Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Finska - BiH / Italija - BiH (08.06 & 11.06.2019)
Naravno da treniraju po sarajevskim livadama, džaba smo izgradili multimilionski trening centar u Zenici, tamo bi se ipak trebali fokusirati na fudbal a ne može tako.
Igracima kao Dzeki, Pjanicu, Kolasincu i svakom drugom starosjediocu repka jest teret ... oni i ako su imali iole motiva za reprezentativni fudbal to su davno odradili i davno ih je repka prosla, pogotovo poslije SP 2014 ... neki igraci kao Lulic ti javno daju do znanja da nece vise da se opterecavaju i oproste se prijevremeno ... igraci kao Krunic, Saric, Cimirot itd. imaju itekako jos motiva ali zarad licnih bonusa ... nema tu nigdje tog 'patriotizma' ni za lijeka ... a ako ga je kad i bilo, strado je u ratu od granate ...aqarius je napisao/la:Imam osjećaj da im nekada repka dođe kao teret,ali opet ne mogu lako odustati od iste jer to donosi i dosta bonusa prvo u klubu,pa za ličnu promiciju...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Pa donekle je razumljivo da igrači u godinama osjete zasićenje. Većina njih imaju porodicu, žene, djecu i naravno da nakon nekog vremena biraju provoditi vrijeme s njima umjesto biti u "karanteni" sa reprezentacijom. A tu je i faktor fizičke spreme, ne može ni tijelo dovijeka trpiti napore, zato se i većina 30+ povlači iz reprezentacija jer im ne trebaju dodatna opterećenja.
Onaj igrač koji nema reprezentativne obaveze, on odradi trening sa klubom i boli ga qurac, slobodan si čitav dan raditi šta hoćeš, a nema ni vikendskih utakmica i putovanja. Onaj u reprezentaciji će narednih 7-10 dana biti izoliran i morati će šljakati 180 minuta na terenu, za razliku od gore pomenutog.
Ove ljetne pripreme su još gore jer su svi mislima na plažama i jer ti se više povraća kad vidiš loptu. Oni koji ne nastupaju u reprezentacijama već i jesu na plažama, odavno.
Što je ok, razumijem da se vremenom prioriteti mjenjaju, ali onda budi fer kao Lulić i priznaj na vrijeme. Čovjek više neće i to je to, poštujem.
A i njemu su 33,5 godine, pa jedan Lahm se sa toliko godina penzionisao od fudbala, a kod nas se ovdje neko ljuti jer se povukao iz reprezentacije.
Onaj igrač koji nema reprezentativne obaveze, on odradi trening sa klubom i boli ga qurac, slobodan si čitav dan raditi šta hoćeš, a nema ni vikendskih utakmica i putovanja. Onaj u reprezentaciji će narednih 7-10 dana biti izoliran i morati će šljakati 180 minuta na terenu, za razliku od gore pomenutog.
Ove ljetne pripreme su još gore jer su svi mislima na plažama i jer ti se više povraća kad vidiš loptu. Oni koji ne nastupaju u reprezentacijama već i jesu na plažama, odavno.

Što je ok, razumijem da se vremenom prioriteti mjenjaju, ali onda budi fer kao Lulić i priznaj na vrijeme. Čovjek više neće i to je to, poštujem.
A i njemu su 33,5 godine, pa jedan Lahm se sa toliko godina penzionisao od fudbala, a kod nas se ovdje neko ljuti jer se povukao iz reprezentacije.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Pa krenite sami od sebe, ja se nekada uz mezu i pice ne mogu movisati da gledam fudbal a kamo li da imam 30 godina, milione na racunu i sada pored kluba trebam ici trcati za dzabe za repku i da mi neka krezuba stoka iz nekog bosanskog sela koja pije sok od 2 marke psuje po stadionu. Bi im otisao al qurko.
Sve ti to zavisi od patriotizma. Ti odes na stadion jos i platis kartu da gledas svoju reprezentaciju, sto ne bi neko imao motiva da igra fudbal onda za svoju reprezentaciju?
Imas ljudi po 30 godina igrali bi svaki drugi dan termin i platili to sto igraju logično jer su zeljni igre, sto ne bi neko bio željan igrati za svoju domovinu?
Sve zavisi kako gledas na to. S tim sto se slazem da nekome jednostavno ohladi. Ali mislim da je tu vise problem manjak motiva. Vrlo rijetko ce se neko u tridesetim tek tako penzionisati iz jedne njemacke ili spanije ili brazila, jer očekuju neka velika prvenstva, titule i slicno.
Ovdje je problem sto smo mi realno govoreci osrednja reprezentacija i odlazak na neko prvenstvo nam je u rangu necijeg osvajanja titule. Naravno da se moze desiti u takvim okolnostima ljudi nemaju motiva velikog da igraju prakticno reda radi i da tapkaju u mjestu.
Imas ljudi po 30 godina igrali bi svaki drugi dan termin i platili to sto igraju logično jer su zeljni igre, sto ne bi neko bio željan igrati za svoju domovinu?
Sve zavisi kako gledas na to. S tim sto se slazem da nekome jednostavno ohladi. Ali mislim da je tu vise problem manjak motiva. Vrlo rijetko ce se neko u tridesetim tek tako penzionisati iz jedne njemacke ili spanije ili brazila, jer očekuju neka velika prvenstva, titule i slicno.
Ovdje je problem sto smo mi realno govoreci osrednja reprezentacija i odlazak na neko prvenstvo nam je u rangu necijeg osvajanja titule. Naravno da se moze desiti u takvim okolnostima ljudi nemaju motiva velikog da igraju prakticno reda radi i da tapkaju u mjestu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Da slazem se nema motiva, oni vec unaprijed znaju da ce se tesko plasirati i onda jednostavno im je mrsko ici na te tekme jer ovamo igraju ligu, pokal, ligu sampiona i daj sada repku kada si taman dobio slobodno a znas da igras fakticki nizasta. Evo npr sada ako zijanimo obadvije kako ce de npr Dzeko ili Pjanic motivirati a imaju pritisak u klubu gdje zaaradzuju pare.
Pa valjda zato sto je taj jaran amater koji igra termine kadkad a ovo su profesionalci koji svaki dan se druze s loptom, treninzima i utakmicama ... prvi nikad nije igro za repku ni pikado i dao bi lijevo mud@ da ima bar jednom tu priliku a drugi su odigrali pregrst utakmica za repku i malo povrate u sebi kad vide da su opet na spisku ...DeeWa je napisao/la:Imas ljudi po 30 godina igrali bi svaki drugi dan termin i platili to sto igraju logično jer su zeljni igre, sto ne bi neko bio željan igrati za svoju domovinu?

Mi imamo srece da je Dzeko mahalac i da mu znaci sto je kapiten i Idol Nacije inace bi i on pod ruku s Lulicem i Ibisevicem ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Pa zato se sada trebaju potruditi da ne zijanimo i da ne izgubimo realne šanse za plasman, pa nek' idu na odmor onda, imat će mjesec dana da brčkaju muda po svjetskim destinacijama.dinoze je napisao/la:Da slazem se nema motiva, oni vec unaprijed znaju da ce se tesko plasirati i onda jednostavno im je mrsko ici na te tekme jer ovamo igraju ligu, pokal, ligu sampiona i daj sada repku kada si taman dobio slobodno a znas da igras fakticki nizasta. Evo npr sada ako zijanimo obadvije kako ce de npr Dzeko ili Pjanic motivirati a imaju pritisak u klubu gdje zaaradzuju pare.
Ja ne kontam zašto dolaze ako nemaju motiva da igraju, oprosti se i završeno.
A najmanje mi je jasno kako neko nema motiva da predstavlja svoju domovinu na Euru ili SP-u, samo dakle taj osjećaj, da ne idemo toliko daleko koliko njima kao igračima to prvenstvo može donijeti dobroga (transferi, promocija itd).
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa to pali kod mlađih i relativno nepoznatih ili u usponu karijere.
Kod ovih 30+ ili popularne ekipice poput Džeke i Pjanića to ne pali, ne treba im ni transfer ni promocija, a i svakako igraju u većim klubovima sa mnoštvo bitnih utakmica gdje si pod očima čitavog svijeta tako da iz njihove pozicije igranje na EP/SP nije ništa posebno wow. Osim te male doze patriotizma, pa si malo nabrijaniji kad predstavljaš svoju zemlju na bitnom takmičenju, ali nije nikakvo zlo ni da se ne kvalifikujemo i da imaju dvadesetak dana duži odmor.
Otišli jednom na dugo očekivano SP, vidjeli, probali i euforija ćao. Pa i kod nas navijača je euforija splasla za 50%, a gdje neće tek kod njih koji svaki dan igraju lopte.
Da se ne lažemo, ja prvi sam takav. Bez obzira što bi me ovo predstojeće EP obradovalo, ovo se ni izbliza ne može porediti sa onom euforijom koju smo doživljavali prije nego što smo otišli u Brazil.
Kod ovih 30+ ili popularne ekipice poput Džeke i Pjanića to ne pali, ne treba im ni transfer ni promocija, a i svakako igraju u većim klubovima sa mnoštvo bitnih utakmica gdje si pod očima čitavog svijeta tako da iz njihove pozicije igranje na EP/SP nije ništa posebno wow. Osim te male doze patriotizma, pa si malo nabrijaniji kad predstavljaš svoju zemlju na bitnom takmičenju, ali nije nikakvo zlo ni da se ne kvalifikujemo i da imaju dvadesetak dana duži odmor.

