Wandelanoite je napisao/la: ↑08 jun 2020, 10:55
Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 10:42
Ja sam prosle godine u Tunisu se razocarao, vjerovatno zbog prevelikih ocekivanja nakon Turske, Dubaija... jednostavno ljudi samo gledaju da ti prodaju muda pod bubrege, od jahanja kamile, safarija i slicnih gluposti koje si na slikama jedno, a u realnosti nesto trece.
Istina, ima se dosta toga obici, dozivjeti, njihovi bazari i shoping generalno je cool, ali hoteli su im katastrofa (5*), tek kasnije samo saznao da je neuporedivo 5* u Tunisu i npr. Turskoj (i Evropi generalno).
Cak i selekcija hrane je bila mizerna naspram Turske, moja je gigant za Tunis, Egipat i slicne zemlje. Ali jedno lijepo iskustvo i nesto novo.
Jesil isao u Saharu u Douz? Po meni najljepsi dio Sahare kakav nisam dozivio ni u Egiptu ni u Maroku.
Svi seru za hotele, ja sam bio u Sousse El Ksar hotel i mogu reci da sam prezadovoljan nije prevelik hotel, a prelijepo uradjen u orijentalnom stilu.
Vrijedi otici u Tunis, nije ni skup, a nudi mnogo toga, pogotovo ko zeli obici citavu zemlju ima svasta za vidjeti.
Nisam isao u Saharu, nisam stigao sve obici sto je i logicno. Neke stvari su mi bile relativno daleko za obici, nazalost.
Ja sam bio u El Mouradi El Menzah hotelu, pogledaj na slikama i odusevit ces se jer izgleda fantasticno, medjutim sam enterijer je uzas, toaleti katastrofa, higijena ocajna, tv starinski sa par kanala, kreveti losi, ma sav enterijer je demode i tek neke sobe su bolje opremljene koje trebas podosta doplatiti.
Selekcija hrane im nije Bog zna sta, dok dolaci i voce su dobri. Za doruca imas samo 1 vrstu salame i 2 vrste sira, poneki namaz i neke sitnice, a forsiraju dosta leftovera od vecere da se ujutro koristi. Nakon Turske ovo je bilo uzasno brate.
Bazeni su super, na to nemam zamjerki. Iako se voda slabo cistila, sam dojam na bazenima je super, imas slanu i slatku vodu, dubine za svakoga, program na bazenima ONAKO, srednja ocjena.
Ali i ovdje forsiraju njihov stari stil, na lezaljkama umjesto peskira ti izdaju neke starinske plahte.
Ja sam se razocarao jer sam vise ocekivao, a to je savjet svakoga - u Tunisu ne ocekuj previse, ako si posjecivao egzotiicnije destinacije, i onda ces biti zadovoljan.
Zbog Tunisa sam, barem za sad, odustao od Egipta ciji su hoteli i hrana slicni Tuniskim, ako je vjerovati pisanjima drugih.
Iako mi je Egipat uvijek bio ponajveca zelja za obici zbog historije i svega sto ces vidjeti, dozivjeti, ali sa malom bebom jednostsvno sad ni ne mogu ici tamo po onim vrucinama i visekilometarskim udaljenostima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