FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

madridist
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la madridist » 14 jan 2014, 15:13

:lol: :lol: a fanatika hljebe
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 15:19

Blaszczykowski je napisao/la:Maradona je imao Zica, Platinija, Rumeniggea..., Pele je imao Di Stefana, Puskasa, Didija, Garrinchu, Besta, Charltona, Riveru... Sve do jedan bolji ili u rangu Ronalda.

Prijateljske koje je Santos igrao po Europi su daleko od današnjih revijalnih utakmica. To su bili sperktakli i utakmice u kojima je želja za pobjedom bila u rangu natjecateljskih utakmica.
Brkaš pojmove ili ti ja dovoljno ne dočaravam situaciju. Nebitno.

Nisam ja rekao da je Ronaldo u top 2 najbolja igrača svih vremena (inače, kad već pišem, rekao bih da to ide ovako Maradona, Pele, Messi), ali da se fudbalska javnost u istom trenutku nije susrela sa dva dominatora poput Ronalda i Messija. Ljudi nemilice trpaju, uostalom statistika ne laže.

Razumiješ li sad? Dakle, njih dvojica dodatno otežavaju trećem (u ovom slučaju Riberyju) da dođe do Zlatne Lopte, jer mora biti barem u istoj ravni s njima. A to je, priznat ćeš, nemoguće.

Kakve god da su te prijateljske bile - one su prijateljske. Nisu oficijelne utakmice. I, igrali su po 50 prijateljskih mečeva godišnje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 15:25

Bilo je u nogometu dominatora kakav CR7 nije ni u svojim mokrim snovima. I de mi molim te objasni kako je taj dominator lani odaslao prdac u rosu u svim ključnim utakmicama. Ebena dominacija. :lol:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 15:30

Blaszczykowski je napisao/la:Bilo je u nogometu dominatora kakav CR7 nije ni u svojim mokrim snovima. I de mi molim te objasni kako je taj dominator lani odaslao prdac u rosu u svim ključnim utakmicama. Ebena dominacija. :lol:
:mrgreen:

Tu smo, dakle.

I dalje čekam da mi nađeš dvojicu igrača koja su u tri uzastopne sezone zabijala po 50+ golova. Nisi ih našao.
Onda porediš Ronalda (iako to ja nisam radio, al' haj') sa Zicom, Beckenbauerom i Platinijem, a sad govoriš o suši trofeja.

Sad ti meni reci kakve to veze ima sa 50+ golova? I, de mi usput reci šta je dominacija ako nije zabiti 50+ golova u jednoj sezoni?

Jer, meni ovo sad izgleda da je jedan Rafinha dominator, jer je osvojio 5 trofeja. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jan 2014, 15:33

Blaszczykowski je napisao/la:Bilo je u nogometu dominatora kakav CR7 nije ni u svojim mokrim snovima. I de mi molim te objasni kako je taj dominator lani odaslao prdac u rosu u svim ključnim utakmicama. Ebena dominacija. :lol:
Ne znam što mijenjaš temu kad te čovjek piša u diskusiji ?

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 14 jan 2014, 15:35

Bgm ga ovaj moderator otrese.. :mrgreen: Meni je bio bolji Pele... :) :lol:
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 15:41

Monolog je napisao/la:I dalje čekam da mi nađeš dvojicu igrača koja su u tri uzastopne sezone zabijala po 50+ golova. Nisi ih našao.
Dominacija traži malo više od zabijanja golova. Bitnije je kome i kada ih zabijaš.
Monolog je napisao/la:Onda porediš Ronalda (iako to ja nisam radio, al' haj') sa Zicom, Beckenbauerom i Platinijem, a sad govoriš o suši trofeja.
Samo navodim da je i Maradona imao opake konkurente.
Monolog je napisao/la:Sad ti meni reci kakve to veze ima sa 50+ golova? I, de mi usput reci šta je dominacija ako nije zabiti 50+ golova u jednoj sezoni?
Mario Gomez likes this. ;)
Monolog je napisao/la:Jer, meni ovo sad izgleda da je jedan Rafinha dominator, jer je osvojio 5 trofeja. :mrgreen:
Glupo, i to stravično. Rafinha i Rib jesu osvojili isto trofeja, ali Rib je u njihovu osvajanju bio ključni igrač, a Rafinha rezerva. Isto tako, Messijeva hrpa golova nije ista kao i Ronaldova, jer je Messi zabijao puno više u najvećim utakmicama od Ronalda, te je svoju momčad predvodio do puno više trofeja od Ronalda.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 14 jan 2014, 15:47

Gomez je najvise zabio 45 golova + 8 asistencija u sezoni 2011-2012 (repka+klub). Ronaldo je u toj zabio 62 gola + 19 asistencija. O Messiju je suvisno govoriti. Najzad , dominacija je u vise sezona ostvariti taj ucinak a ne u jednoj kao Gomez.

