Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
U kelnu je raspad sistema, otjerali su trenera , tako da sada ekipu vodi Kukić nekada igrać Borca iz Banja Luke i nesuđeni rep. BiH (kad se samo sjetim kolika je bila frka oko njega) i oni se bore za svaki bod koji bi ih ostavio u ligi.
SAMO ŽELJO
za nas ce igrati zlaja jovanovic,tako da bi to moglo biti nase malo iznenadjenje,da nam donese dodatni vjetar u ledja,kao sto je rancic na ep 2005 hrvatskoj,jednostavno gordic je neiskusan, vise sutira nego asistira,a bremer samo sebe gledao,a ovaj covjek prvo ass. pa onda kos,i moze da probije,domercant vjerovatno nece htjeti,tako da mozda ako bi lens dobio to drzavljanstvo,mozda on ili niko...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
zlaja prvo ass pa onda kos?neno#4 je napisao/la:za nas ce igrati zlaja jovanovic,tako da bi to moglo biti nase malo iznenadjenje,da nam donese dodatni vjetar u ledja,kao sto je rancic na ep 2005 hrvatskoj,jednostavno gordic je neiskusan, vise sutira nego asistira,a bremer samo sebe gledao,a ovaj covjek prvo ass. pa onda kos,i moze da probije,domercant vjerovatno nece htjeti,tako da mozda ako bi lens dobio to drzavljanstvo,mozda on ili niko...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Ne slažem se za ovaj boldirani dio, bar kada Gordićevo košarkaško iskutvo stavimo u omjer sa Jovanovićevim. Jovanović ima više životnog iskustva, ali kada je košarka u pitanju gdje ga je sticao? A da zaboravih, protiv Hercegovca, Leotara, Viteza... Smiješna konstatacija, ovim ne umanjujem činjenicu da je Zlaja dobar košarkaš, ali da će biti ispred Gordića, koji je igrao NLB ligu, Eurocup i našu repku, gdje se pokazao kao dobar, čisto sumnjam. Prvi play je Gordić. I neznam odakle info da neće Bremer ili Domenkart igrati kvalifikacije, znam da ovaj drugi nije play, ali oko izbora Amerikanaca nemamo baš puno izbora. Lens može dobiti državljanstvo danas, ali nemože igrati budući da je nastupao za mlađe kategorije USA.neno#4 je napisao/la:za nas ce igrati zlaja jovanovic,tako da bi to moglo biti nase malo iznenadjenje,da nam donese dodatni vjetar u ledja,kao sto je rancic na ep 2005 hrvatskoj,jednostavno gordic je neiskusan, vise sutira nego asistira,a bremer samo sebe gledao,a ovaj covjek prvo ass. pa onda kos,i moze da probije,domercant vjerovatno nece htjeti,tako da mozda ako bi lens dobio to drzavljanstvo,mozda on ili niko...
uvijek smo bili u deficitu na toj poziciji, od beciragica, preko princa do prosle godine katastrofalnog bremera, zlaja je dobar igrac i reprezentativni karakter i moze unaprijediti igru to je sigurno, ne znam kakva je situacija sa saletom?
Cuva Bog Zelju svog!