Otišli jednom na dugo očekivano SP, vidjeli, probali i euforija ćao. Pa i kod nas navijača je euforija splasla za 50%, a gdje neće tek kod njih koji svaki dan igraju lopte.
Da se ne lažemo, ja prvi sam takav. Bez obzira što bi me ovo predstojeće EP obradovalo, ovo se ni izbliza ne može porediti sa onom euforijom koju smo doživljavali prije nego što smo otišli u Brazil.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
To je to ... kad nam to se utuvi u nasu tvrdu bosansku glavu lakse ce nam svima padat lose igre i porazi ...rope11 je napisao/la:Pa to pali kod mlađih i relativno nepoznatih ili u usponu karijere.
Kod ovih 30+ ili popularne ekipice poput Džeke i Pjanića to ne pali, ne treba im ni transfer ni promocija, a i svakako igraju u većim klubovima sa mnoštvo bitnih utakmica gdje si pod očima čitavog svijeta tako da iz njihove pozicije igranje na EP/SP nije ništa posebno wow. Osim te male doze patriotizma, pa si malo nabrijaniji kad predstavljaš svoju zemlju na bitnom takmičenju, ali nije nikakvo zlo ni da se ne kvalifikujemo i da imaju dvadesetak dana duži odmor.![]()

Pa normalno kada od Brazila ne možemo meda, da igramo dobro i da smo bili u vrhu kvalifikacija vidio bi ti euforije, evo recimo, nekim čudom da uzmemo šest bodova iz ove dvije utakmice, opet bi ti se javila euforija. Mi smo svakako lud narod, malo nam fali, to da nema euforije je posljedica što u zadnjih 5 godina nismo imali neke prebitne utakmice izuzev onog baraža protiv Irske.rope11 je napisao/la:Pa to pali kod mlađih i relativno nepoznatih ili u usponu karijere.
Kod ovih 30+ ili popularne ekipice poput Džeke i Pjanića to ne pali, ne treba im ni transfer ni promocija, a i svakako igraju u većim klubovima sa mnoštvo bitnih utakmica gdje si pod očima čitavog svijeta tako da iz njihove pozicije igranje na EP/SP nije ništa posebno wow. Osim te male doze patriotizma, pa si malo nabrijaniji kad predstavljaš svoju zemlju na bitnom takmičenju, ali nije nikakvo zlo ni da se ne kvalifikujemo i da imaju dvadesetak dana duži odmor.![]()
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- ultrabosnia
- Kontakt:
Ma nije ni to skroz tacno, bila je ova Liga nacija koja nije toliko popularna pa se cini da je tako. Evo sad Finsku kad otresemo opet ce se taj puls popeti na maksimum pred Italiju hahah
Uglavnom taj manjak patriotizma je problem u svim sferama nas Bosanaca, zato nas i **** ko stigne na svim nivoima. Islandjani i takve nacije bi trebale biti primjer jer daju 1000% od sebe, bez obzira na godine ili kvalitet
Uglavnom taj manjak patriotizma je problem u svim sferama nas Bosanaca, zato nas i **** ko stigne na svim nivoima. Islandjani i takve nacije bi trebale biti primjer jer daju 1000% od sebe, bez obzira na godine ili kvalitet
I kad ti budu svi leđa okrenuli
Ma nema generalno te prijašnje euforije, nema to veze konkretno sa utakmicama. Eto, imali smo niz pobjeda u ligi nacija, završili prvi i opet ništa posebno atmosfera, bilo je momenata kad mi pola raje nije ni znalo da igramo utakmice.
A i polazim prvo od sebe, dosta manje intenzivnije doživljavam pobjede i poraze od te 2014e.
Meni lično bi euforija ponovo proradila kada bi izborili EP, ali i to je par odigranih utakmica i kraj. I onda opet jovo nanovo do nekog narednog takmičenja.
A i polazim prvo od sebe, dosta manje intenzivnije doživljavam pobjede i poraze od te 2014e.
Meni lično bi euforija ponovo proradila kada bi izborili EP, ali i to je par odigranih utakmica i kraj. I onda opet jovo nanovo do nekog narednog takmičenja.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- ultrabosnia
- Kontakt:
Jbg brate, godinama ljudi dobijaju hladne tuseve i onda i ta euforija ocekivano padne. Da smo Grke uzeli sad bi se druga prica i ovdje vrtila. I onda u momentu kad se rijesis fudbala dodje ti kosarka, ili rukomet gdje nemas printera... 

