Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

sonik24
Kontakt:

Re: Najžešća rivalstva između nogometnih klubova

Post Postao/la sonik24 » 02 dec 2013, 07:56

koliko se ja sjecam njega su bas i gadjali navijaci Galatasaraya

tu je negdje scena

" onclick="window.open(this.href);return false;

edit: 28:35

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2013, 08:03

Onda je imao na sebi dres Bešiktaša ili Fenerbahce-a. Davno sam to gledao, mislim na DSF-u koji je sada ****. Eto koliko je vremena prošlo :)

Maloprije sam pisao sa mobitela pa mi je lijeno bilo tipkati, uglavnom, Grci su fanatični ali igrači se na terenu maksimalno užavaju i igraju fair što je više moguće. Kod Turaka je fair play samo prije početka utakmice, kada krene sve pada u drugi plan. Moguće da ih ponese atmosfera sa tribina, pa pogledajte strance koji igraju u toj ligi na tim derbijama, idu na svaku loptu kao da im život zavisi.

A što se tiče samih rivalstva između nekih klubova, naravno West Ham i Millwall. Imamo tu Schalke - Dortmund, Hsv i Bremen, a dosta rivaliteta ima u nižim njemačkim ligama koji nisu tako medijski popraćeni jer je ipak Njemačka u pitanju. Talijani Sampdoria - Genoa itd, da ne nabrajam više, sve ste već ranije rekli o tim derbijima i rivalitetu pojedinih klubova.

Turci su tu number one, a ovako psihički najnestabilniji su Poljaci.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 dec 2013, 08:04

pregledao sam ja mislim sve emisije sa Dyerom, Poljska, Turska, Argentina, Brazil, pa i Srbija, nevjerovatna netrepeljivost.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 02 dec 2013, 10:45

Neutral je napisao/la:Taj Danny, ako se ne varam je jedva izvukao živu glavu iz Turske nakon što je kao poklon dobio dres Galatasaray-a pa je otišao pričati sa pristalicama Fenera ili Bešiktaša, zaboravih sada. Pogodili su ga čašom, pa mu je jedan dobro nastrojeni navijač rekao bolje ti je da bježiš odavde nakon čega je brzo ušao u svoj kombi :)

Davno sam to gledao pa se ne sjećam svega, ali mislim da je on u pitanju.
Malo ću te ispravit druže,nisu ga gađali čašom zbog toga,tačnije jedan ga je navijač Galate (vjerovatno pijan) gađao čašom zbog toga što Turci mrze Engleze (vidjet ćeš u klipu ima scene kada su Galatini napali Leedsove navijače 3 izbodena na smrt) i onda su ga njegovi smirili jer se radi o intervijuu..I onda se i on povukao iz sigurnosnih razloga.ZADNJI KLIP GOVORI DOSTA TOGA. 8-)

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

ne mogu da nađem 4/5

zadnji dio,konačno na stadionu i opisuje atmosferu
[youtube][/youtube]
Pobjeda je bolja od orgazma!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 dec 2013, 11:46

meni je ovo rivalstvo prejako, valjda zato što su to klubovi s otoka, pa taj njihov mentalitet 8-)

[youtube][/youtube]
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 02 dec 2013, 16:45

tko to za ozbiljno shvaca danny dyera? :lol: inace kebabovci su poput zabara, jaki s nozevima i tim pizdarijama..
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 dec 2013, 18:22

ako se dobro sjecam ima onaj lik nesto klipova sto ga imitira, al ne znam kako se zove. Mozda STEVIE zna, posto se Millwallovci i West Hamovi i ne podnose bas najbolje :)

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 02 dec 2013, 19:05

sonik24 je napisao/la:ako se dobro sjecam ima onaj lik nesto klipova sto ga imitira, al ne znam kako se zove. Mozda STEVIE zna, posto se Millwallovci i West Hamovi i ne podnose bas najbolje :)
danny dire :D

[youtube][/youtube]
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 02 dec 2013, 19:18

1. Old Firm, tu se zna ciji si cim se rodis :mrgreen:
2. Fener- Galata, sve je receno, rivalstvo izrazeno i kod igraca na posudbi :mrgreen:
3. River- Boca, mozda i najpoznatija mrznja u svijetu fudbala
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 02 dec 2013, 19:51

STEVIE je napisao/la:tko to za ozbiljno shvaca danny dyera? :lol: inace kebabovci su poput zabara, jaki s nozevima i tim pizdarijama..

za tebe je najveći/omraženiji derbi cigani VS partizanovci ;)

+ Turci ne idu sa noževima nego sabljama/satarama. :mrgreen:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 02 dec 2013, 20:23

