Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

harishp
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la harishp » 06 jul 2010, 15:22

steve-o je napisao/la:izgleda ramovic prelazi u sivasspor, tako barem pisu medije ovdje. ponudjen mu je dvo-godisnji ugovor vrijedan ca. €1 mio.(ista placa ko' i u tromsø)..
Sa magarca na magarca. :roll: :mrgreen: P.S i on bas ostade bez reprezentativnih tekmi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 06 jul 2010, 15:25

harishp je napisao/la:
steve-o je napisao/la:izgleda ramovic prelazi u sivasspor, tako barem pisu medije ovdje. ponudjen mu je dvo-godisnji ugovor vrijedan ca. €1 mio.(ista placa ko' i u tromsø)..
Sa magarca na magarca. :roll:
ma izgleda jedini cilj s ovim transferom je novac, jer ako on sad ode u sivasspor tromsø mu treba isplatiti €500.000 do kraja godine..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 jul 2010, 21:18

Pandza potpisao za Mechelen na 4 godine .
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 08 jul 2010, 21:19

Izvor??
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jul 2010, 23:08

harry_90 je napisao/la:Pandza potpisao za Mechelen na 4 godine .
Cuo sam da su klupe u Belgiji hladne, nece mu bit lahko.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 jul 2010, 23:24

:roll:
@Curtman cuo da je hladna klupa.Kako se covjek srceparajuce brine za nase igrace.
Ponudi mu onu vunenu kapicu,sa pretproslog ti Avatara :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jul 2010, 09:17

Pandža realizirao transfer
Boris Pandža više ne stanuje na Poljudu. Naime, branič je dogovorio sve uvjete s belgijskim Mechelenom te je potpisao trogodišnji ugovor.

Bosanskohercegovački reprezentativac, Boris Pandža, uspio je pronaći zajednički jezik s čelnim ljudima Mechelena te je potpisao trogodišnji ugovor.

Nakon što je prošao liječničke preglede, Pandža nije bio zadovoljan s uvjetima koje su mu novi poslodavci ponudili pa je cijeli transfer skoro propao. Ipak, branič je na kraju uspio dogovoriti da potpiše ugovor na tri godine te je posao zgotovljen na obostrano zadovoljstvo.

Tek što je postao igrač Mechelena Pandža je rekao: "Belgijska liga je jača od one u Hrvatskoj i želim pokazati da mogu igrati na visokoj razini. Nadam se da ću opravdati povjerenje kod trenera i navijača, spreman sam za nove izazove u karijeri".

Na Poljudu su sa smiješkom dočekali ovu vijest jer je u klupsku blagajnu sletjelo 350 tisuća eura, a Pandža bi po sezoni trebao dobiti 200 tisuća eura. Stasiti stoper u Hajduku je odigrao tri i pol sezone, a ugovor mu je vrijedio do kraja iduće sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 09 jul 2010, 09:50

harry_90 je napisao/la:Pandza potpisao za Mechelen na 4 godine .
Odlično!
Konačno se kutaris'o Hajduka.
Sretno Borise!
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 09 jul 2010, 12:09

Cestitke Borisu Pandzi i sretno!
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 09 jul 2010, 12:15

Bajramovic bas nema srece :( Mogao je biti veliki igrac ,samo da su ga zaobisle povrede , nadam se da ce se oporaviti do kvalifikacija , jer mislim da bi on bio od velike pomoci :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jul 2010, 12:27

bavarian_bk je napisao/la:Bajramovic bas nema srece :( Mogao je biti veliki igrac ,samo da su ga zaobisle povrede , nadam se da ce se oporaviti do kvalifikacija , jer mislim da bi on bio od velike pomoci :)
Naravno, na njegovoj poziciji nam i najvise treba pojacanje. Rahimic nije vise onaj pravi, dok je Muratovic prica za sebe. A Bajramovic je dobar u defanzivi, ali istovremeno zna bit vrlo opasan i u napadu (kao protiv Norveske, dva puta protiv Belgije itd). Onaj ga je palac zajebo, i nakon toga ide iz povrede u povredu.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 09 jul 2010, 12:37

Nije ni Bajramovic vise mlad, za mjesec dana imace 31 godinu, a ta pozicija zahtjeva ''konja'' koji moze trcati puno ili igraca kao Rahimica koji i ne trci puno ali zato je efektivan i koristi efektivno svoju snagu.