I kad ti budu svi leđa okrenuli
Moje neko misljenje jeste, da se euforija i kult oko reprezentacije dobrim dijelom stvorio nasim ljudima koji zive vani a koji su izbjegli tokom ili odma poslije rata. Nazalost posmatrajuci te ljude, oni se polako asimiliraju u ta drustva, ljudi su osnovali porodice, i nema se vise toliko vremena i zara za reprezentacijom. Uz to ne pomaze generalna situacija u BiH, gdje su gradjani vise optereni svojom eksistencijom i problemima, nego reprezentacijom. Da bi se njegovala reprezentacija i osigurali dobri rezultata mora se puno vise ulagati i raditi u kontinuitetu, od malih lokanih kluba gdje djeca treniraju pa na dalje. Jer se u tim malim klubovima gdje djeca treniraju i stvaraju buduci igraci. Ko ce gledati prosjecne igrace A reprezentacije i da te neka euforija povuce, tu se mora vise ponuditi. Isto kod sadasnjih igraca mi fali ta persona/licnost. Prije si imao npr Barbareza koji je licnost i na terenu, i van terena. To mi nekako danas fali, iako su neki od njih imaju bolje karijere. Ali taj odnos cijelokupni mi fali.rope11 je napisao/la:Ma nema generalno te prijašnje euforije, nema to veze konkretno sa utakmicama. Eto, imali smo niz pobjeda u ligi nacija, završili prvi i opet ništa posebno atmosfera, bilo je momenata kad mi pola raje nije ni znalo da igramo utakmice.
Mah Euforija, ovo ono, nije se sto se tice dijaspore puno promijenilo, vidio si sta je bilo u Beču, a vidjet ćeš još ludila u Torinu, nevjerovatna je potraznja za to gostovanje, i bit ce sigurno prava ludnica, kao i u Finskoj, a onda u međuvremenu imaš reprezentaciju na Grbavici gdje jedva da je bilo i 9 hiljada ljudi, bez ikakve atmosfere. Ipak dijaspora to drzi jos uvijek.
treniraju na FIFA certificiranim terenima kampa FK Sarajeva, svakako je budalaština bilo pravit kamp Repke u Zenici i to je neki tal i prevara nekog ZeničaninaVucevich je napisao/la:Naravno da treniraju po sarajevskim livadama, džaba smo izgradili multimilionski trening centar u Zenici, tamo bi se ipak trebali fokusirati na fudbal a ne može tako.

mogli su u Hercegovini negdje ga spucat gdje je vrijeme bolje 90% godine....a druga strana je priče što ovi sad igrači iz repke ipak kad dođu u repku hoće svašta i malo na kaficu , pa neko u savez neko u ambasadu neku završit nešto, dokumente, pa mu je na kraju i rodbini lakše doći u Sarajevo avionom nego u Zenicu, itd. glavni grad je i administrativni centar i sve ostalo mogu završiti a mnogi imaju i svoje nekretnine u glavnom gradu....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
sve te stvari koje si nabrojao i jesu topik stalne diskusije..sve to trebaju da rade poslije 11.6. a ne za vrijeme priprema, ili ne?
kad je vazduh u pitanju,jesi li siguran da je u sarajevu cistiji od zenickog?:-)
bespotrebno placanje hotela i svega ostalog dok nam je liga u kaljuzi,ne treba ni komentarisati.
kad je vazduh u pitanju,jesi li siguran da je u sarajevu cistiji od zenickog?:-)
bespotrebno placanje hotela i svega ostalog dok nam je liga u kaljuzi,ne treba ni komentarisati.
Najveci problem je u glavama i realnosti a to je da i igraci a i publika zna da cemo se tesko bilo gdje plasirati. Za nas su kvalifikacije svjetsko prvenstvo i zato se svi radujemo kada pobjedimo utakmicu u kvalama jer nam je to vrhununac uspjeha. Na to sve nam zakajlaju ulaznu kartu na tekmu od 20 kerma.

ne slazem se, pa mi smo favorit ove grupe uz italiju.dinoze je napisao/la:Najveci problem je u glavama i realnosti a to je da i igraci a i publika zna da cemo se tesko bilo gdje plasirati. Za nas su kvalifikacije svjetsko prvenstvo i zato se svi radujemo kada pobjedimo utakmicu u kvalama jer nam je to vrhununac uspjeha. Na to sve nam zakajlaju ulaznu kartu na tekmu od 20 kerma.
sve osim odlaska na euro je katastrofa...pa i robert je dosao znajuci da mu je ovo win win situacija.
odradice 2 god za male pare ali plasmanom na euro i ako tamo prodje grupu npr., on moze to dobro naplatiti nekim ugovorom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.