KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

bosnas_
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la bosnas_ » 29 maj 2009, 20:20

Najnovija informacija,ambicije za narednu sezonu su F4 NLB ligi i Euro kup,to je odlicno! treba sve prepustiti treneru,da on dovodi igrace po svojoj zamisli i buducnost Bosne je svijetla! Trenutno se radi na dovodjenju nekoliko jakih sponzora,sto dovoljno pokazuje da cemo narednih sezona biti jako dominantni ne samo u BIH nego i u regionu!
-Siroki ove sezone ima sudije na svojoj strani,i to svi znaju,samo analizirajte Petra Obradovica,poznatog mesetara,ili covjeka od Antinog povjerenja! Sto neumanjuje zasluzeno pobjedu u Sarajevu,jer su igraci Bosne odigrali najlosiju utakmicu u ovoj godini,uz onu protiv Slobode!

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 29 maj 2009, 20:49

sve cestitke za produzenu saradnju sa vladom...mislim da je ovo pocetak stvaranja jake bosne koja treba da se bori za ulazak u euroligu...i ja bi volio kada bi nenu angazovali na jednu od visokih funkcija u klubu...medjutim smatram da se to nece desiti iz razloga jer ga niko nije kontaktirao od njegovog povratka u Sa do danas..bruka...ocigledno je da u klubu jos uvijek ima ljudi kojim bi smetalo da dodje covjek koji bi zaista doprinjeo stvaranju jos jaceg i bolje organizovanog kolektiva..i koji bi ja vjerujem uveo dodatnog reda kada su u pitanju neke stvari...
I feel devotion!!

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 29 maj 2009, 21:23

Nema sumnje da ostanak VV na klupi kkbosne naredne 4gd. obecava jako puno. Izgleda mi kao pocetak ili bolje reci nastavak jedne uspjesne ere bosnine kosarke i njeno vracanje na zasluzno mjesto a to je evropska scena.
Ako nista drugo onda da se malo odmaknemo od ovih niskoprofilnih "el Classica" s Sirokim i neprirodnog kohabitovanja s istim klubom te zalosne realnosti prepucavanjima s njihovim "navijacima".
Moje misljenje se razlikuje od vecine ucesnika u tome sto ja ipak ne bih VV dao potpuno otvorene ruke s obzirom da ga bas i ne smatram toliko super-uspjesnim nego profesionalcem koga ipak nekad treba korigirati i dobronamjerno nadgledati. Jednostavno po meni i nije bas tako idealan kako ga se precesto ovde prikazuje.
Cinjenica je da je s ovakvim igracima ostvario skoro pa nemoguce i na tome mu cestitam.
Sto se tice igraca nisam siguran da bi ih on trebao birati mada bi to bilo realno, ali me s ovim Rakicem totalno razocarao(ko zna ustvari sta je tu u pitanju).
Po meni bi bilo najbolje da bosna izbroji pa i posljednju paru i vrati Williamsa koji je postao brand kkbosne te umnogome doprinjeo stvaranju neke nove pozitivne atmosfere u gradu sto se kosarke tice a sve to bi popratila lova.
Sve u svemu nagovjestaj nekih boljih dana ali ipak s dozom opreza.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 29 maj 2009, 21:52

W treba samo dati odrijesene ruke , a sto se tice dosadasnjeg sastava nije ga on birao ,on je dosao na gotovo.
A posto je nas KK bio u besparici Rakic je tu uletio nizakakve pare samo da nije u drugoj ligi Novog Sada..
Necemo sada o momku koji igra za uzinu ,ako sutra Ovcina proradi ispod kosa mozemo se necemu i nadati,
sutra ce se i Sirokobrijezani opustiti jer su vec upisali pobjedu ,moguce je IZNENADJENJE... :lol: :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 29 maj 2009, 22:20

nek odigraju muski pa sta bude...pitanje je koliko ce pruziti kljucni igraci s obzirom na aktuelne transfere u druge timove......ako odigraju ko u Sa stvarno ce me razocarati, jer mislim da je toliko toga dobrog napravljeno ove sezone da bi titula prvaka drzave tek tako prepustila sirokom...
I feel devotion!!

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 29 maj 2009, 22:58

Ma kakva muska igra, svi su oni u svojim svjetovima sada i kalkulacijama. Nesto im i ne zamjeram na tome.