Rahimic moze jos mozda godinu dana ili cak dvije ali pod hitno nam treba barem jos jedan igrac na toj poziciji.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 jul 2010, 12:53

Ma treba ga zvati na oprostajnu protiv Katra, barem simbolicno da se odradi i oprosti...Nema on sta vise traziti u reprezentaciji, nazalost...
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 09 jul 2010, 12:57

Eh da je kako klonirati Vedina Musića iz njegovih najboljih dana. Mislim da bismo se prošetali ovom grupom, no ovako...

Kada je Bajram u pitanju, ne treba biti toliki pesimista. Kada smo se nadali da se raspusti savez, zašto da se ne nadamo njegovom oporavku jer nam je taj tip igrača prijeko potreban. Činjenica je da je pravi peh kada su povrede u pitanju(rijetki su takvi igrači), ali ukoliko postoji i 1% šanse da se oporavi, trebamo vjerovati u to.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 09 jul 2010, 13:30

Cartman je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:Bajramovic bas nema srece :( Mogao je biti veliki igrac ,samo da su ga zaobisle povrede , nadam se da ce se oporaviti do kvalifikacija , jer mislim da bi on bio od velike pomoci :)
Naravno, na njegovoj poziciji nam i najvise treba pojacanje. Rahimic nije vise onaj pravi, dok je Muratovic prica za sebe. A Bajramovic je dobar u defanzivi, ali istovremeno zna bit vrlo opasan i u napadu (kao protiv Norveske, dva puta protiv Belgije itd). Onaj ga je palac zajebo, i nakon toga ide iz povrede u povredu.
Pa majka mu stara imamo "grmalja" od 25 kuka proglasenog za najboljeg igraca Ceske na toj poziciji i opet kukamo,koji ba vise Muratovic zasto ga se vise uopste spominje u kombinacijama za kvalifikacije?
Mi trebamo raspravljati o Ljevakovicu hebo vise penzionere...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jul 2010, 14:53

Za_raju je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Pa majka mu stara imamo "grmalja" od 25 kuka proglasenog za najboljeg igraca Ceske na toj poziciji i opet kukamo,koji ba vise Muratovic zasto ga se vise uopste spominje u kombinacijama za kvalifikacije?
Mi trebamo raspravljati o Ljevakovicu hebo vise penzionere...
E yebiga, otkad ja i mnogi drugi spominjemo Ljevakovica, ali sta ces kad ga niko ne zove. Isto vazi i za Cocalica. A Muratovic je ocito jos u kombinacijama, na zalost, jer covjek nema sta trazit uopste u profesionalnom nogometu sa onakvom kondicijom.

cooly
Kontakt:

Post Postao/la cooly » 09 jul 2010, 16:28

Ljudi jedno pitanje, nesto sam pricao sa nekim jaranom o prvoj postavi reprezentacije bih.
naravno da se na svakoj utakmici moras protivniku prilagoditi, ali mora se i imati neka prva postava u cijelini, neovisno od protivnika.

uzmimo sad luxemburg i francusku.

eh ovako, htio sam da cujem sta vi ostali mislite i kazete.

najvise se radi o VEDADU IBISEVICU. da neduzim previse, evo vam ukratko: DA BUDEMO DIREKTNI I REALNI, kao drugi napadac je vrlo los. ALI NESTO SMO MISLILI, KAKO BI BILO DA IGRA na poziciji desnog ili ljevog polu-napadaca, znaci nesto kao kod njemaca PODOLSKI?
i podolski isto nije bas nesto kao obicni napadac ali na toj poziciji (on je na ljevoj strani, vedo bi mogao desno) nije bio los.