edit: imao je jos jednu sa 48 golova al' opet nije to ,to naspram dva giganta koji imaju nestvarne statistike od 2008-e

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 14 jan 2014, 15:50

geoxx je napisao/la:Gomez je najvise zabio 45 golova + 8 asistencija u sezoni 2011-2012 (repka+klub). Ronaldo je u toj zabio 62 gola + 19 asistencija. O Messiju je suvisno govoriti. Najzad , dominacija je u vise sezona ostvariti taj ucinak a ne u jednoj kao Gomez.
Cini mi se 48 golova plus 5 asist, od toga 26 u bundeski, 12 u lp, te ostatak u kupu i za repku..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 16:26

Blaszczykowski je napisao/la:Samo navodim da je i Maradona imao opake konkurente.
Sunce je zvijezda glavnog niza, spektralnog tipa G2, što znači da je nešto veća i toplija od prosječne zvijezde, no nedovoljno velika da bi pripadala tzv. divovima.

Eto, jednako bitna informacija kao tvoja za Maradonu. Jednako. Jer, i dalje, ali i dalje čekam te igrače koji su tri uzastopne (mrzim kad se moram ponavljati) godine zabijali 50+ golova. :D
Blaszczykowski je napisao/la:Mario Gomez likes this.
To ti spada pod onu "I tata bi, sine". Samo mi još reci kad je Gomez zabio 50+ golova. :mrgreen:
Blaszczykowski je napisao/la:Glupo, i to stravično.
S druge strane, ti si ovdje pokazao koliko si pametan. Ne ureklo se, rekli bi stariji. :D

Uživaj. Manje mržnje, više objektivnosti, više čitanja sa razumijevanjem i sve će biti lakše. Vjeruj mi. I sam sam bio takav, al' sam onda upisao srednju školu i svijet se promijenio. Dobro, svijet je ostao isti, ali sam se ja promijenio. :D

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 16:40

da, da. i svijet je onda upoznao cr7 i zaboravio pelea. :) budi mi pozdravljen.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 jan 2014, 16:45

Blaszczykowski je napisao/la:
Monolog je napisao/la: Ništa. Šta ćemo? Vidiš li koliko je ovaj dvojac podigao letvicu? Čovječe, o ovim vremenima će se baš pisati i pričati, ljudi će zaboraviti Pelea. Zašto? Zato što ovakva dva dominatora nisu postojala u istom vremenskom periodu.
ne ovakvu pizdariju nisam pročitao. odbijam to vjerovati. :roll: daj se priberi pa pročitaj koju si ti glupost ovdje izvalio.
Mesi i Ronaldo su rame uz rame sa Peleom, Maradonom, Krojfom...

Imao sam priliku gledati Maradonu i mogu tvrditi da nije nista bolji fudbaler od Mesija i Ronalda. Jedina je razlika sto je lik bio **** karizmatican, pojava kakvu fudbal vise nece vidjeti. Sto se igre tice, nije nista bolji od Mesija i Ronalda. Ima neke karakteristike u kojim je bolji, neke u kojim je slabiji. Druga vremena, tesko porediti. Danasnji igraci su znatno snazniji i brzi.

Ljudi, nemojte zaboraviti, Ronaldo je krilni igrac. :mrgreen: On spic napadaca fakticki ne zna igrati. I opet, postize more golova. To je presedan u svijetu fudbala, nikad prije vidjeno.

Mesi isto tako nije klasicni napadac. I on je krilni igrac, s tim da moze podjednako dobro (cak i bolje) odigrati ofanzivnog veznog/poluspica. I sa te pozicije covjek postize more golova, djeli nevjerovatne asistencije skoro kao nekada Maradona.

Ronaldo i Mesi su dva nevjerovatno dobra igraca sa losom karizmom.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 14 jan 2014, 16:48

Blaszczykowski je napisao/la:da, da. i svijet je onda upoznao cr7 i zaboravio pelea. :) budi mi pozdravljen.
48 ≠ 50. :mrgreen:

Usput, "sunce je zvijezda glavnog niza, spektralnog tipa G2, što znači da je nešto veća i toplija od prosječne zvijezde, no nedovoljno velika da bi pripadala tzv. divovima." :mrgreen:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 14 jan 2014, 16:59

pa valjda si uhvatio poantu spominjanja gomeza. :roll:

ali evo valencia se oglasio i mora da je tako, pa daljnja rasprava nema smisla.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jan 2014, 17:00

Pokvariste Bavarcima temu :D al' hajd svejedno je pauza,nema se o cemu pisati.