..samo da bude iole normalan poraz a ne 20-30pts. :oops:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 maj 2009, 00:04

ja sam titulu vec halalio :D idemo ih dignuti na pecariiiiiiiii!!!!!!!!! :D
You are someone else I am still right here

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 maj 2009, 00:05

Siroki je sutra favorit jer igraju u svojoj dvorani i vjerovatno pred punim tribinama,obzirom da je ulaz besplatan! Ako Bosna odigra ozbiljno i maksimalno skoncentrisano moze do pobjede,mada tu odlucuje puno faktora! Nadam se da ce sudjenje biti onakvo kakvo je Siroki imao u Skenderiji.. U svakom slucaju,ko god dodje do trofeja nece biti nezasluzeno,iako je Siroki puno blizi tom trofeju!
-Ako Bosna izgubi titulu,to znaci da ce budzet kluba biti puniji za 250 000 KM,koliko bi igraci podjelili u slucaju osvajanja titule(tako stoji u ugovorima igraca)..Znaci naredne sezone za te pare bi mogli dovesti extra kvalitetnog igraca! Jos jednom cestitke upravi na produzenju ugovora sa Vukoicicem,to je velika ,ogromna stvar za Bosnu,vaznije od 10 titula!

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 30 maj 2009, 00:17

nerminh74 je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Napokon se i uprava uozbiljila,sada se ocekuju igracka pojacanja,i da narednu sezonu docekamo mnogo spremniji!
Nadam se da cemo dovesti dobrog pleya i dobrog sutera jer je izvjesno da Ikonic i Djordjevic odlaze,zadrzati Ivanovica i Sehovica,i dovesti dobrog centra,zasto ne vratiti Williamsa!
ivanovic najvjerovatnije ide, sehovic najvjerovatnije ostaje pogotovu sto mu nije istekao ugovor, a williams je sada definitivno preskup
bosnas_ je napisao/la:Vratiti Markovica u Bosnu na jednu od funkcija,da li sportski direkktor ili tim menadzer,svejedno,ali takvi ljudi su neophodni klubu koji je iole ozbiljan,vratiti i Samira Avdica,Konakovica,Seju Bukvu
vratiti nenu je izvrsna ideja, ali tesko da bi to islo u kombinaciji sa dole navedenim
bosnas_ je napisao/la:-Sto se tice utakmice u Sirokom,mislim da gore od onoga u Sarajevu ne mozemo,i ocekujem puno bolju igru,mada mislim da ce Siroki osvojiti titulu,jer je jedini klub koji ima svog sudiju Peru zderu! taj sudija je definitivno davno procitan,i sutra obratite paznju na njega! Bosna je imala odlicnu sezonu,igrala extra u NLB ligi ,izborila dva prestavnika za BIH,osvojila kup BIH i usla u finale,sto je uspjeh vrijedan paznje! Iskreno mislio sam da cemo osvojiti titulu,jer smo realno kvalitetniji,ali pod uslovom da Ovcina ima svoju noc,jer je u Sarajevu odigrao skandalozno,kao i Ivanovic,Ikonic.. cinjenica je da smo mi prerano posli slaviti i sta je tu je,Siroki je zasluzeno pobjedio u Sarajevu,jer im je sve ulazilo,dali su svoj maksimum,sudija Petar Obradovic im je puhao u ledja i ljudi pobjedili ,tako se to radi kad se ulaze u sudije!
Budi Bosna!
tesko cemo izboriti majstoricu u sirokom ispred 5000 fanaticnih navijaca, ali realne sanse postoje, pogotovu ako ovcina bude igrao centra, a ne playa, dok je ivanovic solidno igrao u napadu, a lose u odbrani, dok je ikona jos pod povrjedama i glavom u najvjerovatnije u ljubljani

ukratko ako budu pokazali zar sa kojim su igrali NLB ligu sanse su nam cc 50%, ukoliko budu nesto mlaci od toga siroki osvaja titulu u dvokoraku, a sramota pada na neke igrace, dok ce neki pomutiti svoju slavu kada budu odlazili
ISTIČE NA KRAJU SEZONE 100% ali je rekao na hayat sportu da ce ga najvjerovatnije produziti jer je zadovoljan jer je dobio priliku,sad je samo na dogovoru o plati koja mora biti poljepsa.
Nisi bas najbolje upucen u vezi sehovica.
Sejo Bukva bi mogao od sl. sezone biti trener u nekoj od omladinskih selekcija,gdje hoce da se pojaca rad.
Spomenuste konakovica,nista ne brinite on je u uprvavnom odboru i tu zajedno sa predsjednikom i jos nekim bitnim ljudima za bosnu odlucuje.(sto se tice njega on je po meni dobar menadzer za sponzore i stvari oko sticanja novca ali sto dalje od odluka koga dovesti od igraca).
Spominju se neki srbijanski mladi igraci koji bi nas mogli pojacat,neki nikad cuo a ima par iznenadjenja ali znace se tek za 15tak dana imal ista od doticnih.(bice ih na probi za neko vrijeme)

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 maj 2009, 00:57

Sehovic ce ostati u Bosni sigurno,on ce sa Vukoicicem jos puno napredovati! Uprava se mora pojacati,odnosno kljucne funkcije u klubu,jer Bukva definitivno ne moze sve sam,iako je tu Imamovic i ostali..treba Konakovica vratiti na mjesto direktora,ali kao sto je neko vec rekao da ne dovodi igrace,da to radi iskljucivo trener! i pokusati dovesti Markovica za sportskog direktora..dakle Bukva,Konakovic,Avdic,Markovic,Firic,Parezanin...to su ljudi koji bi sigurno od Bosne napravili jedan jak kolektiv,uz predsjednika Imamovica,zatim Sabovica,Skenderagica itd.
-Pasalica,Suljagica odmah dati Celiku ili Vogosci i neka se tamo dokazu,pa ih tek onda vratiti u Bosnu! za narednu sezonu treba dovesti nekoliko provjerenih i nekoliko mladih talentovanih igraca koji bi sa Vukoicicem u narednim sezonama bili oslonac tima!
Budi Bosna!

Berberovic
Kontakt:

Post Postao/la Berberovic » 30 maj 2009, 01:33

matetaraba je napisao/la:hahhaha jel to se izvlacite,ma losiji ste od nas i uvjek cete biti pobjedit cete vi nas jos dosta puta,ali opet mi smo pobjednici kada je najvaznije,kako ne shvatite 2 puta smo vam uzeli titulu u skenderiji,evo sad smo vas pobjedili,kup smo vam uzeli u skenderiji,istina boli jer mi smo bolji
Prava snaga se pokazuje u NLB ligi a ne u BiH ligi.Bosna izborila nastup u NLB i mozda ce zijaniti titulu.Da je Bosni kojim slucajem trebala titula da odu u NLB ligu sigurno bi je i osvojili.
Ako budete bolje plasirani u NLB ligi od Bosne onda ste ove sezone stvarno bolji i treba vam cestitati na tome.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 30 maj 2009, 01:36

Ma Sirokom je jasna politika..pojacaju se za bh. zavrsnicu , dovedu igrace na pola godine max to pokusaju osvojit i onda raspad sistema..i tako godinama ;)

Berberovic
Kontakt:

Post Postao/la Berberovic » 30 maj 2009, 04:01

Svidja mi se ovo pravilo ako tim zavrsi zadnji na tabeli da naredne sezone ne moze ucestvovati u NLB ligi.Bilo bi bolje da se uvede da bude za 4 poslednja tima na tabeli bila bi puno kvalitetnija kosarka.

šb_pecara
Kontakt:

Post Postao/la šb_pecara » 30 maj 2009, 10:09

e ovako u svakom slucaju slazem se da je vukoicic odlican trener i sigurno je najbolji mladi trener na daleko ali ne moze ni on napraviti odlicne rezultate bez igrace s ovim ne mislim na ovu sezonu nego na sljedecu... a za veceras se nadam nasoj pobijedi premda u sirokom svi slave i ovo me podsjeca onaj prvi naslov sto smo mi osvojili u skenderiji citam svugdje kako se sprema festa ovdje ondje a to nije dobro nimalo sada je sve veci pritisak na nase ali nema veze pokazali su i protiv igokee da se mogu nositi s pritiskom iako igokea nije upola ekipa kao bosna tako da cemo vidit... u svakom slucaju veceras ce biti spektakal u nas bit ce krcato pa cemo vidit sve kako ce zavrsit... siroki je po meni bio favorit prije svih ovih najava i dogadjanja a sada je sve 50:50...
treniranje od ranih godina ---- $, placanje trenerima ----$, puno puno polomljenih reketa u 3 finala ---- $, OSVOJEN WIMBLEDON "NEPROCIJENIVO" ,,, GORAN IVANISEVIC

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 maj 2009, 11:34

Ja se samo bojim da Siroki u NLB ligi ne bude na nivou Bosninih igara iz prosle sezone,..ako siroki zabiljezi bar 10 pobjeda onda i naredne sezone imamo dva prestavnika.. Bosna je produzenjem ugovora sa Vukoicicem pokazala da u narednim sezonama ima velike ambicije,sada se trebaju ocekivati igracka pojacanja..pa cemo vidjeti...
-Utakmica u Sirokom je vec rjesena,i glupo se na to osvrtati.Bosna je svoju priliku propustila u Skenderiji,i tu su pokazali da im do titule uopste nije stalo!

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 30 maj 2009, 12:11

Naravno da niti imam pravo niti se želim miješati u politiku kk Bosne , ali najjača stvar koju su mogli napraviti je potpisati ugovor sa vv , po meni jedan od najboljih trenera na Balkanu . To je jedan od rijetkih trenera s kojim se ne raspravljam za vrijeme utakmice tj ne pravim pritisak nad njim iako sjedim na 1 metar iza njega , za mene je čovjek jednostavno ok i ja ga osobno gotivim + prije 2-3 sezone kad je gostovao sa FMP-om čovjek je zaustavio pressicu dok se prvo ne zahvali publici i navijačima Širokog te je rekao da za ambijentu u kome je tu večer igrao nemože odoljeti a ne zahvali ljudima koji su navijali za svoj klub i bili mu velika podrška a s druge strane su bili korektni prema svojim gostima .Ja se nadam da kako ste vi potpisali sa vv da ćemo i mi sa hv . ;)
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

matetaraba
Kontakt:

Post Postao/la matetaraba » 30 maj 2009, 12:27

ovakve recenice koje pocinju sa "umri" nisu dozvoljene, pripazi na vokabular i prestani sa uvredama

Jack Killian
Kontakt:

Post Postao/la Jack Killian » 30 maj 2009, 14:25

kksiroki ,bosnas postovi su vam za pohvalu daj boze vise ovakvih argumentovanih rezonskih

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 30 maj 2009, 14:35

matetaraba je napisao/la:ovakve recenice koje pocinju sa "umri" nisu dozvoljene, pripazi na vokabular i prestani sa uvredama
sto ti matetaraba samo provociras...pa dobro favoriti ste za titulu...al nije jos nista gotovo...u najgorem slucaju po bosnu vama titula prvaka a nama vec osvojeni kup...tako da i vi i mi imamo po trofej ove sezone...a i nije istina da samo vi nas uzimate kad je najbitnije...slazem se vi nama 2 puta u skenderiji uzeli titulu a mi vama 1 u sirokom..uzeli ste nam i kup u skenderiji a eto i mi smo ga vratili ove godine i to u Mo gdje je podrsku sa tribina imao siroki....cinjenica jeste da ste vise puta uzimali bitnije tekme u skenderiji al i to je splet okolnosti jer je bosna uvijek bolje igrala ligu prvaka i imala prednost terena u zavrsnici....koliko ja znam siroki nije zadnjih godina imao uopce prednost terena...naravno sad ces ti rec pa i nije trebo jer vas svakako uzimamo, al i sam dobro znas da to nije tako i da vam se lagano primicemo po pitanju osvojenih trofeja..vjerovatno cemo ispustit priliku ove sezone da se izjednacimo po broju osvojenih titula prvaka al nema veze...daj ba da fino pricamo o kosarci i diskutujemo, pa valjda cemo i jednog dana zajedno gledat tekme i navijat za nase klubove u evropi...
I feel devotion!!

aseemic
Kontakt:

Post Postao/la aseemic » 30 maj 2009, 14:36

Kvota na Siroki 1.30 KM, na Bosnu nešto preko 3,00 KM

Kako ove kladionice samo to izračunavaju da mi je znati... Očekujem tvrdu utakmicu s nesto manje poena, čak možda nerjeseno.

Nadam se da će Bosna ipak izgurati do treće utakmice.
Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], mercurial, Zlatu075 i 11 gostiju.