Ibisevic je brz, zna eksplodirati u sprintu, on je jedan od rijetki koji uopste zna brzo sprintati, ostali igraci su nam dosta spori. Uz to, ima ipak dobar dribling i dobar sut. Ja mislim da je on bolji kad ima 20 metara mjesta da pretrci igraca i centrira/dadne pas/ suta na gol (pogledajte gol protiv estonije naprimjer), nego u sredini na kratke pasove da izvodi nesto: tu se totalno izgubi.
Znaci moglo bi biti ovako nesto:
Dzeko
Ibricic Misimovic Vedo
Rahimic Pjanic
Jahic Spahic Nadarevic Mujdza

imali bi, ne samo jaku ofanzivu nego i jaku defenzivu jer bi se kolektivno branili, a kad podje lopta iz nase odbrane, necemo imati rupu u sredini nego ce se taman preko pjanica moci povezati igra iz defenzive u ofanzivu sa misketom, vedom i ibricicem na strani, i naravno dzekom u napadu.

Kad Salihovic bude opet mogao igrati sa nama, moze na poziciji Ibricica, ili na poziciju Jahica, kako god, zavijesi onda, ja bi ga radije stavio u ofanzivu jer ipak je on bolji u ofanzivi nego u defenzivi, i bolji je od ibricica i u ofanzivi i u defenzivi, barem je brzi, barem se meni cini, a nije bas nesto puno bolji u defenzivi nego jahic.

Znaci, mogao bi na mjesto ibricica kad bude opet smio igrati.

Postoji i solucija jahica staviti na mjesto pored rahimica, a salihovica kao ljevog beka, a ljevi polu-napadac da bude pjanic.
eto, sta vi mislite sta bi bila idealna forma? to sa vedom mi se svidja kad sam cuo, mislim stvarno bi mogao biti dobar na toj poziciji

Borkan
Kontakt:

Post Postao/la Borkan » 09 jul 2010, 16:34

Begović

Mujdža Spahić Papac Salihamidžić

Jahić Salihović

Ibišević Misimović Pjanić

Džeko

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 09 jul 2010, 16:56

Pa šta je to Ibišević igrao protiv Njemačke? Nadam se da si gledao tu utakmicu. Čuj "nešto ste mislili". HAHAHAHAH. Za poziciju koju igra Podolski, igrač mora biti eksplozivan, a Vedo to nije. Vedo je klasični centarfor i ta pozicija mu je jedina na kojoj može koristiti našoj reprezentaciji. To što on nije u formi je druga stvar, ali do kvalifikacija očekujem da bude na onoj poznatoj razini, kada je skoro svaku priliku pretvarao u pogodak.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 jul 2010, 18:40

Virtu4l je napisao/la:Pandža realizirao transfer
Boris Pandža više ne stanuje na Poljudu. Naime, branič je dogovorio sve uvjete s belgijskim Mechelenom te je potpisao trogodišnji ugovor.

Bosanskohercegovački reprezentativac, Boris Pandža, uspio je pronaći zajednički jezik s čelnim ljudima Mechelena te je potpisao trogodišnji ugovor.

Nakon što je prošao liječničke preglede, Pandža nije bio zadovoljan s uvjetima koje su mu novi poslodavci ponudili pa je cijeli transfer skoro propao. Ipak, branič je na kraju uspio dogovoriti da potpiše ugovor na tri godine te je posao zgotovljen na obostrano zadovoljstvo.

Tek što je postao igrač Mechelena Pandža je rekao: "Belgijska liga je jača od one u Hrvatskoj i želim pokazati da mogu igrati na visokoj razini. Nadam se da ću opravdati povjerenje kod trenera i navijača, spreman sam za nove izazove u karijeri".

Na Poljudu su sa smiješkom dočekali ovu vijest jer je u klupsku blagajnu sletjelo 350 tisuća eura, a Pandža bi po sezoni trebao dobiti 200 tisuća eura. Stasiti stoper u Hajduku je odigrao tri i pol sezone, a ugovor mu je vrijedio do kraja iduće sezone.
Jasta su, sad lijepo po ugovoru 40 posto od te cifre Širokom levati nesposobni.

Pandza svaka cast i sretno, zasluzuje priliku i normalniji klub.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.