Lens da nemoze igrati za nasu repkuatko je napisao/la:Ne slažem se za ovaj boldirani dio, bar kada Gordićevo košarkaško iskutvo stavimo u omjer sa Jovanovićevim. Jovanović ima više životnog iskustva, ali kada je košarka u pitanju gdje ga je sticao? A da zaboravih, protiv Hercegovca, Leotara, Viteza... Smiješna konstatacija, ovim ne umanjujem činjenicu da je Zlaja dobar košarkaš, ali da će biti ispred Gordića, koji je igrao NLB ligu, Eurocup i našu repku, gdje se pokazao kao dobar, čisto sumnjam. Prvi play je Gordić. I neznam odakle info da neće Bremer ili Domenkart igrati kvalifikacije, znam da ovaj drugi nije play, ali oko izbora Amerikanaca nemamo baš puno izbora. Lens može dobiti državljanstvo danas, ali nemože igrati budući da je nastupao za mlađe kategorije USA.neno#4 je napisao/la:za nas ce igrati zlaja jovanovic,tako da bi to moglo biti nase malo iznenadjenje,da nam donese dodatni vjetar u ledja,kao sto je rancic na ep 2005 hrvatskoj,jednostavno gordic je neiskusan, vise sutira nego asistira,a bremer samo sebe gledao,a ovaj covjek prvo ass. pa onda kos,i moze da probije,domercant vjerovatno nece htjeti,tako da mozda ako bi lens dobio to drzavljanstvo,mozda on ili niko...
nebi trazili da mu dadnu drzavljanstvo i najavljivali ga vec par godina kao najvece pojacanje BH repke
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
dok je nihada imamovica sale nece nikada zaigrati za repkumirzza je napisao/la:uvijek smo bili u deficitu na toj poziciji, od beciragica, preko princa do prosle godine katastrofalnog bremera, zlaja je dobar igrac i reprezentativni karakter i moze unaprijediti igru to je sigurno, ne znam kakva je situacija sa saletom?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
onda je vjerovatno i izgubljen za sva vremena, doticni gospodin se usidrio ko usanovic u FS, tako da je to to, nazalostKK_Bosna je napisao/la:dok je nihada imamovica sale nece nikada zaigrati za repkumirzza je napisao/la:uvijek smo bili u deficitu na toj poziciji, od beciragica, preko princa do prosle godine katastrofalnog bremera, zlaja je dobar igrac i reprezentativni karakter i moze unaprijediti igru to je sigurno, ne znam kakva je situacija sa saletom?
Cuva Bog Zelju svog!
prvo sale je majstor,ali je prodao kk bosnu one godine kada jednostavno nije smio, sale nas je prodao i u menorci jednostavno kriminalne tekme rotiv izraela i makedonije,drugo ovo sto sam napisao prvo ass.pa onda kos,mislio sam da ce uvijek prvo pogledati da li ima iko slobodan, pa tek onda sutirati,za one koji ne znaju covjek je trebao igrati za fmp kada je imao 18.god. ali se izjalovilo,a sto se tice gordica vidjete cete samo ako mu dodje pley od 195+ gotov je,pa sjetite se sta mu je djordjevic samo uradio,lagano ledjima i utjeras ga lagano u penale,jovanovic ima bolji pas od njega to cete svi vidjeti,igra cak bolju odbranu od njega samo sto nemanja ima prednost igranja jacih liga i sto je mladji,ali da ima jedno 10 cm vise pa bio bi prejak,vidjeli smo u skenderiji ako mu preneses loptu da je mrtav,izgubi agrsivnost, a veceras je zabio 42,ja se ne sjecam da je neko u nasoj ligi zabi toliko u poslednjih pet godina...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
zabio bi on jos vise veceras da je imao back-up playa koji bi barem 5-10 min mogao uci da covjek odmori... u prvom pol. 24 poena cini mi se a u drugom se vidio umor do pred kraj utakmice je postigao samo 6 pa onda ubacio ponovo u brzinu vise ... stvarno ne znam kako moze izdrzati ovaj tempo

i ja kazem nazalost.mirzza je napisao/la:onda je vjerovatno i izgubljen za sva vremena, doticni gospodin se usidrio ko usanovic u FS, tako da je to to, nazalostKK_Bosna je napisao/la:dok je nihada imamovica sale nece nikada zaigrati za repkumirzza je napisao/la:uvijek smo bili u deficitu na toj poziciji, od beciragica, preko princa do prosle godine katastrofalnog bremera, zlaja je dobar igrac i reprezentativni karakter i moze unaprijediti igru to je sigurno, ne znam kakva je situacija sa saletom?
sale, gordic i jovanovic bi bili odlicni, da ne gledam vise onog bremera kako se seta po parketu ko po modnoj pisti
Gdje li si ti čitao te najave kao najveće pojačanje? Pogledaj intervijue sa Mensurom pa ćeš vidjeti. Lens NIKADA neće zaigrati za našu repku u to možete biti sigurni.Melo15 je napisao/la:Lens da nemoze igrati za nasu repkuatko je napisao/la:Ne slažem se za ovaj boldirani dio, bar kada Gordićevo košarkaško iskutvo stavimo u omjer sa Jovanovićevim. Jovanović ima više životnog iskustva, ali kada je košarka u pitanju gdje ga je sticao? A da zaboravih, protiv Hercegovca, Leotara, Viteza... Smiješna konstatacija, ovim ne umanjujem činjenicu da je Zlaja dobar košarkaš, ali da će biti ispred Gordića, koji je igrao NLB ligu, Eurocup i našu repku, gdje se pokazao kao dobar, čisto sumnjam. Prvi play je Gordić. I neznam odakle info da neće Bremer ili Domenkart igrati kvalifikacije, znam da ovaj drugi nije play, ali oko izbora Amerikanaca nemamo baš puno izbora. Lens može dobiti državljanstvo danas, ali nemože igrati budući da je nastupao za mlađe kategorije USA.neno#4 je napisao/la:za nas ce igrati zlaja jovanovic,tako da bi to moglo biti nase malo iznenadjenje,da nam donese dodatni vjetar u ledja,kao sto je rancic na ep 2005 hrvatskoj,jednostavno gordic je neiskusan, vise sutira nego asistira,a bremer samo sebe gledao,a ovaj covjek prvo ass. pa onda kos,i moze da probije,domercant vjerovatno nece htjeti,tako da mozda ako bi lens dobio to drzavljanstvo,mozda on ili niko...
nebi trazili da mu dadnu drzavljanstvo i najavljivali ga vec par godina kao najvece pojacanje BH repke![]()
Nebi trebali ni Lance ni Bremer ni Domercant da igraju za BiH ma koliko oni bili dobri igraci i nama jako dragi. Drzavna selekcija bi trebala biti sastavljena, i to iskljucivo, od igraca koji imaju drzavljanstvo te drzave a ne drzavljanstvo steceno sportskim ugovorom. To trebaju da su igraci koji hoce i zele da igraju za takvu selekciju i naravno da budu tako i tretirani od strane kako javnosti tako i kosarkaskog saveza. E sad ako nam drzavna selekcija ne postize zadovoljavajuce rezultate, onda je to nas lokalni problem i trebamo da ga rjesavamo na najbolji moguci nacin na lokalnom nivou a ne kupovinom stranih placenika.
kamo srece da je sastav bih planinic - sesar - radmanovic - markota - begicbosanac je napisao/la:Nebi trebali ni Lance ni Bremer ni Domercant da igraju za BiH ma koliko oni bili dobri igraci i nama jako dragi. Drzavna selekcija bi trebala biti sastavljena, i to iskljucivo, od igraca koji imaju drzavljanstvo te drzave a ne drzavljanstvo steceno sportskim ugovorom. To trebaju da su igraci koji hoce i zele da igraju za takvu selekciju i naravno da budu tako i tretirani od strane kako javnosti tako i kosarkaskog saveza. E sad ako nam drzavna selekcija ne postize zadovoljavajuce rezultate, onda je to nas lokalni problem i trebamo da ga rjesavamo na najbolji moguci nacin na lokalnom nivou a ne kupovinom stranih placenika.
i oni su placenici koji igraju za druge drzave, pa ih srbi/hrvati/slovenci ne **** vec su ih objerucke prihvatili
cinjenica je da svaka reprezentacija na svijetu ima po jednog naturalizovanog igraca (osim spanije)! i to svaka, ukljucujuci i SAD! a sad mi da se pravimo izrodi i da forsiramo samo nase igrace, od kojih pola ne zeli igrati za nas!