Previse se danasnji igraci dizu u nebesa u odnosu na one od prije par godina i dalje...danas je moderno da se najvece zvijezde udruzuju u 3-4 najveca kluba i samim tim imaju mnogo laksu situaciju kada je u pitanju sama igra i bildanje statistike.
Potvrda tome je i ta da je prosle sezone Bayern oborio sve rekorde u Bundesligi,Real i Barcelona svaku novu sezonu postavljaju letvicu vise a slicno se desava i u ligi prvaka i ostalim nacionalnim ligama.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 14 jan 2014, 17:15

Ova nagrada je za 2013 godinu.
Ako je Ronaldo overall, i kroz citavu karijeru bolji od Bilala, ne mora znaciti da je u ovom vremenskom periodu bio.

Po toj logici, zasto da se bira svake godine ?
Ribery nikad nece biti bolji od ove dvojice, ali moze imati bolju sezonu, u kojem pruza bolje partije i vise doprinosi timu.

Misljenja ogranicavate na spiku "Gdje je Ribery bolji od Messija i Ronalda ? "
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jan 2014, 17:27

BadrHari je napisao/la: Ribery nikad nece biti bolji od ove dvojice, ali moze imati bolju sezonu, u kojem pruza bolje partije i vise doprinosi timu.
Upravo...ali opet ovo ne treba da predstavlja neko iznenadjenje.Jednostavno je takva atmosfera u svijetu fudbala da je skoro pa nemoguce parirati Messi-ju i Ronaldu.

Alves i Ramos koji igraju lose sezone su usli u prvih 11 upravo zbog te euforije oko Reala i Barcelone...sta onda ocekivati za Ronalda i Messi-ja koji prekucavaju.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 jan 2014, 17:39

adnan24 je napisao/la:Pokvariste Bavarcima temu :D al' hajd svejedno je pauza,nema se o cemu pisati.

Previse se danasnji igraci dizu u nebesa u odnosu na one od prije par godina i dalje...danas je moderno da se najvece zvijezde udruzuju u 3-4 najveca kluba i samim tim imaju mnogo laksu situaciju kada je u pitanju sama igra i bildanje statistike.
Potvrda tome je i ta da je prosle sezone Bayern oborio sve rekorde u Bundesligi,Real i Barcelona svaku novu sezonu postavljaju letvicu vise a slicno se desava i u ligi prvaka i ostalim nacionalnim ligama.
Ma ne dizu Adnane... Danas su igraci slabiji nego nekada, tj. ima manje 'magicnih' igraca. Prave desetke gotovo da nestaju. Veoma je malo igraca poput Berkampa, Zole, Heslera, Melera, Zidana, Rui Koste, Mancinija :mrgreen: , Efenberga, Gulita, Badja, Rivalda itd itd. Te pozicije sada pokusavaju igrati igraci poput Ezila, Gecea, Milera, Iska,... al nije to to.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 jan 2014, 17:55

Danas je sasvim normalno izvaliti da su Messi i Ronaldo klasa iznad Zidane-a :oops: a da ne govorim o nekim manjim zvijezdama.I upravo takvi igraci kao Bergkamp se ne cijene,ljudi koji su radili za saigrace i tim a ne obratno.
Glavna je prica kako je Messi dao 62 a Ronaldo 61 gol u sezoni...dovoljno je vidjeti kolika se frka stvara oko ovih individualnih nagrada...vise se clanaka godisnje napise o Ronaldu i Messi-ju nego o samim timovima Barcelone i Reala.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 14 jan 2014, 18:20

Uspamaste nam temu nepotrebnom pričom a najmanje Bavaraca uključenih u raspravu. :D
Čovjek ukratko objasni i dalja priča je nepotrebna:
BadrHari je napisao/la: Po toj logici, zasto da se bira svake godine ?
Ribery nikad nece biti bolji od ove dvojice, ali moze imati bolju sezonu, u kojem pruza bolje partije i vise doprinosi timu.
Ali, s obzirom na to kakva je smijurija ovaj izbor postao onda mi nije ni krivo što je Ronaldo osvojio.Prvo iz razloga što smatram da od Messijeve četiri, on NAJMANJE jednu nije zaslužio.Drugo, nije 4 puta bolji od CR-a (kako je to do sad prikazivano izborom).Dakle, ako se računa jedna sezona, onda je Ribery trebao da dobije(kao i Sneijder onomad) ali je ovo neki vid kompenzacije Ronaldu za dosadašnje izbore.Veća frka treba da se diže oko izbora za tim godine jer ono baš nikakve veze sa realnošću nema a od najbolja 3, ko završava prvi,drugi ili treći (barem što se mene tiče) nije toliko bitno što pokazuje i procenat glasova.Ribery je sretniji od obojice što se prošle sezone tiče i siguran sam da će na 2013. on gledati sa daleko najvećim ponosom od trojice navedenih ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []