija sjevera sa većim komforom jer će ipak biti više skakanja i stajanja nego sjedenja.
Negdje sam davno čitao da se čak ne smije kopati od nekog reda betonskog dijela tribine jer bi se stabilnost narušila. Kako bi se ulazilo tu, šta bi bilo sa starom tribinom, možda je ostaviti kao neku chill out zonu i da se ulazi sa tog starog dijela u novi jug, odnosno treba vjerovatno poraditi ne samo na tribini kao tribini već i prostoru iza nove tribine koji je ustvarii stara tribina.
Zapad bi idealno bilo napravitii tako da su prostorije za medije, kamere i sve što ide uz to pri vrhu što bi smanjilo kapacitet u odnosu na istok za najmanje 500 mjesta, nama je stadion od 18-19k taman

Negdje sam davno čitao da se čak ne smije kopati od nekog reda betonskog dijela tribine jer bi se stabilnost narušila. Kako bi se ulazilo tu, šta bi bilo sa starom tribinom, možda je ostaviti kao neku chill out zonu i da se ulazi sa tog starog dijela u novi jug, odnosno treba vjerovatno poraditi ne samo na tribini kao tribini već i prostoru iza nove tribine koji je ustvarii stara tribina.
Zapad bi idealno bilo napravitii tako da su prostorije za medije, kamere i sve što ide uz to pri vrhu što bi smanjilo kapacitet u odnosu na istok za najmanje 500 mjesta, nama je stadion od 18-19k taman

-
- Kontakt:
**** Evropu, trebali smo pustiti Sirokom da igra umjesto nas
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Kad se sjetim samo rasprava 3 kola prije kraja.Hansestadt je napisao/la: ↑25 jul 2023, 14:29**** Evropu, trebali smo pustiti Sirokom da igra umjesto nas
Yebo evropu, yebo pretkola, nemamo nikakvih benefita, ne zaslužujemo, bla bla

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.