Možda je bolji ovaj: Planinić-Preldžić-Radmanović-Teletović-Begić/KikanovićKK_Bosna je napisao/la:kamo srece da je sastav bih planinic - sesar - radmanovic - markota - begicbosanac je napisao/la:Nebi trebali ni Lance ni Bremer ni Domercant da igraju za BiH ma koliko oni bili dobri igraci i nama jako dragi. Drzavna selekcija bi trebala biti sastavljena, i to iskljucivo, od igraca koji imaju drzavljanstvo te drzave a ne drzavljanstvo steceno sportskim ugovorom. To trebaju da su igraci koji hoce i zele da igraju za takvu selekciju i naravno da budu tako i tretirani od strane kako javnosti tako i kosarkaskog saveza. E sad ako nam drzavna selekcija ne postize zadovoljavajuce rezultate, onda je to nas lokalni problem i trebamo da ga rjesavamo na najbolji moguci nacin na lokalnom nivou a ne kupovinom stranih placenika.
i oni su placenici koji igraju za druge drzave, pa ih srbi/hrvati/slovenci ne **** vec su ih objerucke prihvatili
cinjenica je da svaka reprezentacija na svijetu ima po jednog naturalizovanog igraca (osim spanije)! i to svaka, ukljucujuci i SAD! a sad mi da se pravimo izrodi i da forsiramo samo nase igrace, od kojih pola ne zeli igrati za nas!
Shvatio sam poentu tvoga texta, ali mislim da bi ovo bio najjači sastav.
nemas beka nego imas dvije 3, tako da ja slobodno uvjek stavljam ikonu kralja na 2, a nihada djedovica kao zamjenu, zatim bi umjesto manekena radomanovica koji ni za srbiju nece da igra a kamoli sa BiH, ipak stavio mladog i srcanog borca preldzica, naravno umjesto alkosa markote, mirzu teletovica i stamenog centra begicaatko je napisao/la: [Možda je bolji ovaj: Planinić-Preldžić-Radmanović-Teletović-Begić/Kikanović.
i ja sam shvatio poentu, ali ovo je najaci sastav
za sada bi bio zadovoljan sa
1. gordic, nesovic, jovanovic
2. ikonic, djedovic
3. hukic, opacak
4. teletovic, bajramovic, suton
5. varda, kikanovic
koji je najvjerovatniji, a posto ce oni igrati za njih cu punim srcem navijati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Daj Bože da ovaj boldirani zaigra za nas, daj Bože..., A za ove ostale, kao i za one do sada navijat ću srcem zajedno s tobom. Možda ne zajedno u dvorani, ali bitno je da je to naša repka.nerminh74 je napisao/la:nemas beka nego imas dvije 3, tako da ja slobodno uvjek stavljam ikonu kralja na 2, a nihada djedovica kao zamjenu, zatim bi umjesto manekena radomanovica koji ni za srbiju nece da igra a kamoli sa BiH, ipak stavio mladog i srcanog borca preldzica, naravno umjesto alkosa markote, mirzu teletovica i stamenog centra begicaatko je napisao/la: [Možda je bolji ovaj: Planinić-Preldžić-Radmanović-Teletović-Begić/Kikanović.
i ja sam shvatio poentu, ali ovo je najaci sastav
za sada bi bio zadovoljan sa
1. gordic, nesovic, jovanovic
2. ikonic, djedovic
3. hukic, opacak
4. teletovic, bajramovic, suton
5. varda, kikanovic
koji je najvjerovatniji, a posto ce oni igrati za njih cu punim srcem navijati
sta je sa sutonom
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih
Igrat će za lipu našu
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
- el-fighter
- Kontakt:
Šteta što neće igrati za našu repku. On je dobar igrač i dobro bi nam došao.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.