Juzna Amerika vrlo vrlo fanatična sto se tice rivalstva. Pa mogu reci i u Holandiji da je rivalitet visok izmedju Fejnorda i Ajaksa, svakako Rangers i Celtic, a i da ga tako nazovem mozda i najvece u Evropi rivalstvo je Istanbulsko, Fener, Galata, Bešiktaš. Rivalstvo koje slabo ko spominje izmedju Goztepea i Karsiyake, Turska druga liga, jedan od najvatrenijih derbija sigurno u svijetu nogometa. Naravno ima tu jos rivalstava sa otoka, uz koje dodje do raznih sukoba navijaca/igraca, recimo Millwall - West Ham, Liverpool - United, Arsenal - Tottenham, Brum - Villa, itd... U Njemackoj su to BvB i Bayern, eh sad ima ekipa sa lojalnim navijacima poput Hanse, Kolna, Dresdena, Fortune, Franfurta, sad ne bih znao ko se s kim ne podnosi. U Francuskoj PSG - Marseille, tu se jos moze upetljat St-Ettiene. Sto se tice Italije, eh tu se moze rivalstva naci, jer skoro cijela serija A ima iza sebe armiju ultrasa. Napoli, Juve, Inter, Milan, Roma, Lazio, svakako bilo koji od ovih timova da se nadju medjusobno vatreno je, a tu je i derbi Sicilije izmedju Palerma i Catanije. Poljska takodje žestoku scenu ima, Lech, Wisla, Legia, Slask, Cracovia, itd... Španija, zna se: Real - Barca, a protiv njih kad igraju Athletic, Atletico, Sevilla, Valencia takodje se moze nazvat derbijem, s tim da poslije el klasika bi stavio Athletic - Atletico. Atinski rivalitet, žestoko, inače Grčka scena žestoka, Olympiakos, Pao, PAOK, Aris, Aek...

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 02 dec 2013, 20:48

Vrijedi pogledati:

[youtube][/youtube]

j*bena muzika+himna (ide od 1:55) :twisted:

[youtube][/youtube]

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 dec 2013, 20:53

Old Firm (Celtic-Rangers)

Derby della Capitale (Lazio-Roma)

Intercontinental derby (Fenerbahce-Galatasaray)

Teško da ima fanatičnijih gradskih derbija.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2013, 20:58

Celtic i Rangersi je katolici protiv protestanta, poseban derbi i svakako najveće rivalstvo na svijetu.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 02 dec 2013, 21:01

Svaki derbi je poseban (pogotovu gradski) tako da je teško reći koji je najžešći,po meni Rimski derbi je maaaaalo opao kakav je znao biti,ostalo im je samo koreografija,zastave,baklje i to je to.Prije kad se sjetim utakmica se igra a na tribinama lete baklje,pogotovu na istoku dođe do sukoba pa karabinjeri intervenišu itd itd 8-) O milanskom NO COMMENT osim šminke :mrgreen: :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 02 dec 2013, 21:05

Rekao je Stanković da je igrao tri gradska derbija, o beogradskom se priča sedam dana prije utakmice i jedan od fanatičnijih derbija u europi, ali rimski je neponovljiv, priča se mjesec dana prije utakmice, ludilo prije, na i poslije same utakmice, nerijetko se dešavaju i smrtni slučajevi. A što se tiče milanskog, pravi šminkerski i gospodski derbi.. :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 02 dec 2013, 21:17

8-)

[youtube][/youtube]

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 02 dec 2013, 21:39

slika
Veliki derbi Porto Alegre-a, ili popularni "Grenal." Mnogi veliki grači su bili učesnici ovog derbija, neki od njih su, Everaldo,, Aírton, Falcão, Éder, Valdomiro, Renato Gaúcho, Taffarel, Dunga, Emerson, Ronaldinho,Nilmar. Također poznati treneri su bili učesnici ovog derbija, vjerovatno najpoznatiji od njih su Luiz Felipe Scolari i Carlos Alberto Parreira.

[youtube][/youtube]

Derbi koji državu Rio Grande do Sul, dijeli na dva dijela. Zaista veliko rivalstvo između ova dva kluba i njihovih fanatičnih navijača.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 02 dec 2013, 22:21

Neutral je napisao/la:Celtic i Rangersi je katolici protiv protestanta, poseban derbi i svakako najveće rivalstvo na svijetu.
A meni drazi Rangersi :mrgreen: .

Sjecam se one jedne slike s tog derbija kad je celticov navijac dosao u papinoj "odjeci"..Umro sam...

Inace dakako da je Old Firm jedan od najvecih svjetskih derbija. Uz njega i River-Boca. Torinski isto tako nije los 8-) .
RIP CITY!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 dec 2013, 00:50

Old Firm je jedan jedini! Nista se s tim ne moze porediti, odmah se zna koga za koga ces navijati, od rodjenja do groba 8-) Jednostavno, pripadnost odredjenoj religiji te definise, tu nema slucajeva otac za ove, sin za one.
Navijac Rangersa iz Srbije koji ide na utakmice uporedio situaciju u Glasgowu u vezi derbija sa nekom zamisljenim gradom u kojem zivi po pola miliona Srba i Hrvata a svako ima svoj klub :mrgreen: Malo je lakse zamisliti o cemu se tu radi.
Inace prije nekoliko godina celnici oba tima su se dogovorili da na dresovima nose istog sponzora jer su navijaci bojkotovali proizvode sponzora rivalske ekipe, pa je sponzoriranje imalo negativne efekte na prodaju :lol:

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.